Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyisziati

veterán

válasz Tamás88 #470 üzenetére

Nem "kell" fejleszteni, pont erről szólt a kommentem. Ha az xp-nek bőven elég a 4 GB ram és elvan a hdd-vel is, akkor nem kell a többi.
    Csak úgy írják meg az új OS-eket, hogy muszáj legyél költeni. Pedig bőven lehetne úgy optimalizálni, hogy ne legyen háromszorakkora rendszerigénye egy új OS-nek, mint a réginek.

• btprg

senior tag

válasz Tamás88 #276 üzenetére

Tévedés, a Windows NT 3.1 volt az első fecske azon a vonalon.

Tényleg sok dolognál tetten érhető a kispórolás meg a szándékos avultatás, de szerintem pont az izzók nem jó példák. (Bár az utóbbi időben nagyon gagyi minőségű égők is vannak, élettartamtól függetlenül.) A rendes izzószálas égőnél az izzószál hőmérséklete és az élettartam trade-off jellegű. Minél forróbb az izzószál, annál jobb a világítás hatásfoka, annál fehérebb a fény, viszont annál kisebb az élettartam. Az 1000 óra névleges élettartamot úgy határozták meg, hogy próbáltak optimumot keresni az élettartam és a hatásfok között. Ez nem szándékos minőségrontás volt. Speciális célra (pl. közúti jelzőlámpákba) elérhetőek a mai napig 6-8000 órás élettartamú izzók, de ezek kisebb hatásfokúak. Bármikor bekötheted úgy a lámpádat, hogy két égő legyen sorban benne, így fele feszültségről járatva két egyforma égőt az élettartam szinte végtelen lesz. Csak kisebb lesz a fénye ugyanolyan fogyasztású, de névleges feszültségen működő égőhöz képest. A 100 éve a tűzoltószertárban égő izzóban semmi extra nincs, kicsi a szálhőmérséklete.

• nyisziati

veterán

válasz Tamás88 #276 üzenetére

Nem túlzás a füstölgő gép. Az indiai support képes ilyen "csodákra".
    Lásd a Google indiai vezére hogy "védekezett" a szenátusi meghallgatáson. És az csak a jéghegy csúcsa.
    Sajnos ez már társadalmi-civilizációs különbség, nem szakmai. Idevezetett a multik pénzhajhászása.

(#267) Pgraph
    "minimális erőforrásokbóll is meg lehet oldani korrektul feladatokat. Ezek fényében ami ma folyik a szoftverfejlesztésben (is), az mérhetetlen pazarlás és slendriánság..."
    Bizony. A Pebble-re kilobyte-okban (!) mérhetőek a számlap-app méretek.
    Valahol volt is róla szó, hogy sok helyütt még mindig használnak DOS-os progikat ill. számos irodai feladatra egy 286-os is elég lenne. Én ezt vastagon aláhúznám.

Egyszerűen ez az egész "fejlesztés", ami zajlik, nem másról szól, minthogy a kényelem jegyében feláldozzák a hasznosságot és egy rendkívül pazarló rendszert hoznak létre, ami újratermeli a szükségeket és arra ösztönöz, hogy kb. 5 évente vegyél új hűtőt, mosógépet, PC-t, telefont, op. rendszert, autót stb. Akár hitelre, hogy a bankok is jól járjanak.
    Ravasz rendszer ez, ami a zsebünk és a józanság ellen lett kitalálva. :(

Új hozzászólás Aktív témák