uleFone Future - talán majd jövőre

A gyártó az idei MWC-n mutatta be (majdnem) káva nélküli készülékét, amit kellemes formaterv, elképesztően gyors rendszer és ijesztő minőségi kihozatali arány egyaránt jellemez.

Bevezető, tartozékok

Az uleFone tavasszal mutatta be legújabb, flagship-killernek szánt készülékét, az uleFone Futuret. Az mondjuk nem teljesen világos, hogy a teljesen korrekt, de abszolút középkategóriás felszereltségével ezt pontosan hogy gondolták. Valószínűleg úgy, hogy a megjelenést követően pár hétre inkább mégis bejelentettek egy másik, lényegesen erősebb hardverrel felszerelt Futuret is, ami QHD kijelzővel, Helio X20-a rendszerchippel, 128 GB belső tárhellyel és 20 megapixeles kamerával már inkább komolyan vehető a felső kategóriában. Mindenesetre a jelenleg piacvezető dél-koreai gyártó által megálmodott stilizált 7-est gond nélkül rákanyarították az alapváltozat termékfotóira, csak itt a Future kezdőbetűjét szimbolizálja, és a biztonság kedvéért bele van írva, hogy uture. A gyártónak egyébként van gyakorlata, főleg a dizájn terén már bevált gyakorlat, mondjuk úgy, lelkes követésében, bár a Future esetében legalább a külső megjelenést megoldották önerőből, ha már a marketinget nem erőltették.


[+]

Az idei MWC-n bemutatott készülék viszont mindezek ellenére annyiban mégis egyedinek számít, hogy valódi keretnélküliséget ígér, noha a fogalom kissé degradálódott a számtalan félmegoldásnak köszönhetően. A megoldás ránézésre nagyon hasonlít a tavalyi ZTE Nubia Z9 által alkalmazott technikára, ahol az előlapi üveg ívelésének köszönhetően a fénytörés optikailag szélesebbnek mutatta a kijelzőt, míg valójában azért volt egy egészséges fél milliméteres káva a megjelenítő körül. Cserébe a Nubia egészen elmés gesztusvezérlési megoldásokat rendelt az élekhez, amiket a hasonlóság ellenére az uleFone Future sajnos nyomokban sem tartalmaz, viszont egy fél milliméteres keret tisztán látszik. Bizonyos szögekből meg egyéb érdekességek is.


[+]

Az értékesítési koncepció sem teljesen átlagos. Az első hullámban a kedvező ár mellé nem jártak extra tartozékok, míg a második, szintén limitált darabszámban elérhető csomagban – amilyen Dester kollégának köszönhetően hozzánk is eljutott – a felárért cserébe már bővebb körítés található. A Future egy igen egyszerű, nem különösebben érdekes, grafitszürke (imitálva a grafit enyhe csillogását is) dobozban érkezik, középen elhelyezett FUTURE felirattal, míg a jellegzetes betűtípussal szerkesztett márkalogó a jobb felső sarok került. A grafit tetőt leemelve egyrészt a doboz többi részének hirtelen pirossága, másrészt maga a készülék tűnik fel. A tálcát kiemelve ebben a kiszerelésben már nem csak egy Type-C töltőkábel és a hozzá tartozó, 2 amperes, gyorstöltésre alkalmas hálózati töltőfeje lapul, de a habszivacs fakkokba pakoltak még néhány apróságot is, mint az indokoltnál kissé keskenyebb kijelzővédő fólia, egy sarkoknál megerősített, átlátszó szilikon tokot, valamint egy roppant hasznos Type-C – microUSB átalakító. A május 25-e óta mennyiségi korlátozás nélkül is elérhető csomag tartalma nem, mindössze az ára változott, tehát, aki mostanában rendelne, az nyugodtan számíthat a fenti kiegészítőkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Nagymacskát enged szabadjára az uleFone

    Alsókategóriás eszközt mutatott be az uleFone, a megkülönböztető jegy, amivel felhívja magára a figyelmet, az a tigriscsíkos dizájn. Is lehetne, de nyilván nem az, hanem a méretes akkumulátor.

  • Az uleFone, aminek home gombja van

    Az uleFone u007 folytatása kevésbé hangzik úgy, mint egy kémmobil, viszont kedvező áron kínál fémházat, óriás akkumulátort és lenyomható kezdőképernyő gombot.

  • uleFone Gemini - csak négyesikrek

    Merész Full HD kijelzőhöz négymagos MTK lapkát társítani. Ám az uleFone Gemini dupla kamerája, fémháza és az ujjlenyomat-olvasója kárpótol a lóerők hiányáért. Csak az a kérdés, mennyire.

Előzmények

Hirdetés