- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
ok, de az amazon nem árul notebook procikat, mégis kilőtt az a szegmens is az AMD-nél, ami jelenleg csak annyi, hogy végre létezik, mert azt is tönkrevágták régebben. A kis cégek pont nem az AMD-től, hanem simán ugyanabból a webshopból veszik, ahonnan a többiek. Kiírsz egy 50 gépes pályázatot, megküldöd pár shopnak, azok küldenek egy árajánlatot, meg hogy milyen supportot vállalnak, azt kész. Nem, nem fogsz 50 gépnél sem az AMD-től rendelni semmit sem, tehát megint ugyanott vagy. Mari néni meg megkapja a gépét ay ipontól, pcx-től vagy bármely más webshoptól, amelyik indult és nyert. Hacsak nincs valami csodapolicy, hogy csak pistitől és csak intelt szabad venni, akkor a cégek zöme ugyanúgy veszi, mint bármely mezei ember (persze olcsóbban, supporttal, etc). Ha meg nagy beszállítótól veszi, akkor 95%, hogy még nem járt le az inteles szerződése, vagy termérdek előre berendelt inteles lapja-procija van, így egyértelmű, hogy az AMD oldaláról az még bukta. (érdemes megnézni mondjuk a dell-t, ahol kb 40-50 eszközre jut 1 AMD-s gép)
-
törölt tag
Ezt nagyon szépen levezetted. Akkoriban én is azért vettem amd-s gépet, hogy az intel nyomja fel a celeronját. Meg persze azon az áron nem kaptam épkézláb intel procit. Mondjuk a 6-8 magot, meg az am3 foglalatot úgy általában elkerültem, viszont soha nem bántam meg az fm2-es a8 4 magos apu megvásárlását. Mondjuk nem gémerkedek, amikkel meg játszok néha nap, simán futnak dedikált vga kártya nélkül. A napokban került a kezembe a számla, kerek 7 éve megvan az a gépem, egyszer cseréltem benne procit. Érdekesség, egy ismerősöm beruházott akkoriban egy 8 magos bulldózerbe(amiről én próbáltam lebeszélni, jobb vétel lett volna egy i5 hasonló áron), a napokban beszéltem vele, az új játékok kezdik használni a 4+ magokat, vett mellé egy kajak vga kártyát és köszöni szépen, jól van.
A villanyszámlán meg nemigen látszik meg, ha nem 0-24-ben pörgeti, mint ahogy most sem látszik, hogy 7 vagy 14 nanós proci van a gépben. Tehát végül nem bántam meg a félig meddig érzelmi alapú döntést. Azért racionális okaim is voltak. Azonos árú alkatrészek esetén pentium dualcore, illetve fapados alaplap lett volna a másik verzióban. -
Busterftw
nagyúr
A hardver/szoftver kapcsolataval egyetertek. Tyuk tojas esete, mindenhol jelen van kb.
Igy 2019-2020-ban mar ideje volt +2 magnak, szerintem ez lett volna a racionalis es logikus lepes, az Intel megtehette volna kulso nyomas nelkul is.A piaci helyzet leirasa is +1, ez a normalis rendje a dolgoknak, nem is ezzel van a gond.
A gond azzal van, hogy a narrativa nem ez. A narrativa az, hogy a Ryzen rarugta az ajtot az Intelre, az Epyc felnyalta a padlot az Xeonnal, RIP Intel az senki nem vesz, bezzed az AMD Mari neni PC boltjaban 2x annyit ad el.Ez egy sarkitott, kiforditott narrativa ami szerintem elvakult es nem objektiv.
En nem nevetek a 40%-on, irtam is, hogy sajat magahoz kepest jo eredmeny.
A gond ezzel a narratival van es az emberek nem AMD-hez merik az AMD eredmenyeket.Szep szamok, de ne essunk mar tulzasba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Scum
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest