Hirdetés
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kihívót kap a Red Magic?
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
Üdv
Egy direkt microUSB 32GB/64Gb sebességben mit mutatnak?
Mivel gondolom itt nincs jelen az USB 3.0 technológia. -
kocsisdavid5
aktív tag
Lehet venni fogok egyet, hasznos cucc
-
-
cs.zs.
veterán
Az írási/olvasási sebességnél "elfelejtették" odaírni, hogy "AKÁR" . Mert ugyebár az angol "up to" szépen magyarítva valami ilyesmit jelentene. A gyárak laboratóriumi körülmények között, igen drága eszközökkel mérik a feltűntetett sebességet, s ezt egy átlag felhasználó aligha fogja elérni.
-
zdanee
őstag
válasz
IkszIpszilon #66 üzenetére
Hát Android alatt tutira nem, mert nem lehet OTG eszközre telepíteni. Esetleg rootolással meg symlinkekkel. De ha a notidba vagy a windows-os tabletedbe dugod bele, akkor persze, lelked rajta, ha egy ilyenről akarsz játszani Skyrimet
-
IkszIpszilon
aktív tag
Hülye kérdés tudom,de mennek róla a játékok?
-
trepxe
tag
válasz
Quasi_modo #18 üzenetére
Jelenleg nem, csak Android OTG, ismereteim szerint.
-
aizen92
addikt
Saját vélemény/gyors beszámoló:
Nos én vettem ma egy 16GB-os Kingston DataTraveler microDuo-t.
Nagyon meg vagyok vele elégedve! főleg a 60 hónap garancia győzőtt meg, és az, hogy pont most gondolkodtam pendrive vásárlásán, így az ár is viszonylag szimpatikus volt. A vizes boltban vettem meg, az a legbiztosabb véleményem szerint és olcsóbb, főleg a gari szempontjából.
Hihetetlen milyen gyors, az írási képessége.
ami számokat itt teszteltek annál egy kicsivel jobb eredményeket kaptam, de nem is hittem el!!! fene se gondolta volna egy ilyen aprócska készüléktől.
A másik, Nexus 7 2013-on használom, sokszor volt gond, hogy bdripet kellett beszereznem filmből ( pl egy hosszú útra ), mert a 16gb tárhely édes kevés volt a fullhd minőségnek, mivel belakom a készüléket rendesen, főleg mostani új droid játékoknál, ahol pl Walking Dead foglal 3 gigát, most kijött a Xcom ez is 3,5 gigát etc....
Na erre viszont lazán lehet a 8-10 gigás verziókat pakolni.
És nagyon érdekes, mert röccenés nélkül elindul és simán bele lehet tekerni, anélkül, hogy megakadna!Eddig ha sorozatot vagy doksi filmet néztem tableten, akkor az ES file explorer féle, wifi-s vezetéknélküli technológiával néztem, de sajnos sokszor megakadt, késett a hang stb, ezzel most pedig nagyon egyszerűen, gyorsan kiírja az állományt rá és csak bedugom és már le is játssza.
Amire még használom, egyetemre csak tabletet viszek és rengeteg doksi/könyv/tananyag stb. van tableten/google driveba, így ha valakinek át kell passzolni, pikk-pakk ki tudom írni és akár telefonra/laptopra átmásolhatom a fájlokat.
A készülék nagyon apróka, így egyáltalán nem zavar a tablet használata közben!
Egy problémám mondjuk van vele, amit többen is írtak, hogy csak a microusb fejet védi műanyag borítás.
Bár minőségi a cucc, biztos kell szereznem valami kis erős műanyag tokot, gumit neki, mert pénztárcámban, már meggyilkoltam egy kupak nélküli pendriveot....Szoftver tekintve, total commander 3rd party, beépített pluginját a USB stick plugin ( 0.99 cent ) használom. Nagyon egyszerű a használat, mert a főkönyvtárban egyből látom a "pendriveot"
(természetesen rootolt a készülék, szerintem anélkül nem is menne ezzel a készülékkel úgy tudom )Legfontosabbat kihagytam. Techbu*i vagyok, szóval kötelező kiegészítőnek számít nálam
Összegezve
Szóval én mindenféleképpen meg vagyok elégedve, mert a funkciókat tekintve kaptam egy olcsó pendrive-ot, amit tudok tabletbe is rakni, nagyon aprócska, így használat közben nem zavar, és nagyon minőségi érzés kelt a tapintása, + 60 hónap garancia sem hátrány!
Én biztos kihasználom! -
-
Chrys_
addikt
Létezik már jó sebességű USB3-s is, min. 32GB-tal?
-
-
noezmegmi
tag
Szerintem Van egy jobb megoldás
én is csak most kezdtem olvasni és még ott járok, hogy ki fogom próbálni. Nem kell hozzá OTG és más kábel, Pláne olyan Samsung telefonokkal is működik amik nem támogatják és nem csak pendrive akár mobil HDD . [link] véletlenül találtam
Ha valaki tud érdemi információt annak köszönöm
-
zdanee
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #45 üzenetére
2$ / db, de saját memória nincs benne, egy microsd kártya megy bele. Nagyon pici az egész, kb akkora, mint a tesztben szereplő Transcend (ennek is van egy pici kupakja). Anno azért vettem 5-öt, mert ez volt a legkisebb kiszerelés.
-
kelly416
veterán
Azt nézem, hogy minden második hozzászóló write only módban tolja.
Én magam részéről köszönöm az ötletes megoldásokat.
Az árukat ki tudom keresni ebay és társairól, a készülékemmel való összhangot meg már vásárlás előtt tudtam, mert az igényeimhez választottam készüléket, nem pedig a kinézete alapján. Ha meg akkor nem szerepelt volna az igény listán, akkor most bele olvasok a tesztjébe, fórumjába.
Ezt a módszert merem ajánlani másnak is. -
aizen92
addikt
3.1 Honeycomb óta elvileg,akkor vezették be.
De én inkább azt mondom 4.1 felett.
Csak ugye kérdéses, hogy a gyári rom/kernel páros támogatja-e. Sok esetben root/romolás nélkül nem megy.( és ez a probléma, sokan azt se tudják mi fán terem ez a két fogalom + garivesztéssel is jár egyes gyártóknál )
Nagyon kevés az olyan eszköz ami gyárilag támogatja. ( bocsi de pontos listát nem találtam, minden oldal más és más eszközöket sorol fel )
Playen van egy-kettő OTG checker alkalmazás. Érdemes előbb azokkal megnézni. -
radi8tor
MODERÁTOR
Android milyen verziótól felfelé kezeli?
-
intelMMX
senior tag
Van még a parasztos megoldás.
OTG kábel meg egy vén dugó bigyula -
cs.zs.
veterán
Mindenkinek másak az igényei, mindenki másképp látja (és ez így van rendjén)
Én pl azok közé tartozom, akik nem vennének ilyet, mert 32 gigás pendrive-ként ott a telefon, egy kábellel ...
(nekem nem kell még egy eszköz a telefon külsejére, ha benne is elfér) -
aizen92
addikt
válasz
razokonez #46 üzenetére
Készülékedtől függ támogatja-e az OTGt, de 4.1 felett tuti lesz támogatás.
És amúgy lehet akár fullHD filmet is nézniszóval jól írtad átmásolás nélkül lehet tartalmakat nézni!
De ahogy látom xperiád van, úgyhogy készülj, minimum root kell majd és 3rd party app
Biztos ami biztos kérdezz rá a topicjában -
razokonez
csendes tag
Lehet h nagyon hülye kérdés, de ha lehet ne kövezzetek meg érte. Lehet erről pl. Filmet nézni v zenèt hallgatni úgy h nem másolom át a telóra a fájlt? Ja és a 4.2 droid kezeli?
-
zdanee
őstag
Nekem ilyen van. 5 db, Az egész pakk volt anno $10, legkisebb kiszerelés. Class 10 32GB-s kártyát tartok benne (a többit szétosztottam ismerősöknek).
-
Psych0
őstag
Elképzelem milyen fejet vág az illető , amikor egy ilyen merev cucc kitörik a microUSB csatiból.
Az OTG szerintem elsősorban nem a pendrive lehetősége miatt jó, hanem tablethez billenyűzetre.
-
silmatauki
őstag
válasz
galaxys80 #28 üzenetére
"Vajon Iphone-hoz is létezhet ilyen?"
Nem. Az egyetlen JB tweak (CameraConnector), ami anno esetleges későbbi USB háttértár-kompatibilitást ígért iPhone-okra, azóta sem tudja ezt.
Azaz: csak iPad-en lehet mindezt használni, ráadásul igazán csak akkor, ha jailbreakelsz. Anélkül ui. csak kép/videoimportot csinálhatsz a CCK-n keresztül, ami – videóknál – elég nehézkes. Ha viszont JB-elsz, akkor gyak. bármilyen AppStore-os appal elérheted a külső háttértárat, akár külön másolgatás nélkül is, ha ún symlink-eket használsz (angol cikk).
-
rajd
tag
én meg maradok a 3 kombójánál. Csak micro sd-t veszek, azt cserélgetem ha elromlik, betelik vagy "kinövöm"
https://shop.brando.com/microSD-Card-Reader-for-microUSB-USB_p09821c0017d007.html -
Snoxhill
csendes tag
Ezek az eszközök 6-7 éve voltak újdonságok, én is azóta használok SD kártyásat. Azok a régiek is mind OTG kompatibilisek. Ez egy nagyon megkésett cikk!
-
jacis
nagyúr
válasz
Quasi_modo #24 üzenetére
Nekem egy bennfentes kolléga megerősítette
-
galaxys80
veterán
Vajon Iphone-hoz is létezhet ilyen?
-
f(x)=exp(x)
őstag
Jó kis teszt, köszönöm!
Én ilyet használok, 32 gigás, általában 5-8 ezer között ingázik az ára (én 5-ért vettem).Minőségi a cucc.
-
jacis
nagyúr
válasz
Quasi_modo #18 üzenetére
WP8.1 óta tudja ha minden igaz.
-
aizen92
addikt
Köszi a hiánypótló írást/tesztet.
N7hez be is ruházok egy kingstonra. Nagyon tetszik!
Csak nehogy letiltsák a gyártók az OTG funkciót ha ezeknagyon elszaporodnának.... -
-
gebro
aktív tag
Köszi a cikket. Bár még nincs rá szükségem, de hasznos volt számomra.
-
Quasi_modo
nagyúr
A WP tudja kezelni ezeket?
-
Heroldg18
tag
Én egy ilyet használok. Nekem teljesen megfelel a célra immáron kb 5 hónapja.
-
kisgergely80
tag
Tök jó cikk volt. Szerintem lehetne még ilyet és ehhez hasonlókat írni. :-)
-
MC Pite
veterán
Corsair termékét lett volna érdekes még bevenni (Voyager Go), ugyan elsősorban usb2.0ával tudom használni, de 10 mega feletti írást produkál így is (néha 16-17 mega), és egész korrekt árban volt (32 gigás)
Az viszont jó hogy kezd a figyelem ezekre is ráirányulni, ha lassan is...
-
-
sefan67
aktív tag
Egy kis kiegészítés amit most teszteltem:
Sony USM-32SA1 :
Read: 22,33 MB/s
Write: 11,32 MB/s -
bajusz15
senior tag
Na tessék, pont tegnap ástam bele jobban magam az OTG-s pendrive-okba, erre ma itt egy kis cikk róluk
Pont benne is van a Transcend otg-je, amiről az lenne a kérdésem, hogy mivel maga a ház az usb, nem tud könnyen megsérülni? Ha egy teló nem bővíthető és csak 16gb-s tárhelye van, amiből használható mondjuk 10-11gb, akkor nyilván viszem magammal a kis otg-t, amit berakhatok más cuccok közé is, pl kulcs és azért én félteném az usb-s részét, hogy nincs rajta kupak ami megvédje. Olyan otg, ami mindkét oldalon védve van, az meg elég hosszú már, elég hülyén nézne ki veleSzóval kell félteni a Transcend usb-jét?
-
Kari1
aktív tag
Én is sokat gondolkodtam egy OTG-s pendriveon, de végül egy ilyen mellett döntöttem. Ha majd meghozza a postás szépen megfúrom a műagyag házat így kulcstartóra is rá lehet akasztani a pendrive mellé. Méretre nem olyan nagy és ezzel akármilyen másik pendriveot is rá lehet kötni a telefonra / tabletre. Mellékesen csak 170 Ft volt. (Bár mivel ebay-ről jön van egy kis fenntartásom hogy nem lesz jó)
-
jacis
nagyúr
Én már elég régóta használok ilyen cumót csak az enyém annyiban másabb, hogy nálam sd kártyát lehet berakni és nincs a kütyünek saját kapacitása.
-
tipuka
addikt
Pont gondolkoztam egy USB OTG Pendrive-on, erre most jön egy cikk róla.
Még több ilyet, nekem tetszett! -
tothmaxy182
őstag
Hiánypótló írás! Köszi!
-
Zsolto
őstag
Köszi a bemutatót!
A TDK-nál látom, hogy hogy dugom rá a laptopra, de a másik kettőnél hol van az USB-csatlakozó?
Szerk:Ja, az első képről rájöttem, kell egy kábel hozzá, és USB lány van a másik végükön. Hát, ez nem túl meggyőző, a TDK jobb, de az meg nagyon drága
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Mai tesztünk alanyait a más-más külsővel rendelkező TDK, Kingston és Transcend kimondottan okoseszközökhöz tervezett USB OTG pendrive-jai képezik.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest