- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dester31
tag
válasz
nagyito88 #129 üzenetére
Én ugyanígy jártam egy különbséggel. Megnéztem a technikai speciket, valamint az egyik barátom felhívta rá a figyelmem, hogy az MTK chipes telefonoknál lehet gond a GPS-szel. Emlékszem, órákig túrtam minden híroldalt, még google translate-tel a kínaiakat, spanyolokat, egyebeket is, hogy mi van ezzel a kérdéssel. Sehol sem írták, hogy gond lenne a GPS-szel, és már mindenki készen összerakott telefont tesztelt. Aztán kiderült, hogy ezek nyilván inkább kirívó esetek voltak, és sajnos a többséggel gond van Európában.
Hozzáteszem, ha én nem veszem meg ezt a telefont ugyanúgy, mint nagyito88, és nem ajánlom fel a mobilarénának tesztre, akkor lehet, hogy sokkal többen benézik. A billentyűzethuszár okoskodóknak üzenem, akik kézben sem fogták még, de osztják az észt: szívesen!
Visszatérve a problémára: annyit egyelőre észrevettem, hogy a telefon sokkal precízebben tudja már GPS nélkül, hogy hol van, pl. a Swarm megnyitáskor szinte rögtön a jó találatokat dobja ki. Korábban ez nem volt így. A következő teszt arról fog szólni, hogy ha egyszer rámarkol a holdakra, akkor mennyire pontos, és mennyire stabilan tartja. Ha két perc, mire holdakat talál, de utána pontos és nem dobálja el, akkor nem érdekel, hogy lassan szedi össze őket. Amikor tegnap néztem a pontosságot, akkor 5 méter volt, egy helyben maradva.
-
-
válasz
nagyito88 #132 üzenetére
Nagyon nem egy helyen készülnek...
Kb annyi gyártó partner van mint égen a csillag..
Csak egy ismertebb "márka" partnerei.. itthon is kapható, igencsak aprócska
Chungs, CKT, Coosea, Firstview, Goldencharm, Huaqin, Ichime, Ktouch, Luckystar, Pipo, Powerland, Saga, Sungworld, Vfocus, Wingtech, Winnershine, YFT, Yifang
Lehet nem épp a legaktuálisabb, de mutatja szerintem miről beszélek
Innentől kezdve merész kijelentés hogy minden egy helyről mikor nem...
TV-knel pl a Vestel tényleg nagy szeletet hasít ki.
De a mobiloknal ilyen jellegű általános kijelentés információk nélkül erős. .
-
Dester31
tag
válasz
nagyito88 #113 üzenetére
Ha rákerestek a Settings --> About phone --> Wireless update menüpont alatt, már elérhető az új frissítés. Én most töltöm le, majd telepítem fel, az eredményekről beszámolok. Nagyon kíváncsi vagyok.
Az SD kártyát vegyétek ki a frissítés előtt a telefonból (ha van benne).
-
citkar
addikt
válasz
nagyito88 #95 üzenetére
"kell egy olcsó kínai telefon"
Voltam így én is, uleFone-t is vettem, de az kb 120-130 USD volt. 200 USD közelében megbízható készüléket is lehet vásárolni, sokkal kevesebb kompromisszumot kell kötni egy jobb gyártó készülékével, mint ezzel.
Ilyen árban szerintem nem ajánlott. 150 USD alatt talán megfontolandó lenne, de ott is csak talán. -
spect80
senior tag
válasz
nagyito88 #95 üzenetére
Kínai telefon vásárlás előtt érdemes, sőt erősen ajánlott még mindig a vonatkozó fórumokat megnézni.
Sajnos sokszor a teszteken sem derülnek ki a turpisságok, köszönhetően a rövid tesztelési időszaknak, vagy a tesztnek tűnő fizetett promo-knak.
Bevallom én is mostanában dőltem így be az Umi Super-nek. Olyan alapvető hibái vannak, amire az ember nem is gondolna ennyi pénz kiadásakor: Térerő, GPS, érintőpanel problémák. Csak teszteket néztem, fórumokat nem. Előtte sokáig Meizu-m volt, ismerősi körben pedig néhány Xiaomi. Mindegyiknek csak elhanyagolható apróbb hibák vannak, olyanok, amik a nagy gyártókéban is. Elhittem, hogy minden kínai gyártó hozza ezt a szintet. De egy lapon sem lehet említeni az Umi, Ulefone, Elephone, stb. gyártókat mondjuk egy Xiaomi-val. Ami azért erősen félrevezető, mert árban viszont kb. ugyanott vannak. -
blueMerle
veterán
válasz
nagyito88 #95 üzenetére
Tanultam belőle, sose vegyen az ember kínából új modelt, várjon vagy fél vagy1 évet vele, amíg kisul, hogy mi múködik mi nem. Azután kezdjen elgondolkodni mi kell neki mi nem.
Vagy veszel akár 2 éves, korábbi prémium modellt. 150 Euró körül osztogatják pl. az Mi4-es Xiaomit nálunk itthon 2 év garival, ami egy tömény vicc ezért a telóért még ma is. És mire nem elég?
Nem valami dzsunkafon, hanem egy olyan gyártó korábbi flagship modellje aki azért már letett valamit az asztalra. Én is nagyon sokszor megégettem már magam B brand gyártók telóival (Umi, Doogee,...), ahol leginkább bosszantó apróságok jöttek elő, mintsem katasztrofális hibák, mégis ezek elég komolyan csorbitják a használhatósági faktort.
-
-
spect80
senior tag
válasz
nagyito88 #91 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem várj csodát az SW update-től. Vagy leginkább semmit se, és ha mégis megoldja a GPS problémát akkor kulcsold össze a két kezed
Az én véleményem, hogy budget (amik most már nem is annyira budget-ek) kínai brand-eket venni kb. olyan mint amikor bemész a kaszinóba és felrakod a pénzed a feketére. Vagy bejön, vagy nem, de minél többet raksz rá, annál valószínűbb, hogy nem.
Volt pár gagyi és nem gagyi kínai telefonom, de már az elején meg kellett tanulnom, hogy a kínai üzletpolitikához felesleges "nyugati" vásárlói tudatossággal hozzáállni, mert nem aszerint működnek. Ahhoz, hogy igazán tudd mit várhatsz tőlük, a távol-keleti és azon belül is a kínai szemléletmódot, az ottani viszonyokat kell megismerni.
Miért olcsóbb egy kínai telefon? Mert nincs raktárkészlet, retail-, és szervizhálózat, reklámköltségek. És amit annyira nem propagálnak, de látszik a termékek minőségén, hogy bizony K+F, minőségbiztosítás és tesztelésen is spórolnak amennyit tudnak. Ezért tartom többek között hibás érvelésnek a sokak által hangoztatott "de a samsung/notebookod/géped/cipőd/stb. is Kínában készül" megjegyzéseket, mert kb. annyi a közös bennük, hogy Kínában készülnek.
Szóval amikor azt írod, hogy
"Ennyire nem lehetnek Ökrök, hogy így dobnak piacra valamit, hogy a "csúcs" modell ezen a ponton javíthatatlan és hibás. "
pedig sajnos nagy eséllyel ilyen ökrök. És az a gond, hogy ha a minőségre most akarnának rámenni, akkor egy beszállító csere és/vagy áttervezés kéne, ami nem megy egyik percről a másikra. Mire ezeket megoldanák a telefon renoméja és a hw avultsága miatt nem venné már senki. Ez így sikerült és kész.Csak nézz be pl.: az Umi fórumára. Szinte minden típussal alapvető problémák vannak, és csak a reménykedés és hitegetés megy, hogy talán majd a következő ROM megoldja. Persze nem oldja meg,mert egy tervezési vagy hw minőségi hibát nem fog megoldani egy sw.
Na inkább abbahagyom, mert nagyon sok minden kikívánkozik belőlem a témában, de nem ez a megfelelő fórum. -
válasz
nagyito88 #86 üzenetére
239$ nagyon sok ennyi hibáért...
68 ezer netről egy Redmi Note 3 Pro... És B20 nincs, de onnantól kezdve meg minden fullos.
Szóval inkább az ulefone nem tudja helyezni magát a piacon.
199$ is sok érte... Az , hogy GPS működjön ne legyen már kiváltság.
Összecsaptak.. ennyi, keresni kell másik gyártó partnert. De eddig tényleg erős a negatív visszhang az ulefone felől...
199-ert nem lowprice, hanem lowquality
-
nagyito88
aktív tag
válasz
nagyito88 #86 üzenetére
Ja és még egy, a GPS-t ecsetelik páran, hogy a készülék ház miatt van az egész zavar.
Szerintem akkor módosítottak volna a házon nem?Ha a GSM antennák jelei valamint a WIFI és Bluetooth kijut a házból akkor a GPS miért ne jönne?
Teszteltem a GSM jel erősségeket a Samsung Note3 készülékével összevetve (Párom örökölre lassan 1 éve.)
Ha hinni lehet a programnak, nem volt gyengébb a jel a két készülék között.Persze ettől még lehet HW hiba, de az nagyon nagy szívás lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest