- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
-
heidricha
őstag
válasz
laci laci #27674 üzenetére
Nekem nem merült. Miután kikapcsoltam minden integetős funkciót.
Ivan AOSP 7.0:
- első beállítás nem megy, csak net nélkül. úgy mutatja, hogy nincs net, ez később használatban nem zavaró (nagyon)
- snapdragon camera van benne, gyors.
- egyébként is gyors, eddig minden működik. a net is, csak azt mutatja, hogy nincs internet -
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #27615 üzenetére
Durva widget, tényleg sokmindent tud
Egyelőre viszont nekem az is elég, ahogy a Pixel launcher kijelzi az időjárást.
heidricha Ha minden igaz, a következő XenonHD-ben teljesül a kívánságod az 5GHz-es Wi-Fi-vel
Más: jött még egy új kernel, redkancut a neve. Talán 2015 első fele (lp 5.0-5.1) óta nem volt ekkora választék.
-
mizoli
addikt
-
heidricha
őstag
válasz
laci laci #27574 üzenetére
Az valahogy kimaradt. Talán mert CM alapú, gondoltam, ha nekem nem hiányzik belőle semmi, jobb nem lesz az extráktól.
XenonHD nagyon bejön eddig. 1104 állapot. Félek túlvállaltak a sok extrával, nem is mind működik. Plusz reggelre az esti 45%-ról 0-ra merült. Hátha csak egy újabb nem jól működő extra, pl az integetős bekapcsolás.
Ellenben kamera ok, infra ok, gyors... Remélem, élhető lesz! -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #27514 üzenetére
Ez meg a 7.5.3-as MIUI (tegnap). Hasonló helyzet.
Milestone2 szerintem nem kéne erőltetni. Hasonlót csinál a Huawei is. Ugyan az újabb chipsetjei már felveszik a versenyt a Snapdragonokkal, ROMolási szempontból még mindig nem jók. Aztán persze ez csak párunknak extra igénye, az egyszerű júzer lehet, hogy semmit sem fog érezni belőle.
-
-
heidricha
őstag
válasz
laci laci #27509 üzenetére
CM13-at használtam sokáig, azért mentem vissza MIUIra, mert egyrészt a giroszkóppal gond volt, másrész ugyanezért szervizbe ment a telefon. Giro MIUI alatt rendbe jött.
motoG-n megvolt a Nougat is, tudom, mire számitsak. Az AOSP inkább a kedvencem, mint a MIUI. Változtattak az értesítések viselkedésén, vagy a záróképernyőn; ezek nem tetszenek, de van, ami meg AOSP oldalon hiányzik. Xposed-ot nemigen használok. -
mizoli
addikt
válasz
laci laci #27498 üzenetére
Nekem is rendesen fogyasztott, meg is írtam.
Bizonyos fényviszonyok között nem használható a közelség érzékelős ébresztés, folyamatosan kapcsolgat.
Azt hiszi húzogatom fölötte a kezem
Egyébként igen jó ROM, mint RR-en szokás -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #27481 üzenetére
Ezek ilyenek... A részletekben vannak az igazi eltérések.
Drohun igen... Anno Xperia Z1-et akartam venni, de nem bántam meg. Hivatalos és nem hivatalos támogatása is rövidebb lett.
Az új Globalt nem tudom, nem próbáltam, ez a 7.5.3 multi viszont rendben van. Legnagyobb hibája, hogy már kint az Android 7.1.Más: közeleg az, hogy egy időre (1 hét - 2 hét - 1 hónap) megváljak az androidtól. Már egy ideje tervezgetem, és úgy tűnik, van egy javított kernel Sailfish OS-hez, amivel közel semmi bug sem marad.
-
mizoli
addikt
-
mizoli
addikt
válasz
laci laci #27477 üzenetére
Tényleg működik az Ambient Display, be is állítottam, hogy az érzékelők fölötti simításra ébressze a telefont, amit általában meg is csinál. Jópofa játék, bár nem fogom használni.
Viszont éjjel 5 óra alatt 5%-ot merült az akku készenléti üzemben, ami eddig 0% volt. Majd még látódik, hogy mitől, de elsőre az ambient displayre tippelek.XenonHD-t mostanában én sem próbáltam, régen nem volt rossz. Viszonylag jól testreszabható.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #27436 üzenetére
Kijött egy új Beanstalk, amiben lehet állítani az akkumulátor kijelzés stílusát. Talán már nagy százalék is van benne.
Ezen kívül van új AICP is, nem tudom, javítva vannak-e a problémák...
Na meg van CrDroid és "natúr" CM14 is. Utóbbi háromban Izer kernel van. A régi Izer emléke miatt jobban örülnék egy érintetlen CM kernelnek, de persze lehet, hogy ez a Nugátos Izer már jó.
-
mizoli
addikt
válasz
laci laci #27411 üzenetére
Nekem csak valamivel 4 óra alatti képernyőidőt produkált az Izer kernel. Igen messze van a te idődtől. Ennél a gyári lényegesen jobb.
Más
Még mindig a 34-es v5 MIUI-n vagyok. Megemberelte magát, és begyorsultvagy az újraindítás tett jót neki, vagy a cache törlés. Vagy mindkettő.
Lényeg, hogy egészen használható -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #27364 üzenetére
Ha már van új verzió, általában azt fejlesztik.
Igaz, a Google időnként kiad biztonsági frissítéseket az 5.1 és újabbakra, de nem sok ROM frissül rájuk...∂яσнυη és tényleg, eddig azt hittem, Cirrus logic... Bár ő is tévedhet, nem adta meg az infó forrását.
A kérdésedre nem tudom a választ, de valaki más biztos ért hozzá. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #27292 üzenetére
A videófelvételen kívül egy dolog fura, mégpedig a gyorskapcsolók panel. Talán túlságosan is belenyúltak a ROM készítők. Hiába kapcsolom be az animációját, a képernyőzáron lehúzáskor nem animál, valamint fektetett elrendezésben kicsit fura (ha nincs értesítés, akkor is rak alulra egy fehér sávot). Ezek persze apró dolgok, nem hiszem, hogy rajtam kívül sokan foglalkoznának vele.
Meg ugye még ott van az a hiba is, hogy a Google asszisztens nem hallja a hangom... Pedig kétféle Gappst is próbáltam, úgyhogy nem tudom, mi lehet a baj.
MM ROMokon sokszor hiányoltam az intelligens legördítést, na az itt meglepő, de van, azonban Nugáthoz már nem kell.
Amit hiányolok, az a részletesebb animációállítás. Kéne egy 0.7/0.75x lehetőség, akkor teljes mértékben kielégítené a ROM az igényeimet.Kissé más: ugye a Google asszisztens miatt átírtam a modellszámot Pixelre. Azóta már visszaírtam Mi3-ra, de a Google ezt már nem regisztrálta: ma letöltöttem a Google fotók appot, az meg felkínált korlátlan tárhelyet eredeti minőségű képekhez, hiszen ez a Pixel-felhasználóknak jár.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #27285 üzenetére
Ha benned van az alkotói kedv, csinálhatsz egy blogbejegyzést a Nugát ROMokról és kernelekről, az talán segítene az újonnan érkezőknek... Ugye most van talán 5 ROM meg 2 kernel. Van igazság abban, amit Mr.C mond, de a blogbejegyzés lényege, hogy korlátlan ideig szerkesztő.
Aztán azt linkelhetném is akár az összefoglalóba, mert ott még mindig nem említettem meg, hogy bizony mi is élvezhetjük már a legújabb édességet. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #27280 üzenetére
Az az igazság, hogy annyiféle custom ROM van, hogy tuti találnánk már készen olyat, ami megfelelne. Maximum le kéne fordítani cancrora. Teljesen nulláról (mondjuk AOSP alap) kicsit nehezebb lenne azért.
A másik lehetőség a modolt ROM, mint anno az Xperia ROMom, de olyannál inkább az alkalmazásokkal / kinézettel lehet variálni, funkciókkal kevésbé. -
mizoli
addikt
válasz
laci laci #27280 üzenetére
Open Gapps. Eddig rendben, nem nagy dolog összerakni, bár van készen jópár.
De, hogy spéci kernel? Nem kispályázol -
mizoli
addikt
válasz
laci laci #27276 üzenetére
Úgy érted, hogy közösen a topiklakók?
De miért "gyilkos"?Én csak a legegyszerűbb tudom/szoktam csinálni. (MIUI telepítés előtt mindig
Kitörlöm a felesleget a ROMból, vagy/és a gapps-ból. Esetleg teszek hozzá valamit. Ez még nem rom főzés, sajnos ahhoz sokat kellene tanulni. Ismerem magam, nem fogok -
Mr.C
őstag
válasz
laci laci #27263 üzenetére
Ha sűrűn lesz frissítve, akkor én maradok ezen a vonalon.
Mizoli: Gondoltam, hogy ez lesz a válasz
Amúgy a bináris milyen beállítással van neked az afwall-ban? Valamint a prevent leak during boot az be van kapcsolva neked? Igaz, nem pont superuser-re lett igazítva, de init.d-t emulálva működik (elv)
-
Tomi_Ohl
veterán
-
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #27220 üzenetére
Aztán majd írj, ha feltetted. Kíváncsi vagyok, mennyi dolog került már bele.
Más: hivatalos infó a hivatalos CM14-ről, bárki számára elérhető formában.
-
Mr.C
őstag
válasz
laci laci #27176 üzenetére
Asszem vagy itt, vagy az android szakmai topikban lett ez kibeszélve... Csak az az érdekes, hogy azt sohase mondják, hogy a Google részéről backdoor van, ugyanis a play store frissítést IS ugyanilyen elven végzi a telefon.... Jah csak az US és mint tudjuk, az US mindenkit szeret ♥
-
-
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #27165 üzenetére
Hivatalos CM is készülőfélben van, a videózás ott sem megy még, de a fejlesztő épp most írta hogy valami új dolgokat tesztel...
vampire17 elég sokan választanak arra. Hát remélem, tényleg benézel még azért, MIUI-s dolgokban szerintem te vagy itt a legtájékozottabb.
gyurex17 ali, hongkong goldway, fehér 3/32 Mi5 258€-ra jön ki, szállítással meg mindennel együtt. Nem rossz már annyira ez. KurtCobaintől az info.
-
mizoli
addikt
válasz
laci laci #27142 üzenetére
Ha a Mi4c kódneve "libra", akkor
itt egy link CM14-hez -
mizoli
addikt
válasz
laci laci #27090 üzenetére
Igen, mehet.
Nemrég tudtam csak feltenni. Így elsőre annyit vettem észre, hogy a 09.20-i buildben végre kijavított "eltűnős" LiveDisplay csempe ismét eltűnik. Nem nagy dolog, pillanat alatt visszahozható, na de ez akkor is milyen már. Visszateszem a 06.20-it (ami egyébként teljesen jó), és megnézem mikori az Android hibajavító csomag. Ha nem régebbi, maradok is rajta. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #27081 üzenetére
Úgy van, de nem mindig kérdezi meg. Elvileg attól függ, van-e már su bináris a rendszerben. Tehát lehet, hogy dhgm-nek nem is volt ilyen.
Más: a kínaiaknak is akkor kell egy hetet ünnepelni, amikor én MIUI-n vagyok... Tegnapelőtt óta már van vagy 100 string, amit javítottam/átfogalmaztam a magyar fordításban, de csak másfél hét múlva láthatom őket
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #27065 üzenetére
A magyar nyelv sajnos ilyen még CM-ben is, várni kell... Akkuidő szintén. Lényeg, hogy akkor Nugáthoz képest jó
dhgm nincs mit. Azért érdekes, hogy nálad sehogy sem megy...
Más: valamit tuti akartam még ebbe a kommentbe írni, de most nem jut eszembe... Éjjelt mindenkinek, ha még nem alusztok.
-
laci laci
addikt
válasz
laci laci #27026 üzenetére
Teszt eredmények az nitrogen os 7.0:Szinte teljesen jó, használható, ami talán kevésbé "rossz az az ukku idő, direkt használtam/töltöttem, de gyorsan merül.. Ami még nekem nem jó, az meg, hogy nem teljesen magyar nyelvű a menü. Több beállítási lehetőség van benne, mint az aosp-ban.Ajánlott,használható [link]Köszönet érte mindenkinek..
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #27028 üzenetére
Az az alsó cucc ilyen fura DPI-állítás. Tulajdonképpen ugyanaz, mint a "Megjelenített méret" csak te írod be az értékeket. Többi Nougat ROMban ez a Fejlesztői beállításokban van.
SuperSU? Úgy hallottam, van valami Superuser benne.
Mindenesetre köszi a kis beszámolót, meg neked is, mizoli. -
laci laci
addikt
-
Mr.C
őstag
válasz
laci laci #27021 üzenetére
Nitrogen OS N esetleg?
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26968 üzenetére
Ha valaki más megcsinálja, akkor igen. Reménykedjünk.
weinmaker a hivatalos ROMmal egyedül egy baj van: csak a fejlesztőiben van magyar nyelv, stabilban nincs. Ha ez nem gond, felteheted persze. De ahogy a többiek is mondják, ezzel sincs sokkal több bajod, csak annyi, hogy nem a Frissítés appból, hanem egy weboldalról töltöd le.
-
mizoli
addikt
válasz
laci laci #26888 üzenetére
Csak a SystemUI indult újra, nem a telefon. Ezt csak úgy veszed észre, ha látod. A Beállítások/Egyéb menüpontban van SystemUI újraindítás, itt megnézheted.
Valamiért bekapcsoltam az automatikus forgatást, többször oda-vissza forgattam, és így jött a sysui restart. Aztán próbálgattam, és sikerült is többször restartolni. Nekem nem probléma, mindig állóban használom.Ha tisztán telepítetted, nézd meg légyszíves, hogy a Beállítások/Gyorsbeállítások panel/Színek testreszabása működik, vagy tiszta telepítéssel is jön egy Beállítások FC.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Óra topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest