- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
válasz
Silentfrog #56 üzenetére
Gyorsan végiggörgetve azt hittem valami portable BT hangcucc
-
törölt tag
Valószínűleg fake a kép: Update: The leaked image of the Galaxy F turned out to be fake...
Btw. ameddig meghagyják a két érintő és a középső fizikai gombot felőlem maradhat ez a külső, csak a hw és a szoftver is fejlődjön, meg az anyaghasználat.
-
Bírom a sok iSheepet.
Látnak egy nem túl jó minőségű képet a készülék sarkáról, és máris iKinézete lesz a készüléknek.
iPersze!Remélem, azt sem felejtitek el, hogy érintőkijelző is lesz az előlapon, mint az iPhone esetében, sőt, gombjai is lesznek az oldalán, mint az iPhone-nak!!!44!!
-
M@trixfan
addikt
Hírértékű, hogy a Samsungnak lesz valamikor normális minőségű telefonja. Azért ez mind valamit
viccen kívül én is kiváncsi vagyok rá milyen lesz a kinézete és anyagminősége.
-
macskea
őstag
Az eszmefuttatásod második felével még egyet is értek, nekem is volt "prémium anyaghasználatú készülékem" (most nincs, sőt), utána meg vehettem rá a Noreve tokot rém lóvéért, hogy baja se legyen, de nézzen is ki azért valahogy, ha már kifizettem a pózőrségi felárat.
Viszont a másik oldalról néha most is azt érzem, hogy hiába jó ez a telefon arra amire való, egyszerűen nem olyan igazán jó kézbevenni, nézegetni a részleteket, satöbbi. Nem vagyunk egyformák, valakinek ez fontos, valakinek kevésbé, másoknak megy egyáltalán nem. Ettől még nem kell elítélni a másikat.
-
gabancs
addikt
Engem különösebben nem érdekel, csak meglepő, hogy sok ember mennyire ragaszkodik olyan dolgokhoz, amire nincs is szüksége, de mástól hallotta, hogy ez aztán prémium termék.
Ha leejti, meg sir, hogy a prémium fém behorpadt, elvetemedett, összetört az üveg....
A szomszédba meg a csóró Dodó dobálhatja a műanyag szarját, pattan egyet és minden mehet tovább. -
macskea
őstag
válasz
#32839680 #67 üzenetére
Ja, a D-T-t nem kifejezetten rád írtam, hanem inkább a helyzetre. De már megbántam és kár volt, mert bevonzottam, és most iszom a levét.
Amúgy az utánanézés mindenképpen becsülendő, a legtöbb emberről nem feltételezhető, hogy veszi a fáradtságot, nem akarja megérteni, csak nyomja a demagóg hülyeséget, amit valahol hallott, és megtetszett neki.
Ha valamivel hozzá tudok járulni a közösség tájékozottságához - legyen inkább szélesebb látókör - azt igyekszem leírni, más kérdés, hogy az ember nem csaphat mögé minden alkalommal egy szakmai önéletrajzot is, hogy mindenki számára fedhetetlen és hiteles legyen.
-
macskea
őstag
Az igen gondos megmunkáláson a "Brushed stainless steel body" megjelölést érted? Mert ez annyit tesz, hogy a csövet, amiből van, egy kemény kefével végigdörzsölték. Szóval ez egy darab (valószínűleg eredendően hidraulika) cső, két körömnyi esztergált rézdugóvala végén. Tényleg no offense, de ezek olcsó technológiákkal készített apró alkatrészek. Nem baszakodni akarok, becs szó, csak ezekhez a témákhoz kifejezetten értek. A bóvli alu meg megér egy LOL-t. Az hogy egy acél rozsdamentes még nem sokat mond el a több tulajdonságáról, különösen nem az áráról. Azok az aluminiumok meg amikkel a telefonokon találkozol nem ugyan azok, mint amiből a nagyi ételhozdója készült anno.
Alapanyag és technológia, de elsősorban a technológia. Ezt kellene valahogy megérteni. A tisztánlátásról meg annyit, hogy én ezt tíz éve csinálom, ez a munkám.
De nem te vagy a hibás,
hanem a Dunning-Kruger hatás.(rímelt!)
-
gabancs
addikt
Elvagytok ti szállva az anyag használattól. El se hiszitek, hogy mennyire filléres dolog. Akkor mutatok egy példát, csak hogy tisztában lássatok.
Amit látni lehet, nem bóvli alu, SS (Stainless Steel) és igen gondos megmunkáláson esett át. Több darabból van, az alsó és felső része ízekre szedhető, és mágneses kapcsoló van benne.
És mind ezt ingyen postával megvehető cirka 3800 Ft-ért. És még hasznuk is van rajta, naná.
Akkor miről beszélünk? -
macskea
őstag
válasz
#32839680 #63 üzenetére
Amit találtál az egész jó, többet én sem tudnék mondani. Amúgy az iPhone-ok kezdeti kopásánál szinte biztos hogy valami technológia váltás történt. Váltottak valami drágábbra de jobbra. Amúgy ilyen háttérrel majd biztos más megvilágításba kerül az is, hogy mitől truváj az arany színű iPhone.
Az emberek hajlamosak kézenfekvőbbnek venni a dolgokat mint amilyenek, no offense, én is ilyen vagyok, csak megjegyeztem.
Amúgy (majdnem)ennek is van egy szép neve, a Dunning-Kruger hatás. De ezt már lestem, ebben nem vagyok olyan jó, mint mérnöki témákban.
-
macskea
őstag
válasz
Silentfrog #60 üzenetére
Előállítási költségben óriási különbségek vannak, még csak nem is kell, hogy más anyagból legyen. Viszont az értékesítési árral kapcsolatban már igaz a relációd. Ott ezek a költségek kb eltörpülnek. Viszont érdekesen működnek a termelő multik, hiába kerül mondjuk valami csak 10€-val többe, azt ők gyártói áron 50€-val többért akarják majd eladni. Ebből kiskeráron meg 100€ lesz. Durva, de kb ez a helyzet. Nagyon fura és kivételes esetben vannak csak kivételek, én a munkám során az elmúlt tíz évben csak egyszer tapasztaltam ilyet.
-
macskea
őstag
válasz
#32839680 #59 üzenetére
Már miért lenne ellentmondásos? Ki kellett volna hangsúlyoznom, hogy pontosan milyen technológia? Akkor legyen:
...majd még szálanyagként egyenáramú kénsavas anodizálásnak vetik alá, majd még véletlenül sem színezik, bár lehetne...
...Erre jön még valami értelmes felületkezelés, valószínűleg kemény anódos oxidációs eljárás, vagy esetleg ha színeset akatnak, akkor választanak egyet a jópár létező technológiából, olcsójánosok a pórusos réteggel ellátott alkatrészek színezését szerves festékkel, ha meg pénz nem számít de legyen fasza akkor meg valamilyen direktszínezős eljárással. Vagy csinálhatják azt mint a nagy átlag, elektrolitikus színezést, amit a köznyelv eloxálásnak hív...
Megnyugodtál, vagy még tovább bújod a wikipédiát, hátha találsz valamit?
-
Silentfrog
veterán
Úgy látom, hogy értesz hozzá ezért nem vitatkozom, mert én nem értek hozzá.
Azt hittem a mai világba amikor egy terméket X millió számban legyártanak és ennek a terméknek az ára egy -két magyar minimálbér/ami ugye unios// akkor nem olyan nagy költség az értékesítési árhoz mérve ha valami fémből,,üvegből van.
-
macskea
őstag
válasz
Silentfrog #56 üzenetére
Oks, sorra veszem.
Az alja meg a teteje fröccsöntött műanyak, méghozzá valahonnan az aljáról, polietilén, esetleg poliamid. Így kerül rá a menet is, egy lépésben a fröccsöntés során. Bekerülési költsége konvergál a nullához. Szerszámköltség az egész műanyag hóbelebanchoz elemenkét olyan 10.000€, de több fészkes szerszámmal számolj, jó pár százezer (esetleg millió) ilyen szürke cucc kipotyog belőle, mire ki kell dobni.
A cső. Ami a képen van, azt szinte biztosan aluminiumból extrudálják majd még szálanyagként anodizálják. (mert ennél olcsóbb felületvédelem nincs) Utána egy száladagolós esztergában 5-6 másodperces taktidővel leszúrnak egyet, de ebben már az is benne van, hogy a külső élekről lelökik a sorját.
Összeszerelés. Ha kínában készül, akkor pár hegyvidéki paraszt összenyomja kézzel egy szem rizsért. Ha ne adj isten EU-s termék, valószínű csökkent munkaképességüek végzik ugyan ezt a munkát állami támogatásból. (azaz a piac szempontjából olcsóbban mint a kínaiak)
Na ehhez képest egy telefon (vagy fényképezőgép, vagy bármi hasonló) váza valószínűleg valamilyen preciziós öntési eljárással készül, és azt forgácsolják/csiszolják utólag gyakorlatilag minden miliméteren, hogy megfelelően pontos és esztétikus legyen. Ez nem kifejezetten termelékeny, de legalább drága. Erre jön még valami értelmes felületkezelés, valószínűleg eloxálás.
Lényeg hogy a kettő nem összemérhető. Olyan mintha a vajaskenyér kenésre azt mondanád, hogy mesterszakács szinten főzöl töredék pénzből.
Amúgy 350-ért egész jó áron vetted, mert a webshop anonnan a kép van, 570-ért árulja.
/off-ba tettem/
-
macskea
őstag
válasz
Silentfrog #31 üzenetére
Nem az alapanyag a drága, hanem a megmunkálás.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Nuada herceg #16 üzenetére
A Taccswiz majd elundoritja oket az Androidtol, visszaternek meg ok iPhonera...
-
BulletBill27
aktív tag
Nem lesz sok értelme, ha csak az oldalsó keret fém. Bár ez is fejlődés.
A Note4-et kezdjék már el nyomatni! -
halkow
őstag
válasz
Dr.Anonymus #4 üzenetére
igen nekem is ez tűnt fel elsőként lesz itt vajon per
-
oyko
tag
Sok helyen azt írják hogy hamis a kép, vagy a note 4 kísérleti verziója.
-
Forest48
aktív tag
Szerintetek egy lecsapott szélű egyenes fémdarab szifonos...na ez már gáz.
Miért kell apró részletekben elveszni?!
Vannak telefonok, amik tényleg koppintások, de az h kiszúrunk valamin egy pontot és máshoz hasonlítjuk, na annak semmi értelme. Egészben kéne nézni a dolgokat, ez amúgy is egy hányadék, mert csamcsung, de akkor is hagyjuk már ezt a hozzáállást.
Ha rajzolnál egy telefont és meg tudnád úgy csinálni, hogy ne hasonlítson 1mm-re sem másra akkor emelem kalapom. -
-
domos
senior tag
Note 4-et nyomathatnak mar inkabb. Kis csepp telefonok nem izgatnak annyira.
-
A káva egész vékonynak tűnik így kép alapján, de az is lehet hogy csalóka a betekintési szög miatt.
-
válasz
Nuada herceg #42 üzenetére
Fura látni, hogy harmadannyiba kerülő telefonon megoldott a dolog
és minőségi is...
-
Lol
az eddigi krómos fémes hatású keret helyett, kap egy fém keretet..meg műanyag hátlapot..
Nem lehetne fordítva?
-
judas13
addikt
Samsungéknál ezt az egész most szappantartóhoz járó fémcsíkos parasztvakítást tuti, hogy direkt csinálják - és látható, hogy sokaknak ez bejön...
/nekem nem!!/
-
szupermacs
veterán
Ez egy hír? Fogom a fejem amiért ide kattintottam. Bánni fogom azt is pár perc múlva, hogy kommenteltem. Nem baj, addig majd makktőgyulladást kapok a kép láttán.
-
-
Ck.
addikt
válasz
Dr.Anonymus #4 üzenetére
Mivel műanyagabb a Samsung pontozott mintás előlapja, mint az Apple pontozatlan mintátlan előlapja? Mindkettőt üveg borítja. Alatta mindkettő műanyag.
-
Nuada herceg
őstag
válasz
moleculez #33 üzenetére
Hát én közel egy éve vettem a HTC one-t, és sűrűn használom is, mint ahogy okostelefont illik.
De a lényeg, tokot még távolról sem látott, nem hogy lett volna benne.Egyébként 1 karc nincs rajta. Aki tud rá vigyázni, annak megy tok nélkül is, aki pedig nem tud....
Annak meg mindegy, ha tokkal úszik a sörben. -
moleculez
veterán
Tegye fel a kezét, aki tok nélkül hordaná üveg/fém/kerámia házas telóját! Nem mindegy, ugyis a 3k-s tokot fogod majd, igényesebbek adnak rá többet.
-
Silentfrog
veterán
Mennyi fémet lehet beépíteni egy telefon burkolatára? Egy fél sörös doboznyit? Bizonyára akkora költség lehet ,hogy ez akkora kuriózum...
-
Tigerclaw
nagyúr
Azt hittem, hogy azért a Full HD -nál megállnak a gyártók, de ezek szerint 1-2 év és lesznek 4k-s telefonok is totál feleslegesen, miközben az akkuidőben nem tudnak előbbre lépni.
-
babkukta
senior tag
-
babkukta
senior tag
Én a te kommentedre válaszoltam. Arra írtam, h a Sonynál nem néz ki mind ugyanúgy. Eddig lehetett látni, h mi felső, közép és alsó kategória, mivel csak a felső kategória kapott elől és hátul üveg borítást pl. Az már más kérdés, h mostanra kiterjesztették a dizájnt a többi kategóriára is, de az eddigi évek alapján nem lehet kijelenteni, h a Sonynál mind egyforma. Úgy látom a HTC is megtalálta a maga vonását, ez a sztereo hangszóró nem rossz, + legalább itt is elkülönül az alsó és felső kategória, hisz az egyik fényes műanyag borítást, még a másik fémet kap. De a Samsungnál mi van? Egyedül a Note 3 hozott újat azzal a hátlappal, ami előrelépés, meg talán az S5 féle hátlapot lehet berakni minőségben a régi lakkozott és a bőrhatású műanyag közé. És ugye kb mind ugyanúgy néz ki. Egyedül ha látod a kijelzőt, így méretben akkor tudod besaccolni, h hova tartozhat (4,5", 5", 5,5 stb), és néhány esetben tudod a hátlapról felismerni, de ennyi!!
-
Cyberpunk
félisten
Hiszem ha látom.
-
Dovloran
senior tag
Lehet, hogy csak az oldalsó keret lesz fémből? xD Hát a Samsungnál már ez is csoda. Erre a szintre is eljutottak. Gratulálunk nekik!
-
Hehe, ez nem is hasonlít az előző "kémfotóhoz".
-
babkukta
senior tag
válasz
-Faceless- #17 üzenetére
Hahahahaha, már hogyne lenne képük kihozni. Ezért az elsők, mert ezt csinálják. Hogy ez kinek tetszik, a kutyát nem érdekli. Csúnya dolog így kib.szni a vásárlókkal, de mint látod, hatásos stratégia a 2 havonta új flagship
-
-Faceless-
őstag
Az üveg alatti anyagából én inkább arra tippelek, hogy ez az ativ széria következő tagja. Nem hinném, hogy lenne képük pár hónap alatt kihozni a 3. hardver frissítést...
-
Nuada herceg
őstag
ugyanarra.....
(#12) Csarli85:
Nem is értem miért veszik az emberek az újabb és újabb ájfónt annyi pénzért...
Holott totál ugyanaz mind. A hardver hangyafasznyival jobb az újabb generációkban.Most legalább már méretet növelnek, de olvastam 1 cikkben valahol, hogy az angolok már
cserélik le nagyobb, más gyártmányú (samu) telókra, mert kicsi a szifon.
De hogy miért pont szamszungra, hát azt megint nem értem! -
Csarli85
aktív tag
Már nem is azért, de az xperia z óta ugyanúgy néz ki az összes sony, és az iphone formája sem változott sokat az i4 óta.
-
Tigerclaw
nagyúr
Tényleg kellene már egy új egyedi design és a fém kifejezetten illene a prémium szegmensbe. Én komolyan nem értem, hogy a Samsungnál mire veszik fel a fizetésüket a Galaxy sorozat designerei az S3 óta.
-
bolvar
senior tag
troll on
nekem tűnik csak i5-nek így?
troll off -
ESP23
senior tag
Ha a hátlap tényleg plasztikból lesz, akkor megette a fene az egészet....
-
Nuada herceg
őstag
"Ha olvasóink kíváncsiak, hogy miért jut minden napra egy Galaxy F hír, nos:" mert fizetnek érte!
Szerintem pusztán a fémtől/fémháztól nem kell csodát várni...
A design is elég fontos, azon a téren is újíthattak volna valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged