- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelzsoca
félisten
válasz
Jano_023 #908 üzenetére
Itt vagyok igen, természetesen lesznek custom romok a készülékre.
Érkezni fog egy 2.2-es, de már honosított rom is tőlem, illetve azt az információt kaptam, hogy hivatalos oldalról is elkezdték a magyar nyelvet reszelni hozzá, továbbá szeptemberben várható a 2.3-as szoftver a készülékre, abban már ha minden igaz alapból lesz magyar nyel (ha nem az sem gond, majd honosítom én
)
-
kelzsoca
félisten
-
kelzsoca
félisten
Elképzelhető hogy lesz 3G-s verzió is belőle, de minden csak akkor biztos, ha már reklámozzák is.
Árban biztos drágább lesz, mint minden 3G-vel felszerelt ilyen eszköz.
(#862) Szipi
És ha fájlkezelővel indítod el a telepítő (apk) csomagot?
(#857) dario_p
Sajnos ezt nem tudom tesztelni.
-
kelzsoca
félisten
Szia!
Betekintési szögek átlagosak, hasonló árkategóriás készülékeknél sokkal jobb, olvashatósága rendben van, a weboldalak nagyítás nélkül is olvashatóak.
Fényerő elégséges, napfényben látható, bevilágítással nem találkoztam.
Azokra amire használnád biztos hogy rendben van.
(#846) dario_p
A Settings-Wireless&networks-VPN settings beállításoknál próbáltad már?
(#843) borist
Már az első napon leszedtem a fóliát róla, igazából az üveg felület nem karcolódik olyan gyorsan, vagy egyáltalán nem, nyilván vigyázni kell rá.
Fémes dolgokkal nyilván nem jó ha a kijelző találkozik, azok valószínűleg felsérthetik. -
kelzsoca
félisten
Ami még kimaradt, hogy nagy a nyomás a konkurencia felöl, így nem lehet sokáig húzni-halasztani egy tablet kiadását, és még mindig jobb egy picit bugos szoftverrel kiadni, mint sehogy sem
iOS-on is folyamatosan reszelnek, de az előny hatalmas, hiszen van egy célhardver, és csak arra kell koncentrálni, ráadásul a felhasználók felé egy zárt rendszert adnak ki, így még véletlenül sem lehet tönkretenni sem.
[ Módosította: 7 ]
-
kelzsoca
félisten
A sajat tabletjere az adott gyartonak kene optimalizalni/letesztelni a rendszert.
Lehet hülyén hangzik, de erre a jelenlegi piaci viszonyok miatt nincs elég idő, nem lehet hónapokat tesztelgetni a szoftvert, hiszen mire kész lennének, már elavulttá válna a hardver, ha jobb hardvert pakolnak bele, akkor meg nem tudják jó áron adni, azért marad rajtuk.
Ezért minden gyártóra általánosságban igaz, hogy a lehető leggyorsabban kiadják a készüléket valami szoftverrel, és közben tudják készíteni, immár nyugodtabb körülmények között a friss és jobbat, de eközben a készülék már piacon van, így megvásárolható, elérhető bárki számára.
Androidnál egyébként sosem lesz tökéletes szoftver, ha ezt gondolod, tényleg nézegess iOS felé, vagy ne is nézz tabletet, mert sosem fogja igényeidet teljes mértékben kielégíteni, tehát csalódás lesz bármilyen gép.
[ Módosította: 7 ]
-
kelzsoca
félisten
Használd egészséggel!
Az akkumulátort ajánlatos minimum 3x teljes merülési-feltöltési fázisnak kitenni, mert az Android csak ebben az esetben fogja tudni megfelelően kezelni az akkumulátort.
Ennek semmi köze az akksi kisütéshez, ez egy teljesen más történet.
Arről van szó, hogy az Android rendszer folyamatosan figyeli és statisztikákat gyűjt az akksiról, hogy aztán a lehető legjobban ki tudja használni.
Amit fontos még tudni, hogy minden rom telepítéskor ez a statisztikai fájl törlődik, tehát újrakezdi összeszedni az infókat.
Egyébként rendszeren belül a data/system mappában található batterystat.bin fájlba naplózza ki a rendszer magának a dolgokat. (ezt a fájlt csak rootolt készülék alól lehet megnézni, és kell hozzá egy megfelelő fájlkezelő pl: root explorer) -
kelzsoca
félisten
A zárt rendszer alatt azt értettem, hogy a felhasználó kap egy kész rendszert, és ahhoz nem tud hozzányúlni, még ha akarna sem, mondhatnám hogy hülyebiztos, de ennek a zárt rendszernek elég sok hátránya van, a többivel egyetértek.
(#784) Lokarson
Igazából vagy viszi vagy nem, ez a része az Androidnak még gyerekcipőben jár, szerintem már az is haladás hogy egyáltalán kezelni tudja az ilyen stickeket.
-
kelzsoca
félisten
2-3x-os áron, és az Android nyújtotta szabadságnak annyi, usb csak álom, flash tartalom szintén, helyette marad az appstore, és a többnyire fizetős alkalmazások, vagy jailbrake, de akkor a garancia is ugrott, és még lehetne sorolni mint tudjuk.
Az iOS erőssége éppen abban van hogy egy zárt rendszer.
-
kelzsoca
félisten
Csak kettőt néztem meg, ami érdekelt is, illetve tudom hogy komolyabb grafikailag, így kell hozzá az erős vas, ezek voltak:
- Samurai II: Vengeance
- Pinball HDMindkettő tökéletesen futott, szaggatás, akadás nem volt tapasztalható.
(#776) joe999
Sajnos azonos modellen belül is előfordul, hogy a gyártó váltogatja a firmware verziókat a stick-en, így az a lista inkább tájékoztató jellegű, minden csak próba után derül ki.
-
kelzsoca
félisten
Ne gondold, hogy a drágább modelleken nincsenek meg a hibák, főleg azok, amik az Androidhoz köthetőek, a vicc pedig az, hogy sokszor a nagyobb gyártó 2-3x annyiba kerülő termékeire fele ennyi support nem jön
(#773) chriss23
Az ikon "eldobások" launcher probléma, nincs köze sem a hardverhez, se a rendszerhez, az maga a különálló launcher poroblémája.
(#768) joe999
Esetleg nézz rá pc-n, hogy működik ,e, vedd ki majd dugd be újra a SIM kártyát, ha még ez sem segít tedd fel újra a rendszert, bár lehetséges hogy csak nem kompatibilis az eszközzel a tablet.
-
kelzsoca
félisten
Majd arra szeretnék kérni minden usb stick tulajdonost, hogy működés vagy nem működés esetén írja be ide a fórumra a használt eszköz pontos típusát, és bekerülnek majd az 1. hsz-be is.
Köszönöm
-
kelzsoca
félisten
válasz
steveke6 #754 üzenetére
Amit linkeltem programot, azzal formázd meg az sd kártyát, és szerintem nem lesz vele gond.
(#755) icon
Próbáld meg manuálisan létrehozni az APN-t hozzá, ennek a segítségével: [link]
Én sajnos nem tudok tesztelni, mert csak egy ZTE MF100-as stick van kéznél, ez nem kompatibilis vele.
-
kelzsoca
félisten
Nézd, ez olyan dolog, hogy ami sikeres, azt többen vásárolják, a felhasználók többsége csak akkor ír egy fórumra, ha problémája van a géppel (ezt láthatod-olvashatod most)
Aki elégedetten használja, az általában nem ír be, örül a gépnek és ennyi.Minden Androidos készülékkel (telefon, tablet) vannak problémák, részben ez az Androidra vezethető vissza, részben nem, az általános problémák is szoftveres eredetűek, itt is erről van szó.
Egyébként jópár tablettel foglalkoztam már, az x-70-es gépnél felbukkanó problémák többsége elenyésző, azokhoz a gépekhez/problémákhoz képest, amik nálam megfordultak már.Továbbá nem árt picit megismerni, ismerkedni az Androiddal, hiszen sok esetben csak egyszerűen nem hozzáértésből vannak a problémák (általánosságban írom, eszköztől függetlenül)
ui: szerintem játékra ez a 4.3-as felbontású gép is megfelelő, és éppen ez benne a jó, hogy nem wide a kijelző
Az xPAD-100-as szeptember körül várható, ha minden igaz, biztos időpont nincs.
-
kelzsoca
félisten
A jelenség ismert, leadva a fejlesztőknek.
Viszont ez szerencsére csak abban az esetben jön elő, amikor a készülék csatlakoztatva van, ha ilyenkor kapcsolod ki, valóban csak a kijelzőt lövi le, de a gép nem kapcsol ki, amint lehúzod a töltésről azonnal leáll, megpróbálok rájönni mi lehet vele, és lehet hogy javítom.
Továbbá mindenképpen szükséges egy általam módosított verzió, mert az APN listát is szerkeszteni kell.
-
kelzsoca
félisten
Egy factory reset valószínűleg megoldotta volna a dolgot.
Mielőtt még végleg feladod, ajánlom dobd fel a gyári frissített rendszert.
Neked és mindenkinek itt a letöltési link: >>>link<<<
(#705) robotx
Ha fullra telerakjátok a tablet belső tárolóját, szerintem nem nagyon kell azon csodálkozni hogy védekezésképp lenyom egy factory reset-et
-
kelzsoca
félisten
A szolgáltatóknál kapható modemekkel elvileg kompatibilis, de a modem gyártók folyamatosan cserélgetik a típusokat, vagy típuson belül a szoftvereket, így szinte követhetetlen az egész.
Ha már megvan a gép, és most jönne a modem beszerzése, érdemes elvinni a gépet a vásárlásra, és akkor a helyszínen, akár még vásárlás/szerződés megkötés előtt azt kipróbálni a tablettel, így az esetleges inkompatibilitási problémák elkerülhetőek.
Továbbá majd arra kérek mindenkit, aki rendelkezik ilyen modemmel, próbálja ki, ha van rá lehetősége, és írja be a tapasztalatait a fórumba, a működő/nem működő típusok be fognak kerülni szintén az 1. hozzászólásba.
-
kelzsoca
félisten
válasz
steveke6 #662 üzenetére
Szia!
Pontosan milyen micro SD kártyát szereztél be a készülékhez?
Tablet-en belül formáztad a kártyát, vagy esetleg PC-ről, vagy PC-n belül direkt erre a célre készült programmal?
Azért kérdezem, mert lehetséges hogy nem primary (elsődleges) a fájlrendszer jelen pillanatban. és ez is okozhat kellemetlenséget.
Kártya formázáshoz ajánlom a következő programot: EaseUS Partition Manager
A program használata nem túl bonyolult, szerintem azon bárki kiigazodik.
-
kelzsoca
félisten
A mai vagy a holnapi napon elérhetővé válik a javított szoftver (3G modem kezelés) a készülékre, letölteni a WayteQ oldaláról tudjátok majd.
Én is ezzel a szoftverrel kezdek majd el dolgozni, ebből fog készülni custom rom is.
-
kelzsoca
félisten
Néha kezdem azt hinni, hogy az enyém (meg talán kelzsocáé) az egyetlen működő darab, a többi meg mind selejtes.
(#643) opeter87
Az árat több tényező is befolyásolja, nyilván lehet venni boltból, garanciális terméket, némileg drágábbért, és vannak a lehet hamis termékek, magáneladóktól olcsóbban.
Esetleg itt nézz szét az árakat illetően, hogy viszonyítási alapod legyen: [link]
-
kelzsoca
félisten
Ezért kérdeztem hogy milyen forrásból származik, mert azt amit én is felraktam csak eddig működik
Nyilván nem fogok egy launcherre közel 3000Ft-ot kiadni a Marketen (nyilván Te sem tetted meg) azért ennyire nem nagy szám, sőt...
Task Manager-t mindjárt nézek, ha jól emlékszem van egy honosított advenced task killer valahol a gépemen.
(#633) aag
Ilyen 4:3-as tabletek nem nagyon vannak a piacon, esetleg kínából valami noname megbízhatatlan, garancia nélküli, de azokkal nem érdemes foglalkozni.
-
kelzsoca
félisten
Ha privátban mondanám el, akkor csak Te tudnád hogy működik, így más nem tanulhatna a dologból, ezért minden ilyen jellegű információt publikusan kell kezelni (egyébként hasonló kérdés esetén, még erre a hozzászólásra lehet hivatkozni is
)
Tehát miről is van szó:
"A mobil eszközök a többfeladatos működést se szokták támogatni, s ez Android esetén is trükkösen van megoldva. Egy véletlenül háttérbe taszított alkalmazás jelentősen csökkentheti a mobil eszköz rendelkezésre állását, ezért alapból a programok csak akkor futnak, ha előtérben vannak. Amint háttérbe teszünk egy alkalmazást, az operációs rendszer felfüggeszti a program futását, de a programozó által szolgáltatásként elindított szálat futni hagyja. Ezen túl a platform lehetővé teszi, hogy különféle eseményekre a program elinduljon és reagáljon."
Forrás: javaforum
-
kelzsoca
félisten
Nem a belső memória tűnt el, hanem a rendszer lehet hogy összeomlott, és ahhoz hogy el tudjon indulni visszaállt minden gyári értékre, bár ilyet még nem láttam sehol, de más nagyon nem lehetett.
(#610) icon
A saját routeren esetleg módosítsd a titkosítást, mert lehet azt nem szereti, egy router reset sem árthat.
-
kelzsoca
félisten
válasz
sharp000 #569 üzenetére
Készülni fog egy 1. hozzászólás, abban lesz majd feltüntetve minden a géppel kapcsolatos információ, többek között ott lesz elérhető a honosított szoftver is, leírással-mindennel.
Pontos időpontot nem tudok, érdemes majd pár naponta benézni a fórumba.
(#570) Luissimo
Igyekszem
-
kelzsoca
félisten
válasz
sharp000 #551 üzenetére
Ha ezen múlik hogy beruházol egy gépre, akkor tedd meg nyugodtan, mert általam elérhető lesz hamarosan a Magyar nyelvű rendszer is.
(#548) opeter87
Class4-et már nem ajánlom, ha egyszer befektetsz micro sd kártyába, én minimum class6-os vennék, de ha jó áron ki tudsz fogni class10-et az sem rossz
-
kelzsoca
félisten
Az itt található mintafájl volt a tesztalany: [link]
x264_1080p@3.8Mbps.mkv
Hardveres kódolásnál akadás nélkül, de némán játszotta az anyagot, szoftveres kódolásnál szaggatva, de hanggal játszotta le, több lejátszóval is próbáltam, illetve az SD kártyám lassúságát kizárva (class4) átraktam az anyagot a NAND-ra, hogy ez se legyen limitáló tényező.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Exelsior #486 üzenetére
Azt ajánlom várd meg, amíg kijön a frissített szoftver, mert abban lesz meg a támogatás.
Valószínűleg menni fog a Vodafone által értékesített modemmel, de talán célszerű lesz ilyen esetben vinni a gépet magaddal, és a helyszínen kipróbálni (vásárlás vagy szerződéskötés előtt)
-
kelzsoca
félisten
Videóhoz szerintem az egyik legjobb lejátszó a Moboplayer.
(#480) tjb007
Igen, de azért majd körbenézek, ha nem lesz semmi az ADW-t fogom kicsit optimalizálni.
(#479) Messer22
A gyári partíció kiosztás nem éppen előnyös, ezért fogy el gyorsan a belső memóriád, de mondom ezzel inkább a Blade topicban kellene foglalkozni.
-
kelzsoca
félisten
Ilyen téren semmi sem egyszerű, még ha megoldható is lenne, a gyártó semmiféle ilyen dolgot nem támogat=azonnali garanciavesztés
Így csak olyan módosítások fognak készülni, amivel nem lehet a hardverben kárt okozni, és problémamentesen bármikor visszaállítható az alap állapot.
-
kelzsoca
félisten
kelzsoca neked mennyire tetszik a kütyü, még nem is nagyon nyilatkoztál róla. Anno a Bladeről úton-útfélen írtál..
Teljesen rendben van, még csak pár napja van nálam, így az ismerkedési fázisban vagyunk
Érintőkijelző kifejezetten kellemes, szépen reagál az érintésre, a fullHD-s tartalom nem probléma, komolyabb játékok gond nélkül futnak (Chainfire3D-vel még az Nvidia Tegra alá készültek is)
A tablet burkolata igényes anyagból készült, kellemes tapintású.
Recsegés-ropogás nincs, tehát szépen össze is van rakva a gép. -
kelzsoca
félisten
Igazából a két gépet nem lehet összehasonlítani ilyen téren, Neked kell eldönteni melyikre van szükséged, és ugye a Windows és Android között is választanod kell.
FullHD filmekkel nincs probléma, a komolyabb játékok is elfutnak a tableten, a többire pedig tjb007 fórumtárs már válaszolt
-
kelzsoca
félisten
A WayteQ -től kaptad?
Igen.
Ha igen akkor mi az állásfoglalásuk a rootolással és a ROM cserével kapcsolatban (a garanciát illetően) ?
Hivatalosan nem támogatott, de:
Amennyiben a meghibásodás nem vezethető vissza a szoftverre, ez esetben a készülék garanciális marad.Tehát semmiféle olyan beavatkozást nem fogok készíteni, ami fizikailag kárt tehet az eszközben, ilyen például a processzor túlhajtása (tehát CPU OC biztos nem várható)
Továbbá a kiadott módosított romok mellé, mellékelve lesz az eredeti, és módosítatlan szoftver csomag, így a gyári állapot bármikor visszaállítható!
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Microsoft Surface Pro 7 12.3" i5-10. 8GB/256GB Windows tablet,üzletből, 27% ÁFÁS
- Ipad Pro 9.7 Wi-Fi+Cellular 32GB Space Gray, üzletből, garanciával,
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G 2028.04.22. gyártói jótállás
- Ipad Pro 12.9" 1. GEN 256GB Wifi+Cellular, Szép állapotban, üzletből,
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest