Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A25 5G - az út középen járható
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Újabb Redmi Watch 5 érkezett
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- Íme az új Android Auto!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Azonnali navigációs kérdések órája
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék gy apró segítséget kérni Tőletek
Sajnos a 11T Pro telefonomnak idióta módon megrepesztettem a kijelzőjét, kicsúszott a kezemből. (Bő 15 éves mobilos pályafutásom során az első ilyen balesetem, rendesen szívemen is viselem )
Utódot keresek mert a 60ezer ft körüli javítási költségeket én kisit sokallom, ezért cserére adnám a fejem első körben, a Xiaomi 13 készüléket szemeltem ki, de látván a 300k körüli árát nem nagyon vagyok hajlandó ennyit telefonra áldozni. Ezért került a képbe ez a 12 készülék. Kicsit kisebb is mint a jelenlegi 11t pro-m aminek örülök.
Ami miatt aggódom picit az az oldalt leívelt kijelző. Mennyire durva és az oldalát a szilikon tok még mennyire védi így?
A másik kérdésem a melegedés. Jelenleg 888 proci van ugye a 11T pro készülékemben, ez is tud melegedni ha esetleg nagy ritkán játszom, de nagyrészben a telefont csak internetezésre illetve telefonálásra használom. Látom hogy minden teszte le van húzva hogy ez a gen 1 proci sz*r meg forrófejű, meg éget a készülék (persze túlzás), de inkább hallgatnék a ti tapasztalataitokra.
Illetve az őszintét megvallva Ti a helyemben mit vennétek igazából? Szeretem a legújabb és modern telefonokat, de nekem a 300-600ezer ft-ok már sok az új telefonokért, a lélektan itt van ez a 150 nagyon nagyon max 200.000Ft lenne, jó választás ez nekem?Nagyon szépen köszönöm ha segítetek picit tájékozódni és a kérdéseimben kiigazítanátok ezt a készüléket illetően!
[ Szerkesztve ]
-
ftamas0201
senior tag
Kicsit tartok a lekerekítettségtől, építőiparban melózom, a gyári szilikontokot szoktam én is használni mert jók a xiaomi tokjai ahogy mondod sárgulásig és még pluszban benne van egy belebújtatós bőr hatású tokban, illetve üvegfóliákat szoktam tenni a telefonjaimra, ezekre a lekerekített panelekre mit lehet tenni ami védi a telefont?
Jóformán aliexpressről szoktam az üvegeket venni, de hát ha jól gondolom ez a lekerekített kijelzőknél nem játszik?!
Már három napja ezen ülök, átnéztem már kismillió telefont, de eddig nagyon könnyen tudtam telefont választani most viszont teljes a homály és el vagyok veszve -
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Ma megérkezett a telefon, úgy le volt merülve hogy 5 percig se kép se hang nem volt töltőn sem. ez után felélet és megmutatta a kis töltési kockát, pár perc után meg már 10% és be is tudtam kapcsolni.
Ez után elekzdtem belakni töltőn a telefon, futott a háttérben a miui frissítés 14-re. Elmentem enni, mondom mire befejezem feltöltődik és befejezi a frissítést is. Úgy is volt, 100% akksi, kiírta hogy újraindítás a miui. Lehúztam töltőről, és elkezdtem újraindítani. Újraindult és a töltési százalék 1%-on állt, kiírta hogy akkumulátor kímélő üzemmódba lép és töltsem fel. Gyorsan feltettem töltőre, aztán gondoltam nyomok még egy újraindítást.
Újraindult, erre kiírja hogy 100% az akku töltöttsége. Na most ez frankón megszivatott engem valami kis buggal a miui 13-ról 14-re váltás során vagy az akksija halott lehet?
Ti mit tennétek? Webshopnak már jeleztem ezt emailban természetesen, hogy van ez a probléma aztán mondjanak rá valamit hogy cserélik vagy sem, hétvégén még használni fogom úgyis mert feladni nem tudom ha kérnék esetleg, de furcsa volt ez most.Véleményetek van erről?
Köszönöm.
-
ftamas0201
senior tag
válasz baitsee23 #2323 üzenetére
Köszönöm nektek, a webshop is ezt írta vissza hogy elő szokott fordulni, töltsem fel, frissítsem, indítsam újra ezt javasolták meg hogy hagyjam éjszakára töltőre.
Az indítási csontra merülés nem ijesztett meg, inkább csak az update előtti 100%-ra töltés aztán reboot és 1%, na az volt hirtelen mellbevágó. Aztán meg újra reboot és kiírja hogy 100% töltöttség. Azóta már párszor újraindítottam, lehet csak a miui 13ról 14-re frissítés kicsit megzavarta az elméjét, de azért intenzívebben használom a hétvégén aztán ha valami gáz van vele mégis, megy is vissza.
11T Pro után furcsa az biztos, jobb ez a méret, bár nagyon furcsa a nagyobb kijelzőről visszajönni de kényelmesebb. A lekerekítést szoknom kell, soha nem volt ilyenem, egyelőre ezen sem tetszik mert ugye a lekerekítés is érintés érzékeny, nem egyszerű az ikonokat húzkodni egyik képernyőről a másikra, de ez majd edződik.
Melegedni szépen tud az tény, frissítés közbe felforrtak az indulatok benne az biztos Átköltözés funkció egész jó, a két telefon között szépen átpakolt mindent, csak be kell jelentkezgetnem és annyi.
Reméljük nem lesz gond vele, jövőre pedig remélem hogy a 13 is beesik ilyen árkategória köré mert akkor cserés lesz, Ő az igazi favorit, ez csak gyors tűzoltás a törött kijelző helyett -
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Ma megérkezett az üvegfólia a telefonhoz, gondoltam megosztom veletek, hátha valakinek jól jön. Aliról rendeltem (link) teljesen jó minőségű, a széle is rendben van lekerekítve, meglepően jó a méretpontossága. Most először próbálkoztam ilyen UV "ragasztóval" felhelyezhető üveggel, hát érdekes egy találmány.
A tubus tartalmát ráfolyattam a kijelzőre egy pontba, majd ráhelyeztem az üveget ami szépen szét is nyomta, de szerintem a ragasztónak a fele is elég lett volna, folyt össze vissza, valami borzasztó volt felhelyezni Legközelebb annyi tanulság van benne, hogy tegyek alá egy eldobható rongyot vagy valamit, hogyha lefolyik ne az asztal legyen tiszta trutyi. Takarítás előtt a hozzá adott UV ledekkel megvilágítottam pár percig, egész stabilan rajta volt, egy újjal tartottam a telefon aljánál az üveget, mert hajlamos elvándorolni ameddig folyékony a cucc még alatta. Szépen megszilárdult gondolom mert nem mozog, ez után jött a telefon körbe takarítása monitor tisztítós törlővel, aztán puha szemüvegtörlővel, ráfért mert befolyt alá természetesen a hátlapra is, de ott nem szilárdult meg mert UV nem érte, erre figyeltem és érdemes erre figyelni. Elsőre úgy gondolom teljesen jól sikerült, tökéletesen sikerült a helyére illeszteni, két apró buborék maradt alatta amit nem vettem észre, de szerencsére használat közben egyáltalán nem használható.
Hogy a leszedése miként fog történni azt nem tudom és előre félek is tőle, gyanítom nem lesz egyszerű levakarni ezt a trutyit meg az üveget a kijelzőről, van ezzel kapcsolatban valakinek valami jó tanács, tapasztalat?
Rendeltem még szintúgy Aliról (link) Kamera védő üveget is, ha leteszem az asztalra esetleg tok nélkül vagy zsebben lesz, nem kell tartanom tőle hogy megsérül a kamera előtti üveg, ezeket minden ilyen kiálló kamerával rendelkező telefonomhoz vettem, nagyon jó dolog, ha összekarcolódik, az ember leszedi róla és mehet is fel az új.
Most pedig jöhet az éles használat, be lesz fogva holnaptól a telefon melóba is, remélhetőleg bírni fogja a strapát. Még gondolkodom egy teljes oldalt takaró szilikon tokon is a gyárin felül, de ehhez még találnom kell olyat ami hasonlóan vékony a gyárihoz és hátul a kamera résznél is meg van az a kis kigyűrődés, hogy ne a kamera érjen először asztalt hanem védje a szilikon tok.
Ja és a másik, hogy beszereztem a telefonhoz egy Xiaomi 50 Wattos Wifi töltőt is, meglepően szép és masszív darab, a ventilátoron külön meglepődtem hogy az is van benne. Tökéletesen tölti a telefont tokkal is, első wifi töltős telefonom, de elég praktikus dolog, hogy az ember csak ráilleszti és ha hirtelen kell, nem kell tépkedni a kábelt.
Röviden ennyi voltam, hátha hasznos lesz valakinek a leírtak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- UHD filmek lejátszása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Automobilista 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest