- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Honor Magic V2 - origami
- Vodafone mobilszolgáltatások
- James Bond órája is lehetne a Black Shark Watch X Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
válasz Brutális eb #151 üzenetére
A WP8 egy frissítés formájában jön, szóval az alap a WP7.
(#143) Cyberpunk: Nem kell térítgetni mindenkit. Én pl.: nem szívesen beszélném rá ismerőseimet arra, hogy a retardált Zune-t használja.
(#162) Blyan: Ezt elnéztem, igen max filozófiailag. Szóval, ha valakinek eddig nem tetszett a rendszer, lehet ezután sem fog.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz assemble #122 üzenetére
Én azt mondom, hogy live tile-ok nélkül értelmetlen lenne a kezdőképernyő, ergo szerves része a kezdőképernyőnek a live tile-ok, szóval ott mindig van valami kirakva jobb esetben. Ő azt mondja, hogy lehetséges, hogy üres legyen a kezdőképernyő, ergo az alkalmazás lista, nem függ a kezdőképernyőtől.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz assemble #116 üzenetére
Nem mondtam én sem hogy ugyanaz a 2 dolog.
Nem is kellett ezt így kijelenti, de ha már felhozod, akkor azzal kifejezed azt, hogy a kettőt egyként kezeled.
Csak azt, hogy a widgetek gyakorlatilag teljesen ki tudják váltani a dinamikus csempéket. Ezt a nem szerves része dolgot továbbra sem értem, de mindegy.
Nehéz ezt így elmagyarázni, mert -még egyszer- a WP7 teljesen más koncepció, mint az eddigi rendszerek. A widget igen ki tudja váltani, de nem értem, még mindig, hogy miért ehhez hasonlítasz, mikor csak ki tudja, de nem ugyan az. A szerves részt értsd úgy, hogy kezdőképernyő live tile-ok nélkül nem lenne, míg asztal widgetek nélkül van. Idióta összehasonlítás még mindig, hiszen az ikonokhoz kell hasonlítani a live tile-okat nem, pedig widgetekhez.
Tipikus példaja annak amikor valamit túlegyszerűsítenek, és így teljesen kényelmetlenné és funkcionálisan butává alakítják.
Pont ez a lényeg. Egyszerű ugyan, de mivel nem csak nagy kockákról beszélünk, hanem live tile-okról avagy csempékről, ezért nem éppen kényelmetlen, sőt!
Részemről téma zárva. Értelmetlen az összehasonlítás, amire az egész vita épül, ráadásul offban.[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz assemble #114 üzenetére
Igazat adhatok, de ilyen nincs Wp7-en. A csempe, nem tudom még hányszor mondjam, nem hasonlítható a widgethez. Nem akarok belemenni, hogy mi a widget, csak ha valaki nem használ wp7-et, nem is fogja megtudni mi is a csempe. Nem tudom jobban elmagyarázni. Azt sem tudom, hogy az ICS-ben hogyan működik ez a mechanizmus, de a widget nem úgy szerves része a kezdőképernyőnek, mint a live tile. Pont te mondod, hogy nem akarok sehova se kilyukadni, pedig te erőlteted ezt a widget dolgot. Arról nem is beszélve, hogy feleslegsen sok erőforrást igényel egy widget.
Gyorsinditasra, infok megjelenitesere ott az asztal
Ez az irány is hülyeség, mert wp-n nincs asztal, egyszerűen egy kezdőképernyő van csak.
Na nem akarom tele offolni a topicot, gyere nézz be a Wp topicba.[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz assemble #112 üzenetére
Nem is célom kilyukadni sehova, ezért is írtam amit.
De szerencsére van időm erre, szóval:
Egy Widgetet telepítened kell, még ha gyári is, akkor is egy törlés után újra kell telepíteni,de alapvetően ezeket inkább programokhoz sorolom (nem tudom, hogy fejlesztők felől ez, hogy működik) az egyértelműség jegyében, hiszen telepíteni!! kell őket részben.
Az ikon az az, amikor egy programot kitűzöl a kezdőképernyőre. Megjelenik egy kis indító ikon, ez Androidon statikus, mert nem közöl információt, nem mozog stb.. Egy helyben áll, csak arra jó, hogy elindítsd vele a programot.
Ezzel szemben a csempe, ugyan úgy működik, mint az ikon, egyszerűen csak ki kell tűzni a kezdőképernyőre, és ezzel indíthatod az adott programot. Annyi a különbség, hogy ebben az esetben a csempe folyamatosan közöl új infókat, mint pl.: egy időjárás program csempéje mutathatja a jelenlegi időjárást, és közölheti a holnapi időjárást. Folyamatosan mozoghat is, ezért nem statikus.
Ezeket nem kell telepíteni, sem az ikont, sem a csempét. Legjobban akkor tudja megtapasztalni ezt az ember, ha használ egy jó ideig WP7-es telefont. Más ökoszisztéma, teljesen új elgondolás, és ebből ered az emberek idegenkedése a rendszer iránt.[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz assemble #108 üzenetére
Még mindig nem vagyunk képben úgy látom. A Widget egy külön program, nem épül be szervesen a rendszerbe, ergo hülyeség az állítás. A Widget nem ikon, én az ikonokról beszéltem. Wp7-en az ikon = csempe, ami ellentétben az Androidon (vagy legyen iOS) található ikonnal, nem statikus (gyengébbek kedvéért, folyamatosan változik, nem egy kép).
És akkor te feltételezed, hogy más nem használt még WP-s telefont, közben te sem tűnik úgy mintha valami nagyon felkészült lennél más rendszerek terén
Igazad van, nem használtam ideig -ami nálam 1-2 év - Andoridot, mivel egyszerűen nem bírom ki.
Szerk.: Értelmetlen vitának nincs helye, szóval ez a téma nagyjából részemről zárva.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz Quasi_modo #102 üzenetére
Gondolom persze tisztában vagy azzal, hogy egy operációs rendszer nem csak egy UI-ból áll, de ha már UI-ról beszélünk, akkor sem értem, miből feltételezed, hogy kevesebb erőforrás kell egy csempe meghajtásához. Elárulok egy nagy titkot. Ezek élő csempék, mozognak folyamatosan, információt hordoznak, nem úgy mint más rendszerekben, ahol statikusak az ikonok. Feltételezem sose használtál még WP7-es telefont, főleg az aláírásod alapján.
(#101) MR007RM: Tessék itt a válasz. Én nem hiszem, hogy mondtam volna egyszer is valakire egy picit is sértő megjegyzést. Nem vagyok érzékeny, csak nem szeretem, ha valótlant állítanak rólam. Ha olvasnál is, nem csak beböfögnél valamiket a topicba, akkor látnád, hogy miket írtam, pont ugyan ebbe a topicba. Vagy ajánlom neked a WP7-es topicot, és keress rá, hogy mi a véleményem a WP7-ről.
(#104) woland_y2k : Nincs több kérdésem.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
-
mrhitoshi
veterán
Tudok mutatni mást is ahol ugyan ezek a vélemények.
Az elemzés egy tág intervallum. Ez is egyfajta elemzés volt, hiszen kielemezték, hogy az olvasóknak mi a véleményük.
Illetve nem kell engem megnyugtatni. Ha az Android, mint rendszer ugyan annyi pénzért ugyan olyan jól futna, mint a WP7, azt vennék. Nem kell terelni a szót szélsőséges irányba.PS4
-
mrhitoshi
veterán
Nem értem, hogy most az elemzésbe akarsz belekötni, vagy belém.
Ennyi erővel, mit számít a globális részesedésben a WP7 és Symbian közötti különbség, hiszen 100-as skálán elenyésző.
Főleg hogy a felhasználó bázisa jóval kisebb, így a mintavételezési arány se lehet túl magas.
Kimondtad a lényeget. Azok akik használják teljes mértékben megvannak ilyen téren elégedve vele, de ez sem releváns ilyen esetben, hiszen nem a felhasználói bázistól függ az, hogy mennyire tartják használhatónak.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
-
mrhitoshi
veterán
válasz Quasi_modo #16 üzenetére
Majd eléri a hálra ítélt Symbiant. Ahogy nézem egy év alatt ~14%-os részesedés csökkenés, az nem semmi, szóval így tovább, és utoléri.
(#13) leslieke : Akkor lesz csak igazán lesajnált, ha abba maradnak a fejlesztések, miközben a WP mögött komoly szoftver cég van, nem egy Samsung kaliberű.
Meg nem tudom mit vár a közönség. Egy amúgy is megosztó OS a WP7, ami friss. Nem utánzat, hanem teljesen egyedi, és ezt kell kicsit etetni a népnek. Főleg így nehéz, hogy van egy kolonc a MS nyakában.
[ Szerkesztve ]
PS4
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest