- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
Új hozzászólás Aktív témák
-
plömplöm
őstag
a kérdésed helyesen ez lenne:
"miért nem szól sokkal jobban egy vinyl-rip 24bit 192kHz-es digitális formában mint 16bit 44kHz-es digitális formában?"
összehasonlítottál két audio-anyagot, ami valszeg egyáltalán nem ugyanaz, mint ahogy egy adott rendszer sem ugyanúgy szól, ha rátolsz némi mélyet és magasat, átlagjózsi szerint a loudness is egy jó dolog -
PuMbA
titán
Más a master. Vinyl-re nem tehetik rá a CD-re készült dinamika szegény, azaz laposan szóló anyagot, mert kiugrik a tű. Nekem is van 24bit/192kHz-es vinyl rip-em, amit természetesen átnyomtam 16/44-be egyből, hogy ne pazarolja feleslegesen a sok helyet, mert ugyanúgy szólnak
Sokkal jobban szól, mint a CD kiadás, mert kétszer nagyobb a dinamikatartománya. Ezt hallani is lehet, de dinamika tartomány mérő progival is mérni.
-
-
Én a zippelt és az eredeti wav között is simán meghallom a különbséget.
Ugye köztudott, hogy minden tömörítés veszteséges, hisz kisebb a fájlméret. Ráadásul a tömörítés és kitömörítés időt vesz igénybe, eközben pedig rengeteg nemkívánatos zajt felszedhet az adatfolyam. Továbbá az még nagyon fontos, hogy ha PC hallgatsz zenét, akkor mindenképp Paul Pang SATA-kábeleket és árnyékolt memória-modulokat használj és legalább öklömnyi méretű órajel-generátort tartalmazó USB kártyát, különben nem fogod hallani a különbséget. Ugye nem mindegy min hallgatod.
-
Frawly
veterán
Ugye most csak trollkodsz. Az audiotömörítések nagyon a bögyében vannak a zeneiparnak. Ha rajtuk múlna, még mindig CD-t kéne venni mindenkinek, és nem töltögetne senki a netről. A FLAC-ért meg aztán senki nem szed pénzt, teljesen licencdíjmentes, opensource megoldás. Az mp3-ért is csak a gyártóknak, szoftverfejlesztőknek kellett fizetni, a felhasználónak nem. De ha neked 1 bit mono elég, akkor hallgasd azt.
-
PuMbA
titán
Én meg inkább azt szerettem volna, ha nem MP3 lenne a hasonlítási alap. Elvégre 2020-ban vagyunk és már régóta van / beszerezhető legálisan is / bármi le tudja játszani az AAC-t
De az OPUS is eléggé terjed, ahol szinte mindenki már 160kbps-nél elbukja az ABX tesztet. Az lenne az ultimate összehasonlítás.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest