- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matada2.3
veterán
Nem lenne rossz ötlet, ha visszajönne, de ennyi iPhone már lehet sok lenne, mármint nem olyan mint régen...
Finn the human
-
judas13
addikt
válasz Cyberpunk #99 üzenetére
Megyek vissza a 3.5-4 coll kategóriába.
Szép volt, jó volt, napi szinten használni, zsebekből kiszenvedni, hova is tenni- már nem volt (olyan) jó.
Egy no name 3.5 collos régi telómmal nosztalgiázom itthon , hogy mennyire zsebbarát, kézváltás nélküli használata volt meg egyebek.
Így eldöntöttem, hogy visszalépek - amíg nem jönnek a feltekerhetős, összehajthatós mobilok."Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
Cyberpunk
félisten
-
sicli
tag
Nem azért, mert Jobs azt mondta, de tényleg ez a használható méret. Hiába átérem lapát tenyeremmel az S5 mini-t pl., vagy az alpha-t, de kifordul a kezemből, az Alpha annyira nem, de a többi egy szappan.
Megértem, hogy az emberek többségét elvarázsolja a facebook meg az ilyen marhaságok, de én telefonálásra és SMS-re használom a mobilomat. Nem nyomkodom, ha a járdán megyek, nincsen olyan fontos üzenet, amit meg kell néznem félbe szakítva a járdáról történő tömegből a menekülési tervemet.
Legjobb volna számomra (és pár hasonló embernek) 6310 kasztniban kicsit nagyobb kijelzővel és a mai kor igényeihez közeli szoftverrel rendelkező telefon. Matt, nyomógombos, használható. Jelenleg i5s van, vehettem volna i6-ot, de minek? Csúnya, (állítólag) a keretben mozog a kijelző, a 8-a szoftverről ne is beszéljünk. Igen is indokolt a 4"-os készülék. Ha lenne normális androidos ebben a méretben, akkor vennék. Alpha tökéletes lenne i5s méretben, de pont abban a méretben.
Amennyiben valamelyik termékemet szeretnéd megvenni, reggel 7-ig jelezd és aznap nálam lesz! Utána ráérünk egyeztetni, csak tudjam, hogy vegyem magamhoz.
-
legenda
nem csak marhaságok varázsolhatják el az embert, hasznos dolgokra, de akár munkára is használható a 5" és felette kijelző, és úgy már teljesen más megvilágításba kerül a nagy(obb) kijelző, és úgy már pont a kis méret lehet a kompromisszum...
egy példát írok csak, ami engem érint; van az a fontos e-mail, amire azonnal, de legalábbis nagyon gyorsan válaszolni kell, ráadásul úgy, hogy sokszor a mellékletben szereplő képek alapján kell dönteni.
pénzről van szó, így megtettem ezt az 5s használatával is - mert a mobiltelefon mindig nálam van, de az nem opció, hogy notit...stb mindig hurcolásszak magammal -, viszont előtte két 5" kijelzős telefonom volt, azokkal praktikusabb, jobban kezelhető volt a dolog, nem beszélve a jelenlegi 5.7" kijelzős telefonomról.
járok továbbá routereket...stb beállítani, és akkor sem mindig viszem magammal a notit, végszükség esetén 4" kijelzővel is megcsináltam - már ha nem ac szabványról is volt szó, mert azt az 5s nem tudja -, de sokkal kényelmesebb most az 5.7" esetén.
ér ennyi kompromisszumot, sőt, netezni sokkal jobb 5" és felette, mint a 4" kijelzőn.
egy kézzel valóban sokkal egyszerűbben és jobban használható volt számomra is az 5s, mint a 5" és feletti kijelzős telefonok, de sokkal több érv és tartalom szól már a nagyobb kijelzők mellett, így ha valaki szélesebb körben kihasználja a telefonját, akkor több előnye származhat a nagyobb méretből, mint hátránya a kezelhetőség és hordozhatóság okán.
érthető, ha valakinek elég a 4" és a hozzá társuló telefonos méret, az viszont nem, ha a nagyobb kijelzőn jobban használható tartalom kapcsán csak a facebook meg az ilyen marhaságok jutnak eszébe.
androidos fronton pláne nincs 4" környékén jó csúcstelefon, 4.6" a minimum és a készülék mérete is meghaladja az 5s-ét, de wp és ios fronton is az már a helyzet, hogy a legjobb specifikációval a nagyobb készülék rendelkezik, így akaratlanul is rákényszerül az ember a nagyobb kijelzőre/készülékre, ha a legjobbat akarja.
abban is szinte biztos vagyok, hogy ha az apple piacra is dob a későbbiekben a 6 és 6 plus mérete (kijelző és telefon mérete alapján is) alattit, azokban sem lesz adott minden jóság a nagyokhoz képest.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
sicli
tag
Én is ügyfelekkel foglalkozom nagyon régóta, de olyan sürgős email még sosem volt, ami nem ért volna rá amíg gép elé nem kerülök. Ha ennél sürgősebb, akkor menjen máshoz, én nem vagyok hajlandó átvenni a rohanó világ ritmusát, de szerencsére olyan dologgal foglalkozom, vagy úgy csinálom, hogy közös érdek legyen és, aki nem érti meg, hogy nem azonnal, az nem az én emberem.
Kinek mire van szüksége, én nem bántok senkit azért, mert nem a kisebb méretű készülékeket kedveli, tiszteletben kell tartani, hogy számomra felesleges, hogy majdnem PC-t varázsoljunk a telefonból. Egyébként az 5s-en be van állítva nekem is az email, de kimenő levél nincsen benne, annál több olvasatlan. Én ezt szeretem és ennyi.
4GB internet van az előfizetésemhez, legutóbb 3,77 maradt meg. Ez nem azért van, mert hülye vagyok, hanem sokkal fontosabb dolgaim vannak az életben, pl. élni A mai fiatalok persze más, teljesen függők. Bevásárlóközpontban látsz egy párt, vagy 2 barátnőt mondjuk, 10-ből 7-nél tuti az van, hogy egymás mellett ülnek és a telefonjukat nyomkodják. Szerintem ez a beteg, de Ők nem tudják milyen nélküle, hiszen ebbe születtek bele.
Kár is ragozni szerintem, a lényeg, hogy van igény a kis méretre, még akkor is, ha vannak olyanok, akik a tudásának a 90%-át nem használják. Ismerősöm nemrég cseszett le, hogy nincs bekapcsolva az iMassage, konkrétan évek óta. Minek? Nekem az nem fontos és ne kezdj ezen lovagolni, mert az iMassage volt a lényeg, hanem a példa.
Amennyiben valamelyik termékemet szeretnéd megvenni, reggel 7-ig jelezd és aznap nálam lesz! Utána ráérünk egyeztetni, csak tudjam, hogy vegyem magamhoz.
-
CoDWaW07
őstag
+1 szerintem is jó lenne a 2 telefon külsőjét ötvözni,:
az eleje lekerített mint az iPhone 6-nak, és a hátulja pedig olyan mint az 5S-nek.●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
legenda
válasz Cyberpunk #107 üzenetére
nyilván, de arra próbáltam rávilágítani, hogy nem feltétlenül csak marhaságokat lehet csinálni a telefonnal, bár már az is erősen megkérdőjelezhető, hogy akár a facebook is marhaság, mivel elég sokrétű lett, sokan ott tartják akár a napi kapcsolatot is, amolyan sok az egyben lett.
sicli; én nem ügyfelek tekintetében írtam, legalábbis nem direktben, vagyunk x fő egy csapatban, körlevélben jönnek különböző megkeresések, amiben vannak alkalmi munkalehetőségek meghatározott feltételekkel, illetve különböző megvásárolható cuccok is leírásokkal és képekkel - olyan műszaki termékek, amiknek a leírását és képét amúgy nem egyszerű megtalálni a neten, illetve egy típus többféle kialakítással...stb rendelkezik, így még a típus ismerete is kevés, kell hozzá a kép -, és bizony a reagálási sebességen múlik, hogy ki melyiket tudja megkaparintani magának annak függvényében, hogy milyen gyorsan csapott le rá, ha az számára épp megfelelt.
én tiszteletben tartom a kis kijelzős és ahhoz kapcsolódó méretű telefont használókat - magam is tartoztam közéjük többször is, talán fogok is még, ha a sors úgy hozza -, de ők is tegyenek így az ellentáborral, és ne minősítsék az alapján, hogy miként használják a nagyobb méretű telefont, milyen tartalmakat fogyasztanak a készüléken, miként élik az életüket...stb.
aki például engem lát, hogy a westend city center valamelyik kajálós helyén még kaja közben is a telefonomat pötykörészem, az arra is gondol, hogy valóban sürgős és épp sikerült lecsapni valamire, amiből anyagi hasznom származik, és néhány perc elteltével talán már késő lett volna? mert ilyen is van ám!
van igény a kis telefonos méretre, de még inkább a nagy(obb)ra, amit az is bizonyít, hogy korábban is sokan pártoltak el csak emiatt az iphone használók táborából, illetve emiatt készült el az iphone 6 és 6 plus, és azok eladási számai is tükrözik a valóságot, illetve az igények arányát.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
sicli
tag
Értelek és persze mindenki azt csinál, amitől jól érzi magát. Én annyit írtam, hogy számomra a telefonálás az elsődleges és az ennél nagyobb méret kényelmetlen. Rajtam sokszor meglepődnek, én nem ugrálok a vevőnek, ha nem tetszik, majd jön más, egyébként is múlt hétvégén volt a NATGEO-n egy műsor, hogy a bunkók sikeresebbek Na ez csak vicc, mármint a műsor valós, csak a bunkóságom része!
Az viszont akár más számára leminősítő, de a véleményem, ha menet közben nyomkodja és nem néz előre, én szándékosan nem fogom kikerülni, a rekordom egy nap alatt 4 mobil kiejtése más kezéből.
-
gergobox
tag
Napokban valtottam i5-rol iPhone 6-ra es telleg nehez megszokni a meretet.. En csak arra lennek kivancsi, hogy a Plust hogyan lehet megszokni..azt mar zsebre nem rakja az ember.. amugy meg a 3.5 coll volt a legjobb, a 4 collt is csak muszáj szulte..
-
sicli
tag
válasz gergobox #113 üzenetére
Igazad van, a 3,5 volt a jó, de az 5s a súlya miatt jobb nála, főleg nyáron, amikor csak rövid nadrágban vágom zsebre
-
szupermacs
veterán
válasz Rickenstein #115 üzenetére
Fontos ember, fontos telefonnal, fontos dolgokkal. Ez nagyon fontos, sose felejtsd el.
-
Lirion
addikt
Én már nem merek ilyet kérdezni, mert még rafogják a személyeskedést.. De mit vársz egy olyan embertől, aki kifizet 70.000 Ft felárat csak azért, hogy ne egy kínai márkás telefonja legyen, hanem koreai...
-
Lirion
addikt
válasz r3dsnake #119 üzenetére
Ha ezt a samsungról írtad, nem tudom eldönteni, hogy csak ironizálsz, vagy ezt tényleg komolyan gondolod.
szupermacs
Csak óvatosan, mert még rákényszerítenek, hogy a plust vedd, azt meg zsebre se tudod vágni.. Bár ez meg azért jó, mert így muszáj leszel mindig látható helyen hordani/tartani, így mindenki rögtön látja, hogy te megengedheted az iphonet magadnak.[ Szerkesztve ]
-
ctvagyok
őstag
válasz szupermacs #121 üzenetére
ez jó volt
Csak vigyázz, mert az aranyrúd az nehéz lesz a zsebednek -
sicli
tag
Sznobság miatt. Ha az ügyfelek nem drága telefont, drága autót és drága ruhákat látnak, akkor rosszul ítélnek meg. Marhaság, de beteg világ ez és manapság csak a külsőségek döntik el ki vagy, sajnos.
-
sicli
tag
válasz r3dsnake #119 üzenetére
Sajnos az iPhone már rég nem prémium, csak még csak azt hiszik. Mindenféle irónia nélkül, csak a külsőségek miatt van, ha hiszed, ha nem, a befektetők szarba sem vesznek egy olcsó telefonnal, olcsó autóval és nem márkás ruhában. Nem azt jelenti, hogy ezekkel hülye is lehetek, de egyébként nem vesznek komolyan, sőt, bizalmatlanok lesznek. De ezt hagyjuk is, mert a téma nem ez, csak az emberek többsége boldog attól, ha mást piszkálhat (nem te), ezzel látszólag megszűnnek a problémái
Más: Voltam ma 3 Apple üzletben, és az Andrássy úti szervizben is. Említettem, hogy a legzavaróbb, amikor hívnak, felveszed, majd még csörög tovább (iOS 8.1.1). Mindenhol azt mondták nincsen ilyen hiba. Gondolom vezetői utasításra kell letagadniuk (Magyar support). Megmutattam, hogy van ilyen hiba. Kitalálták hülye vagyok, vagyis béna. Mondtam, hogy legutóbb, egy olyan számítógépre tettem az iTunes-t, amin még nem volt. Töröltem mindent a telóról, bekapcsoltam, DFU módban húztam rá a 8.1.1-et újra. Backup-ot nem tettem vissza, a hiba továbbra is fennáll. Konkrétan ebből van elegem, hogy rossz, nem javítják ki, emellett letagadják és mi vagyunk a hülyék. Ezt követően megcsinálták Ők is ott a szemem előtt, hogy majd az okos Apple szakember megoldja. Nem oldotta meg. iPhone 6-on is kipróbáltuk, ott is jelentkezett a hiba. Szóval annyira nem hiba, mint az i5 esetében, hogy kopott 1 hét után. A hibák tolerálhatóak, ha javítják, de a hülyének nézés marhára bosszantó!
-
sicli
tag
Milyen embertől? Audit és Suzukit is gyártanak Magyarországon, mégis a Suzuki a szar, az Audi meg nem. Hiába ott gyártják az Apple-t, kínai attól lesz, hogy kínai találmány, gyártmány, tervezés. Ez a különbség, mert a kínai szar. Bár már nem sokáig, mert az Apple úgy csúszik lefelé, hogy nem lepődnék meg, ha Xiaomi-t vennék 1 év múlva és stabilabban működne, mint az iPhone. Ha lenne a mai kor igényeinek megfelelő felső kategóriás hardverrel szerelt, méretben és nem szappan formájú androidos telefon, akkor azt vennék!
-
Cyberpunk
félisten
Abszolút prémium kategória, már ha mindent egybe veszünk, de nem keverném össze a prémiumot, a státuszszimbólummal! Az valóban nem az, hiszen nagy tömegek veszik, így nem nagy cucc a birtoklása sem. ellenben annak a Lamborghini mobilnak, amiről tegnap volt hír, na az már az.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
sicli
tag
válasz Cyberpunk #128 üzenetére
Prémiumnak mondott, mert a hírneve megmaradt, de nem több már, mint egy konkurens gyártó hasonló kategóriás telefonja. Mondom ezt iPhone felhasználóként. Kár belemenni, nem a vita a cél, de az Apple tábor fele elégedetlen, mert hanyatlik a minőség, szoftvert már gyakorlatilag nem is tudnak készíteni, mert folyamatosan hibás.
-
Cyberpunk
félisten
Mi a baj a készülékek minőségével? Szerintem minden jól összerakott mobil, ami nem műanyag az prémium. Persze ha eltudunk vonatkoztatni arról, hogy a prémium az drága. Nem kéne keverni a prémium jelentését a presztízs, vagy az előbb említett státuszszimbólummal!
[ Szerkesztve ]
-
sicli
tag
válasz Cyberpunk #130 üzenetére
Ebben igazad lehet, viszont akkor velem van a gond. Számomra a prémium tökéletes. Jó kasztni, hibátlan szoftver. Az iPhone 4s volt az utolsó prémium az Apple-től.
-
Cyberpunk
félisten
Mondjuk szépen tudott karcolódni az még az üveg hátlap miatt. Tokban meg szerintem mindegy. A szoftver az tényleg romlik, de hát egyre több funkció került bele, meg több készülékre kell optimalizálni. Egyébként én is a bugok miatt váltam meg az 5s-től.
-
-
sicli
tag
válasz Cyberpunk #134 üzenetére
Ja, csak akkor ne kényszerítsen rá zsarolással, vagyis ne legyen ott az a k***ott 1-es a beállításoknál.
Hadd döntsem el, hogy akarom-e, hogy megjelenjen, vagy sem. Eddig azt csináltam, hogy töröltem a telót, visszatettem a mentést és két hétig megint nem jelezte, hogy frissítsem. Most már az van, hogy beállításokban kikapcsolom a mobil adatforgalom beállításokra vonatkozó használatát és így nem jelez, mert wifi-re sosem csatlakoztatom. Pár órát szívtam, amikor ki akartam kapcsolni az iCloud-ot, mert ezáltal azt sem engedte, nem volt hálózat, amivel hozzáfért volna, de wifiről ment. Szóval mindenféle szarságot kell csinálni ezzel, nem érezheti magáénak az iPhone-t a gazdája, mert nem tudja testre szabni. Ez így hülye hisztinek tűnik, pedig nem az, kukacos vagyok, de ez van.Androidnál sokkal közelebb áll a szoftver ahhoz, hogy elégedett legyek, de nem megfelelő a méret. Ha méretben és formára ilyen szögletes lenne jó hardverrel, akkor azt venném meg.
-
sicli
tag
Egyrészt nem hátrány, ha nem nyugodt valaki, de egyébként az vagyok, csak nem elégszem meg azzal, ha ha nem dönthetek, de már megint elkanyarodtunk, ez is magyar sajátosság, hogy nem a téma a lényeg, hanem valaki véleménye!
Igen is zavaró az az 1-es. Mindaddig minden zavaró, amíg nem akarom, hogy az legyen, ha megvettem a pénzemért! Biztos ez a legfontosabb számodra ma este?
-
Lirion
addikt
Még jó, hogy a suzuki japán és nem kínai. Mint a lexus, szóval akkor a lexus is egy szar, mert az is japán, mint a suzuki (vagyis szerinted kínai). Vaslogika...
A rendkívül széleskörű tapasztalataidról (mert ugye egy, azaz egy darab kínai telefont már kipróbáltál életedben) annyit, hogy ha beülsz egy bontószökevény 7-es bmw-be vagy s mercibe, arra is vidáman ráaggatod majd a szar jelzőt, mert tényleg az lesz, ez viszont távolról sem jelenti azt, hogy ezek az autók szarok lennének. Iphone-ból is lehet olyat próbálni, ami egy rakás hulladék, de ettől még ez se lesz igaz (bár ez közel járna hozzá ). Egy termékpróba alapján megítélni egy egész nemzetet egy ici-picit nagyképű...
Ha lenne a mai kor igényeinek megfelelő felső kategóriás hardverrel szerelt, méretben és nem szappan formájú androidos telefon, akkor azt vennék!
Xperia z1 compact (ami szintén japán... bocs, kínai, mint a suzuki)[ Szerkesztve ]
-
sicli
tag
Buta vagy! Az autós hasonlat a minőségre irányult, nem a kínai vagy nem kínai dologra, de, ha már szavakat kell forgatni, akkor feltételezhetem, hogy az Audi-nál jobb a Suzuki Swift, szerinted! Kár is rá a szó, nem érted...
-
Lirion
addikt
Az a baj, hogy eleve rossz a hasonlat.. akkor lenne megfelelő az audi-suzuki példa, ha egy felső-kategóriás mobilt egy belépőszintűvel hasonlítanál össze.
Kár is rá a szó, nem érted...
Hogyne érteném, ez presztízs nálad, meg kell mutatnod, hogy van pénzed (ami nyilvánvalóan nem igaz), különben nem vesznek emberszámba. Már egyszer kifejtetted... -
joccadoki
senior tag
ne haragudj hogy ezt mondom de te neked valami bajod van! Az zsarolás ha egy 1es megjelenik a beállításoknál? Felrobban a készülék ha nem teszed meg? Amúgy vissza tudod rakni egy ideig, de jó hogy ennyire értesz hozzá, és alaptalan dolgokkal dobálózol.
Ráadásul jó hogy tudod mit hol gyártanak, és RAKNAK össze. Csak hogy tudd a kész alkatrészek mennek kínába ezért írják rá assembled, és nem made in.
Megy a suzuki kínai? köze nincs kínához, és ha tudni akarod strapább motor van benne, mint bármely német, francia, amerikai autóban.
És azt hogy érted hogy a 4s volt az utolsó iphone ami jól volt összerakva? Teszteltél már 5öt vagy 5s-t (vagy 6ot) egy rendszeren?"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs