- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
válasz
escape #18823 üzenetére
Nem teljesen pontos, amit írtál, de olyasmi.
A xiaomi.eu -s rom nem egyenlő azzal, amit leszedsz az en.miui.com-ról. Előbbi a global rom alapján készül, több nyelv van benne, például magyar is. Ingbrzy a szakácsa ezeknek a romoknak. Azt, hogyan készül, tényleg Karavik tudná neked elmesélni, ő nagyon benne volt ebben. A lényeg, ami a xiaomi.eu oldalon is ott van: Unofficial International MIUI - MIUI ROM Downloads modified English optimised version based on original via MIUI China miui.comTermészetesen itt is vannak egyéb romok is. Wajk is csinált annak idején, WIUI, van sMIUI, van CM, stb. Ezeket én nem használtam.
(#18824) Lordus
ugye a felvétel utáni 1-2 másodperces késést nem sikerült még mindig megoldani?
Nem, nem sikerült. Bár állítólag ennek nem szoftveres oka van, mindegy, nem tudom. Oké, tudom, a V5 alatt nem volt ilyen késés. Szóval ez a nem szoftveres ok, ez baromság, V5 alatt ilyen gond nincs.
Sőt, ahogy én észreveszem, ez az idő újra nőtt. Régóta 8-ast használok, egy időben mintha rövidebb lett volna a késés. Most viszont újra kétszer kell köszönnöm... pedig hozzá vagyok szokva. Most vagy én kezdtem el újra kapkodni a köszönéssel felvétel után, vagy nőtt az idő.(#18825) Neck
Nekem ilyen gondom sohasem volt. Olyan volt, van, hogy kihangosítás után a következő hívás halkabb, ha úgy bontod a vonalat, hogy a kihangosítás aktív maradt. Ezt egy kihangosítás on/off megold a következő hívánál. De megoldja egy hangerő le majd fel is. Ez egy igen bosszantó hiba. Úgy kellene bontani a vonalat, hogy előtte a kihangosítást kikapcsolod (szinte lehetetlen). Most próbáltam ki, létezik a china romban. Egy időben eltűnt, most újra van.
Szerk: Ájj, nem is pontos. Az előbb volt ez a hiba, most újra próbáltam, nincs. Olyan mintha a kihangosító halkabb hangerejét átvenné a beszéld hangszóróra is. Mindegy, fene tudja.(#18826) bojtix
Megoldották? Miről beszélsz Te?
Ha ez így van, én komolyan felteszem azt a romot, amiben nincs ilyen hiba. Nem, a V5-öt nem teszem vissza... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
escape #18814 üzenetére
Jaja, ő Karavik. Sokat ténykedik itt is, de mióta megvan a Mi5-öse, jobbára abban a fórumban található meg. A leírás egyébként tökéletes, és azokkal a ROM-okkal minden bizonnyal működni is fog. A TWRP-s flash-t csak azért írtam, mert nekem anno a kínai dev ROM-ból nem sikerült feltennem az eu.-s rendszert (a "gyári" Miui rec. nem volt hajlandó fel-flash-elni).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
escape #18810 üzenetére
Szevasz escape!
Itt van fenn (elvileg a legfrissebb) MiFlash és fastboot ROM (Xiaomi Mi 2/2S Latest Developer Version Fastboot File Download).
Mielőtt nekikezdesz, ments le mindent (!) a telefonról (az "sd"-ről is), mert teljes gyalul lesz ...
A fenti ROM-ot "flash all" (lent radio button-al választható) tedd fel. Ha, végzett, akkor mehet fel akár a legfrissebb 8-as Miui. Majd elfelejtettem, hogy itt előbb (mármint a fastboot ROM telepítését követően) ugye fel kell tenni egy olyan recovery-t, ami elfogadja a nem gyári ROM-ot (TWRP 3.0.2-1: [link])
Én ugyan nem Miui-t használok, de úgy látom a többség elégedett a 8-assal, szóval az asszonkának is biztos tetszeni fog, és talán a patkányvadász progi is menni fog rajta.Hopp, bojtix beelőzött
-
bojtix
tag
válasz
escape #18810 üzenetére
A "kollégák" majd kijavít, ha valamit elírtam vagy tudnak jobb-egyszerűbb megoldást
1 ezzel a (MiPhone2015731.exe) MiFlash-l raktam fel
2 ezt a (aries_images_5.9.2_20150723.0000.6_5.0_cn_cbadb32e11.tgz) V7-s kínait
3 majd update (xiaomi.eu_multi_aries_5.9.2_v7-5.0.zip) V7-s EU (ez lehet, hogy ki is hagyható???)
4 innen már sima update felmegy az aktuális EU V8 ([link])linkeket keresni vagy feltölteni pár napig nem lesz lehetőségem...
-
bojtix
tag
válasz
escape #18808 üzenetére
Elég sok minden változott az eredeti 2 partíciós felálláshoz képest.
A legújabb romok mind megred partíciósok.
Anno úgy tértem át, hogy felraktam MiFlash-l egy megred partíciós kínait, majd felraktam az aktuális eu-t.
Ennél xiaomi.eu_multi_MI2_6.6.17_v8-5.0.zip álltam, meg mert jól ment és azóta telót váltottam. A nejem nyüstöli otthon (youtube, böngészés), de szépen pörög.
Egyébként meg ne ijedj meg, mert a samukkal ellentétben MiFlash-l az "agyhalálból" is vissza tudod hozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One mobilszolgáltatások
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Formula-1
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest