- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
antikomcsi #121 üzenetére
5870 esetében megdupláztak mindent. Nem bűn az, azért az egybe kellett suvasztani.
És annyit eszik duplázva, mint 1db rv770.
-
MPowerPH
félisten
Általában úgy van ez új generációnál, hogy az új generációs középkatos felhasználóbarát vga -k pont a leváltott generáció csúcs vga szintjeit hozzák, csak sokkal barátibb működéssel. Egyszerű stratégia ez, nem véletlenül csinálják így. Bár ugye van ellen példa, a pont általad említett 8 -as 9 -es GF széria, ami egy óriási blama volt.
dangerzone: Az az akkori HD4000 -es széria miatt volt, mivel single összetételben nagyon el voltak maradva az NV vga -któl, még a 4890 is. Azért most van nagyágyú is, bár a Fermi -ig kár bármit is elkiabálni. Biztos jó lesz, ha ennyit halogatják...
(R600 rulz
)
-
MPowerPH
félisten
Igen. De most fele annyiért megkapod ezeket, mint anno a HD4000 -es csúcsait. A 4890 akkor a legerősebb single vga volt az AMD -től. Most már csak középkatos. A 4890 és 4870 leváltója az 5870, az X2 -esé meg az 5970. A 4850 leváltója az 5850 és így tovább.
Szóval inkább így fogalmaznék, hogy brutális gyorsulás történt.
Keldor papa: Jah, megéri váltani, csak 55% -al drágább, annyi plusz ráfizut szerintem nem ér meg. Inkább még egy 4890, még úgy is jobban jössz ki pénzügyileg, és ott van power. 4890 -ről 5830 -ra váltani max. akkor érdemes, ha van kis plusz pénzed, és zavar a melegedés és fogyasztás. DX11 még felejtős egy darabig. Szerintem...
sakal83: Igen, van akinek fontosak. Dx11 miatt még nem éri meg váltani, mostanában nem lesz kihasználva. Addig meg csökken az 5000 -esek ára. De egy 4870X2 árárból nem tudsz venni 1db 5850 -t se, pedig ugye nem egy kategória. Én 5870 -ről mondtam le az X2 javára, mert ugyan annyi FPS -ért nem volt szívem kiadni +40k-t.
-
MPowerPH
félisten
Hát nem tudom miről beszélsz, de alapból más gyártástechnológiáról van szó, más csíkszélesség. Az, hogy ugyan az a teljesítmény, még nem jelent semmit. Mellette sokkal alacsonyabb a fogyasztás, kisebb a hőtermelés, és sokkal alacsonyabb a gyártási költség. És ugye a Dx11, meg még egy pár apró kis extra.
Persze nem éri meg váltani, úgy ahogy 4890 -ről és 4870 X2 -ről se éri meg váltani 5000 -es sorozatra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest