- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Busterftw #140 üzenetére
Jó, azért rendesen kisöpörtek a polcok alól is, tele van minden 5.-6.-7. genes cerka, pentium meg i3 szutykokkal. Mi vásárlók vagyunk azok akik odafigyelhetnénk kicsit és nem vesszük meg a szemetet. Egy hosszabb folyamat lesz, amíg komolyabb részesedést szed össze az amd főleg amiatt, hogy brand gyártóktól mi vásárlók átvesszük az átcímkézett tavalyelőtti termést.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ezt nagyon szépen levezetted. Akkoriban én is azért vettem amd-s gépet, hogy az intel nyomja fel a celeronját. Meg persze azon az áron nem kaptam épkézláb intel procit. Mondjuk a 6-8 magot, meg az am3 foglalatot úgy általában elkerültem, viszont soha nem bántam meg az fm2-es a8 4 magos apu megvásárlását. Mondjuk nem gémerkedek, amikkel meg játszok néha nap, simán futnak dedikált vga kártya nélkül. A napokban került a kezembe a számla, kerek 7 éve megvan az a gépem, egyszer cseréltem benne procit. Érdekesség, egy ismerősöm beruházott akkoriban egy 8 magos bulldózerbe(amiről én próbáltam lebeszélni, jobb vétel lett volna egy i5 hasonló áron), a napokban beszéltem vele, az új játékok kezdik használni a 4+ magokat, vett mellé egy kajak vga kártyát és köszöni szépen, jól van.
A villanyszámlán meg nemigen látszik meg, ha nem 0-24-ben pörgeti, mint ahogy most sem látszik, hogy 7 vagy 14 nanós proci van a gépben. Tehát végül nem bántam meg a félig meddig érzelmi alapú döntést. Azért racionális okaim is voltak. Azonos árú alkatrészek esetén pentium dualcore, illetve fapados alaplap lett volna a másik verzióban. -
törölt tag
válasz
Busterftw #93 üzenetére
12-16 magra jóskapistának sem szüksége sem pénze nincs, (ha jól értem melyik vásárlói réteget titulálod te “jóskapistának”) a legtöbbet szerintem az amd is 2-4-6 magos procikból ad el ma is (akárcsak a zintel). Asszem a zintel is a jóskapistákból él, meg az ipari szereplőkből, mert a szerverfarmokra is azért van szükség, mert jóskapistáék neteznek. Az ájemdé az általad leszólt bulldózerrel hozzájuttatta jóskapistáékat megfizethető, jó teljesítményű pc-khez. Ennek köszönhetően intel prockókhoz is jobb áron lehetett és lehet hozzájutni ( nem csak szétfurkált cerkákra futja). Akkor persze a tech előny náluk volt, jobb teljesítmény/fogyasztási mutatókat produkáltak ( amit ma nem tudnak, ezért nem annyira fontos szerintük). Szóval ilyen vetélytárs mellett nehéz és lassú felnőni. Ha a szomszéd gyerek mindent felzabál előled, kicsi maradsz, amíg el nem csapja az iskolabusz
-
törölt tag
válasz
Busterftw #88 üzenetére
Nagyon jól megragadtad a lényeget, amikor a költésről és a költségekről írsz. Valóban hatalmas keret áll az intel rendelkezésére kutatás fejlesztésre. Mostanában akkor van hümmögés meg mellébeszélés, amikor rákérdeznek, hogy hol vannak a fejlesztések.
Szó se róla pénzügyileg fut a szekér. Sajnos akkorára hízott a cég, hogy már ők mondják meg neked, hogy mire van szükséged és mekkora teljesítmény elegendő neked. Az iparág fejlődését pedig a saját érdekeiknek megfelelő tempóra fékezik. Ezzel lehetőséget adtak a konkurenciának a térnyerésre.
Még szerencse, hogy a mobil procik fejlesztését nem ők uralják, most arról győzködnének, hogy elég neked 2 mag is 640x480-as kijelzővel, mert azt az igp szánták neked a maximális megtérülés jegyében.
A kommentelők meg azzal vigasztalnának, hogy nézd csak meg az intel negyedéves kimutatásait, mekkorát ver a konkurenciára.
Egy hatalmasra hízott őshüllő a sok közül és hiába várunk az aszteroidára, mert az ipari gravitációt is ők uralják.
De nem baj, halleluja intel. -
törölt tag
válasz
Busterftw #75 üzenetére
A pozitív mérleg már előre lépés, főleg mivel az intel meg az nv asztaláról kell lenyúlni morzsákat. Ez is leginkább az intel tökölődésének köszönhető. Ha nem lennének gyártási nehézségeik, már olyan olcsón adnák a procikat, hogy nem bírná az amd az árversenyt és szépen tönkremenne. Pár év múlva meg kapna némi ejnyebejnyét, de addigra a konkurenciának annyi. Az intel meg nem nő, hanem hízik. Az intel meg az nv két egymás mellett andalgó genyó kamionos az autópályán, aki melléjük ér, azt felkenik a korlátra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged