- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
Fú tényleg, egy letöltési link sem jó már. Kicsit szomorú így visszanézni.
Én miflasheltem Windows 10 alól is, nem szükséges a 7. A nem aláírt driverek telepítését kellett engedélyezni boot menüben: [útmutató], ezután már ment.#33155 mizoli alapból nyitott a Mi3 bootloadere, ez még a régi szép időkből származik
-
mizoli
addikt
Mielőtt bármit csinálsz, olvasd el az összefoglalót, a topik vonatkozó hozzászólásait, és gyűjtsd be a szükséges szoftvert.
Pár nap az egész 😁Több módja van a system partíciók összevonásának, de a legegyszerűbb, amit Tomi_Ohl írt a blogjában.
És arra is számíts, amit írtam, hogy Android 8 fölé nem tudsz menni, az meg elég régi.
Volt valami Android 9-es custom rom is, de valami gond volt vele, már nem emlékszem.
A8+AEX nálam teljesen jól működik, rádiót hallgatok rajta évek óta.
Ezen a környéken jelenleg 42 db FM adó jön be (változó a szám), és a Mi3-ban nagyon jó az FM rádió chip. -
mizoli
addikt
Elvileg neked most 2 db system partíciód van, de ahhoz, hogy kb. 4.4.x Androidnál újabb romot tegyél fel, a két partícióból egyet kell csinálni. Nem olyan bonyolult művelet, de azért simán bele lehet futni egy soft brick-be, erre számíts. Nincs egyszerűbb megoldás, mint amit topikban írtunk. Tomi_Ohl szépen leírta az összefoglalóban. Nem tudom mennyire lehet még elérni a szükséges szoftvereket, azért ez már 7-8 éve volt.
Az egész művelettel annyit fogsz nyerni, hogy talán a MIUI 7 fog menni, ha jól emlékszem, addig tartott a támogatás.
Vagy feltehetsz egy custom romot -ha még találsz hozzá. Nekem az AOSP Extended rom van a Mi3 telefonon, Android 8.1 -en. Tudomásom szerint ez a legújabb, ami még van.
Talán még megvan, ha eljutottál odáig, megkeresem. Nem hiszem, hogy a "hivatalos" oldalon még ott lenne.
Nem tudom mit akarsz csinálni a telefonnal, de mindenképpen nagyon régi lesz az egész rendszer.
Ha csak telefonálni, hagyd úgy, ahogy van.
Több hajad fog megmaradni 😁 -
mizoli
addikt
Mindenképpen keresned kellene egy olyan drivert, amivel rendben látja a gép a telefont.
Csak egy partíció lehet aktív, arról bootol a rendszer.
Ezek szerint nincs partíció összevonásod, tehát csak a régi rendszerek férnek el.
Pl . itt nézz körül fastboot rom ügyben.
A fastboot romok többszörösen becsomagolt file-ok, a file kiterjesztése .tgz (tar gzip). Szét kell csomagolni őket, utána lehet mondjuk miflash-sel feltenni (de pl. kézzel is lehet), vagy ott van a xiaomi adb fastboot tools is.
Ha jelenleg kína rom van rajta, akkor kína fastboot romot tegyél fel. Lehet mást is, csak nyitni kell a bootloadert, és nem árt egy canro-hoz (ez a Mi3 kódneve) való TWRP recovery.A miflash nem fogja írni, hogy kell az összevonás, azt tudni kell 🙂
Azért írtam az előző hsz-ban régi romot, mert az még működik a régi partíció kiosztáson is.
Az Android 4.4 -re írt MIUI (nem tudom, már melyik verzió) még működött, de arra nem emlékszem, melyik volt, amin már nem.Természetesen össze tudod vonni a partíciókat, így megnöveled a tárterületet, fel tudod tenni a lehetőség szerinti legújabb romot is.
Ez lehet, hogy macerás lesz, de előbb-utóbb mindannyiunknak sikerült 🙂
Custom romok között találsz újabbakat is, a Xiaomi nagyon régen megszüntette a támogatást.Minden infó itt van a topikban, valahol biztosan megtalálod. Elsőre olvasd el az összefoglalót.
-
mizoli
addikt
Először jól működő usb adb drivert kellene feltenni a gépedre. Ez annak idején nagyon jó volt Windows 7-en.
Ha a gép rendesen látja a telefont, akkor feltehetsz egy régi miui fastboot romot.
A Mi3 eredetileg dupla rendszerrel jött, újabb romokhoz kevés lesz a tárterület, össze kell vonni.
Nem tudom, hogy a telefonodon ez megtörtént-e?Minden infót megtalálsz hozzá a topikban.
-
mizoli
addikt
Csináld vissza az egész boltot, ha lehetséges, nem tudom milyen lehetőségek vannak.
Nem ismerem a PH értékelési rendszerét sem, de mindenképpen abszolút negatívot adnék.A rosszul működő kijelző miatt nem nagyon érdemes foglalkozni a Mi3 telefonnal, bár ki lehet cserélni, ha még találsz hozzá, és valami szempontból megéri.
A régi rendszer addig érdektelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest