Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fall-N
veterán
Csak a reklámokért kár a gyártói appokban
Amit ki lehet kapcsolni. Alapból persze be vannak kapcsolva, de az összes alkalamazásban le lehet tiltani a reklámokat.
A 12-es szlriéban ez sikerült a legjobban, hála a 8 Gen 1 hőproblémájának. Bár szerintem bőven elég a 870 ereje is.
-
Aryon87
félisten
válasz
giroud199
üzenetére
Érdekes, mert párom 11Lite 5G NE telefonján a messenger telepítése után meglepve néztem, hogy neki még a régi hagyományos van. Pedig a legújabb MIUI van neki is. 11T-n és 12X-en is már ez a hülye kockás van.
Samsung (S20FE, A52s amik voltak nálunk), Huawei esetén pedig szintén a régi verziós van. Csak a Xiaomi cseszte el. Bár volt kolleganőm S21 telóján mintha a kockás verziót láttam volna, furcsáltam is akkor. -
doooo
veterán
Egy valaki beszél róla (volt szerencsém végigolvasni éjjel az elmúlt két hónap termését a topicban, és bárki ugyanígy megteheti), és nem, direkt úgy fogalmaztam, hogy "ritka/egyedi eset, irritáló bug", ami annyit tesz, hogy létezhet, de egyáltalán nem általános, vagy könnyen beazonosítható, vagy könnyen magyarázható jelenség.
-
Aryon87
félisten
Lassan 2 hónapja nyúzok egy ilyet, jókor jön ki a teszt

A telefon eleinte szokatlan volt az apró mérete miatt, pláne egy P40Pro, majd egy 11T mellett.
Viszont tökre kézreáll, kényelmes használni. Rendszer stabil, üzemideje meg baromi jó. Egy napra a 6.5 óra SoT simán megvan.
Egy dolog bosszantó csak, de az a MIUI hülyesége, a 12 verzió óta. a Messenger régi chatfejét megújították, és lett helyébe egy idióta kocka, ami tök kényelmetlen használni. Most egy kissé bugos, moddolt messengert használok, de legalább a régi chatfej megy
Amúgy, ha valaki tud fejlesztői romról és annak folyamatáról, hálás lennék ha segítene benne. Régi Xiaomik által megszoktam a folyamatosan fejlesztett rendszert, erre is kéne

-
doooo
veterán
Az egyik valós, és abszolút mindenkit érint az adott modellek esetén (már sok éve; vannak más gyártóknál is ilyen szériák, de a Xiaomi "übereli" az összeset, konzisztens módon), a másik ezeknek a kritériumoknak nem felel meg. Az egyik tény, a másik sztori (vagy sajnálatos, ritka/egyedi eset, irritáló bug, ha kedvesebben akarunk fogalmazni). Hát ez a különbség.

Bog videójában sem hallottam semmit, nemhogy az S20FE-ről (ami hűvös, istenített S865-tel van szerelve, tehát túlmelegedős problémája abszolút nincs, ettől kezdve minden "durván visszavesz, meg throttlingol" duma alaptalan), de a Samsungról sem valami konkrét dolog kapcsán (ellenben a közelségérzékelős dolgot alaposan átbeszélte), szóval lényegtelen. -
gippazoid
őstag
Szerintem inkább menj csajozni mintsem másokkal kötekedj. De ha mégsem és sok időd van akkor nyugodtan olvasd el az S20 FE topic-ban milyen jó telót vettem 2 hónapja SES-ben és mit tapasztaltam a MediaMarkt-ban a kiállított S21 FE, S20 FE és S22 5G készülékek WiFi tesztjén. Linkeltem logokat is amiket mások tettek fel és konkrétan benne van a 10 mbit-es lassítás ami nálam is van. Ja, a jelenség sw frissítéssel még a régebbi készülékekre is megérkezett utólag, tavaly.
-
Graphics
Jómunkásember
Miért, ha a Xiaominál nyugodt szívvel lehet storyzni a közelségérzékelő bakik kapcsán, miért ne lehetne meghallgatni ,ha épp a Samsungnál vannak anomáliák?
Azt már nem is lehet említeni, vagy mi?

Ne hitetlenkedj, főleg, ha tapasztalatot írt le. Sőt emlékeim szerint még Bog is említette az FE szoftveres problémáit az egy MAgazinban.
-
K0vasz
aktív tag
anno szemeztem vele, de akkor pont annyival volt csak olcsóbb az S22-nél, amennyivel kevesebbet tudott, vagyis ár-érték arányban pont ugyanott volt. úgy meg már nem volt számomra kérdés, hogy a kínait vagy a nem kínait válasszam
-
kazsolt
tag
oneplus 9 pro-hoz mérten, milyen ez a telo? Már aki látta-használta mindkettőt?

-
trebrona
nagyúr
válasz
bluemirage
üzenetére
Ezzel háromból egy főverzióváltás letudva.
Szerk: illetve a 12X-re nem is ígért a xiaomi 3 főverziót és 4 év biztonsági frissítést, csak a család másik két tagjára.
-
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztett.
-
mdraco
őstag
Tudom nem számít annyira a mindennapi felhasználásban, de ez miért android 11-el jött? A sima 12 meg android 12-al...
-
MC Pite
veterán
Hm, valamiben egyértelműen jobb a pixelemnél, a videóból kép exportban: [link]
-
ballazol
senior tag
válasz
SkyLine3000
üzenetére
március végén vettem 75-ért a Redmi Note 11 Pro-t (igaz, gari nélkül)
-
janeszgol
félisten
A Xiaomi idén két nagyon jó telefont adott ki a megfizethető kategóriában. Poco X4 GT és ez a 12X. A kamera mindkét telefonnál nagyon jó, a hardverek tökéletesen, a kijelzők jó minőségűek. Egyszerűen két ajánlott vétel.
-
tlala
addikt
Kár, hogy ebből is kispórolták a filléres vezeték nélküli töltést.
Ha a magamfajta power user egyszer rákap arra, hogy az autós tartóba téve is tölt a telefon - nincs visszaút. -
Napfénysüti
nagyúr
Nem is lett rossz, ha egyszer bedöglig a Mi8-am ez méltó utódja lehetne.
Mondjuk az tényleg nem semmi hogy manapság 200k egy középkategóriás telefon de sajnos minden eszméletlenül megdrágult, bele kell törődni. -
Hallosz
senior tag
Nem vagyok a márka rajongója, de ez jó lett.
-
-
BReal
addikt
Azért az valahol tragikus, hogy egy 6,3"-as telefont apróságnak kell hívni. Pedig talán az Iphone 4-nél még azt mondták a marketingesek, hogy az az ideális az átlagos kézmérethez...
-
Drótszamár
őstag
A Specifikáció oldalon a zöld boxban "Poco F3" a felirat
-
giroud199
senior tag
Gyerekeket semmi masik droidos készülékkel nem fogsz tudni normalisán fényképezni...
(próbaltam már szinte minden flagshipet is)
Csak a pixel vagy az iphone 11-től felfelé
Főleg beltérben ,mással szinte lehetetlen mozgás közben éles képet lőni a gyerekekről...
Amúgy pedig a pixel 4a is sztereó
-
MC Pite
veterán
-
realist
őstag
Lehet átsiklottam és szerepel a cikkben, de milyen szoftver támogatás is jár ehhez a telefonhoz? Android főverziókra és biztonsági frissítésekre gondolok.
-
Ba cy lus
addikt
A moszkva téri éjszakai kép fantasztikus lett a fűből félig kilógó hajléktalannal és a "belefér" feliratú szatyrával!
-
törölt tag
Ez jó:
Kontra:
Nincs IP-védelem
Pro:
Kialakítás, védelem 9 pont
Hát ha probléma hogy nincs IP védelem, akkor miért kap 9 pontot és nem 6-ot?
-
juuzer
addikt
Nagyon tetszik bassszus... de baráti körben van egy Xiaomi 12, aminek a közelségérzékelője finoman szólva sem acélos. Bár nem tudom, hogy az újrakalibrálás segített e rajta valamit. (Utánakerestem és a szervízmenüben van valami kalibráció erre, mondtam a barátomnak, hogy próbálja ki, hátha...)
Btw. ezek a makróképek azért jók. Nem hittem volna, hogy ilyen hulladék filléres környezetszennyezés kamera képes lehet értékelhető képek készítésére is. Szóval etekintetben le a kalappal.

A reklámok meg továbbra is gázok nagyon.

-
MC Pite
veterán
Igen, megy simán, a szolgáltatónál se kellett kérnem. (Menüben opció nincs/nem találtam, de fent a volte, megy a net hívásközben, meg a ott a hd hang is.)
Bár a kamerát ki kell ismernem, mert a 2* crop csak napkitörésnél értékelhető, és a pixelhez képest sok az elmosódott kép (gyerek), és kicsit túltolja az élénk színeket... -
Speed®
titán
Nemrég váltottam A52sről (778G) S20FEre (865), bőven jó volt a teljesítménye, üzemidő téren meg jóféle, azért a dupla TDP jelentős eltérés, tempóban messze nem ekkora a difi. Ettől függetlenül a 870 szerintem még jó ideig velünk lesz, mint legjobb megoldás, a jelenlegi top-tier megoldások rossz vicc kategóriában futnak többnyire sajnos.
-
Speedy007
addikt
Bár én a "nagy tesót" használom 1-2 napja 12-t ami szögre ugyanaz mint a 12X. Nem vagyok hasra esve tőle .MI 10T Pro-m volt előtte ahhoz képest nekem érzésre gyengébb a kijelzője hiába hogy AMOLE D. Tűző napsütéseben alig lehet látni valamit de legalább a színeket nem tolja túl színhelyes marad IPS az ellenkezője de legalább látom a kijelzőt
..Hangszórók pocsék a MI 10T Pro hókuszpókusz nélkül szebben szól szerintem. Meglepően könnyű,keskeny és kicsinek tűnő készülék -
AtHoS
nagyúr
Már akinek
- igénye az erősebb hardver
- mindegy a +1cm-es magasság és +7mm-es szélességMellette viszont
- hiába a nagyobb akku, ha az erősebb hardver miatti nagyobb fogyasztás következtében rövidebb az üzemidő (viszont 20 perc alatt maxra tölthető, ha van rá lehetőség)
- kameraszettben gyengébb, hiába a 108Mp nincs optikai képstabilizálàs sem, bár ez erősen szubjektív kit érint
- kijelzőben - amit folyamat bámul az ember - viszont a 12X egyértelműen jobb...de ugye ez is inkább szubjektív tényező, mert nagyon sokan IPS-el is jól elvannak
- nehezebb is valamivel, talán semmi jelentősége, de látod van aki 4dkg-on is fenn tud akadni
-
Graphics
Jómunkásember
Hiába két éves a hardver, nincs más ajánlott hardver a Qualcomm-nál...
-
bobalazs
nagyúr
Gondolom kihagyhatatlan volt megörökíteni a virágágyásba fetrengő egyént!

[link] -
törölt tag
Inkább le sem írom, hogy akkor érdekelne egy új xiaomi telefon, ha 5" kijelzőt kapnék, két napos átlag üzemidőt, egyetlen EGY hátlapi kamerát (NEM kell zoom, NEM kell "dedikált" makro, NEM kell csillió megapikszel!!4!) ami kell: 100(120)fok látószög és jó vonalélesség(+dinamika..), microSD slottal és 3.5jack aljzattal, ip67 házban.
Inkább le sem írom.. -
IQfályter
tag
A Gshopper app- on keresztül Németországból 197 ezer a 8/256 GB- os változat .
-
zsolt501
nagyúr
10 pont a kijelzőre???
Ha nem volna az a lyuk ott akkor azt mondom igen, de nem így. -
bear_
aktív tag
Ha nem lenne ívelt kijelzője már megvettem volna.
-
Márton
nagyúr
Számomra nehéz. Húzza a zsebem. Ha ágyban fekve a fejem fölé tartom és úgy néznék meg egy pár perces videót, húzza a kezem. (jó, edzzek többet..)
Kapható mai teló 150 gramm alatt dual band gps-szel?
-
Doki42
őstag
A cikk jó lett, grat👍
Nem rossz telefon ez, de ennyiért inkább egy samu.
Ha a support is számít… -
gazdi40
csendes tag
Korrekt leirás ,kb a sima 12 szintje annak hibái nélkül.Jo nincs vezetéknélküli töltés ,bele lehetett volna nyomkodni azért egy 5000 aksit de amugy rendben lenne.Èn elkövettem azt a hibát hogy a sima 12 vettem de oltári hiba volt pláne annyiért.200 körül árazva meg egèsz jó.
-
Ed3r_X_
nagyúr
6,28", "kis méret".
Hja, "kicsi". Jó vicc.
-
Plug Life
senior tag
Snapdragon 870, az élő legenda
-
Z_A_P
addikt
Ebben a "Kijelző-teszt (a táblázat szétnyitható)" tablazatban az az iphone nagyon szanalmasan nez ki a HD felbontasu IPS kijelzovel.
-
MC Pite
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Furán sima, és még a szürke is színjátszós kicsit.
Selymesre finiselt üveg vagy nagyon kemény plasztik
Amúgy nem tudom mennyire számít jónak ez a hangszóró, a kis Pixel 4a sokkal korrektebben szól az egyke hangszórójával (és kicsit a beszéd hangszórója is tisztább). Nem rossz, nem halk, telefonra megteszi; de nem villognék a h/k felirattal, a jó szerintem nem ilyen.

Gabbaa: Lehet hihetetlen, de van akiknek az nagy. Max 7cm széles telefonok között kell keresni a konkurenciát, sajnos...
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
South Velen
üzenetére
Jogos, hagytam kopogtatással megtéveszteni magam. Valóban üveg.
-
Gaabbaa
aktív tag
Klassz telefon.... de... saját házon belül, erősebb hardverrel, nagyobb akkuval, jobb töltővel ott a 11T pro.... ja és még olcsóbb is 8/256 verzióban
-
Z_A_P
addikt
olvasni a 12-es sorozat kapcsán a távolságszenzor problémáiról, és ezt évek óta nem tudja a Xiaomi levetkőzni, ami szürreális a büdzséjüket figyelembe véve.
Es tenyleg
A Poco X3 Pro (=Xiaomi) ugyanez. Megha kezzel le is zarom kepernyot telefonalas kozben, mindig izgalmas hogy melyik kepernyon talalom magam amikor befejezem a hivast... -
South Velen
addikt
hátul pedig pontosan illeszkedik a vékony és csúszós plasztik hátlap
Szerintem nem plasztik a hátlap.
-
MC Pite
veterán
-
autotaxmo
őstag
válasz
razorka777
üzenetére
Pontosan. En is xiaomi user voltam, de amiota igy elszalltak az arak naluk, szoba sem johetnek
-
MC Pite
veterán
Elvileg igen, standby vagy csak telefonáláskor is jobban bírja, lásd pl gsmarena.com.
Ez az első Xiaomim, idáig nem nagyon fűlt hozzá a fogam, de ha kell a volte (ráadásul yettel) és a kompakt méret, alig marad versenyző.
Fél napja lakom be, kezd élhető lenni. Lekerekített kijelző a gyári fóliával nem gáz, a szelfi kamera nem túl acélos (pixel után elég gyenge), de összességében egész jól használható, kevésbé zavar mint a samsungok.
Meglátjuk marad-e.Pár órát szivatott az apn-el (létrehoztam a telenor mellé yettelest, azóta úgy tűnik minden ok), meg nehezen találtam nova mellé lezárási lehetőséget (miui launcherrel nem sikerült összebarátkozni), a többi ok -reklámok kikapcsolgatása után.
-
noisia
aktív tag
Mit gondoltok, egy SD 870 csak akkor előnyös egy 888-al szemben, ha energiaigényes appokat sokszor használok? Mivan ha én csak általános dolgokra használom a készülékem.
Merthogy én nem játszom, minden nap navigálok (Waze), alkalomadtán fotózok, FB, net, youtube. Ilyenkor is megmutatkozik a 870 energiahatékonyabb mivolta, vagy a 888 is tud nem melegedni és jól fogyasztani, ha nem kell a max power!?
-
klaya86
őstag
2 hónapja teló vásárlás előtt álltam. Médiában megnéztem ezt is. Azt kell mondjam minőség érzetre nagyon jó ez a telefon. Nagyon egyben van, nagyon szép a kijelzője. Mellette a 11t/11t pro páros valahogy bénábbnak tűnt. A 12x prémiumabb hatású. Amiért nem ezt választottam, az az, hogy bár az akkori 6.67 colos telómtól kisebbet akartam, de ez a méret már túl kicsi volt számomra. Illetve a lekerekített kijelzőért nagy kár. Lett helyette s21fe. Szerintem egyébként nagyon rendben van a telefon. Illetve ez minden csak nem középkategóriás cucc, felső kategóriás, mégha nyilván nem is a legkomolyabb. Abszolút magas minőségű az anyaghasználat és az összeszerelés, a kijelző király, a kamera egész jó. Aksi, töltési sebesség okés. A snapdragon 870 a szememben pedig inkább előny, mint hátrány. Az s21 fe snapi 888át bármikor, azonnal odaanám egy 870ért.
-
autotaxmo
őstag
Ez a szar is lekerekitett kijelzot hasznal??? Borzalom, persze teljesen egyeni izles....
-
joey04
titán
210-ért középkategóriás xiaomi jó vétel. szép világ.
-
DeFranco
nagyúr
én egymás után 2 xiaomi telefont használtam az elmúlt X évben, semmi extra probléma nem volt velük, ahogy fejlődött a droid, úgy fejlődött ez a rendszer is, mostanra okos, ötletes, kezes lett.
nyilván itt is vannak hibák, és ha valakit pont érzékenyen érint, az jogosan háborodik fel, nálam, az én felhasználói szokásaimmal teljesen rendben van.
-
SkyLine3000
addikt
Elég gáz, hogy manapság már egy vmire való közepes teló 200 körül mozog árban. Asszem, akkor nem veszek új telót mostanában. Ha kell, inkább keresek egy alig használt, fiókból elővett felsőst 100 alatt...
-
Cannabis7
senior tag
Jó kis telefonnak tűnik, az árához merten különösen, nekem csak az a problémám, hogy a sok forumolvasas közben végképp elment a kedvem a xiaomitol,annyir sokan nem szeretik.
-
gippazoid
őstag
A melegedés is szempont lett nálatok. Örülök. Én ezzel kínlódok egy hónapja. WiFi throttling 10 mbit-re... A legtöbb Samsungon. Míg az iPhone 13 meg sem langyosodik, nem hogy lassítaná a WiFi letöltést!
Kár, hogy ilyen drága és nincs optikai zoom. Amúgy venném is meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gumi és felni topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(próbaltam már szinte minden flagshipet is)