Új hozzászólás Aktív témák
-
Razide
csendes tag
Betört a kijelzőm, a kép látszik, csak a tapit nem veszi, ezért csak OTG kábelen keresztül egeret csatlakoztatva tudtam bogarászni benne és lementeni az adataimat Titanium Backuppal. Ha valakinek kéne alkatrész ehhez a fostalicskához, szóljon!
Következzék egy Prestigio Multipad 7" PMP3970B Duo -
Razide
csendes tag
Hogyan tegyük rendbe a rosszalkodó belső tárhelyet?
Az USB hibakeresés legyen bekapcsolva a készüléken. Rootolt oprendszer kell, és fel kell telepíteni a Busybox appot, esetleg még valami command shellt.
Vegyük ki a készülékből a microSD kártyát, és távolítsunk el minden tárhelybővítő eszközt (pl. OTG kábelen lógó külső vinyót, kártyaolvasót, pendrive-ot).
Valami taskmanager appal (pl. Android Assistant) állítsunk le minden futó rezidens programot, amit csak lehet.
Kössük össze az eszközt és a PC-t USB adatkábellel.
ADB-t töltsünk le a http://adbshell.com/ -ról PC-re és indiítsuk el command shellből az "adb shell" paranccsal.
Ha sikeres a csatlakozás, akkor a "root@android" prompt fogad.
Unmountoljuk az SD card partíciót az "umount /mnt/sdcard/.android_secure" és umount "/mnt/sdcard" parancsokkal.
Futtassuk az "fdisk /dev/block/avnftl8" parancsot. Ajánlott a FAT partíció létrehozása.1. Régi partíció törlése: "d" Ugye készítettél biztonsági másolatot a fájljaidról? Bár úgyis megette már felét az oprendszer, a másik feléről pedig nem tudod, mennyire épek, ezért mehet minden a levesbe. Ha azt mondja, hogy "No partition is defined yet", akkor létrehozunk rajta egyet.
2. Új partíció létrehozása: n p 1 aztán enter, enter. Ezzel a teljes rendelkezésre álló helyet felhasználjuk.
3. Legyen FAT: t b
4. Partíció kilistázása: p
5. Itt most a /dev/block/avnftl8p1 eszközön Win95 FAT32 partíciót kell listáznia. Ha nem ez van, akkor ugorj vissza az A pontra.
6. Kiírjuk az új partíciós táblát: w.Formázd a FAT partíciót a "newfs_msdos -F 32 /dev/block/avnftl8" paranccsal
"fsck_msdos -f /dev/block/avnftl8" és y minden hibára.
"reboot" paranccsal újraindítod a készüléket. Indulás közben visszateheted a microSD kártyát. -
Razide
csendes tag
Én elégedett vagyok a készülékkel, már amikor rendeltetésszerűen működik. Visszakaptam a szervizből, a proci és a memóriavezérlő cseréje 10 rugóba került. Mivel memóriacserét végeztek, újra előjött a /sdcard partíción az adatvesztés. Asszem újrapartícionálom.
-
Razide
csendes tag
A halott tabletet június 19-én bevittem a debreceni Edigitalhoz, és kértem a garanciális javítását. És csak vártam, csak vártam. Érdeklődő leveleket küldtem először az Elektrodokinak, aki az Edigitalra mutogatott, aztán az Edigitalnak, aki az Elektrodokira mutogatott. Most július 9-én telefonálni kezdtem. Az Elektrodokitól megtudtam, hogy a Wayteqnek saját szervize van, keressem ott. Felhívtam, és kiderült, hogy találtak az eszközön némi bontásnyomot, azt jól lefotózták, és az Edigitaltól megkérdezték, hogy mi legyen. Az Edigital természetesen füle botját sem mozdította rá, ha nem érdeklődök, akkor még most is csak várnám az értesítést.
A Wayteqnél közölték velem, hogy a feltételezett bontásnyomok miatt nem vállalják a garanciális javítást. Mondtam, hogy oké, akkor mondjanak legalább egy árat, hogy mibe kerül, miért nem kapcsol be. Két napja csak várom ezt az árat, pedig tudják a telefonszámomat.
A magyar szervizek ilyenek. A garanciális javításnál egy hónapig csak azt keresik, hogyan bújhatnának ki a kötelezettségük teljesítése alól. Ilyen ország nincs másik. Az ilyen üzletek vezetőit megkínálnám a viperámmal. -
Razide
csendes tag
Eddig minden problémát sikerült elhárítanom, de most megállt a tudomány. Itt hagytam délben az asztalon a masinát készenléti állapotban. Este próbáltam bekapcsolni, de semmi reakció nem történt a power gomb nyomva tartására. Töltőre tettem, éreztem, hogy melegszik, tölti az akksit. De úgy sem reagál a bekapcsoló gombra. Ez most egy tégla (brick) lett.
Ha legalább a recovery menüig eljutnék, onnantól mindent megoldok. De ha hardveresen sült meg a nagy melegben, akkor konyec. -
Razide
csendes tag
válasz
barnade95 #3004 üzenetére
[link]
Miután e leírás szerint partícionáltam, formáztam, fsck-ztam és anyáztam, amikor nem unmountolt, és alig találtam meg a helyes eszköznevet, már rendesen működik a masina, másfél hónapja nem volt adatvesztésem a /media könyvtárban.
Előtte nekem is olyan volt, mint a tied. A boot idején nem lefagy, csak eszi a fájljaidat, ami 10 percig is eltarthat.
ADB a barátod. -
Razide
csendes tag
válasz
Rauros1 #2996 üzenetére
Kikapcsolod a gépet, bekapcsolod a power és a hangerő fel gomb folyamatos nyomásával, s ezeket a gombokat addig nem engeded fel, amíg az android hasában pörgő ikozaédert meg nem látod. Így eljutsz a recovery menübe, ahol a jobb oldali gombokkal kiválasztod (sorrendben fel-le-enter gombokat jelentenek most), hogy Wipe media...
Ezután reboot, és ott lesz a /mnt/sdcard partíciód, amin van 6 giga szabad helyed. -
Razide
csendes tag
Többszöri rom újrapakolás után is előjön ugyanaz a bajom: pár hétig rendeltetésszerűen működik a gép, utána egyre hosszabb lesz a bootidő (5-10 percek). Debugban bekapcsoltam a proci/process figyelőt, és kiderült, hogy a vold tartja fel a gépet, amíg nem mountolja rendesen a /media partíciót, addig tetvészkedik. Ez a kisebb baj. A nagyobb az, hogy a vold nem potyára fogja a procit és az I/O-sebességet, hanem sorozatban megeszi az összes elé kerülő fájlt, és 4 kb-re levágja. Azaz meghagyja a fájl első 4 kilobájtját, a többit kihajítja (TXT fájloknál ezt könnyű nyomon követni). Az volt a durva, amikor a dropbox mappámat is elkezdte enni, és ezt az asztali számítógépen vettem észre.
Egyetlen megoldás a /media leformázása a recovery menüben.
Keresgéltem mindenféle kulcsszóra a gugliban, de mintha senki másnak nem lenne ilyen gondja. -
Razide
csendes tag
Feltettem. Eddig stabil, jobb mint a novemberi kiadás. A felbontás pedig döfi!
-
Razide
csendes tag
Nemrég én is vettem egy használt példányt.
Miután megismerkedtem a rendszerrel, és kétszer kellett wipe-olni a media partíciót, két kisebb problémám maradt:
- készenléti állapotban pattog/recseg halkan a hangszóró, és ez független a képernyőzártól, wifitől.
- ha szállítás közben nyomást kap a képernyő (táskában füzetek közt), akkor a power gombra feléled ugyan, de az érintőképernyő nem működik. Elfordítja a képernyőt, ha kell, működnek a hardveres gombok is, de tapira nem reagál. Valami tipp erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest