- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- iPhone topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR007RM
addikt
Hát jelenleg Symbian továbbra is zuhanórepülésben "azért remélem az alján majd meg fog állni vagy inkább előbb" a WP meg jön felfele mint a talajvíz. Ez így nagyon nem tetszik nekem. Úgy olvasnék pár pozitív nyilatkozatot S^3 háza tájáról, persze mindenféle félretájékoztatás nélkül, hogy feldobjon.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
Csigger
őstag
válasz kolosanyi #200 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, nekem pont ez nem tetszett az Androidban, hogy a Google nem áll oda a gyártókhoz és nem noszogatja őket, hogy nem kell itt rácicomázni mindent, szoftverfrissítést igenis ki kellene adni alap rendszerrel, ha már a saját sz@rjukat nem is akarják rászabni a kismillió telefonjukra legalább az alap rendszert kiadhatnák...
nincs gond, front van, nálam is jelentkezik ez ilyenkor!
Apple and Android user
-
Blyan
félisten
A WP8 még nem nagyon, legfeljebb a W8. Másrészt, hogy az asztali változat mennyire és milyen módon osztja meg a közönséget, attól a mobil még lehet sikeres, pont a felhasználási terület miatt.
WP8-at nem a Windowsuk mellé/miatt vesznek majd, ahogy az Androidosok sem cserélik Linuxra a Windowsukat.[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
gabancs
addikt
Most azért ne várj ekkora durranást. A Windows ( és a WP8 nagyon megosztotta az embereket. Egyes elemzők szerint az asztali gépekre szánt operációs rendszer nagy bukás lesz. Addig rendben van, hogy a telefonokra tablettekre elmegy ez a fajta kezelő felület, na de egy asztali gépen borzalmas.
-
gaben88
őstag
Fogalmazhatunk úgy is, hogy a WP7 a MS Xbox-a, a WP8 meg a Xbox 360-ja. Tehát a WP7-el, ahogy a Xbox-al is betörtek, tapogatóztak, felmérték az igényeket és bejáratták a nevet és a 360-al és várhatóan a WP8-al pedig már robbantani fognak! Az MS mindig ezt csinálja és eddig bejött nekik, legyen szó bármiről!
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
kolosanyi
veterán
A stock 4.0.4 tényleg jól fut rajta, bőven elég hozzá a hardver. Ja, hogy nem kell pazarló, biztonsági réseket kinyitogató, ronda, lassú, túlanimált szarokat rágányolni a telefonra és akkor tényleg bírni fogja? Hát bocsi... De egyik gyártó se kivétel ezalól. Nekem ne ilyen szarokkal különböztessék meg magukat, mert ez, azon kívül, hogy fel lehet hozni indoknak a frissítés hiányára, semmire sem jó. Itt cseszte el a gugli, de nagyon, ez a legfőbb baja a platformnak. Kötelezni kéne a gyártókat arra, hogy csupasz rendszerrel adják ki a készüléket, legalább 2 főverzió, tehát két év támogatással. Ilyen launchereket, meg marhaságokat meg a Play Storeba kéne felrakni, utólagosan elérhető programcsomag formájában, azt akinek kell a csicsa, az letölti, akiknek meg nem, az meg használja boldogan a stabil, megbízható droidját, ami teljesen kiszámítható minden téren.
A bt meg jogos, teljesen egyetértek. Kb öt éve nem küldtem senkinek semmit úgy. Lassú, elavult technológia. Hangátvitelre se alkalmas a rossz minőség miatt, hanyagolni kéne már így 2012-ben...
szerk.: Kicsit frontos vagyok ma, vagy nem tudom, de remélem nem gázolok senki lelkivilágába.
[ Szerkesztve ]
-
Csigger
őstag
válasz Cyberpunk #196 üzenetére
Hát igen, egyszer leültem és az SGSre egy fél estét rászántam, hogy végigolvassam a custom romolást, a végére belefáradtam és inkább hagytam a fenébe, nem akartam kockáztatni a gyári garanciával...
Hát pedig a flashet lassan el lehet felejteni, az iOS és a WP is beállt a HTML5 mögé, és egyes Android készülékeken is kimarad már előszeretettel a Flash player, nem ok nélkül, és mivel az iOS platform eléggé hangsúlyos a piacon a webfejlesztőknek is át fognak állni szépen lassan...
maga az Adobe jelentette be ek, hogy a mobilos flash playereket már nem fejleszti tovább, és elkezdtek szoftvereket csinálni, amik megkönnyítik a flash átkonvertálását html5re...[ Szerkesztve ]
Apple and Android user
-
Cyberpunk
félisten
Droidnál vagy a hivatalos éppen az évi aktuális fejlesztői készüléket veszed. Arra tuti hogy jön egy ideig minden friss rom. Vagy megnézed mi kell, elég lesz e az a rendszer biztosan, addig amíg használni akarod a készüléket. A másik út a szürke zóna az XDA és a custom rom. Persze nem mindenki akar ezzel szarakodni ez is igaz, de ez egy lehetőség. Sőt sok esetben jobbak is mint a gyári.
Nekem a túl zártsága nem tetszik a WP7-nél. Számomra a flash hiánya is gáz. Nem a videók és reklámok miatt.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Csigger
őstag
-
Cyberpunk
félisten
Marketing okok miatt. Elakarja adni az újjat. Nyilván nem jó dolog ez. Ez az üzletpolitika nem tetszik, meg hát a nagy gyártók nem adnak ki saját kezelőfelület nélkül készüléket. Ma már a Motorola is alkalmaz ilyet.
Az iOS az teljesen más világ. Nekik évente van 1 készülék. Érdemi váltás 2 évente. Nem nehéz ráoptimalizálni a régi vasra sem. Max nem lesz minden funkció elérhető rajta. (gyárilag).
Ezzel szemben például a Samsung kiad évente 1 tucat vagy több készüléket, necces lenne mindegyiknél évek múltán is biztosítani a support-ot. Főleg hogy köztudott Androidnál szeretnek mindent "erőből" megoldani. Optimalizálás helyett. bár a SGN-re az ICS-t elég jól összerakták. Jobban mint az SGS2-re például.Hope was the right choice, and it always will be.
-
Csigger
őstag
ezen a BT fileküldésen mindig olyan jót szórakozom, komolyan!
2012-ben akinek ez a legnagyobb problémája egy mobil OS-sel annak nem kell okostelefon!
feltalálták a dropboxot, mailt stb...
sokan majd ezért nekem esnek ek, hogy de nincs mindenkinek mobilnete, nah azt meg körberöhögöm, mert minden szolgáltatónál már a lowcost díjcsomagokban is vannak adatforgalmak túlforgalmazási díj nélkül, és normálisabb helyeken mindenhol van wifi is, vagy irodában, vagy kávézókban, vagy otthon...ezzel most nem téged akartalak bántani, csak a bt fileküldésre reagáltam!
[ Szerkesztve ]
Apple and Android user
-
Csigger
őstag
válasz kolosanyi #149 üzenetére
hagyjuk a kevés a vas hülyeséget?!
ha olyan überfaszán elfut rajta az ICS akkor miért nem adja ki a Samsung rá a gyári frissítést, miért nekem kell felhekkelgetni rá fórumokat végigtúrva, mindenféle sz@rt leszedve egy 2,5-3 éves telefonhoz?! nem kellene, hogy csilivili Samsungos rendszer legyen rajta elég lenne a "gyári" Android is...Apple miért tudja kiadni a gyári frissítést a 3 éves 3GS-éhez, úgy, hogy rádugod az iTunesra és befrissül?
Apple and Android user
-
Polllen
nagyúr
Akkor már csak meg kell őrzi ezt a lendületet
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
MR007RM
addikt
A bajnokom ki reprezentálná a jelenlegi helyzetet most még éppen külföldön tartózkodik, így végülis nekem mindegy. Remélem hamarosan a kezeim közé szalad és megnyugszom.
Igen tudom mindenkinek más az igénye és ez olyan jó.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
Воланд
titán
válasz Cyberpunk #187 üzenetére
"Amúgy meg nem szidtam a rendszert (WP7). Csak írtam, hogy szidhatnám."
a szidas resz nem is kifejezetten neked szolt, csupan a gondolatmenet resze volt. egy kis kiszolas a tobbieknek.
(#188) Blyan: mert olyan joooo.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-
Cyberpunk
félisten
Hát én elhiszem hogy szívott, de ettől még nem a rendszer a szar, vagy nem feltétlen a rendszerben keresendő a hiba. az emlegetett O2X szarságai az például a gyártó sara. Másd készülékeken meg frankón megy a rendszer. szóval nekem csak az általánosítással van bajom. Nekem is zsinórban a harmadik droid-os telefonom van. Az elsővel voltak gondok, de ott is Motorola volt a sáros. Nyilván persze csak én vagyok szerencsés. Na igen.
Amúgy meg nem szidtam a rendszert (WP7). Csak írtam, hogy szidhatnám.
-
Воланд
titán
válasz assemble #183 üzenetére
"Frissitesek? Nem az lenne a WP7 (szinte egyetlen) elonye hogy egyszerre jonnek a frissitesek?"
ize, a keszulekspecifikus frissiteseket, termektamogatast illetoen a nokia jelenleg eleg jol all, ha van valami hiba az adott keszulekben, akkor azt javitjak es nem azt mondjak, hogy rosszul tartod.
"Offline navigacio? Javits ki ha tevedek, de ez csak egy szoftver, amit barmelyik mas telefonra is fel lehet rakni, ettol sem lesz jobb maga a telefon."
tevedsz, nokia offline navi, barmilyen hihetetlen, csak a lumiak-ra van. ugyhogy de, ettol pont jobb lesz egy wp-s nokia, mint egy wp-s samsung
"csilli-villi effektekre"
hol? a wp-nel?
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz Cyberpunk #181 üzenetére
es azt olyan nehez elhinni, hogy tenyleg volt droidja, tenyleg szivott vele es ezert szerinte hasznalhatatlan?
"Pedig elég egyszerű a rendszer minta fa3k, és olyan dolgok hiányoznak belőle jelenleg amiket már egy S40-es a Nokia is tudott 10 éve."
ez igy van, de ettol meg siman lehet, hogy valakinek megfelel. tok jo dolog fikazni a wp-t, mert, hogy milyen buta, de az a kerdes, hogy a fikazok kozul ra van valaki kenyszeritve, hogy azt hasznalja, vagy esetleg almatlanul forgolodik ejszaka a rendszer hianyossagai miatt?
-
Воланд
titán
teljesen felesleges osszehasonlitani oket, mivel egyenenkent valtoznak az igenyek. most te hiaba pontozod le a wp-t, mert nincs benne pl bt fajlkuldes mas ezt pont leszarja.
-
assemble
addikt
válasz =Mentor= #179 üzenetére
1. Nem ertem mirol beszelsz. Dizajn? Az osszes wp7-es telefon 98%-ban ugyanugy nez ki. Frissitesek? Nem az lenne a WP7 (szinte egyetlen) elonye hogy egyszerre jonnek a frissitesek? Offline navigacio? Javits ki ha tevedek, de ez csak egy szoftver, amit barmelyik mas telefonra is fel lehet rakni, ettol sem lesz jobb maga a telefon.
2. En nem beszelnek elvakitasrol a helyedben, amikor te hasznalsz egy olyan OS-t, ami kb kizarolag a smooth UI-ra es csilli-villi effektekre alapoz, es az sem zavar ha kozben csont hulye az egesz rendszer, es meregdragan arulnak csucstelefonkent olyan eszkozoket, amik 2 eve elavultak.
A 4 magos prociju, 720p kijelzos 4,8"-os S3 aksija joval jobban birja aksival mint barmelyik Lumia, lemossa a 900-at is. Olvass csak utana. Akkor hogy is van ez? Kit hulyitettek be?
A Windows platform is folyamatos melyrepulesben van es csokkeno reszesedese van, lasd: #2 hsz.
-
Cyberpunk
félisten
Olvastam hogy volt már állítólag droidja. Nekem nem volt még WP7 és nem mondok olyat, hogy használhatalan. Pedig elég egyszerű a rendszer minta fa3k, és olyan dolgok hiányoznak belőle jelenleg amiket már egy S40-es a Nokia is tudott 10 éve.
De nem mondom. Mert nincs tapasztalatom a rendszerrel kapcsolatban. Pont ezért nem csinálok magamból hülyét egy WP7-es szakmai fórumon.Hope was the right choice, and it always will be.
-
=Mentor=
őstag
"az alsokategorias Lumia 710-től a legdragabb Lumia 900-ig pontosan ugyanolyan az osszes WP telo kivul-belul"
1. A Lumia 710 nem alsó kategóriás, hanem közép.... Összességében is balgaságokat beszélsz, egy telefon nem csak szoftverből áll, fontos a dizájn is, a terméktámogatás, frissítések gyakorisága, ebben a Nokia egyértelműen a WP konkurencia fölött áll. A Nokia Drive offline navigáció szintén kiemeli a többi WP közül a Nokiát és még lesz számtalan olyan dolog amit csak a WP Nokiák kapnak meg. A teszteken igen jól szereltek a WP Nokiák.
2. Ti tipikusan az az user vagy akit el lehet vakítani a 2-4 magos procikkal, eszetlenül növelt kijelzőkkel stb... Az meg már nem is lényeges, hogy az akksi majd bír maximum 2-3 órát és lehet folyton tölteni. A Nokia Lumia 900 kijelzője a teszteken minden konkurensnél jobban szerepelt!
"A Nokia viszont fő platformként tekint rá és ez meg is látszik a részesedés növekedésében"
Tanulj meg szöveget értelmezni!. Én a Windows Phone platform részesedésére utaltam, nem a Nokia helyzetére a globális mobil piacon!
(#151) Brutális eb: Tudod mi a szánalmas? Az a vergődés amit minden Windows Phone vagy Nokia cikknél előadsz! Unalmas már nagyon!
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
Akkor most pontozásos alapon oprendszerek terén mi az állás? Kicsit gyors az iram. Valaki összefoglalhatná nekem. Eddig úgy vettem ki a symbi a mezőnyben elég jól szerepelt. De ember vagyok tévedhetek.
-
kolosanyi
veterán
válasz Kephamos #172 üzenetére
Igazából ez teljesen rendben van, nem egyformák az igényeink, más termékekre van szükségünk. Viszont így kijelenteni, hogy szar, nem érdemes. Illetve pusztán nem igaz. Emberek milliói nem szopnak vele, ahogy én se. Vannak hülyeségei a rendszernek, amikkel együtt kell élni, de mindegyiknek van. Az meg, hogy az összes droid használhatatlan, laggol, fagy, nem ébreszt, a telefonkönyv megnyitása percekbe telik, stb dolgok, pusztán sztereotípiák. Nem mondom, hogy nincs ilyen, mert biztos van, de ezeket még a GT540-em se produkálta, pedig ha valami, akkor az f*s hardver. A Nexus meg aztán pláne nem. Azok, akik így kijelentik, hogy ennyire szar a droid, meg annyira használhatatlan, inkább vessenek egy pillantást egy referenciamodellre (vagy a Sony termékpalettára, ami gyönyörűen van optimalizálva, esetleg egy jól sikerült LG, HTC, Samsung stb cuccra).
-
kolosanyi
veterán
válasz Cyberpunk #168 üzenetére
Hagyd, ne téríts tényleg. Inkább menjünk máshova téríteni, hisz a droidosok már csak ilyenek. Majd miután jól megtérítettünk egy csomó embert, tájoljuk be magunkat, forduljunk Mountain View felé és vallásos áhítattal kezdjük el a ROM-olgatást. Ha ez megvolt, utána jöhet a warez. Mára meg úgyse jó a droid, hisz megmondta minden poweruser.
-
Blyan
félisten
válasz Kephamos #163 üzenetére
Én csak azt mondom, hogy a környezetemben használ HTC Desire S és ennél magasabb kategóriájú telefonok rendesen működnek, és még nekem is használhatónak tűnik (bár csak szükség telefonnak használnám - amit el tudnék képzelni az az SGSII vagy felette).
Az ARM11-es fosok amiket ótvarba kívánok, de nagyon - nekem is volt szerencsém használni, és azok androiddal egy fulladék szarok.[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Kephamos
addikt
Háááát, 5. hete garanciáztatom folyamatosan a telefonom. Nem lehet telefonálni vele. Az előzővel lehetett, de felvenni volt egy mutatvány. A cseretelefon nem ébresztettet. És ezek mind drága, márkás készülékek voltak, teljesen gyári volt minden, eredeti szoftverekkel. Nincs semmi bajom az androiddal, de nekem elég volt belőle. Meghagyom a szopást másnak és próbálok wp-re váltani, ha a trémobil és a telefongyártó végre ráun a szopatásra.
-
Blyan
félisten
válasz mrhitoshi #161 üzenetére
Nem igazán alap a WP7, legfeljebb filozófiailag. Pont ezért kétséges/kérdéses még a mostani készülékek WP8-as frissíthetősége.
Én rábeszéltem valakit a héten a WP7-re, bár ajánlgattam neki androidos és iOS telefont is.
[ Szerkesztve ]
-
mrhitoshi
veterán
válasz Brutális eb #151 üzenetére
A WP8 egy frissítés formájában jön, szóval az alap a WP7.
(#143) Cyberpunk: Nem kell térítgetni mindenkit. Én pl.: nem szívesen beszélném rá ismerőseimet arra, hogy a retardált Zune-t használja.
(#162) Blyan: Ezt elnéztem, igen max filozófiailag. Szóval, ha valakinek eddig nem tetszett a rendszer, lehet ezután sem fog.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
Brutális eb
addikt
Na igen 99 dodoért ugye......
Majd érdekes lesz megnézni ha a micronak is elege lesz a szolgáltatók "lefizetéséből" eredmények hiányában.Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Blyan
félisten
válasz Kephamos #158 üzenetére
Azért túlzás a használhatatlanság,de pont azok amivel letarolták a piacot, az ócócép készülékek, na az tényleg fosok. A mai középkategória már nagyon jól használható, de ehhez kellett vagy 4 év.
-
Kephamos
addikt
Az miért van, hogyha szóba jön az android, akkor folyamatosan megy a magyarázkodás, hogy ez ezért van, az meg azért? Megfordult néhány androidos készülék a kezemben és nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a használhatatlanság határán mozognak. Nem mindegy, hogy melyik hibát mi okozza? Használható vagy nem?
-
oO7
őstag
válasz Quasi_modo #156 üzenetére
minden rendszernél mindig a következő verziót várjuk messiásként… csak a messiás szerep változik OS-enként… Androidnál arra várunk, hogy kidobjanak egy _jó_ rendszert, iOS-nél mindig valami nagy újításban reménykedünk (hamár az Apple a nagy innovátor), WP7-nél meg igazából nincsenek ilyen nagy elvárások magával a rendszerrel kapcsolatban, itt csak a szélesebb körű elterjedést várjuk…
amúgy itt az országlistához szerintem hozzá ehet venni kínát is mert ott is ahogy most bevezették rendesen viszik is ( Microsoft exec says Windows Phone outselling iPhone in China )
[ Szerkesztve ]
-
Quasi_modo
nagyúr
+ Olaszország. Viszont 5 ország adataiból még nem lehet levonni messzemenő következtetéseket. Az ugye nem az egész világ.
A Symbian eltűnésével majd valamire váltanom kell. Mint mondtam már, én drukkolok nekik, hogy valami jó rendszer legyen ebből, de ennek nyomát sem látom egyelőre. Ahogy én látom ma inkább a Symbian + MeeGo párosból választanék. Csak hát mindkettőt elkaszálták.
A WP esetében az sem az igazi, hogy mindig a következő verziót kell várni messiásként.[ Szerkesztve ]
valami
-
Blyan
félisten
válasz Quasi_modo #148 üzenetére
A mostani széria nem is nagyon fog, a következőről meg nem tudni semmit.
Másrészt, amiről ez a cikk szól, hogy az elsődleges piacon (USA, UK, FRA, GER)érezhető növekedés van, az bizakodásra adhat okot a MS-nak.[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
wufff.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
oO7
őstag
hát azért olyan nagyon szánalmasan nagy bukásnak (vagy úgy egyáltalán bukásnak) nem nevezném a WP7 eddigi pályafutását… főleg a Lumiákkal, ahol megjelenik, ott rögtön kifosztják a boltokat és a fontosabb piacokon is már 5-10% környékén van a WP7 részesedése…
tudta mindenki nagyon jól, hogy az iOS meg Android mellett egy elég telített piacra lépett be a WP7 és, hogy nem lesz neki könnyű dolga a részesedésszerzésben… ez be is igazolódott, de szépen lassan magabiztosan jön az felfele, és az átlagos felhasználói vélemény alapján a WP7-es telefonok a legjobbak…
-
Brutális eb
addikt
A hittérítés a tényeken nem változata.
A wp7 szánalmasan nagy bukás.
Ha igazi nagyágyúk elemzéseibe belekukkantotok láthatjátok már mndenki a wp8-at várja mint a messiást a 7est már leírta az éppeszü többség.(A fanok nyilván istenítik mert az van nekik és szeretik is ez így van jól kedves egészségükre.)
Ami ha betartják az igéreteiket és nyitottabb lesz kissé nem lesz tele olyan ostoba megkötésekkel mint a a wp7 akkor talán 2 év alatt a 8% részesedést is elérheti az okostelefonok piacán.Tudom kecseg vagyok hater meg hol a kristálygömböm....
Én drukkolok a wp8-nak.Bár nem tervezem használni.
[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Quasi_modo
nagyúr
-
Blyan
félisten
-
Csigger
őstag
válasz Cyberpunk #88 üzenetére
Akkor vegyük édesapám Galaxy Sét, az kb egy szinten van a Lumiákkal vas tekintetében, mégis kevés programmal is úgy meg tud állni mint a szög, lefagy, minden baja van...
Arról ne is említsünk szót, hogy 4.0ás frissítés nincs is rá, mert a Samsung leszarta, kevés az új rendszerhez a vas...
[ Szerkesztve ]
Apple and Android user
-
Cyberpunk
félisten
Nem uncsi még? Mi ez hittéritő topic?
-
MR007RM
addikt
Szerintem kérdezz meg pár tulajt akár erről a fórumról személyes tapasztalat gyanánt és akkor megtudod. De kb 1 év múlva majd én is fogok tudni válaszolni. Más gond nincs a részemről, miután várom az érkezését.
Csak a kérdésedre válaszoltam off-ban.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Írtam én, hogy miért nem árulják? Azt írtam, hogy a Symbian lejtőn és nem fog megállni, és azt, hogy az N9 808 páros sem mentené meg a bukástól a Nokiát, szóval KELL nekik a MS pénze - és a WP sikere.
Ha ehhez, ennek a 3 sornak a megértéséhez nincs elég tehetséged, akkor nem értem miért vesződünk egymással. Már azt leszámítva, hogy fröcsögsz minden WP topikban, holott a kutya sem kíváncsi rá. De ezt nélkülem is megteheted, Symbi boy.
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
Azért ha jobban megnézel egy videót, vagy megkérdezel vkit aki véletlenül már fogdosta ha van olyan, hát történt némi változás. A kijelzőn kívül teljesen rendben van. De mindegy befejeztem, te nagy ismerője vagy az N9 és a 808 telóknak. Te tudod, biztos meg van az oka amiért van amit árulnak és van amit nem. Majd elmélkedem rajta mi lehet.
"Azt kéne megértened, hogy ha a WP bukik, a MS lehúzza a klotyón a telefon üzletágát és kész. Nem lesz olcsó de ennyi. A Nokia meg eltűnik örökre. De hajrá hajrá."
A Nokia már rég eltünt pont a WP miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Te meg azt nem fogod fel, hogy 40MP-es kamera jó és tényleg remek techológia
de nem váltja meg majd a Symbian zuhanását.A WP a saját lábán áll, és a Nokia támaszkodik a MS pénzére, különben már csődbe mentek volna. És ezt sem az N9 sem 808 nem oldaná meg. Mi több, a 808 elkészülése is ennek köszönhető, hogy VAN rá pénz.
Azt kéne megértened, hogy ha a WP bukik, a MS lehúzza a klotyón a telefon üzletágát és kész. Nem lesz olcsó de ennyi. A Nokia meg eltűnik örökre. De hajrá hajrá. Drukkoljunk együtt.
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
Basszus de nem fogod fel hogy még dolgoznak rajta, mint bármi máson? Mi vagy te látnok? És így aztán hogy még azt is elrejtjük amiven büszkélkedhetne nem csoda, ha tovább zuhan. A WP áljon a saját lábára és ne a másik fejére támaszkodva akarjon nagyobbra nőni. Hány Symbianos telefon jön ki mostanság a Nokiától? Reklám meg miegymás. Még szép hogy zuhan.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Hülyeség, a Symbian az okostelefonpiac legnagyobb zuhanását mutatta az elmúlt 1 évben, nagyobbat mint az RIM BB-je. Lehet mismákolni, de ez a helyzet. 27,7%-ről 8,6-ra, ezt nem kenheted a WP nyakába, hiába próbálod. Pedig voltak új Symbian telefonok.
És a PW techológia sem menti meg ettől, még stagnálni sem fog. Legalább 5-re lemegy majd jövő ilyenkorra.
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
Az a bizonyos Windows Phone piciny növekvő részesedés többek között azért is van amire utaltam. /N9 és 808 temetés/ Egyébbként sokkal rosszabb lenne a helyzete.
[ Szerkesztve ]
-
-
MR007RM
addikt
Én ezt értem, de ezzel az a baj, hogy az sem kapja meg aki így is megvenné, illetve így szeretné kifejezetten. Most lehet mondani legyek türelemmel és próbálok is de elég nehéz, mert amit látok videókon és olvasok véleményeket róla az minden de nem az elavult kategória. Hol olvastál olyat, hogy a symbian alatt dolgozó szakemberek nem ajánlják megvételre, inkább azt látom, hogy sokan keresik. És hidd el sokan a Symbian miatt is. Nincs értelme a halogatásnak, ha úgy is előbb-utóbb árulni fogják, mert az csak engem igazol a csúnya kitalált elméleteimmel együtt. Látom hogy a kisebbséget képviselem, de mikor azt olvasom a WP milyen világmegváltó fantasztikus csoda felmegy az agyvizem, mikor a Nokia jelenlegi csúcstelefonja meg a szőnyeg alatt. Szerintem mondjanak véleményt az emberek úgy hogy megismerik és majd döntenek mi is kell nekik, szerintem képesek vagyunk rá. Én el tudom dönteni nekem mi kell. Arról, amiről az ember nem tud arról nem lehet fogalma. Most éppen ez folyik. El van rejtve a szemek elől, annak ellenére hogy vannak akik folyamatosan hírül viszik ez is van. Mint a linkelt videóban a Lumia kampányon. Hát így haldoklik a Symbian.
-
nicu71
addikt
az a teló valóban csodálatos,csak egy nagy problémája van,kifutott az időből.Mire kész lett a 40 MP-s kameraszenzor szoftveresen,hardveresen,addigra a symbian idejétmúlt lett,kifutott,stb.Viszont be kellett mutatni,ha már végre készen lett,és ez az eredmény.Nekem is tetszik.De symbianos telefont már nem nagyon tudnak eladni,és ezért nem futtatják olyan nagyon,akármilyen csoda képeket készit is.
A Nokia igérete szerint wp-re is elkészül majd valamilyen módon ez a képalkotó."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
MR007RM
addikt
Nézd meg a belinkelt videóban szereplő telót és fel fogod ismerni szerintem.
A teló már febr. végén kész volt és jó ha nyáron hozzájutok.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
-
MR007RM
addikt
"most ha a pureview-re utalsz… az jönni fog a WP8-as vasakkal ősszel…"
A Nokia 808 pureView nálad mióta WP8?
Azért nem jön, mert jobban szerepelne a vártnál és ártana a WP eladásoknak. Szerinted hány előrendelő várja eddig velem együtt?
-
MR007RM
addikt
[link]
Inkább nézzétek meg ezt az új videót.
Gondolom egy jó idejig még távol marad a drága szuperokos gyönyörű WP platform miatt. Nem merik ide hozni, mert akkor lerombolná azt a mítoszt, amibe már eddig is több pénzt ölt a Microsoft mint kellett volna. Elég nagy szégyen ez nekik. Itt erőlködik a Nokia is ahelyett, hogy egyszerűen talpra állna, de nem lát a szemétől.MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
Blyan
félisten
válasz assemble #122 üzenetére
Ahhoz kepest hogy fejlesztettel ra eleg nagy hulyeseget irtal rola, lasd ossze van vonva az alkalmazaslista meg a fokepernyo. De elhiszem, hogy profi vagy a temaban, barkirol elhiszem.
Ilyen vagyok, na.The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
mrhitoshi
veterán
válasz assemble #122 üzenetére
Én azt mondom, hogy live tile-ok nélkül értelmetlen lenne a kezdőképernyő, ergo szerves része a kezdőképernyőnek a live tile-ok, szóval ott mindig van valami kirakva jobb esetben. Ő azt mondja, hogy lehetséges, hogy üres legyen a kezdőképernyő, ergo az alkalmazás lista, nem függ a kezdőképernyőtől.
PS4
-
assemble
addikt
válasz mrhitoshi #118 üzenetére
" kezdőképernyő live tile-ok nélkül nem lenne, míg asztal widgetek nélkül van."
Tényleg? Woland az elobb pont azt irta, hogy akar teljesen ures is lehet a kezdokepernyo. Ezt akkor rendezzetek le egymas kozott
Blyan: igazabol mindharom platformra fejlesztettem is mar, valoszinuleg sokkal jobban belejuk latok, mint itt a tobbseg. Szoval ha mar semmihez nem tudsz hozzaszolni amit irok csak ilyen eszetlen megjegyzesekkel dobalozni, legkozelebb ugyesebben is csinalhatnad
-
Ricardo
titán
Ismét belefutottam egy WP7 kütyübe (Lumia 800), és pozitív benyomásaim voltak. Azt viszont nem tudom hogy meg tudnám e szokni. Majd a jövőben kiderül. Jelenleg nincs a közelemben senkinek, hogy részletesebben belemerüljek.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz assemble #116 üzenetére
Szerintem inkább ez a hsz a tipikus példája annak, mikor valaki egyáltalán nem lát ki az Android mögül. Nem gond igazából, csak akkor ne formálj véleményt az androidon kívüli világról, mert azt úgysem tudod megítélni - de megérteni sem.
[ Szerkesztve ]
-
mrhitoshi
veterán
Nem mondtam én sem hogy ugyanaz a 2 dolog.
Nem is kellett ezt így kijelenti, de ha már felhozod, akkor azzal kifejezed azt, hogy a kettőt egyként kezeled.
Csak azt, hogy a widgetek gyakorlatilag teljesen ki tudják váltani a dinamikus csempéket. Ezt a nem szerves része dolgot továbbra sem értem, de mindegy.
Nehéz ezt így elmagyarázni, mert -még egyszer- a WP7 teljesen más koncepció, mint az eddigi rendszerek. A widget igen ki tudja váltani, de nem értem, még mindig, hogy miért ehhez hasonlítasz, mikor csak ki tudja, de nem ugyan az. A szerves részt értsd úgy, hogy kezdőképernyő live tile-ok nélkül nem lenne, míg asztal widgetek nélkül van. Idióta összehasonlítás még mindig, hiszen az ikonokhoz kell hasonlítani a live tile-okat nem, pedig widgetekhez.
Tipikus példaja annak amikor valamit túlegyszerűsítenek, és így teljesen kényelmetlenné és funkcionálisan butává alakítják.
Pont ez a lényeg. Egyszerű ugyan, de mivel nem csak nagy kockákról beszélünk, hanem live tile-okról avagy csempékről, ezért nem éppen kényelmetlen, sőt!
Részemről téma zárva. Értelmetlen az összehasonlítás, amire az egész vita épül, ráadásul offban.[ Szerkesztve ]
PS4
-
Воланд
titán
"Szerintem kifejezetten hülye ötlet a kettő összevonása,...."
nincs osszevonva a ketto, van rendes alkalmazaslista, es azt tavolitok el amit akarok a start kepernyorol (akar lehet ures is).
-
assemble
addikt
válasz mrhitoshi #115 üzenetére
Nem mondtam én sem hogy ugyanaz a 2 dolog. Csak azt, hogy a widgetek gyakorlatilag teljesen ki tudják váltani a dinamikus csempéket. Ezt a nem szerves része dolgot továbbra sem értem, de mindegy.
Az alkalmazáslista egy lista ahol fel van sorolva az összes alkalmazás, az asztal pedig a felület, amit teljesen testreszabhatsz a kedvenc alkalmazásaid ikonjával, widgetekkel, mappákkal, bármivel. Pont ahogy asztali windows-on, linux-on, osx-en, bármelyik rendes os-en működik.
Szerintem kifejezetten hülye ötlet a kettő összevonása, mert így rendes átlátható alkalmazáslistád sem lesz ahol mindenféle cicoma nélkül az összes alkalmazást rendezetten megtalálod, és testre sem fogod tudni szabni teljesen az asztalt, nem tudod teljesen szabadon átrendezni a cuccokat rajta, eltávolítani bármit amit nem használsz gyorsindításként, stb. iOS-re is ugyanez vonatkozik. Tipikus példaja annak amikor valamit túlegyszerűsítenek, és így teljesen kényelmetlenné és funkcionálisan butává alakítják. -
mrhitoshi
veterán
válasz assemble #114 üzenetére
Igazat adhatok, de ilyen nincs Wp7-en. A csempe, nem tudom még hányszor mondjam, nem hasonlítható a widgethez. Nem akarok belemenni, hogy mi a widget, csak ha valaki nem használ wp7-et, nem is fogja megtudni mi is a csempe. Nem tudom jobban elmagyarázni. Azt sem tudom, hogy az ICS-ben hogyan működik ez a mechanizmus, de a widget nem úgy szerves része a kezdőképernyőnek, mint a live tile. Pont te mondod, hogy nem akarok sehova se kilyukadni, pedig te erőlteted ezt a widget dolgot. Arról nem is beszélve, hogy feleslegsen sok erőforrást igényel egy widget.
Gyorsinditasra, infok megjelenitesere ott az asztal
Ez az irány is hülyeség, mert wp-n nincs asztal, egyszerűen egy kezdőképernyő van csak.
Na nem akarom tele offolni a topicot, gyere nézz be a Wp topicba.[ Szerkesztve ]
PS4
-
assemble
addikt
válasz mrhitoshi #113 üzenetére
Akkor turelmes leszek en is, es elmagyarazom hogy mukodnek a widget-ek
Nem, nem kell külön telepíteni widgeteket, és nem kell újra telepíteni ha eltávolítasz egyet. Ezek alkalmazasokhoz tartoznak, ha telepitesz egy alkalmazast, ki tudod tenni tetszoleges widget-et tetszoleges helyre, tetszoleges sokasagban, es ezeket szabadon mozgathatod, torolheted, hozzaadhatod, nemelyiket at is meretezheted.
Siman megcsinalhato, hogy egy widget ugyanugy nezzen ki, mint egy ikon, ugyanugy elinditson egy programot ha ranyomsz, es ugyanugy infokat kozoljon, es rengeteg ilyen is van. Amirol te beszelsz hogy statikus, az az alkalmazasindito, aminek tudatosan nincs is mas celja, mint az alkalmazasok felsorolasara es elinditasara. Gyorsinditasra, infok megjelenitesere ott az asztal, amire pakolhatsz ikonokat, beallitasokat, widget-eket, amiket csak akarsz, es ezek baromira dinamikusak is lehetnek, gyakorlatilag tetszoleges funkcionalitasuk lehet, tetszoleges mukodessel, igy sokkal dinamikusabbak, mint az elo csempekRoviden: Widget-ekkel gyakorlatilag mindent meg lehet csinalni amit csempekkel, csak sokkal tobbet is, es sokkal testreszabhatoabban is.
-
mrhitoshi
veterán
válasz assemble #112 üzenetére
Nem is célom kilyukadni sehova, ezért is írtam amit.
De szerencsére van időm erre, szóval:
Egy Widgetet telepítened kell, még ha gyári is, akkor is egy törlés után újra kell telepíteni,de alapvetően ezeket inkább programokhoz sorolom (nem tudom, hogy fejlesztők felől ez, hogy működik) az egyértelműség jegyében, hiszen telepíteni!! kell őket részben.
Az ikon az az, amikor egy programot kitűzöl a kezdőképernyőre. Megjelenik egy kis indító ikon, ez Androidon statikus, mert nem közöl információt, nem mozog stb.. Egy helyben áll, csak arra jó, hogy elindítsd vele a programot.
Ezzel szemben a csempe, ugyan úgy működik, mint az ikon, egyszerűen csak ki kell tűzni a kezdőképernyőre, és ezzel indíthatod az adott programot. Annyi a különbség, hogy ebben az esetben a csempe folyamatosan közöl új infókat, mint pl.: egy időjárás program csempéje mutathatja a jelenlegi időjárást, és közölheti a holnapi időjárást. Folyamatosan mozoghat is, ezért nem statikus.
Ezeket nem kell telepíteni, sem az ikont, sem a csempét. Legjobban akkor tudja megtapasztalni ezt az ember, ha használ egy jó ideig WP7-es telefont. Más ökoszisztéma, teljesen új elgondolás, és ebből ered az emberek idegenkedése a rendszer iránt.[ Szerkesztve ]
PS4
-
assemble
addikt
válasz mrhitoshi #111 üzenetére
Én is úgy látom, hogy valaki itt nem nagyon van képben
" A Widget egy külön program, nem épül be szervesen a rendszerbe, ergo hülyeség az állítás."
Ezt kifejtenéd? Egyébként az hogy a Widget egy külön program, nem igaz, de ez már részletkérdés. Mitől épül be jobban egy csembe a rendszerbe, mint egy widget, és ennek mégis mi köze van ahhoz amiről szó volt?
"A Widget nem ikon, én az ikonokról beszéltem."
Nem csempékről beszéltél? Egy csempe miért ikon, egy widget meg miért nem lehet az? Mi egyáltatlán az, hogy ikon, és miért jó ha valami ikon?
Szerintem csak kötözködsz, de ezzel sehova nem fogsz kilyukadni.
-
mrhitoshi
veterán
válasz assemble #108 üzenetére
Még mindig nem vagyunk képben úgy látom. A Widget egy külön program, nem épül be szervesen a rendszerbe, ergo hülyeség az állítás. A Widget nem ikon, én az ikonokról beszéltem. Wp7-en az ikon = csempe, ami ellentétben az Androidon (vagy legyen iOS) található ikonnal, nem statikus (gyengébbek kedvéért, folyamatosan változik, nem egy kép).
És akkor te feltételezed, hogy más nem használt még WP-s telefont, közben te sem tűnik úgy mintha valami nagyon felkészült lennél más rendszerek terén
Igazad van, nem használtam ideig -ami nálam 1-2 év - Andoridot, mivel egyszerűen nem bírom ki.
Szerk.: Értelmetlen vitának nincs helye, szóval ez a téma nagyjából részemről zárva.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
gzbotii
nagyúr
válasz Quasi_modo #102 üzenetére
Te nagy szakerto vagy latom, szoval magyarazd el, mi a kullombseg ha a kezdolapon van 40 tile vs 8 ikon droidon...az eredmeny igy sem hasonlithato, peddig 5x a szorzo
Es az a gaz, hogy a droid kb minden szinten alul marad hasonlo HWWhen every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
vicze
félisten
Hehe...
Vagy nem tudnák eladni ahogy a WP-es "csodákat"?
WP7 akkor jó ha tetszik az alap felület, különben kb. borzalmas. Valamint még mindig a használhatatlanság határát súrolja, amíg nem tudnak a programok értelmesen háttérben futni és egy vicc a multitasking. Én nem az MS pár szolgáltatásába zárva szeretnék élni hanem használni azt, amit eddigi megszoktam korlátozások nélkül. Talán majd a WP8 ezt elhozza, de addig még az okostelefon szintet is alulról súrolja a rendszer. Lehet hogy valakinek elegendőek a szolgáltatásai, annak tök jó, de azért még ugyan úgy nagyon korlátozott marad.
Amilyen erővel a WinMo-t megölte az MS olyan erővel nagyon rossz irányt vett a mobil irány, tök jó hogy smooth, ha buta mint a föld hozzá. -
assemble
addikt
válasz mrhitoshi #103 üzenetére
"Elárulok egy nagy titkot. Ezek élő csempék, mozognak folyamatosan, információt hordoznak, nem úgy mint más rendszerekben, ahol statikusak az ikonok."
Android asztalt láttál már, widget mond valamit?
És akkor te feltételezed, hogy más nem használt még WP-s telefont, közben te sem tűnik úgy mintha valami nagyon felkészült lennél más rendszerek terén -
Воланд
titán
válasz Quasi_modo #106 üzenetére
"Általában céloztam arra, hogy a WP nem éri el a többi rendszer összetettségét, emiatt kevesebb erőforréssal is beérheti"
mar multkor is irtam, hogy ez igy ebben a formaban hulyeseg. az, hogy valami osszetett meg nem indokolja, hogy atomeromu kelljen a hasznalatahoz. optimalizacio a kulcsszo.
-
Quasi_modo
nagyúr
Emlegettem én UI-t ? Általában céloztam arra, hogy a WP nem éri el a többi rendszer összetettségét, emiatt kevesebb erőforréssal is beérheti
Harmadszor ne kelljen átfogalmaznom...woland_y2k Az munkatársamét (Lumia800) egy hétig nyomkodtam, mert állandóan elkértem tőle hátha megtetszik ha többször van a kezemben. Többen nem fogja odaadni, mert tegnap előtt eladta 3 hét után...
valami
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ebbe a topicba írok, de megtudjátok mondani, hogy az FN8 Quad Sim TV WIFI telóról hol érdeklődhetek?
Ugyanis [ezen] az oldalon egy ismerősöm rendelte meg és elméletileg Kínából érkezik, de a hátsó kamerára 12,1 Mpixel van írva a specifikácónál pedig 640x480-as felbontást írtak,ami 0,3Mpixelt jelent.
Nos mi a az igazság?
Előre is köszönöm a segítséget és a megértéseteket!!!!!
-
Воланд
titán
"Feltételezem sose használtál még WP7-es telefont, főleg az aláírásod alapján."
de, hasznalt. multkor is nyomkodott egy lumiat 20 percen keresztul valamelyik boltban.
-
mrhitoshi
veterán
válasz Quasi_modo #102 üzenetére
Gondolom persze tisztában vagy azzal, hogy egy operációs rendszer nem csak egy UI-ból áll, de ha már UI-ról beszélünk, akkor sem értem, miből feltételezed, hogy kevesebb erőforrás kell egy csempe meghajtásához. Elárulok egy nagy titkot. Ezek élő csempék, mozognak folyamatosan, információt hordoznak, nem úgy mint más rendszerekben, ahol statikusak az ikonok. Feltételezem sose használtál még WP7-es telefont, főleg az aláírásod alapján.
(#101) MR007RM: Tessék itt a válasz. Én nem hiszem, hogy mondtam volna egyszer is valakire egy picit is sértő megjegyzést. Nem vagyok érzékeny, csak nem szeretem, ha valótlant állítanak rólam. Ha olvasnál is, nem csak beböfögnél valamiket a topicba, akkor látnád, hogy miket írtam, pont ugyan ebbe a topicba. Vagy ajánlom neked a WP7-es topicot, és keress rá, hogy mi a véleményem a WP7-ről.
(#104) woland_y2k : Nincs több kérdésem.
[ Szerkesztve ]
PS4
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Call of Duty: Black Ops 6
- Egérpad topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest