- Nem nyílnak a Foldok?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #18996 üzenetére
Ez a Redmi 3S nekem is mindig izgatta a fantáziámat (főleg a B20 miatt). Ami - esetleg - hiányozna, az az NFC (tudom a Mi2-ben nincs, de pont ezért jó lenne) és az 5 Ghz-es wifi. No meg most itt a "Redmi 4 Prime", ami már hw-ban is jobb választásnak tűnik. Viszont itt sincs NFC és 5 Ghz-es wifi ... és egyelőre B20 se.
Más: szopat a telefonom. Röviden a sztori, hátha volna tippetek (azon kívül, hogy nézzem majd meg Miui-val is, ami majd a soron következő lépés lesz).
Szóval jó ideje az 5.1.1-es CM-es Last Hope ROM-ot használom a telefonon. 1-2 havonta rá is toltam mindig a frissítést. Nem mondom, hogy hibátlan, de napi szinten mégis annyira stabil volt, hogy nyáron azon vettem észre magam, hogy már nem emlékeztem, hogy mikor indítottam újra utoljára a telefonom.
Pár hete feltettem az októberi verziót, és másnap azt vettem észre, hogy nem tölt a telefon. Nyomtam egy re-boot-ot, és utána minden OK lett. Nem szaporítanám a szót, szóval a lényeg, hogy ezt azóta naponta meg kell lépnem, mert kb. 24 órán belül "megdöglik" az USB-s csati (ilyenkor nem csak a töltés nem megy, de pl. a számítógép sem észleli a telefont). Rögtön visszamentem 2 verziót az említett ROM-ban (ebből kettőt tiszta telepítéssel) de nem javult a helyzet. Most biztos sokan mondják, hogy nagy valószínűséggel a csati el van koszolódva, és tisztítsam meg. Done. Nem segített. Ami még furcsább / kétségbeejtőbb, hogy akkor, mikor nem tölt, nyomok egy re-boot-ot - úgy, hogy közben marad a töltőn (!) - rögtön jó lesz. Szóval én software-es hibára gyanakszom. Ennek némiképp ellentmond, hogy most azzal a ROM verzióval is vacakol (ld. fentebb, amit írtam), amivel korábban semmi gond nem volt.Tényleg marad a Miui, de ha az se, akkor kifogytam az ötletekből.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #18967 üzenetére
Szerintem egyszerűen nem férne rá (főleg a Miui).
(#18966) Karavik
Megnéznéd kérlek, hogy a Mi5 memóriája hogyan van felosztva (Terminal Emulator => df)?
Kíváncsi leszek a "seamless updates" funkciót hogyan oldják meg? Ez az én olvasatomban kb. ua. mint amit a Mi2 tudott az elején (két system partíció). -
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18892 üzenetére
Pontosan, a ragasztás elenged egy idő után (teló leejtés is elősegítheti ezt). Normál esetben (újkori állapotban) a kijelzőnek a keret síkja alatt kell lennie, amikor pedig előjön ez a hiba akkor a kijelző már kint van a keret síkjából vagy szintbe van vele (szerintem nálad is megfigyelhető ez a teló bal felső sarkában).
Engem nagyon idegesített, úgyhogy én anno kicseréltem a kijelzőt, amúgy is sárga foltos volt, így 2 legyet ütöttem egycsapásra. Azóta is tökéletesen működik a közelség szenzor...
Kijelző csere nélkül annyit tudsz tenni, hogy incoming call settings-ben disabled-re a proximity sensor-t.
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18887 üzenetére
Alaplapon van a közelség szenzor, nem a kijelzőn, de nem annak lesz baja, tapasztalatból tudom, hanem a kijelző áll rosszul az érzékelő előtt. Ha hívás közben fekete a kijelző csak nyomd le a bal felső sarokban a kijelzőt az Mi logónál és egyből visszavált a hívó képre
Szal nincs az a spray a világon mi azon segíteni
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18866 üzenetére
Nekem is megvan még az Mi2S-em karcmentes és esés mentes, tökéletes akkuval, global beta kiadások tesztelésére használom, az Mi5 Pro-t pedig xiaomi.eu napi beta tesztekre.
Ha új telón gondolkodtok 4GB RAM min. kell amennyiben multitasking élmény (is) szempont. Ezt tapasztalatból mondom az Mi5 topikból - szerencsére én 4GB mellett döntöttem anno, de a többiek 3GB RAM mellett szenvednek a multitasking-val.
Miért olyan régi global dev verziót tettél fel? Tök jó új feature-ök vannak az újabb kiadásokban...
Más:
Pénteken jön Automated Tasks (Tasker) feature amivel ütemezetten kapcsolgathatunk ki/be különböző funkciókat (GPS, WiFI, Data, Sync, Airplane mode, Silent mode, rezgés...stb.) -tól -ig időtartam vagy pedig akku szint függvényében...
-
balewi
aktív tag
válasz
DrKapocs #18862 üzenetére
Igen
én is váltottam Honor 8-ra és nem bántam meg. Mondjuk az EMUI kicsi visszalépés a MIUI-hoz képest, de annyival jobb, szebb és korszerűbb ez a teló, hogy ezzel azért együtt tudok élni
Sajnálom a MI2S-em, mert nagyon szerettem, de már untam az aksicseréket. Mindennel együtt azért mindenkinek csak ajánlani tudom a Honor 8-at. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #18853 üzenetére
" ... a google helyesírás ellenörzője (spell checker) kikapcsolhatatlan ... "
A "Language & input" alatt nincs kapcsoló hozzá?"Vagy fastbootba kell a telefont összedugni a géppel?"
Ja, én ezt tenném. Mondjuk, ha használtál már MiFlash (minden bizonnyal, igen), akkor abban ott van minden, ill. már az ADB driver is része a rendszerednek (szóval nem kell a minimal ADB-vel vesződni) -
bojtix
tag
válasz
DrKapocs #18828 üzenetére
Részben igazad van, mert a V5 alatt csak a foglat jelzés nem működött.
Másrészt viszont most próbáltam ki a tarcsiban tartott MI2S-t és az EU-s 6.17. ROM-l (itt álltam meg) nekem nincs 1-2 sec késésem. Inkább mintha a kapcsolás lenne ennyivel lassabb, de beszédben nem vettem észre olyan csúszást mint pl a V6-ban. -
Lordus
senior tag
válasz
DrKapocs #18822 üzenetére
köszi én is a segítséget!
ahogy nézem a xiaomi.eu oldalon, van aries rom hozzá, miui8-as és van hozzá root is (mármint zip formában kell felrakni)
szóval ehet, ezt fogom majd megpróbálni, mert jó a magyar nyelv, ha van.
már csak ezt a twrp-t kellene felrakni, ugye nekem még a jó régi 2 éves cwm recovery van fent...kérdés: ugye a felvétel utáni 1-2 másodperces késést nem sikerült még mindig megoldani?
-
escape
aktív tag
válasz
DrKapocs #18822 üzenetére
Kezdem kapisgálni. Azért nem ennyire egyértelmű, mert más gyártóknál van a "gyári", meg minden más, aminek teljesen más a neve. (Omni, CM, stb) Itt gyakorlatilag van amit a Xiaomi ad ki, meg ahogy írtad is a Xiaomi.eu-s. Feltételeztem, hogy a kettő egy és ugyanaz. Meg ezeken kívül vannak a főzöttek, amiket feljebb is írtam. Ez egy kicsit megtévesztett, de már értem. Köszi a felvilágosítást.
-
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18794 üzenetére
Ha lenne magyar nyelv az aries global dev ROM-ban, akkor azt írtam volna! Ez egyébként készülékfüggő, de Mi2 global dev ROM-ban nincs semmilyen hozzáadott nyelv egyáltalán. Azt viszont írtam, hogy alapból nincs ROOT, csak a china dev ROM-ban van lehetőség a MIUI ROOT jogosultság kezelő használatára a Secutity app-ban, de TWRP+SuperSU-val megoldható a ROOT a global dev ROM-ban is...
Előzőleg azt is írtam, hogy nincs normális google installer a china dev ROM-hoz, így szvsz a hivatalos MIUI kiadások közül a china developer kiadás a legjobb választás.Pár screenshot, hogy egyértelmű legyen....legújabb MIUI8 aries 6.7.29 official global developer ROM:
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18787 üzenetére
Én azt használom a megjelenés óta Mi2-n. Magyar nyelv és magyar lokalizáció nincs, alapból root nincs, csúnya 3rd party app ikonok, rengeteg google apps előtelepítve, additional menu settings nem ikonos, nincs swipe up to search, nincs search a status bar-on, nincs SMS landscape mode, táma app kínai...stb. kvázi egy lebutított xiaomi.eu kiadás...
-
®abstract®
őstag
válasz
DrKapocs #18783 üzenetére
3 évente váltok telefont általában.úgy alakult,hogy január első napjaiban sikerült vennem bontatlan dobozos lenovo p70a 47eft ért.Karavik kolega ajánlására
köszönöm neki,jó tipp volt. februárban sikerült nagyon jó áron eladni szeretett MI2 m,így nagyon jó üzlet sikerült
Lordus:
mivel az akku technológia fabatkát sem változott az elmúlt 15 évben így az én szokásaim se.akkoriban is volt már pl.ericsson T28ba lithium-polimer akku.a gyártók úgy próbálják rövidíteni az akkuk élettartamát,hogy túl magas szintre engedik töltődni,pl:samsung.ezáltal rövidülhet a tartam,venned kell másikat.
én minden telefonomat saját módszeremmel használtam,használom és akksi problémák nem érintenek ezáltal. -
-
Lordus
senior tag
válasz
DrKapocs #18771 üzenetére
Írj tapasztalatot 1-2 nap múlva, hogy mit tud az eredetihez képest!!!
Asszonyé most halt meg úgy, hogy semmi előjele nem volt, délután egyszercsak kikapcsolt a telefon, visszakapcsolta, és elég kevés volt benne. Este feltöltötte, de reggel már csak pillanatokra kapcsolt be.
Beraktam az eredetinek vásárolt hulladék kamu akksit és azzal megy, de jó lenne egy megbízhatóbb. pontosabban kettő, hisz az enyém is már lassan 3 éves, szóval az én akksim is lassacskán az akku-menyország felé veszi az irányt... Én pedig amíg ez a telefon működik el nem adom, nincs alternatíva ebben a méretben, ez meg a mai napig tökéletes tudású telefon számomraÉs persze hol vetted, link...
köszi
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #18711 üzenetére
Szintetikus tesztekben (AnTuTu) kb. egy szint. A Mi2s valaha flagship volt (ennek megfelelő a support) a Redmi-k nem (ennek megfelelően én azt tippelem, hogy nem lesz olyan szintű a támogatás).
Egyértelmű előnyök: nagyobb akksi, dual-SIM, SD-kártya.
A váltás ebben az esetben kb. mintha egy régi S Merciből átülnél egy új C-Klasse-ba. -
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18683 üzenetére
nagyon jó a MIUI8 battery mangement már az első alpha kiadásnál nyilvánvaló volt számomra, de amivel engem megfogott az az, hogy minden apró részlet annyira finoman és gondosan ki van dolgozva, hogy szinte egy vizuális élmény használni a telót. Pl. a screenshot effekt amikor a kép összeszűkül a jobb felső sarokba és a kis kép aprócska fel le mozgással pár mp-ig még jelzi, hogy ott még hozzáérhetsz és megtekintheted a screenshotot, ezt kihagyva pedig felül kirepül a képernyőről...tehát nem csak teszi a dolgát, hanem közben el is kápráztat (legalábbis engem mindenképp) ...szép is, jó is, okos is, ha nő lenne elvenném feleségül
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18668 üzenetére
Respect!
(#18667) <Adamsky>:
Én sem tudtam hogy már elérhető play store-on.
Kérdés, hogy a teljes EU térképcsomag 1x-i megfizetése után a frissebb térképek beszerzéséért külön kell-e majd fizetni. Mert ha ebben az árban örökös frissítések is benne vannak akkor egyáltalán nem drága szvsz.
Külön (PDA/PNA) GPS Navigáció rendszereken a frissebb térképek letöltéséért is fizetni kell. Cégnél hivatalosan, jogtisztán használunk egy ilyen eszközön iGO szoftvert és térképeket (én szoktam frissíteni).
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18648 üzenetére
Úgy értem, hogy hivatalosan még nincs MIUI8 china alpha ROM kompatibilis google installer. Ugyanis ez a hivatalos módja a gapps beszerzésének a china ROM kiadásokra. Bármelyik google intsaller verziót próbáltuk az alpha team-ben mindegyikkel ugyanz vol a helyzet, hogy nem lehetett letölteni semmit a play store-ból.
Úgy tudtam csak megoldani a problémát, hogy egy gapps.zip-et kicsomagoltam és a benne lévő apk-kat egyesével telepítettem. De hát ez így gagyi megoldás, gagyi ikonokkal...de legalább összhangban van a kettő
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18645 üzenetére
china alpha MIUI8 hoz nincs is kompatibilis gapps. Tedd fel a xiaomi.eu MIUI8 alpha 6.6.7-et fórum visszajelzések alapján 100%-os az elégedettség, azt használom mindennapi használatra, céges telóként...nincs major issue vele...várom a hétfői frissítést.
TWRP-ből factory resetet ne feledd
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18634 üzenetére
china/xiaomi.eu MIUI8 alpha kiadások naponta frissülnek (kivéve china holiday).
MIUI7-ről váltás esetén a xiaomi.eu MIUI8-at csak simán updater app-ból kell telepíteni. Factory reset (wipe dalvik+cache+data) javasolt. (pár usernek e nélkül is műxik, én nem voltam ilyen szerencsés)MIUI8 alpha --> MIUI8 developer frissítéshez nem kell MiFlash, legalábbis xiaomi.eu kiadás esetén biztosan nem, china verziónál pedig attól függ, hogy lesz-e recovery (flashelhető zip) változat belőle...
Jelenleg is a china MIUI8 alpha kiadásból csak fastboot ROM verzió elérhető (6.6.7), termesztésen OTA-n naponta frissül utána, de a 6.6.8 frissítést hagyd ki contacts and dialer FC miatt.
Nekem a navival soha semmi gond (HERE, Google Maps) ráadásul a xiaomi.eu kiadásokban a GPS optimalizálva van EU használatra már (Optimized GPS settings for EU), bár nekem ezzel előtte se volt gondom...
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18623 üzenetére
Nem töltöttem le korábban sem, mert annyira elégedett voltam a HERE-vel hogy nem csigázott fel az iGO szülinapp 1, 2 ingyenes kiadása.
(#18616) ginola:
Egyébként a notification shade színe automatikusan és fokozatosan változik (gondolom napszaktól függően, mert a felsőt tegnap este készítettem, az alsót pedig ma reggel):
-
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18565 üzenetére
(#18567) bojtix:
Már a MIUI8 6.6.3 alpha-t nyúzom, nem akarok nagy szavakat használni, de ez egyszerűen meghazudtolja "alpha" szintű besorolást. Bug-ok sokaságára számítottam, ehhez képest mintha a MIUI7 utolsó kiadásától folytatódna a történet ami a rendszerstabilitást illeti. Sebességben, gördülékenységben pedig simán rá is ver a MIUI7-re.
Nekem első látásra szerelem
, nagyon testszik vizuálisan is a felülete, modern, fiatalos, tök jók az effektek. Az új fícsörök is a számízének valók. Aki nyitott a változásokra, újdonságokra annak bátran ajánlom, akár mindennapi használatra is, semmi komolyabb gonddal nem találkoztam (előtte full backup természetesen)
Mi5 topikban Barthezz2 kolléga azt írta, hogy jobb mint a MIUI7 utolsó kiadása és csont nélkül egyetértek vele...
Ha már most ilyen jó a MIUI8 az alpha stage-ben akkor ebben hatalmas potenciál van a public dev weekly kiadásig.
Nyilván lenne ötletem, hogy mit lehetne még rajta fejleszteni, de arra majd nyitok feature requestet, hátha hallgató fülekre találok...
Szal eddigiek alapján jók az előjelek minden tekintetben...
xiaomi.eu MIUI8 alpha 6.6.3 recovery version (wipe data javasolt): [link]
china dev MIUI8 alpha 6.6.1 fastboot version: [link]
MiFlashBeta: [link]China dev napi OTA frissítéssel.
(#18568) Lordus:
Kicsit trükkösen, de vissza lehet térni a V5-re, csak MIUIv5 fastboot ROM kell hozzá + módosított flash_all.bat file + MiFlash...(megvan nekem, ha kell....)
-
Lordus
senior tag
válasz
DrKapocs #18569 üzenetére
hát, 2 éve használom a v5-öt, max. fél órára szakítottam meg v6 v7 kedvéért. a jelenlegi rendszer kb. 1 éve fut, azóta nem telepítettem újra... nem lassú, és megfelelően személyreszabható, nem úgy, mint a v7.
értem, hogy okosabb, de a témázhatósága egy vicc, a 2 másodperces "nemhallanak" szindróma szintén, a kapacitív gombok összekavarása nekem borzasztó, a kameráról jókat nem hallottam. ezek miatt hiába nézem, hogy esetleg milyen pluszt hozott, azok nélkül elvagyok, de ezeket nem nélkülözném.
Egyszerűen idegesít, hogy olyan javítások jönnen kéthetente, amiket észre sem veszel, senkt nem érdekel, nincs értelme. De azt, ami egyszerűen ciki, gáz, azzal nem is foglalkoznak. (Nem tudom, a foglalt jelzés megoldódott-e már, de szerintem már az orcapirító, hogy megjelenik úgy egy készülék 2013-ban, hogy nem tud foglalt jelzést...)lényeg a lényeg, szkeptikus vagyok. root nélkül nem érdekel, meg normális testreszabhatóság is szempont, meg az azonnali kommunikáció lehetősége, ha valakit hívok/hívnak, stb...
mondjuk megjelenéz után úgyis megvárom a tesztelő kedvűeket, meg figyelem a fórumot, hogy ki mit mond, rákérdezek azokra, amik érdekelnek és ha pozitív híreket kapok ÉS visszarakható a v5akkor felrakom, adok neki esélyt!
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18510 üzenetére
Köszi szépen! Infód alapján a root access-el kapcsolatban ugyanaz a helyzet most már Mi2S-el is, mint újabb 5.1/6.0 készülékeknél a bootloader nyitás utáni állapotban. Hivatalos kínai ROM esetén (nálad) nincs semmi gond ezzel, de nemhivatalos MIUI kiadás esetén (xiaomi.eu), már gond van mert módosított systemre a ROOT ROM letöltése nem lehetséges.
A megoldás xiaomi.eu kiadásoknál (akiknek szükség van ROOT hozzáféréshez), SuperSU telepítése TWRP-ből ugyanúgy, mint Mi5, RN3PRO, R3...stb újabb készülékek esetén....
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18462 üzenetére
"Baromi sokat fogyaszt az adatkapcsolat. Szinte hallani, ahogy csámcsog, miközben falja az akkut."
Szerintem még játék közben sem merül ennyire, mint adatkapcsolaton...
"Láttad, újra visszakerül az App Lock On-Off kapcsoló a heti frissítésbe?"
Igen, ismét nyitott fülekre találtak szavaink
"....Meglepetésemre a lock screenre kipakolta az előadó képét"
Ez volt eddig is, de nem tudom mióta. Én sokat használom YouTube appbból tévére küldést...
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18448 üzenetére
Eddigi infók alapján úgy tűnik, most jelentősebb változások lesznek: [link] [link]
Nagyon jól ki szvsz! Várom nagyon, de lehet, hogy már csak az Mi5-ön fogom megtapasztalni az MIUI8 ízét
De az igazi gond szerintem, hogy már alig van Mi2 user így érdektelenné válik a support szempontból...Ingbrzy szerint Mi2 ezennel kiesik a kiskosárból...azért remélem nem lesz igaza...
(#18449) vornia:
Köszi!
-
DrKapocs
őstag
válasz
DrKapocs #18400 üzenetére
Megérkezett az MiSzivargyújtótöltőm. Hosszabb tesztre még nem volt lehetőségem, de elég masszív darab, össze van rakva rendesen. Nem olyan, mint a 200 Ft-os Pennys.
Egyelőre annyit tudok, hogy tölt, de a töltés és merülés arányát navigáció közben még nem tudom.
Más megjegyzés: az akku fogyasztási statisztika még mindig nem jó. Ezt már soha nem fogják kijavítani?
-
-
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #18342 üzenetére
Nm, szívesen!
.. de, ha valami igazán bivalyt akarsz, akkor vehetsz (Karavik, neked a Mi5 mellé kötelező!) egy ilyen full-full-full Xiaomi charger-t
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18338 üzenetére
Áramerősség megjelölés a töltőkön a töltő terhelhetőségét jelenti, a terhelés pedig a csatlakoztatott eszköz áramfelvételétől függ. Minél nagyobb a terhelhetősége a töltőnek annál biztonságosabb a töltési folyamat.
Egy alulméretezett (rossz minőségű) töltő, ami nem tud annyi áramot leadni, mint amennyit felvenne a csatlakoztatott eszköz, az ami bajt okozhat (lassabban tölt, túlmelegszik, kigyullad...)Minél jobban le van merülve egy akksi, annál jobban közelít a rövidzár állapothoz, így ellenállása is egyre kisebb lesz. Ebből következik, hogy mindig a töltés kezdeti szakaszában a legnagyobb az áramfelvétel, ami a töltési szinttel arányosan csökken (I=U/R)
Szóval 2A-es töltő nem okozhat kárt, simán kell is, főleg, ha megy a navigáció is töltés közben + fényerő fullon...stb.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #18328 üzenetére
Az én elméletem szerint jó kábel (állítólag ez is nagyon fontos) és megfelelő töltő (ez esetünkben 1 A) mellett nem szabad, hogy a telefon nagyobb (vagy ugyanolyan) tempóban merüljön, mint ahogy tölteni képes. Nálam olyan, - amit írtál - legutoljára akkor (nagyon régen) történt, amikor a HTC-ről áttérve a 0,75 A-s töltővel próbálkoztam.
(#18330) Karavik
Egyik szemem sír, másik nevet.
Nevet, mert végre, talán ...
Sír, mert ott az a khm... nem túl szép ... home gomb (power gombra kérjük az ujjlenyomat olvasót!), és mert tuti ebben sem lesz B20. -
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18297 üzenetére
"A múltkor említett kifogásaim meghallgattatak. Felhúztam magam és meghallották, ennyi."
Ez egyértelmű
Akkufogyasztás sem rossz: 2ó 45p kijelzőidőt és 1ó 5p telefonbeszélgetést bírt ki egy feltöltéssel 15 óra alatt.
"Viszont, szerintem Te arra gondolsz, mint hiba, hogy az up kezdetén egész sokáig 0,02-0,03 megabittel tölt felfelé. Ez megvolt itthon és benn is."
Sajnos nem. Nekem végén ment fel 0-ról 0,2-0,3 mbps-ra a feltöltési sebességem
Lenovo P70-el is megmértem azzal 15mbps felett mértem, Ingbrzy pedig saját Mi2S-én 50mbps eredményről mutatott screenshot-ot ugyanazzal a ROM-al amit én használtam. Szóval valami nem fasza nálam...
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18272 üzenetére
Ugyanaz nálam.
Egyébként a Gsam battery monitor meg nem mutatja a telefonbeszélgetéssel töltött időt
- ezt csak úgy mellékesen jegyeztem meg, mert azt hittem megtartom majd, de így uninstall lesz belőle...
Van még egy furcsaság amit észrevettem 6.3.17 - 6.3.22 kiadásokban. Speedtest alkalmazással csekkoltam telóról a fel-letöltési sebességem - WiFi-hez csatlakozva ruter közvetlen közelében - és megdöbbentem amikor 15Mbps feltöltési sebességből csupán 0,2-0,3 Mbps eredményt dobott többszöri mérésre is. Notin simán 15Mbps fölött van a mért feltöltési sebességem.
Meg tudnád nézni, hogy nálad dev China dev ROM-al miként van ez? Van egy olyan megérzésem, hogy ez csak xiaomi.eu releated.
-
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18269 üzenetére
Nálam is Cell Standby magasan a legnagyobb fogyasztó, ráadásul akkora különbséggel vezet a Screen előtt, hogy az szerintem nem lehet valós. Én már 6.3.22 kiadást használom, de ebben is dettó. Holnap (azaz ma) reggel felteszem a Gsam battery monitort és azzal is csekkolom...
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18251 üzenetére
"1 hónapnyi kihagyásom a frissítések során, vélhetően ezért lett az OTA frissítés 500 mega fölötti tétel."
Ez valóban meglehet...
"Az viszont nem, hogy erőltetetten jelzi, hogy nem szinkronizáltad a MiFelhőddel a képeidet. Állandóan, minden képen ott a kis felhő, áthúzva"
Így már mindjárt más, ezzel egyetértek. Én sem használom az MiCloud sync-et és nem is fogom, minden ilyenre a Google-t használom, ráadásul a Google Photos (day view) kísérteties módon tök ugyanígy néz ki mint most a Mi Gallery
Track ID nincs xiaomi.eu-ban, de a képernyőmentésed alapján az ikon ugyanakkorának tűnik, mint a többi app-ban elérhető ikon.
App Lock-ban is egyetértünk úgy látom...App Lock kapcsoló (Toggle) hiányára nyitok bug reportot.
"Az Explorerben eltűnt szem elől a Hidden Folder menüpont. Valakinek csak feltűnt végre a szem elé kirakott rejtett mappa ikon visszás jelensége."
Király, köszi ezt észre sem vettem, azért néha tudnak gondoskodni logikusan is
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18241 üzenetére
Röviden sorrendben reagálva pontjaidra:
- Sebesség: xiaomi.eu ROM-ban én nem éreztem negatív irányú változást, de mondjuk pozitívat sem, azaz nincs érzékelhető különbség megítélésem szerint;
- Gallery: számomra informatívabb, PHOTO nézetben dátum szerint csoportokba rendezi a médiákat (mint a Google Photos), ALBUM nézetben pedig kategóriákba rendezi azokat;
- Track ID: nincs a Global kiadásokban így sajnos nem része a xiaomi.eu-nak sem, erről tehát nem tudok nyilatkozni, mindenesetre a Global kiadások ily mostohán kezelése egyáltalán nem tetszik;
- Miniatűr ikonok az alkalmazások jobb felső sarkában: általában én is szeretem a vizuálisabb információkat, de a default system betűméretről azok az ikonok nagyságrendekkel nagyobbak, így ez nekem nem okoz problémát;
- App Lock: ez volt eddig is csak most átrendezték a security app-ba. Értelemszerűen, ha nincs bekapcsolva App Lock egyetlen alkalmazásra sem, akkor nincs App Lock, mint védelem sem. Rendszeresen használom ezt a feature-t, a régi verzió is megjegyezte a jelszót, hiába kapcsoltad ki az App Lock-ot a csúszkával, és szerencsére az új is megjegyzi, és ez így van jól. Én naponta helyzettől függően többször ki-be kapcsolgatom az App Lock-ot, ha minden kikapcsoláskor törölné a jelszót is, akkor minden újra bekapcsoláskor meg kellene adnom újra a jelszót...no way!Az új App Lock igazi hátrányát viszont nem említetted (ebből látszik, hogy nem használtad ezt a fícsört) , ami a legnagyobb "pain in my ass", hogy az App Lock toggle (kapcsoló) megszűnt létezni, ami nekem ki volt téve a kezdőképernyőre annak érdekében, hogy gyorsan egy érintéssel ki-be tudjam kapcsolgatni. Most pedig minden egyes ki-be kapcsoláshoz be kell mennem Security App-ba. Remélem, hogy ez csak kifelejtették és majd pótolják később.
"Karavik, ne haragudj, hogy ezt mondom, de védheted Te ezeket az újításokat'
Én nem védem (látod most is leírtam ami nem tetszik nekem a mostani újításban), csak egyszerűen nyitottabb vagyok minden változásra, újításra, fejlesztésre...nincs attól rosszabb számomra, ha valami nem változik, még akkor is, ha egy adott folyamat/állapot megfelelő szinten van (ez esetemben Kaizen, Six Sigma, Lean szemlélet és gondolkodásmód velejárója...szakmai ártalom
)
Különbözőek vagyunk, mindenki más szűrőn keresztül látja és érti meg a világot, nincs ezzel semmi gond. Mindenki olyan ROM-ot használ vagy olyan készüléket vásárol ami számára a legmegfelelőbb.
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18187 üzenetére
"Semmi értelmes változás nem volt a 6.2.18 óta..."
Ez szubjektív meglátás, számodra lehet, de a tény, hogy a motorháztető alatt mindig történnek változások, még akkor is, ha azok nem látványosak és nem publikáltak a changelog-ban, mint, pl az új battery saver management a 6.3.10-ben, ami 4,5 óra kijelzőidőt hozott nekem mindjárt az első napon, vagy az új gallery app, ami számomra hasznosabb, informálisabb, mint az előző volt. Továbbá apróbb optimalizálások, bugfixek szintén előfordulnak hétről hétre...
"Minek frissítsek, azért, hogy kapjak egy újonnan induló track id-t 3 órás kijelzőidővel a mostani 4 helyett?"
Nagyon bírom a prediktív képességekkel megáldott emberek hasonló megnyilvánulásait, amiben látatlanul teljes meggyőződéssel előrevetítik, hogy valamiféle jövőbeli tett biztosan sz@rabb lesz...
...de természetesen up to you!
"Valaki írta nem túl rég, hogy a xiaomi kezd szoftveresen lemaradni."
Ez a konkurenciával történő összehasonlítás szemszögből releváns felvetés, ha majd megjön az Mi5 kiderül, de Mi2 vonatkozásában én annak is örülök, hogy egyáltalán még van hozzá support!
"A film, amit a xiaomi forgat hétről-hétre az csak egy sima, ingadozó minőségű "remake". Kellene már pár új ötlet valami fordulat, pár új színész, mert így esni fog a nézettség - ha már film.
"
Na ugye mégis milyen jó hasonlat volt
A nagy változásokat, fordulatokat, újításokat elsősorban én szeretem - mint az tudvalévő - de ettől függetlenül a nézettség egyre csak nő az egekbe, lásd Mi5.
-
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18183 üzenetére
Igen, tudom, hogy az official MIUI incremental OTA heti frissítéseket alkalmaz. Ennek az a nagy hátránya csupán, hogy eléggé veszélyes ilyen formában ráengedni a frissítést egy olyan rendszerre, amin előzőleg mókolva volt a system fájlokban, mert könnyen bootloop-ot okozhat. Ebből a szempontból biztonságosabb a full ROM OTA frissítés.
Másrészt pedig xiaomi.eu-nak elkészíteni az incremental frissítéseket egy plusz munkafolyamat lenne a teljes ROM kidolgozása mellett, amire amúgy is szükség van.
Elhiszem, hogy elégedett vagy a 6.2.18 heti frissítéssel (mint, ahogy ellégedet lennél az összes többi következővel is
), de így viszont semmi értelme annak, hogy a developer kiadást használod. Megálltál a 6.2.18-on egy fejlődési folyamat szakaszán. Mi ennek az értelme? (költői kérdés). Ez olyan, mint, ha a moziban kijönnél a film felénél elégedetten, mert már meggyőzött amit addig láttál...
-
válasz
DrKapocs #18168 üzenetére
Próbáltál már egy appot lefordítani? Elég nagy munka, főleg hogy csak addig működik míg a fejlesztő bele nem nyúl valamibe és új verziót ad ki.
Anno én nekiveselkedtem a ruszki miui (csirkeláb + cirill + angol trió alapok) magyarításába, kb mostanra lennék kész és eltelt egy év. Inkább megkértem vagyulát hogy segítsen és használhassam a saját anyagát.
A kettő közötti meló mennyiség különbsége óriási. Nem olyan egyszerű kilopkodni a nyelvi részt, a dev közösség ezért küldte el a picsába a miui központi fejlesztőit és nem adja át a nyelvi anyagot. (viszont jó eséllyel pont ez volt ami a xiaomival való kapcsolat komolyabb szintű megromlását elindította.)
Lehet hogy egyik oldalon jó az hogy van dev közösség, a másik oldalról viszont rossz mert bár az eladások során a köles érdekelt volt más piacok felé mozdulni, dolgozni a vásárlóknak nem akart. Majd a dev romot felteszi aki oroszul akar miui-t használni. A dev közösség pedig egy-két kőbunkó kulcsfigura miatt felhígult (akik seggnyaló közösséget építettek maguk köré), mert sokan leléptek, az újak pedig beállhattak a sorba vagy tipli.
Egyszerű példa ingbrzy fikázó megnyilvánulásai Wajk xda-s wiui linkjei alatt. Aki nem xiaomi.eu-s dev azt semmibe sem nézték, most kb ugyanezt kapják a xiaomitól.
A kérdés max az, hogy majd a végfelhasználók mit kapnak. Hogy jobb világ legyen, arra az esély elég kicsi... -
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18168 üzenetére
"Lefordítgatták a különböző rajongói csoportok, meddig tart "kilopni" belőle?"
Nem hiszem, hogy a fordítók/fejlesztők - akik a háttérben napi szinten ingyen dolgoznak a felhasználók elégedettségéért, követve naprakészen a ROM és készülék kiadásokkal járó folyamatos változásokat - annyira repesnének az örömtől, hogy fáradtságos munkájuk gyümölcsét valaki lenyúlná és az, az Official MIUI-ban landolna.
Respect! MIUI beta kiadás napi gyakorisággal történek, ebből születnek a heti publikus "statbil" dev. kiadások péntekenként.
"Felesleges kínai appok: A nagy részük törölhető, alig-alig marad pár."
Igen, az Official MIUI selection-ból egyedül a Developer kiadás ami értékelhető, mert a jelenlegi Global kiadás az vicc, és az is amilyen diszkriminatívan kezelik a Global kiadásokat a MIUI policy-nak köszönhetően azáltal, hogy a legjobb fícsöröket szimplán kiveszik belőle (download app torrent letöltés, MiVoip, Music app zenefelismerő, Font settings, ROOT, online tartalmak...stb).
Mi5-ön - amíg nem lesz megoldása a xiaomi.eu-nak az official MIUI megszorító intézkedésekre - addig én is official MIUI Developer ROM-ot fogom használni, de pl. az Mi App Store eltávolítása bootloop-ot (és még van pár hasonló ilyen system app). TWRP nélkül a gapps-ot csak manuálisan egyesével apk telepítéssel lehet megoldani, aminek hátránya, hogy wipe data után eltűnik - szal sehogy nem jó ez! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #18158 üzenetére
Sajnos ez nem ennyire egyszerű. Pl. ott marad a sok kínai szemét ...
Meg könyörgöm, tegyük már e mellé a v5-ös Miui-t, amin egyetlen kapcs. volt a root, és azt flash-eltél fel a gyári recovery-vel amit akartál. Jó, kell a biztonság, "zárjanak", de had döntse már el a vásárló, hogy mit akar. És, ha ő nyitott loader-t, másik / módsoított ROM-ot vagy root-ot akar, akkor az "két kattintás" legyen.(#18159) Karavik
"Engem személy szerint a nyelvek hiánya a legkevésbé sem zavar ... "
+1Ez az egész hozzáállás a Xiaomi esetében duplán ciki. Ha minden gyártó "összezárt volna", mikor ők a Miui-t anno elkezdték nyomni, akkor most nem lennének sehol.
... és, igen! Gusztustalan, ahogy az európai MIUI közösséggel bánnak. Csodálom, hogy még kitartanak a cég mellett. (kéne egy hányós smily)Emlékeztek Wajk-ra, nem? Na, benne is "eltört valami" anno, és azért (is) hagyta a háta mögött a márkát.
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18158 üzenetére
Igen, de erre jelenleg elég kevés az esély, mert az Official MIUI policy szerint, adott készülék esetén a GLOBAL ROM kiadásba csak azon nyelvek kerülnek bele, amely országokba hivatalosan is forgalmazzák azt. Tehát amíg Xiaomi hivatalosan nincs az európai piacon valamelyik termékükkel (pl. Mi5, amit legtöbben szeretnének), addig esély sincs, hogy európai nyelvek bármelyike is belekerülne official Global ROM-ba.
Engem személy szerint a nyelvek hiánya a legkevésbé sem zavar mindaddig, amíg az Angol elérhető, viszont az zavar, hogy az európai MIUI közösséget (és ezzel együtt a többi eu fansite-ot is) ennyire semmibe veszik, beleértve a fejlesztők, fordítók munkáját és vele együtt felhasználókat is...
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18144 üzenetére
...és a többiek:
Ahogy ígértem itt a bug report a hívásfogadás utáni rövid késésről: [link]
Video-t is készítettem róla, így egyrészt könnyebben megértik, másrészt összetudjátok hasonlítani a tiétekkel. Nálam onnantól hallanak a vonal másik végén, amikor a számláló megjelenik a kijelzően "00:00"Video link bug riportból érhető el.
Akkor csapassátok rá a CONFIRM-okat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest