- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzx0
aktív tag
Hi
Nekem is sikerült haza vágni egy 740es routert. Azt hiszem nem rávaló Openwrtt toltam fel neki. Vettem Nokia kábelt van kapcsolat a puttyal. Le akad a kernel indításakor. Így parancsot sem tudok indítani. Van esetleg valami ötletetek?U-Boot 1.1.4 (Mar 20 2012 - 14:07:15)
AP121 (ar9330) U-boot
DRAM: 32 MB
led turning on for 1s...
id read 0x100000ff
flash size 4194304, sector count = 64
Flash: 4 MB
Using default environmentIn: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag7240_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
No valid address in Flash. Using fixed address
: cfg1 0x5 cfg2 0x7114
eth0: 00:03:7f:09:0b:ad
ag7240_phy_setup
eth0 up
: cfg1 0xf cfg2 0x7214
eth1: 00:03:7f:09:0b:ad
athrs26_reg_init_lan
ATHRS26: resetting s26
ATHRS26: s26 reset done
ag7240_phy_setup
eth1 up
eth0, eth1
Autobooting in 1 seconds
## Booting image at 9f020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... OKStarting kernel ...
-
wolfnet
tag
válasz
Speeedfire #31 üzenetére
Vágom. Hát egész pontosan DKU-5-s nokia kábel ez mint ahogy ebben a percben kiderült, de a TX-RX-GND-V kiosztása ugyan az. Driver hiba nem tudom mennyire állhat fent. Az eszközre USB UART TX-line-t ír a windows.
-
wolfnet
tag
válasz
Speeedfire #29 üzenetére
azaz rosszul kötöm össze őket igaz? csak ez lehet a hiba
-
wolfnet
tag
Előző üzenet Semmis!
szerk@: az usb-s lapon jól látszik hogy az RX kék a TX fehér. És akkor megpróbálom rövidrezárni a "jumpert".
-
sztanozs
veterán
Ha még erre sem lesz semmi (tftp-nek mennie kellene szerintem), akkor még meg lehet bontani az USB csatit a CA42 kábelen - ott van benne a kábel lelke - és akkor látszik, hogy melyik kábel mit csinál. Amúgy a zöld asszem a kábelen kimenő tápfeszültség (bár ebben nem vagyok biztos). Hazafele vegyél egy multimétert
-
sztanozs
veterán
más - tftp-t nem próbáltad? boot során (még a FW betöltése előtt) be kellene jönnie a pre-boot tftp szervernek ~ 5 mp-g ami alatt tftp-vel fel kellene tudjál tölteni új fw-t. Ha csak simán elkonfiguráltad a rootert ennek fel kellene jönnie a tényleges fw boot előtt.
Pingre nem válszol az if, csak veszi a tft kapcsolódási kísérletet és nem lövi le a pre-boot-ot ha egyszer csatlakoztál. -
wolfnet
tag
Hozzáforrasztottam. Nincs változás. Néhány kép (nagyon szar minőségben, bocsi érte):
-
sztanozs
veterán
-
wolfnet
tag
igen-igen, TTL es. Először levágtam a csatlakozót, majd lehúztam róla a burkolatot. Innen tudom a pinek kiosztását színek szerint. Ezután bicskával leblankoltam az öt színt. A routerre előre forrasztott 3 kábelhez hozzáforrasztottam a nokia kábeleit az általam helyesnek vélt sorrendben.
-
-
wolfnet
tag
Igen próbáltam. Az openwrt-s leírás szerint is failsafe módban def configgal indít a router (firstboot mode), ennek ellenére a lan interfészek "süketek" maradnak. Természetesen előrekonfigurált statikus ip címmel próbálkoztam.
szerk@: igen, a két router között egy usb, és egy gigabit lan interfész a különbség. Bizonyos verzióknál még a chip is megegyezik, de a flash, ram, órajel méret teljesen ugyan az.
-
mielőtt nagyon szétdarabolod a routert, ezt próbáltad már?
igaz, ez 1043-ra való, de az OpenWRT ugyanaz és QSS gombod is van.
-
wolfnet
tag
i see. A routerről minden tudok. Ahogy fent le is írtam nem igazi tégla. Csak az interfészeket vágtam el a config elrontás miatt. Így az egyedüli visszaállításhoz kell egy konzol.
Én úgy gondolkoztam, hogy a srác a videóban is ilyen kábelt használ. Amikor szétszedte, a csatlakozónál a pin kiosztások stimmelnek. A kék és a fehér van egyedül felcserélve az én kábelemben, ennek megfelelően forrasztottam össze a nyákra.
szerk@: igen, tudom hogy nem szabvány rs232, hanem ttl rs232. Ezt is írtam. Várok a ttl-es adapterre hongkongból, a ca-42-es kábellel pedig így jártam. Ha konkrét ötleted van, esküszöm megköszönöm
-
sztanozs
veterán
Ki kell mérni... egy filléres multiméter már megvan 1000 pénzből.
Amúgy, ha soros porton tudsz csatlakozni, akkor az korántsem brick...CA-42 elég kell legyen - főleg mivel valószínűleg a router alaplapján nincs "rendes" soros port (± 12 V), csak TTL (0 - 5 V).
-
wolfnet
tag
válasz
Speeedfire #7 üzenetére
36 variáció van
összeforrasztom 36x
-
wolfnet
tag
válasz
Speeedfire #5 üzenetére
Értem, műszer híján hogyan jöjjek rá? Végül is véges variáció. A fekete mindig a föld (ha ez sem így van akkor...)
-
wolfnet
tag
válasz
Speeedfire #3 üzenetére
Hát én nem tudom. Tx-rx-föld és még sem jó. Kapcsolás szerint: fekete : föld, kék: tx, fehér: rx.
COM6, 115200
nincs kép.
-
wolfnet
tag
válasz
Speeedfire #1 üzenetére
Jelenleg ott tartunk, hogy a ca-42essel nem tudtam működésre bírni a serial bust, a szabvány rs232 meg passzolva lett, mivel 5V-os, nem 3.3V Hmm... várom az adaptert, folytatás következik
-
Speeedfire
félisten
Sok sikert! Anno mikor megvettem a routert, nem sokkal később rendeltem is egy kábelt netről (biztos, ami biztos alapon).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- DOOM - The Dark Ages
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- BestBuy ruhás topik
- Bluetooth hangszórók
- Formula-1
- Medence topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged