Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• makkmarce

őstag

válasz poci76 #106 üzenetére

ok, de az amazon nem árul notebook procikat, mégis kilőtt az a szegmens is az AMD-nél, ami jelenleg csak annyi, hogy végre létezik, mert azt is tönkrevágták régebben. A kis cégek pont nem az AMD-től, hanem simán ugyanabból a webshopból veszik, ahonnan a többiek. Kiírsz egy 50 gépes pályázatot, megküldöd pár shopnak, azok küldenek egy árajánlatot, meg hogy milyen supportot vállalnak, azt kész. Nem, nem fogsz 50 gépnél sem az AMD-től rendelni semmit sem, tehát megint ugyanott vagy. Mari néni meg megkapja a gépét ay ipontól, pcx-től vagy bármely más webshoptól, amelyik indult és nyert. Hacsak nincs valami csodapolicy, hogy csak pistitől és csak intelt szabad venni, akkor a cégek zöme ugyanúgy veszi, mint bármely mezei ember (persze olcsóbban, supporttal, etc). Ha meg nagy beszállítótól veszi, akkor 95%, hogy még nem járt le az inteles szerződése, vagy termérdek előre berendelt inteles lapja-procija van, így egyértelmű, hogy az AMD oldaláról az még bukta. (érdemes megnézni mondjuk a dell-t, ahol kb 40-50 eszközre jut 1 AMD-s gép)

törölt tag

válasz poci76 #96 üzenetére

Ezt nagyon szépen levezetted. Akkoriban én is azért vettem amd-s gépet, hogy az intel nyomja fel a celeronját. Meg persze azon az áron nem kaptam épkézláb intel procit. Mondjuk a 6-8 magot, meg az am3 foglalatot úgy általában elkerültem, viszont soha nem bántam meg az fm2-es a8 4 magos apu megvásárlását. Mondjuk nem gémerkedek, amikkel meg játszok néha nap, simán futnak dedikált vga kártya nélkül. A napokban került a kezembe a számla, kerek 7 éve megvan az a gépem, egyszer cseréltem benne procit. Érdekesség, egy ismerősöm beruházott akkoriban egy 8 magos bulldózerbe(amiről én próbáltam lebeszélni, jobb vétel lett volna egy i5 hasonló áron), a napokban beszéltem vele, az új játékok kezdik használni a 4+ magokat, vett mellé egy kajak vga kártyát és köszöni szépen, jól van.
    A villanyszámlán meg nemigen látszik meg, ha nem 0-24-ben pörgeti, mint ahogy most sem látszik, hogy 7 vagy 14 nanós proci van a gépben. Tehát végül nem bántam meg a félig meddig érzelmi alapú döntést. Azért racionális okaim is voltak. Azonos árú alkatrészek esetén pentium dualcore, illetve fapados alaplap lett volna a másik verzióban.

• Busterftw

nagyúr

válasz poci76 #96 üzenetére

A hardver/szoftver kapcsolataval egyetertek. Tyuk tojas esete, mindenhol jelen van kb.
    Igy 2019-2020-ban mar ideje volt +2 magnak, szerintem ez lett volna a racionalis es logikus lepes, az Intel megtehette volna kulso nyomas nelkul is.

A piaci helyzet leirasa is +1, ez a normalis rendje a dolgoknak, nem is ezzel van a gond.
    A gond azzal van, hogy a narrativa nem ez. A narrativa az, hogy a Ryzen rarugta az ajtot az Intelre, az Epyc felnyalta a padlot az Xeonnal, RIP Intel az senki nem vesz, bezzed az AMD Mari neni PC boltjaban 2x annyit ad el.

Ez egy sarkitott, kiforditott narrativa ami szerintem elvakult es nem objektiv.
    En nem nevetek a 40%-on, irtam is, hogy sajat magahoz kepest jo eredmeny.
    A gond ezzel a narratival van es az emberek nem AMD-hez merik az AMD eredmenyeket.

Szep szamok, de ne essunk mar tulzasba.

Új hozzászólás Aktív témák