- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
Eleg lett volna annyit irnod, hogy "bocs, tevedtem".
(Kommunikaciobol azt azert meg kellett volna tanulnod, hogy konkret ervekkel szemben annyit odavetni, hogy "hulye vagy, nem ertesz hozza" meglehetosen gyenge valasz - foleg azutan, hogy konkretan szakmai hulyesget beszeltel.) -
dabadab
titán
"Igen, én pontosan tudom, hogy ennél bonyolultabbak a dolgok, csak nagyon röviden összefoglaltam a lényeget."
Marketinges-e vagy? Nem a lenyeget foglaltad ossze, hanem tettel egy valotlan allitast.
Az egy diohejas, tulegyszerusito leiras, hogy a kinalat meghaladta a keresletet. Az viszont nem igaz, hogy az elegtelen keresletet a vasarlasi szandek hianya okozta volna."A marketingre szükség van."
Ezt, igy ebben a formaban en sem vitattam.
"Azért van szükség, mert ha te nem szerzel tudomást mondjuk a legújabb intel prociról, akkor esetleg nem jut eszedbe venni belőle, és akkor előbb-utóbb bezárna a gyár."
[ Az egyszeruseg kedveert tetelezzuk fel egymasrol legalabb az egyetemi szintu mikro/makrookonomia felkeszultseget, OK? ]
Azert ezt nyilvan te sem gondolod komolyan. Az, hogy egy gyar nem zar be, egyaltalan nem biztos, hogy jo hatassal van a nemzetgazdasagra: valoszinuleg te is ismered a broken window fallacyt vmilyen formaban.
Akkor van ertelme a (maradjunk meg ebben a szuk korben
reklamnak (es egeszen pontosan ezt is irtam a #107-ben, amit szerintem el se olvastal, csak elovetted a kioktato figurat), hogy a marketing akkor jo, ha a piacot kozeliti ahhoz az idealallapothoz, amikor a vasarlo tokeletesen tajekozott es akkor rossz, ha tavolitja ettol. Vagyis ha a reklambol megtudom, hogy miert jo az Intel CPU es hogy mennyivel jobb lesz nekem akkor, ha veszek olyat, az remek. Ha viszont (hogy konkret inteles peldat hozzak) azt a latszatot keltik, hogy az uj Intel CPU-tol gyorsabb lesz az interneteleresem (valamint gyogyitja az AIDS-t, az isiaszt es az impotenciat), akkor karos. Ezt a karossagot egyebkent annyira komolyan szokas venni, hogy a "fogyasztok megtevesztese" cimszoval a GVH komoly birsagokat is ki szokott vetni (bar nyilvan csak azert, mert ok se ertenek a makrookonomiahoz, hogy duzzogjak meg egy sort).
#143 Ha mindenki szamara egyertelmu, hogy hazugsag, akkor nem kene eroltetni, nem? En mondjuk komolyan megbuntetnek minden tisztitoszergyartot, amelyik a gyakorlatban nem tudja produkalni a reklamjaiban lathato "egy huzas es csillog" technikat.
-
dabadab
titán
Nezd, azert a dolgok ennel bonyolultabbak, valoszinuleg erdemes lenne nem kozepiskolas szinten is foglalkoznod a dologgal.
Egyreszt, az, hogy mi volt a vilaggazdasag oka, max a kozepiskolaban lehetett ennyire egyertelmu, amugy a kulonbozo gazdasagi iskolak errol maig verre meno vitakat folytatnak. Igen, a tultermeles letezo magyarazat, csak eppen nem azert maradt el a fogyasztas a termeles mogott, mert a nepek inkabb a dunyhahuzatba dugtak a rengeteg bankot, hanem azert, mert a munkaberek a beka segge alatt voltak, ergo a t. vasarloknak nem volt penzuk, amibol kolthettek volna, azon meg nem segit a marketing.
Ucsitzsja, ucsitszja, ucsitszja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest