- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
"IP68 védettsége van, ez egy ipari szabvány. Ez nem holmi puszira adott jel, a készülék megadott mélységig vízálló, NEM FOG beázni."
Az a helyzet, hogy a garancia ezt pont nem garantálja - legfeljebb a biztosítás.
"Ha közületek bárki egy ipari szabványt megkérdőjelez, tegye azt a többivel is a mindennapi életben. "
Nem a szabványt kell megkérdőjelezni, az rendben van. Ami nincs, az az, hogy a tesztelés körülményeit nem kommunikálják. A Sony Z is IP68 volt, csak elfelejtették kiemelni, hogy a klóros, sós víz árt a telefonnak, így ettől beázik. Ergo amit csinálnak a gyártók az annyi, hogy a minősítéshez szükséges minimum követelményeket teljesítik, úgymnond átrugdossák a terméküket a procedúrán.
Ipari körülmények között ezért fejek hullanának, de egy telefonnál simán azt mondják, hogy ez az eset nem tartozik a garancia hatálya alá.
"Ugyanígy az is az, ha egy IP68 minősítést szerzett eszköz minősítését hétköznapi emberként bírálnátok felül. Nálatok a témában sokkal szakképzettebbek adták rá a plecsnit."
Viszont átlagfelhasználók telefonjai kerültek kukába a garancia érvényesítésének visszautasítása végett. Továbbra sem a szabvánnyal van a gond.
-
Keem1
veterán
Gyerekek, feleslegesen túráztatjátok magatokat. IP68 védettsége van, ez egy ipari szabvány. Ez nem holmi puszira adott jel, a készülék megadott mélységig vízálló, NEM FOG beázni. Beázásra nincs garancia, de logikus. Ha beázott, más baj történt (szétszedted), különben nem ázik be, tehát nem is lehetne beázásról beszélni.
Ha közületek bárki egy ipari szabványt megkérdőjelez, tegye azt a többivel is a mindennapi életben. Ne fogjon meg szigetelt vezetéket, mert megrázza. Ne álljon a mikróhoz, mert kijön belőle a 2,4 GHz-es mikrohullám. Ugye, hogy az említett példák életszerűtlenek? Ugyanígy az is az, ha egy IP68 minősítést szerzett eszköz minősítését hétköznapi emberként bírálnátok felül. Nálatok a témában sokkal szakképzettebbek adták rá a plecsnit. -
Kasya
nagyúr
válasz
FIREBLADE78 #91 üzenetére
-
FIREBLADE78
addikt
Ha 2 méter mélyre ugrok bele,akkor nem bírja ki a telefon? Nem értem ezt az egészet
-
MartOOn
addikt
Nekem annyira kell a vizallosag, hogy ha szakad az eso es xarra azok telo meg a zsebemben akkor ne legyen baja. Vagy ha doglok a kadban es pára van nyugodtan nyomkodhassam ott is. Nem akarok buvarkodni vele de ha nyaralaskor elmegyek csonakazni vagy jetskizni azert a fröccsenő vizet birja ki. Kb ilyen szinten legyen vizallo. Ennek van értelme.
-
-
F_Gergely
őstag
válasz
szupermacs #85 üzenetére
egyébként ez az infó honnan van hogy a samu nem vállal garanciát a beázásra? Ha valóban így lenne nem hiszem hogy reklámozná hogy vizálló, hiszen akkor maga a gyártó sem garantálná azt hogy vizálló.
-
szupermacs
veterán
válasz
F_Gergely #84 üzenetére
Barátnőm Z telefonján a csatifül alatti kis vacak elpirosodott úgy, hogy sose érte víz. Egyszer csak piros lett. (Ami azt jelzi, hogy víz érte a belsejét.) A Sonynál valamit nagyon rosszul csináltak.
Gondolom itt is azért nem lehet rá gari, mert még biztos nagyon kezdeti dolog a vízálló besorolás és nem akarnak beleesni abba a hibába, hogy boldog-boldogtalan majd a söröskorsóban lévő telefonról posztolgat képeket FB-n és majd viszik vissza a telefont, mert nem bírta a sört. Ilyen van, nem egy ismerősnél láttam ilyen retardált dolgot. Mindenbe bele fogják tenni ami folyékony, nem csak vízbe. Szerintem el akarják kerülni a ilyesmit.
De tényleg nem értem, hogy akinek van 300 rongya telóra és nagyon fontos neki, hogy búvárkodás közben telefonáljon, akkor biztos lesz még pár tízes, amivel megköti rá a biztosítást.
Vagy ha megvan a vízálló szabvány, de gari nincs rá ilyen irányban, akkor gondolom lehet menni fogyasztóvédelemhez, vagy perelni a céget tömegesen, ha mindenkinek ilyen fontos ez.Megjelenik egy vízálló telefon és hirtelen már mindenki víz alá akarja nyomni azt a szerencsétlen műanyag darabot. Sose fogom megérteni az embereket.
-
F_Gergely
őstag
Ez azért nem életszerű, mert a készülék szabvány szerint vizálló. Tehát miylen körülmény kell ahhoz hogy ne legyen vizálló? Sony készülékek esetén azért vonták meg a garit mikor beázott, mert ráfogták a felhasználóra hogy nem voltak a csatlakozónyilások bedugva a gumi bizbasszal ami vizzáróvá teszi.
Samsung esetében ilyen nincs! Tehát az kizárható hogy a felhasználó valamit rosszul csinált. Ha megvonják a garit, kell kérni egy bevizsgálást, és ha ott nem vizzáró a készülék szvsz cserélniük kell.
Egyébként ez olyan, hogy ha valamit vizállóként reklámozol, és egy szabvány minősítésnek megfelel, akkor nem mondhatod azt hogy beázott de a user hibája. Mert nem ázhat be! Egyébként a samu garanciáztatásával nem hinném hogy gond lenne, eddig sem volt. A sony szervize meg a concord ami már a motorola idejében is egy sz@r sufni bazár volt, ócska igénytelen és kritikán aluli "szervizzel" tehát semmi újdonság nem volt abban hogy vonják a garikat a beázott telefonokról, motorola készülékektől is vonták meg sorban, mert egyszerűbb volt mint javítani. -
-
szigetipk
csendes tag
Akkor ez a kijelző most nyomás érzékelős vagy nem?
-
Fejvadi
nagyúr
Ha víz alatt csomagolják, akkor vized telefonokat küldenek.
-
joey04
titán
A cikk nem említi, hogy ez lett volna a világon az első... A videót nem néztem, ha abban említik sorry.
A fényerő rekordot a displaymate és a MA is úgy írta, hogy ők még nem mértek magasabbat. A MA-nál a P idejében még biztos nem mértek, de a displaymate sem hazudik szerintem. plusz ugyebár a P-nél egy rakás kaki lett a képminőség full fényerőn, itt meg nem, mégis alig marad el. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
Dare2Live #75 üzenetére
Nem olyan dologról van szó, ami egyértelműen bizonyítható, pro és kontra.
Mas: most is benne vagyok egy prémium áras szárítógép garis ügymenetében, simán megy minden, persze a hiba egyértelműen a gyártó baklövése.
Tab S10.5 első vásárlásnál a keretén sérülés volt, azonnal rohantam vissza az üzletbe kicseréltetni, persze elhajtottak, mint a magzatvizet, mert biztos én törtem össze. Pár óra és néhány Samsunggal való levélváltás után még is cserélték, a Samsung kérésére. Akkor mondta az eladó srác, hogy ne tudjam meg, miket visznek vissza reklamációban.Én megúsztam, de ilyen hibákat nehéz lenyeletni a gyártókkal, ha nekem se jön össze, biztos morcos lettem volna. De ez egy szürke zóna, nem lehet és nem is lesz mindenkinek igaza.
-
atikó
őstag
válasz
Dare2Live #75 üzenetére
nyugi, nagyon sok dologban bakizik a csamcsung, csak ezeket igyekszik jól eltusolni, mint amikor fizetett hogy a HTC-t fikázzák, illetve 2013-ban 8 tévé családját kitiltották Amerikából és ezek a felső kategóriák voltak, nap estig sorolhatnám, hogy milyen mocskolódást művel ez a márka.
memória gyártásban, elismerem, jól haladnak de ennyi, sokan istenítik a tévéjüket, de szerintem nem szép a képük, a japánok bezzeg nyomják a fejlesztéseket mint ők a memóriájukat! -
Dare2Live
félisten
"Ez a hozzáállás nem másnak köszönhető, mint nekünk, akik annak örülnek ha sikerül a gyártót, forgalmazót jól átverni."
uristen ilyennel takarózni. Akkor ha holnap az általad megvásárolt és gari idő alatt tönkrement termék legyen az mobil/autó/hdd/ssd visszadobja gyártó vmi kamuindokkal akkor az normális sööööt nemhogy normális de nekünk köszönhető.? muhaha
"De ha te lennél a szervizes, elhinnéd az "egyszer csak elpattant az üveg, pedig rá sem néztem " típusú bejelentéseket?"
Ez nem hit kérdése. És mellesleg ha egyik hétről a másikra amikor a hibás széria forgalomba került hirtelen sokszorosára nő az ilyen esetek száma az mindenesetre gyanus lenne, gyártási hibára utalna.
De ugyanilyen eset volt amikor a galaxy s GPS antennája volt kontaktos. Ahogy kivetted újonnan a dobozából már az volt, de ha nem is a szar konstrukció miatt elöbb/utobb legtöbb az lett.
Samsung meg elhajtott és sztük normális, hogy max mezőn 5perc után talál műholdat. Aztán rájöttünk a hibára, hogy az antenna nem érintkezik és kis papir/cellux megoldotta a problémát...Miközben ezek ugye ~200.000Fts eszközök, egy S7/S7 Edge 250.000/280.000Ftn nyit. Azért had ne legyen már normális ha töltéstől bereped a kijelző és Samsung elnézést kérve cserélje az ilyet... jah nem, szarik bele.
-
atikó
őstag
válasz
Quasi_modo #71 üzenetére
azt elismerem hogy jó a marketingje, de semmi másban nem jó, semmi újat (korszakalkotó) nincs anno s2 és s3 között volt különbség mind kívül és belül de azóta szinte semmi, sok az agymosott, úúúú áááá jaj de jó, de igazából nem látja a fától az erdőt!
nem hiába szűkíti a a telefon széles kínálatát, szépen kivezeti az alsó és a közép kategóriát és csak a felső közép és full felsőre koncentrál, ez is azt bizonyítja hogy nem megy jól a szekér! (hála az égnek!)egyébként ha ennyire szuper nagy márka akkor csak és kizárólag a saját processzorait használná, de nem igazán teszi ezt, főleg a felsőkategóriába nem, vajon miért!
-
atikó
őstag
milyen érdekes, hogy mindig ugyan az a téma, mindig ezt a mocsok márkát kell isteníteni, hogy milyen jó a kijelző számalmas.
A lényeg hogy 40% esett az eladása, hála égnek!
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Dare2Live #67 üzenetére
Ez a hozzáállás nem másnak köszönhető, mint nekünk, akik annak örülnek ha sikerül a gyártót, forgalmazót jól átverni.
Nem egy történetem van az ismerősi körben ahol sikerült nem garanciális hibát ingyenesen javittatni.Ez azért nem kevés összegbe kerül a Samsungnak is, persze hogy bekeményít.
De ha te lennél a szervizes, elhinnéd az "egyszer csak elpattant az üveg, pedig rá sem néztem " típusú bejelentéseket?
Persze, egy széria hibát illik elismerni, de azért minden sérelmet rátolni a gyártóra nem lenne szerencsés. -
Dare2Live
félisten
válasz
TestamentDNR #63 üzenetére
"Baratom S3-anak kijelzoje asztalon tartva egyszer csak elrepedt. Nem akartak garanciaban cserelni. 1 honapos levelezes, fogyasztovedelemmel, ugyveddel fenyegetes utan nyert, es becsereltek neki uj telefonra. Baratnojenek S4-e detto magatol repesztett kijelzot, megint vegignyomtak ezt, nyertek."
topikja is van.
[link] -
Dare2Live
félisten
válasz
kaylac1990 #60 üzenetére
"Nem is értettem a gondolatmenetet, hogy ha beázik, akkor miért keresnék a user hibázását. Egyszerűen cserélik."
Dehogy cserélik. Elhajtanak a búsba.
Uez a kijlző töltésnél/melegedik és bereped. ott is elhajtanak búsba. Ennyit a hude jó samsung gariról.
-
balgab84
aktív tag
Inkabb lg g5, igaz nem amoled, de szep kijelzo van benne.
-
Matada2.3
veterán
Az amerikai T-sek nagyon elmebetegek, ahogy a vezetőjük is.. Az meg, hogy skálázzák a fényerejét a panelnek, csak jobban be fog égni.
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
Dare2Live #23 üzenetére
Baratom S3-anak kijelzoje asztalon tartva egyszer csak elrepedt. Nem akartak garanciaban cserelni. 1 honapos levelezes, fogyasztovedelemmel, ugyveddel fenyegetes utan nyert, es becsereltek neki uj telefonra. Baratnojenek S4-e detto magatol repesztett kijelzot, megint vegignyomtak ezt, nyertek. Eroszakosnak kell lenni sajnos!
-
Enci1983
senior tag
Sony Xperia Z3 volt a világ első vízalatti kicsomagolása ha nem tévedek. De ez sem volt rossz. A fényerő rekordot meg nem értem, de látom többen utaltak az Xperia P mobilra.
-
kaylac1990
csendes tag
Abban biztos vagyok, hogy nagyot léptek idén előre! Kíváncsi leszek az eladásokra!
Ebben a kategóriában meg kár azon morfondírozni, hogy milyen amoled hibák vannak, mert semmi nem jelentkezik. S6 edge készüléket max fényerőn már 1 éve használom és semmi hibája sincs.
Illetve ide kötném a garancia problémát! A többi gyártó meg sem közelíti a Samsung garancia ügyintézést. Nem is értettem a gondolatmenetet, hogy ha beázik, akkor miért keresnék a user hibázását. Egyszerűen cserélik. De ha egy gorilla glass 5 üveggel védett prémium telefonon ormótlan karcok és törések vannak, akkor értelemszerű, ha a gyártó megvizsgálja a dolgot! Soha nem kellett samsung készüléket bevinnem garanciába. 3 ismerősöm volt, aki igen és mind 3 esetben 5 napon belül megtörtént a csere, vagy a javíttatás. Ellenben 2 Sony készüléket már bevittem, egy sp-t és egy z-t. Mindkettőben alaplap hiba volt, amit gyártási hibaként könyveltek el. 2 hétbe tellett ezt megállapítani. Ja és csere készüléknek valami ótvar béna telefont adtak.
Ezek az én tapasztalataim! -
válasz
szupermacs #58 üzenetére
-
válasz
szupermacs #56 üzenetére
Igen, azt hiszem elszántam magam a 4.1.2-es frissítésre
Újabb sajnos nincs
-
mrThomi
addikt
válasz
bulikavagyok #41 üzenetére
csak a nyomas meg a hideg miatt gondoltam
-
válasz
szupermacs #53 üzenetére
A gond inkább a szoftveres inkompatibilitásokkal van, lusta voltam 2.3.6-óta frissíteni, így pár dolog nem is települ rá - pl a sony fényképezőm remote appjából is úgy kellett levadásznom egy korábbi telepítőt. Ezenkívül a felbontása kevés, kifolyik a szemem, ha sokáig olvasom
, ill a GPS baromi lassan talál jelet - ez is lehet vmi szoftveres bénázás, mindenesetre mielőtt cserére adnám a fejem, tuti felteszek egy új rendszert.
-
Hehe, lehet vasalni a garipapírt
. Szimpatikus húzás amúgy a vízállóság, lassan az sgs2-mnek kéne egy utód lassacskán, viszont a nem-cserélhető akksijukat tartsák meg
.
-
-
törölt tag
-
válasz
Dare2Live #32 üzenetére
Nem, nem minden vízben és körülmények között tesztelnek. Ez a minősítés kiadásának lehet hiányossága, hogy nem elég erős a követelmény, de például a Sony Z5-nél külön kiemelik, hogy milyen körülmények között értendő: “You should not put the device completely underwater or expose it to seawater, salt water, chlorinated water or liquids such as drinks. Abuse and improper use of device will invalidate warranty.”
Ez legalább valamiféle kommunikáció, de ennek ellenére nem tisztázzák sosem a tesztelési körülményeket sajnos.
-
janeszgol
félisten
-
Halkow.
senior tag
Micsoda szenzáció...
Én biztosítás nélkül nem merném víz alá rakni, de ez én vagyok. -
draco31
veterán
Ez nekem tetszett, végre valami nem szokványos.
-
-
mrThomi
addikt
Az ürben nem akarnak telókat kicsomagolni ?
-
h3lios
addikt
Hamár fényerőnél járunk én múltkor nagyon megszivattam magamat. Elindultam otthonról, elindítottam 1 podcast-et YT-on és lehúztam a fényerőt, hogy ne fogyasszon a kijelző ameddig a zsebemben van (idióta megoldás, hogy nem lehet lezárni a kijelzőt). Odakint ránéztem valamiért a telefonomra és azt vettem észre, hogy nem műküdik a kijelző. Alul világított a két gomb, de semmi más, meg valami hülye alap samsungos csengőhang ment. Azt hittem behalt a telóm, nagy parában szaladok haza, hogy megnézzem mi a baja. Mint kiderült csak annyira alacsony a minimum fényerő, hogy napfény mellett SEMMI nem látszik a kijelzőn. Valszeg elnyomkodtam közben és azért indult el a csengőhang, amikor beértem a lépcsőházba ismét látszott a kijelzőn, hogy semmi baja, csak rohadt alacsony a fényerő.
Jó lecke volt számomra, a G2-nél közel sem lehetett ennyire lehúzni.
-
spider80
őstag
Azért megnézhetnél mostanában egy S6-ot szerintem minimum fényerő tekintetében. Nekem is kényes a szemem a sötétben nagy fényre. Éjjel is sokat dolgozom nagyon. Április óta (mióta megvan), egyetlen egyszer sem használtam teljesen minimum fényerőn. mert az még korom sötétben is olyan halvány,hogy kényelmetlen olvasni,feljebb kell venni.
-
hemaka
nagyúr
Frankó videó
-
KonZumo
tag
Ennek a vizallosagnak az a lenyege igazabol h esoben lehessen hasznalni vagy ha furdoben arrol hallgatnal zenet a para ne nyirja n ki esetleg konyhaben leontod kolaval vagy beleesik a mosogatoba
-
szupermacs
veterán
Akinek fontos a telefonja, annak megéri a 29K-t szerintem. Nekem 8K körül volt az 50K-s telefonra és 3 évre. Ez még simán belefér. Ha pedig nem kell 3 évig a telefon, mert megunom vagy valami, a maradék időre amit befizettem visszaadják.
Szerintem egyértelmű, hogy aki víz alatt akarja használni a telefont, az megköti rá a biztosítást. Én szolgáltatónál sose veszek készüléket, utolsó ilyen alkalommal egy SE telefont vettem 30K környékén a Telenornál majdnem 10 évvel ezelőtt. Márkaboltban talán jobb konstrukciók vannak a biztosításra. De ebben nem vagyok biztos, csak sejtés.(#32) Dare2Live: Láttál olyan reklámot, ami teljesen fedi a valóságot? Ne legyünk naivak.
-
h3lios
addikt
Ez is olyan, hogy a felhasználók többsége ilyen körülmények között fogja használni. Nyilván a strandon ahova elmész klóros víz lesz, ugyan ez igaz az uszodákra / élményfürdőkre. Ha meg tengerbe viszed ott a só készíti ki a telefont. Akkor gyakorlatilag megint eljutunk oda, hogy laboratóriumi körülmények között bírja a strapát. Esetleg ha otthon ki akarod próbálni berakhatod a kádba / mosogatóba.
Persze tudom, hogy lehet rá biztosítást kötni, szolgáltatónál pl. a nagy csomagok mellé ingyen jár (csak önrészt fizetsz), de pl. ha függetlenül akarok kötni rá az elég necces áron van. Én az S6-ra nem kötöttem ,mert MM -ban 29k lett volna rá a 2 év törés - vízbe esés elleni biztosítás. Ennyit viszont nekem már nem ér meg a dolog. 10-et gond nélkül kifizetek rá, de az azért már pofátlanság, hogy 1 alsó kategóriás telefon árát kéri el ezért.
-
Kasya
nagyúr
Azert ha par cseppnyi viz marad benne, a szerviz kb. ralatast kaphat hogy milyen vizben volt a telefon.
A gond csak az, hogy erre tovabbra is csak a biztositas ter ki, a garancia nem.(#22548) air: persze, ez fusztralo lehet. En se vennek igy telefont. Bar erdekesnek tartom, mert a beegett kijelzot is cserelik szo nelkul. Ott pedig inkabb tudnam elkepzelni, hogy elkuldjek az embert...
Ugyanakkor most vittem szervizbe egy Sony T3-at, mert a kijelzoje beazott a nedves rongytol, amivel parom letakaritotta. A Voda jelezte, hogy eselytelen hogy csereljek, de rendesek lesznek, elkuldik. A szerviz meg cserelte szerencsere.
-
Dare2Live
félisten
ahoz képest nem, hogy egy egyszerű töltőre rakástól repedtek a Samsung kijelzők. És nem is az volt a dologban a bosszantó, hogy repedt hanem, hogy Samsung elhajtotta az usereket.
"Ha valamit hirdetnek, arra garanciat is kellene adniuk."
Én is így gondolom ettől még nem így van.
-
Beri78
őstag
nagyon ötletes videó
-
kchris78
veterán
A bizalmat meg a gari tudja megadni. Hogy ha gyári hibás az illesztés akkor sincs a pénzem veszélyben. Én az Apple Watch-al is emiatt nem merek vízbe menni, pedig sokszor marha kényelmes lenne mint levenni és ide oda letenni uszodában /etc... Pedig elvileg az is vízálló legalábbis arra a 20-30 cm mélységre.
-
A kérdés inkább az, hogy milyen vízben nyomogatja az ember. Ahogy a Z2-nél is írják, el kell olvasni, mit ír az IP erről, mert például az ersősen klóros vagy vegyszeres víz árt a telefonnak és ugyanígy minden relatív, ha vízálló telefonról van szó.
A legfontosabb kérdés: Milyen körülmények között? És ennek nézzen alaposan utána minden vízimádó. Amúgy teljesen életszerű, hogy vízben is használjuk a telefonokat, csak legyen meg a bizalom.
-
Dare2Live
félisten
válasz
bandi0000 #15 üzenetére
"ez pont olyan, mint ami sok telefonnál elő fordul, kicsit felszül a kijelző a rossz összerakás miatt vagy bármi miatt, és hő hatására vagy csak magától elpattan, ezt alapból kiröhögik hogy ilyen nincs, gari megvonva, holott tudják hogy előfordul,de nekik +munka és költséggel járna, így egyszerűbb elutasítani"
Mondjuk szerintem erősen különbözik.
A vízállóság fontos, de nem életszerű, hogy naponta vízbe menjen vele az ember, miközben az, hogy töltőre dugod a telefonod az napi szinten megtörténik.
megj: Komplett Samsung galaxy S4... széria nem bírta a töltéssel járó melegedést és pattant el az üveg, akár már !első! töltésnél.
Samsung közölte, hogy nincs rá garancia. Ez is az egyik ok ami miatt sokaknál Samsung tiltó listán van. (Meg a knox, meg a....)
Uígy a beázásra sincs garancia, azaz ha leöntöd vizzel az S7ed és tönkremegy, Samsung elhajt/kiröhög. -
-
BalanceR
addikt
Hát nem tudom....
Volt pár Amoledes telefonom, mindegyik beégett fél-egy év után...
Az utolsó (S4) amoledes telefonomat már kíméltem, direkt máshová pakolgattam a widgeteket, ikonokat havonta, hiába ... egy év után már ott voltak a csíkok, a beégett statusbar...
Ráadásul oké, hogy nagy a fényerő, de este pont zavaró, hogy minimumon is kiégeti a retinámat, tehettem fel screen filtert, hogy ne égjen bele az árnyékom a falba.
Azóta már telefonválasztásnál nálam kizáró ok az Amoled.
Oké, hogy szép, meg minden szögből látszik, meg keveset fogyaszt, ha rendeltetésszerű használattól egy év után undorító...
Ráadásul egyes modelleknél , ahol nincs fizikai gombsor és a kijelzőn folyton fehéren virítanak a home ,menü, vissza gombok, 100% a fél éven belüli beégés...Egy újabb, jobb Super IPS+ kijelző betekintési szögben, színekben majdnem hozza az amoledet, beégés, csíkozódás nélkül, sötétben is szemkímélő fényerővel.
-
F_Gergely
őstag
wazzze ha megcsinálják ilyenre a note6-ot akkor bestbuy minden pénzt megér
Nagyon jól összerakták, egyszerűen zseniális! És nincs az a sz@rakodás a kártyahely meg fülhallgató dugaszolásával mint a sony-nál. -
Kasya
nagyúr
Eszebe jutott mar valakinek a jeghideg Balatonban Antutu-t futtatnia?
Ha jol lattam, PC benchmark mar volt logouton -
bandi0000
nagyúr
nem védem a samsungot meg senkit sem, de nekik az a dolga hogy a kétes eseteket a saját oldalukra fordítsák, nyilván lehet ez miatt a vásárlók 2-3%-a elfordul tőlük, de nem érdekli őket
ez pont olyan, mint ami sok telefonnál elő fordul, kicsit felszül a kijelző a rossz összerakás miatt vagy bármi miatt, és hő hatására vagy csak magától elpattan, ezt alapból kiröhögik hogy ilyen nincs, gari megvonva, holott tudják hogy előfordul,de nekik +munka és költséggel járna, így egyszerűbb elutasítani
-
szupermacs
veterán
Ha kötsz rá biztosítást, akkor az a beázásra is vonatkozik. Gondolom ennél a telefonnál is él ez a lehetőség. Samu boltból vettem telefont, ott azt mondták, hogy az enyémre (S3Neo) beázásnál is vissza lehet vinni, bármi történik vele. Szerintem ennél is ugyan ez lesz a helyzet.
Amoled szerintem is sokkal jobb, mint az IPS. Szebb a fekete, a színek is sokkal jobbak, remélem a beégés dolog meg nem jön elő. Régebben volt egy Alcám amin szintén Amoled volt, ott nem égett be egyáltalán, de rettenetesen hidegre sikerült belőni a kalibrációt. Nagyon kék volt.
-
Ákkk
addikt
válasz
tothmaxy182 #7 üzenetére
A garancia nem vonatkozik a beázásra emiatt én nem nevezném vízálló készüléknek.
-
kchris78
veterán
válasz
darkarthur #10 üzenetére
ez oké valóban nem túl objektív, de kinek a pap kinek a paplan. Fejlesztőként nem tetszenek azok az alapelvek amin a droid építkezik, biztos ez van mögötte.
-
kchris78
veterán
igen de ez megint olyan dolog hogy nem az van hogy bemész és automatikusan cserélik hanem asztalt kell borogatni meg hasonlók, és akinek ez nem stílusa az nem fogja ezt csinálni. Az idő majd megmutatja hogy mi lesz ezekben az esetekben. Ha nem szétszedhető az jó mert nincs az hogy úgy tetted a vízbe hogy nem volt rajta a hátlap (s5 talán?).
-
kchris78
veterán
Nekem a legelső egy Galaxy Note volt, az első. Hát akkor még nem volt igazából a topon a dolog
. De tényleg nagyon sokat fejlődtek az tény... Csábító a Galaxy S7, (az EDGE folyamatos betükröződésétől feláll a szőr a hátamon..) csak az oprendszer ne lenne ez a gány droid...
Szép és jó hogy 7-900 nitet bírnak ezek a kijelzők csak szerintem ezeket nem erre tervezték, folyamatosan ezt kevesebb üzemidővel "hálálják meg".
Kíváncsi lennék még arra, hogy fehér háttér esetén melyik kijelző a nyerő, az IPS vagy az AMOLED? Ugye ekkor minden led (vagy legalábbis a többség) világít ezerrel, és webezéskor is így működik a háttér.. De úgy általában a barátnőm is ezt szereti az akksi kímélőbb inverz móddal ellentétben...
-
bandi0000
nagyúr
Ebbe azért belekötök, IP védettség, megfelelt a tesztnek a telefon, tehát vízálló, itt az a kérdés, hogy be tudja e bizonyítani a user hogy nem ő hibázott, ezért vannak a nyomáspróbák, míg sony-nál kisebb volt az esély arra hogy elhiggyék hogy a telefon a szar, nem pedig te hibáztál, mivel ott voltak kis ajtók a különböző csatlakozók előtt, nyilván itt is vannak kiskapuk a gyártóknál de ha valaki erőszakos, esetleg vizet valakinek azért hogy adott esetbe bebizonyítsa hogy a telefon ereszt valahol, akkor kötelező cserélnie a gyártónak, mivel nem megfelelően működik a telefon
-
tothmaxy182
őstag
Elég beteg a videó...
Beteg, de jó!
-
berek21
őstag
Lassaan ezeket már be lehet építeni fényszórónak. A Z2 Pro Lenovónak is 700 nit a fényerő maximuma, és valami brutál. Nem is használom, mert napszemcsi kell hozzá.
-
igori
tag
"...ami új rekord a publikációnál."
Xperia P 1000 nit körülit tudott; rgbw -
janeszgol
félisten
Érdekes volt megnézni. Ötletes. Ez vajon jobban vízálló lesz, mint a Sony megoldásai? Az S5-ről nem olvastam panaszokat, pedig azok is melegedtek. És még sem olvadtak szét, hogy utána beázzanak.
-
h3lios
addikt
Nem véletlen. Nekem az előző telóm egy Full HD IPS G2 volt, az előtt pedig S+ volt ami az első Amoledes telóm volt. Most S6-ot használok és így, hogy van viszonyítási alapom egyértelműen Amoledet preferálok én is. Sokkal élénkebbek a színek és a fekete baromi jó, hogy nem világít egyáltalán.
A videóhoz pedig annyit fűznék hozzá, hogy ameddig továbbra sem vállalnak garanciát a bezás ellen ez csak a f.sza gyerekek sportja lesz. Normál emberek nem fognak 200+ ezres telefonnal medencébe menni, mert 1 apró illesztési hiba és bukó a telefon. Ha meg szolgáltatónál vette fizetheti 2 éven keresztül a havi + 10 ezret a semmire.
És én itt látom a becsapást az egészben. A minimum annyi lenne, hogy a dobozban, matrcián vagy valahol elhelyeznek 1 figyelmeztetést, hogy a gyártó nem vállal felelősséget az ilyen jellegű hibákért. Így mindenki saját felelősségére próbálgathatná a funkciót. Viszont jelen állapotában úgy néz ki a dolog, hogy ha valaki hibás darabot fog ki és beázik mehet vissza anyázni ott ahol vette és meglepődve néz az eladóra, hogy nem cserélik neki. Ez szerintem a gyártók felelőssége lenne, hogy lekommunikálják a dolgot a vásárolók felé. -
SX Wave
aktív tag
Szép lassan más gyártók is áttérnek az AMOLED kijelzőkre, mert úgy néz ki, hogy a telefonokban ennek a technológiának van jövője és évről évre jobbak.
-
Pöttön
őstag
Az emberi hülyeség határtalan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Crypto Trade
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Eladó HONOR 400 5G okostelefon 256 GB / 8 GB, Fekete alig használt, magyar garanciás
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest