- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
válasz
#54625216 #87 üzenetére
A throttling CPU védelmi funkciója, még jó, hogy “engedi”.😂👈👏 Macbook Pro esetében az átlagos felhasználásnál a ventire is alig van szükség. Ám amikor szükség van, nem dísznek van ott. Fix. alacsony fordulatszámon ráadásul. Én rendesen megdolgoztattam a 2016-os Pro-t, de tartósan soha nem ment 100 fok fölé a hőmérséklet (nem ágyban és takarón használtam persze). Pedig ez a gép sem a vastagságáról híres. Végezetül én nem állítottam, hogy ez az új AIR nem elég youtubeozni meg facbookozni, hanem ennek az AIR ventinek az “innovatív” elhelyezését kritizáltam. Így nem igazán az AIR utódja ez a konstrukció valljuk be, hanem a passzív Macbookoké (vagy valahol a kettő közt). Ráadásul ezek a passzív Macbookok is bőven elegendőek az átlagos felhasználáshoz. Ez az AIR (i5 & i7-el) igazán akkor lett volna jó konstrukció, ha kap egy normális hűtést. Ám mivel ez veszélyeztetné a Pro gépek pozícióját, nyilván hülyék lennének maguk alatt vágni a fát. Pont úgy vannak pozicionálva, hogy mindegyiknek legyen létjogosultsága (almás körökben legalábbis). Az persze megint más kérdés, hogy amikor jönnek az új Pro-k és olcsóbbak lesznek a kifutó régiek, kinek éri meg ez az új AIR.
-
wm2
őstag
Nem is lesz vele problémád. A régi Pro almás laptopomban is csak akkor kapcsolt be a venti, ha már muszáj volt. De ott legalább volt normális hűtés. Viszont ez a 100 fokon is alacsony fordulatszámon pörgő Air venti akkor sem egy hiperszuper innovációs megoldás ha fejre állunk, avagy ahogy szokták mondani: “szarnak egy pofon”. A facebook/youtube felhasználók többsége viszont nem vesz ebből az egészből észre semmit, mert tartósan nem dolgoztatja meg a gépet és aki meg tisztában van az AIR korlátaival, az máris a Pro irányba lett terelve (+100 nit, P3 stb., jelentős felárral is persze). Viszont amilyen irányba halad az iPad/OS (egér, monitor stb. támogatás) egy ilyen gép megvétele számomra totál nonszensz. A Pro laptopjuk meg annyira drága, hogy inkább tartok egy alap Win gépet Win only dolgokhoz + iPad Pro. De ahogy az iPad topikban leírtuk, ha lenne iPad-en natív torrent kliens és valami emulátor, akkor valszeg egyáltalán nem vennék laptopot a kezembe.
Tigerclaw: “Szerintem maradj a 2017-es MBA-nál még egy ideig.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged