Hirdetés

USB OTG pendrive-ok bemutatója

Hirdetés

Bevezető, versenyzők

Először Bog és Bocha kapott ilyen kütyüt az egyik külföldi kiállításon. Milyen hasznos eszköz - gondoltuk mindannyian, felmásolok rá zenét, videót, bedugom egy tabletbe és nem kell foglalkoznom azzal, hogy mennyi tárhely maradt szabadon az eszközön. Mintha összebeszéltek volna a cégek, pár nappal később Tajvanról jött egy levél, hogy a Transcend örülne, ha kipróbálnánk az ő megoldásukat is, aztán kiderült, hogy a TDK-nak is van egy ilyen ketyeréje, ha pedig már így alakult, akkor a Speedshoptól elhoztunk egy Kingston eszközt is, így aztán most ezt a három kütyüt egymásnak tudtuk ereszteni.

Egyre több telefon és táblagép tartalmazza ezt a funkciót, az ember egyszerűen a microUSB csatlakozóra rádugja a pendrive-ot és a készüléken máris megjelennek a megfelelő helyeken azok a tartalmak, amik rajta vannak a hordozható kis bigyón. Viszont fontos, hogy milyen gyors az írási-olvasási sebesség, egy Full HD mozi lejátszásánál például kulcsfontosságú, hogy megfelelő tempóval el tudja érni a rendszer a külső eszközön tárolt adatokat, úgyhogy nem mindegy, hogy mire képes a cucc. Ahogyan az sem mindegy, hogy mekkora a kütyü, hiszen a túl bumfordi kialakítás elég esetlenné teheti az összeállítást.

USB OTG Pendrive-ok bemutatója
[+]

Három gyártó termékét kaptuk meg tesztelésre, mindegyik 16 GB-os tárolókapacitással rendelkezik. A Kingston, a Transcend és a TDK LoR pendrive-jai nem csak külsőleg, hanem sebességben is eltérnek egymástól, ám mindannyian az okostelefonok és tabletek külső kiegészítőjeként használhatók, köszönhetően a rajtuk lévő microUSB csatlakozónak. A teljesítmény mellett ráadásul az ár szintén nagyon fontos szempont, így nem mindegy, hogy melyik modell mennyiért kínálja a könnyedebb tárhelybővítést.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés