- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez teljesen így van. Nem referencia de az én mobilom már muzeális darab, 10éve volt gyártásban. A 2013-as jégvihar után további 6db akkuval toldottam meg az egyébként sem rossz üzemidőt amit addig 2akkuval egyébként elértem. Mivel egyáltalán nem volt villany napokig és a családban fellelhető okostelefonok a második nap folyamán már csak szeletelődeszkának voltak jók, én még vígan böngésztem a netet, hogy még is mi a picsa van odakint
Most 2019-be úgy döntöttem hogy még kitolom az idejét, ezért még 4db teljesen új akkut veszek hozzá amiből kettő már megvan, mert a 6 darabos széria lényegében bontott, és ebből a fele olyan hogy ha használom a telefont akkor úgy viselkedik mint egy mai okostelefon (hamar lemerül) - többet nem szabad szervizből akkut venni
Ezenkívül vettem még headsetet is mert a zene is fontos. Ha ősszel nem válik be az extra akkukapacitással bíró Energizer mobil, akkor továbbra is marad a Nokia E72. Mailezni meg egy-két fórumot elolvasni, zenélni nekem továbbra is tökéletes.
A billentyűzet még jobb: 12éves Ideazon Merc Gaming és igencsak szarban leszek ha tönkre megy, mert nincs utód. Szerencsére ezalatt időközben tévedésből vettem egy angol kiosztású megoldást ami azóta is nullkilométeresen van a dobozába. Ha a membránok kifekszenek abban amit most használok, az újból teszem is át
Kár hogy akkoriban nem vettem vagy 5öt belőle, pedig tudásához mérten nem is volt drága...
-
robohw
aktív tag
Ezt én nem így látom.
Az újabb mobilokat nem azért vásárolják, mert a reklám elhiteti velük, hogy azok jobbak, hanem azért, mert azok tényleg jobbak mint a régiek. Szebbek, jobb a felbontásuk, nagyobb a memóriájuk, a kijelzőjük, többet tudnak. Legalábbis átlagban.
A TV-k esetében is ez van. Régen, 10-11 éve egy 23 inch-es HD Ready TV is 120 ezer Ft-ba került, ma pedig egy kétszer, háromszor akkora kijelzőjű TV kerül ennyibe, ami full HD, D-LED-es, esetleg még okos is.Az, hogy egy videomagnó, vagy DVD lejátszó régen volt 4 kilogramm, ma pedig a kevesebb anyaghasználat és a magasabb integrációs fok okán csak másfél kilós, nemigen befolyásolja annak élettartamát. De ha mégis, akkor is, 10 családból legalább 8-nál a kuka tetején landol 4 éven belül, jó eséllyel még működőképesen és jön helyette az újabb. Ezt most lehet érteni DVD lejátszó mellett szinte minden más műszaki cikkre.
Ezt vegyük csak a világ minden készülékére. Az látszani fog, hogy nem mindegy, hogy évi (hasamra ütök) 10 millió készülék anyagából mekkora hányadot reciklálnak. A négy kg-os készülék 70 %-át, vagy a másfél kg-os 70 %-át. Mert a különbség tonnákban mérhető. És az sem mindegy, hogy te a vásárláskor a másfél kg-os készülék anyag és szállítási költségét fizeted meg, vagy a négy kilogrammosét.
Tételezzük fel, hogy te jobban járnál a szerinted jobb minőségűvel, amiben "megvan az anyag", de mit sem ér az egész, ha te a 100 vásárlóból csak egy vagy, esetleg öt százalékot képviselsz. A többi 95 százalék csak pazarolna azzal, ha vastagabb lemez borítaná azt a DVD lejátszót, amit 3 év múlva úgyis kidob, ugrálni meg amúgy sem akarna rajta, tehát a kevesebb anyag is megfelel számára.Elektronikailag viszont nem lehet a szükségesnél kevesebb anyaggal dolgozni. A minimumot ugyanis mindig a kor technológiai fejlettsége hatázozza meg. "Kicsalni" az anyagot nem lehet sem egy processzorból, sem egy ellenállásból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged