Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Fotók, videók mobillal
- Akkuban erősít a középkategória
- VoLTE/VoWiFi
- Megjelent a OnePlus 13T
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
így is használom, mert nincs más választásom.
és nem megerőszakolni akarok bármit is, pusztán elég furcsának és kényelmetlennek tarto(tta)m, hogy ha nincs más gépem, egy telefon sw update miatt particionálhattam volna újra a hdd-met. és akkor nem is beszéltünk azokról, akiknek egy 64gigás ssd-n van az oprendszerük...
-
fogtunder
nagyúr
az tök jó, hogy szerinted a mai lemezméreteknél nincs olyan, hogy nincs 16 giga helyem, pedig a nodo update-nél belefutottam, mert én a c: meghajtón csak az oprendszert tárolom, általában 5-6 giga plusz helyem van mellette, nem kell több, nekem így jó. ugyanannak a lemeznek egy másik partícióját meg nem kissé lenne nehéz elhagyni. ha nem lett volna egy laptopom, amin meg tudtam csinálni, akkor particionálhatom újra az egész hdd-t. ez nálam kiesik a felhasználóbarát kategóriából. meg lehet csinálni úgy a szoftvert, hogy legalább az opció legyen meg a változtatásra. csinálja a default dolgokat, ha meg nem megy, akkor kérdezzen meg, mi legyen. ha meg nem is tudja, mi az a rendszerpartíció, akkor hogyan oldja meg azt a problémát, ami nekem is előjött?
a nodo update pedig a szarakodásokkal együtt közel 3 órát vett el az életemből, csak a backup volt egy óra, mert tele volt töltve a teljes belső memória, visszaírni majdnem ugyanennyi volt. tisztában vagyok vele, hogy mit csinált a folyamat során (el tudom olvasni ami a kijelzőn van), maga az update nem is volt ráadásul több száz mega, arról nem is beszélve, hogy a zune nem a romot írja újra, csak bizonyos részeit frissíti. ezért nem lesz pre-mango készülékeken magyar nyelvű menü házilag, csak ha szervízben beleírják a romot. ez így tetű lassú volt és kész, egy iphone update ennek a töredéke, de a hero gyári rom update-je is gyorsabb volt.
nem a zune-ra írtam, hogy nem csinált semmit, hanem magára az update-re, ami azon kívül, hogy a ms bepróbálta, milyen buktatók vannak frissítésnél, szarra sem volt jó felhasználói szemmel. lehet őket kimosni ebből így meg úgy, tisztában vagyok vele, hogy nem egyszerű elrajtolni egy új platformmal, pláne, ha van 4-5 gyártó a képben, de ha időben kapcsoltak volna, akkor talán kiforrottabb formában is meg lehetett volna jelenni a wp7-tel és akkor nincs ennyi kritika, de legalább másfél évvel voltak a konkurencia mögött, ami látszik is.
és ha update-nél tud backupolni, meg scripttel tud, akkor miért is kell újra lefejleszteni ezt a funkciót?
az utolsó pontra meg annyit, hogy ha egy kispolák gyorsabb egy kétütemű trabinál, attól még nem lesz gyors általános értelemben, nem értem, ezen mi nem volt egyértelmű. volt iphone-om és htc-m is az optimus 7 előtt, mindhárom program lassú az én értékrendem szerint. és a linkelt adatok csak az agentek fogyasztását mutatták, ami meg nehogy már mérvadó legyen, ezek a háttérben futó folyamatok, amint bedugsz egy telót, elindul maga az alkalmazás, és az nem ennyit kér enni.
és ezt nem fikázásnak kell venni, mert nem adtam/dobtam el a telefonom, használom még mindig. mert gyors a felület, jól használható és majdnem mindent tud, amire szükségem van, de mint mindegyik másikkal, ezzel is vannak problémáim, amiket leírok, érdekes módon itt is a pc fronton vannak a gondok, nem a telefonnal. ezeket meg lehet magyarázni, de attól még nem fognak semmivé foszlani.
-
moonman
titán
válasz
fogtunder #39 üzenetére
"manuálisan miért nem tudok backupot készíteni a telefonról"
mert még nincs implementálva a funkció. lesz később ilyen, de jelenleg csak egy okos szkripttel lehet megcsinálni."ha éppen nincs 16 giga helyem erre a rendszerpartíción, akkor miért nem lehet neki alternatív útvonalat megadni?"
mert ami nem rendszerlemez, az kivehető a gépből és ugyanazzal a mozdulattal el is veszíthető, ami pedig eléggé nem tesz jót a biztos működésnek. a mai lemezméreteknél pedig nincs olyan, hogy nincs 16 giga helyed."miért tart 3 órán át egy NoDo update, ami igazából nem csinál semmit?"
egyrészt nem tart három órán át, max háromnegyed (nekem egy teli Omnia 7-est ennyi idő alatt frissített anno), másrészt az a nem csinál semmit abból áll, hogy készít egy teljes backupot a rendszerről és a tartalomról, letölt egy többszáz megás romot, telepíti, majd visszatölti a mentett adatokat.nem szabad elfelejteni, hogy ezek az eszközök átlagfelhasználóknak készülnek, akiknek fogalmuk sincs róla, mi az a rendszerpartíció meg firmware-update. nekik az a fontos, hogy 2.0-ból 3.0 lett és jé, van copypaste meg integrált facebook chat. ennyi.
a kimaradt funkciókat sem poénból vagy kibaszásból nem tették bele a szoftverekbe, hanem azért, mert ezek lefejlesztése, kitesztelése időt vesz igénybe - és mielőtt valaki bemondja, hogy de hát mi tart fél évig egy backup berakásán, az egy pillanatra gondolkodjon el azon, hogy hányféle telefon hányféle szoftverének kell tökéletesen együttműködnie hányféle Windows-zal, hardverrel és beállításokkal.
"attól, hogy a többinél kevesebbet kér, még nem lesz kisebb és gyorsabb"
mondjuk elég vicces úgy rámondani, hogy lassú meg sokat fogyaszt, hogy az összes többinél gyorsabb és kevesebbet fogyaszt... -
fogtunder
nagyúr
én meg nem arról írtam, hanem a wp7 connector és a zune közötti kontrasztról.
de ha már behoztuk a képbe, annak ellenére, hogy néha inkább rágtam volna le pár ujjamat, minthogy windows alatt itunes-t kelljen használnom, az update-restore megoldások sokkal jobbak voltak benne. például nem értettem, hogy manuálisan miért nem tudok backupot készíteni a telefonról, ha nekem ahhoz van kedvem? ha éppen nincs 16 giga helyem erre a rendszerpartíción, akkor miért nem lehet neki alternatív útvonalat megadni? miért tart 3 órán át egy NoDo update, ami igazából nem csinál semmit? vannak kínos kérdések az ügyben.
Blyan: attól, hogy a többinél kevesebbet kér, még nem lesz kisebb és gyorsabb. az 1 mega meg háttérben lehet, hogy tényleg ennyi, majd megnézem használat közben.
-
Blyan
félisten
-
fogtunder
nagyúr
speciel nekem is wp7 telóm van, meg hozzá két gépem, egy w7 és egy macbook. mióta felraktam a windows phone connectort, rá se néztem a zune-ra, mert sokkal kényelmesebb így. ez igazából a microsoft szegénységi bizonyítványa, hogy a saját oprendszerén ilyen hulladék módon van megoldva a teló kezelése.
arról meg, hogy miért vesz az ember wp7-et, ha macje van annyit, hogy amíg egy új független iphone 4 egy olcsóbb laptop árába kerül, optimus 7-et a harmadáért vehetsz.
-
gomsadi#
tag
-
gomsadi#
tag
En szoktam. Bank, szamlak(eszamla) csak ami tenyleg fontos. De sok mas egyeb. Az Egyik sarkalatos pont volt, ami miatt nekem hasznalhatatlan volt a wp7.
tDr1v3r: amit lehet tudni rola, api-k, funkciok, tudjuk. Mast mit is nem arul el az MS? Itt nem jatszik az, hogy semmit nem mondok a megjelenesig.
-
gomsadi#
tag
Ne is vitazzunk, felesleges. Irtam, hogy szvsz!
A cukormaz nem jo szo, inkabb uvegszeru, csicsas. Ezt mar eszre vettem en is!Funkcio... File transfer van, letezik ra? Hogy a letoltott cuccokat oda vissza masoljam a gep-telefon kozott? En ilyenre gomdoltam, a navigacio trivialis, be is b*** ha nem lenne
-
moonman
titán
tudom, izlesrol nem vitatkozunk, de szerintem meg az egyetlen OS, aminek stilusa es egyenisege van, a tobbi mind affele cukormazzal megkent, ragogumibol osszegyurt katyvasz hatasat kelti.
funkcionalitasban pedig semminek nem erzem hianyat, a legintegraltabb platform jelenleg es a 30000 app kozott siman megtalaltam minden igenyemre a megfelelot. meg turn-by-turn hangos navigaciom is van.
"ettol meg hasznalhatobb az I4"
lof.szt, en a hajamat tepem, ha a kezembe kerul - androidos foshalmazzal egyetemben - a WP-t meg konkretan "elvezem" hasznalni.
-
gomsadi#
tag
Nem realis amit allitottam? Kerlek, Akkor mond meg miben tevedtem. Ezt komolyan kerem, mert ha rosszul tudok valamit, azt el fogom ismerni, ha bebizonyitod, hogy tevedtem!
David75: Jo, a te dolgod, mint az is, hogy MAC-et hasznalsz, meg wp7 telefont
te teljesen szubjektiv vagy, az biztos!
-
David75
őstag
1. két évig használtam a 3G-m azt a képarányt és nekem kevés mást meg leszarok mert magamnak veszek telefont.
2. Nekem nem használhatóbb kúrva unalmas mást meg leszarok mert magamnak veszek telefont.
3.mást meg leszarok mert magamnak veszek telefont.
De te objektívnek próbálod beállítani hogy szerinted nekem jobb lenne az i4.
-
gomsadi#
tag
Termeszetesen igazad van, nem hasznaltam oket!
1. En is azt hittem. Kozben rajottem, hogy ezzel a kepernyo arannyal eleg.
2. Semmi gond, de ettol meg hasznalhatobb az I4
3. Ez mar teljesen szubjektiv velemeny.Amit magyarazok, az az, hogy igy, ebben a formaban hasznalhatobb az i4.
Nem azt, hogy neked ez a jobb. Majd azt te eldontod, de a tenyeket ne vitasd mar el. Ennyit kerek csak! -
David75
őstag
Nem az a lényeg ilyen szinten hány telefonod volt hanem hogy próbáltad-e mind 3 rendszert. Az annál lényegesebb hogy nem tudod felfogni hogy:
1. Nem elég nekem a 3,5"
2. Nem akarok ikonokat bámulni
3. A metro ui tetszik a legjobbanEzen felül még megakarod magyarázni nekem hogy én nekem is jobban bejönne az i4.
-
gomsadi#
tag
Mondtam, hogy nem vonom ketsegbe! Tudod, en elhiszem, van ilyen is. De mostmar, hogy mind a harom fo rendszert/okoszitsztemat kiprobaltam, hadznalom, van egy szilard velemenyem. Megpedig az, hogy a wp7 nem rossz onmagaban, de az, hogy folyekony(szerintem igenytelen az egesz ui: szvsz), nem potolja a funkciok hianyossagat. Tudom jon a mango, de meg igy sem fog felerni hasznalhatosagban az ios4 hez. A funkcio listat(az api listat is) ismerjuk. Meg kell neki legalabb egy fo verzio valtas. A zunenak is kell fejlodnie meg boven.
David75: akkor nem jartam messze az igazsagtol
En wp7rol vissza mentem droidra, most meg i4. Tudom mennyire hasznalhatoak a rendszerek. Azert mert neked tetszik a metro ui, meg nem lesz jobb rendszer. A realis gondolkodast erre ertettem. De nemsokara kint lesz egy bejegyzesem, ami foleg android iost eriti, de kenytelen voltam a wp7re kiterni benne. Ott majd lehet osztani az ellenvelemenyt. -
gomsadi#
tag
Nyugodtan hasznalj
olyat en tenyleg nem mondtam. Eddig te vagy az elso!
Erre most mit irjak??? Azt, hogy te max iPhone 2-rol valtottal wp7re?? Mert, hogy negyes szoftverrel te csak kepen talalkoztal??? Kb ennyi a velemenyem. Ne olyannak irogasd ezt, akinek volt/van mindharom rendszere. Koszi.
-
David75
őstag
Nos, attól hogy van mac-em hagy használjak már wp7-et légyszi jó?
Sajnos nem vagyok hajlandó rácsos ikonokat bámulni, sőt a 3,5" is kicsi nekem. (mondjuk inkább asztali gépen szinkronizálok amin viszont w7 van. De, hogy legyen még egy kis csavar nekem w7-en is itunes-ban vannak rendszerezve a zenéim mert a zune player buta meg hát ezer éve az itunes-hoz szoktam.)
-
gomsadi#
tag
Egyelore az iphone elterjedtebb azok koreben is, akik windowst hasznalnak. Kivancsi lennek ( valami statisztika lehet vajon errol?) hany mac tulaj hasznal wp7et?!
moonman:
Tudom, kenyes a tema. Nem akarok bantani senkit, de lehetne azert realisabban gondolkodni. En nem ismerek, csak olyat, akinek MAC-je es iPhone-ja van. De nem vonom ketsegbe, hogy te ismersz ellenpeldat.
-
Eszleny
aktív tag
A WP7 Connector egy olyan program a WP7 mobilokhoz, mint iPhone-hoz az iTunes.
Azért erőltetik Mac-en, hogy akinek Mac-je van és WP7 mobilja, az tudja szinkronizálni a fájljait. Azt a kérdést is felteszed, hogy az Apple miért erőlteti az iTunes-t Windows-on?Ha az Apple elérhetővé tenné az iTunes-szal való szinkronizálást más multimédia eszközökkel (lásd Palm-os iTunes próbálkozást) akkor lehetne beszélni róla, hogy mint pl. WP7 Connector. Addig nincs sok értelme.
-
CarajoEsp
senior tag
Kíváncsi vagyok, mégis mit takarhat a fejlettebb adatmentés
Mert egy teljes backup tool jó lenne.
-
David75
őstag
Szebb mint winen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az új WP7 Connector 2.0 segítségével a Mac tulajdonosok számára is kényelmesebbé válik a Mango-alapú mobilok kezelése.
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek.
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Huawei Y7 2019 Dualsim kártyafüggetlen dobozában
- Hófehér karcmentes Huawei P30 Lite 128GB független dual sim
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest