- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RollandCG #11 üzenetére
"A felsorolt SB kártyák mind DSP-hibásak, használj 4.16-os verziót az legalább bug, mentes."
Plusz infó az archívumba:
Innen letölthető a DSP 4.13 egy javított változata, amiben több hibát is orvosoltak.
https://www.vogons.org/viewtopic.php?t=48732&start=880This is release of 'dsp_v413_maelgrum' version 5
Changes from classic V4.13:
1. Hanging note bug fixed
2. ADPCM decoding bug fixed
3. ALL interrupt handlers are fixed (PSW bug and R0 used before pushed to stack bugs)
4. Numerous small scale optimizations (LJMP to RET is changed to RET, e.t.c.)Must be as stable as classic V4.13 - nothing is changed in logic of code.
Kisebb probléma, hogy forrasztani is szükséges, nem is amatőr szinten.
A DSP csip helyére egy másik mikrokontrollert kell beszerkeszteni. Kínából rendelhető, pár dollár az ára, plusz fel kell tölteni rá a kódot.
A Vogonson többen sikeres visszajelzést adtak a beavatkozásról.
Az új kód a Type1 és Type2 hibát is javítja.
Úgy tapasztaltam, hogy a blogban is említett FixMPU progi csak a súlyosabb Type1-et javítja. Az egyébként kevésbé zavaró Type2-őt azt nem. -
válasz
RollandCG #12 üzenetére
Hát igen, ilyen szinten nem mélyedtem bele.
Köszönöm a kiegészítést!
Őszintén szólva én laikus vagyok a témában, abszolút hallgatóság oldalról közelítem meg. Kifejezetten a hangzás, illetve hallgathatóság érdekelt. A sok irodalmat amit felkutattam közben, ezeket és a tapasztalatokat megosztottam, gondoltam lesznek olyanok mint én akik érdeklődőek a témában, de nem nyitották még fel eléggé a szemüket, ill. ki a fülüket.A cikk is azért született meg, mert habár 10+ éve a tulajdonomban van a Yamaha, eddig csak "PC hangkeltőként" soroltam be, kis aktív hangfalon. Nemrég jött az ötlet, hogy meghallgassam normálisabb körülmények között. Amatőr szinten hifizgetek 30+ éve, nem drága dolgokkal, de próbálok figyelni az ár/értékre. Illetve, már 20 éve, az első saját kis lakásnál a legeslegelső lakberendezési szempont az volt, hogy hol lesznek a hangfalak (sztereó).
Számomra döbbenetes volt, hogy ezek a régi, felső kategóriás PC modulok mire képesek rendesen kihangosítva is. Annyira szép hangok jönnek ki belőle, hogy a család is leült mellém is úgy hallgattuk, olyan hangerővel mint egy zenekar bemelegítését élőben. Amikor a Doom zenéiben megy egy basszus alap, jönnek a dobok, majd egy kis dallam alá az elég kellemes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest