- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztbeni
őstag
Nagy bukás lesz. Pedig nagyon kellene, mert szégyen, hogy egész Európában itt a legdrágább telefonálni. Remélem ha megbukik, megkapja más a frekvenciákat. Például a Digi
-
club1
veterán
válasz
sz.gabor11 #181 üzenetére
Muszáj mindenhova beböfögni ilyen értelmes hozzászólásokat?
-
sz.gabor11
tag
mint ha nem lenne elég
-
Hmura
tag
Ezt érdemes elolvasni, csak a lényeget emelem ki, mert hosszú a cikk
http://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/a_magyar_telekom_birosaghoz_fordul_az_allami_mobilceg_miatt.164179.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
A három szolgáltató a Magyar Posta vezette konzorcium árverési eljárásban történő részvételi lehetőségét, valamint az új belépő számára biztosítandó belföldi roamingszolgáltatás előírását vitatta.
Az állami hátterű konzorcium azzal számol, hogy a főként adatátviteli szolgáltatást nyújtó cég 2017-re előfizetőszámban 11 százalékos piaci részesedést szerez, bevétele azonban piaci súlyához képest arányaiban jóval nagyobb is lehet.
-
timea1991
tag
A Magyar Telekom hétfő délután közölte, hogy bírósághoz fordul a határozat felülvizsgálása érdekében. A mobilszolgáltató az árverési eljárásban és a határozatban lévő jogi hibák miatt fordult a Fővárosi Törvényszékhez, és a jogerős határozat, a konzorciumot árverési nyertessé nyilvánító rendelkezés és egyes kapcsolódó rendelkezések hatályon kívül helyezését kérte. Ezen kívül kérte a rendelkezések végrehajtásának felfüggesztését is.
http://index.hu/tech/cellanaplo/2012/03/12/masodfokon_is/
dedike ne védd a német telekomot
-
Hmura
tag
válasz
timea1991 #175 üzenetére
Nem sok értelme lenne neki. Halasztó hatálya nincs, és azt meg nem fogja
tudni elérni, hogy betiltsák a 4. szolgáltatót.
Ellenben ő lesz a szemét / genya / sunyi / kötschög a médiában, mert
akadályozza a kis cég indulását. Nem éri meg nekik a cirkusz.Amiben kötekedhet, ha az elmaradó haszon miatt perli az államot.
De akkor meg kiderülne a valós haszonkulcsa, az meg megint kínos lesz. -
timea1991
tag
a t-mobil bíróságra viszi az ügyet ennyire fél a kunkurenciától
-
Hmura
tag
http://index.hu/tech/cellanaplo/2012/03/12/masodfokon_is/#comments
Végleges: jöhet az állami mobilcég
2012.03.12. 12:44 - Tóth Balázs|
Elkezdheti építeni a mobilhálózatát a Magyar Posta konzorciuma, miután az NMHH másodfokon is elfogadta a frekvencia-aukció eredményét. A Magyar Telekom, a Vodafone és a Telenor még bíróság elé viheti az ügyet.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavaly augusztusban kínált fel árverésen néhány szabad blokkot a 900 MHz-es frekvenciasávban, a január 31-i eredményhirdetést követően a piacon lévő mobilszolgáltatók, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone fellebbezett a döntés ellen. Az árverésből korábban kizárt romániai RCS&RDS (a Digi tulajdonosa) és a vietnami VIETTEL Group nem éltek ezzel a jogukkal.
A Telenor a fellebbezését teljes egészében üzleti titoknak minősítette. A másik két szolgáltató alapvetően azt kifogásolta, hogy az új szereplő, a Magyar Posta konzorciuma is részt vehetett az árverésen. Eredetileg állami szereplő nem pályázhatott volna a frekvenciákra, ám egy rendelet elgördítette az akadályt a Posta útjából. A fellebbező szolgáltatók azt is problémásnak találták, hogy belföldi roamingszolgáltatást kell nyújtaniuk az új szolgáltatónak.
Az NMHH hírközlési elnökhelyettese, Mátrai Gábor a másodfokú eljárásban helybenhagyta a hatóság korábbi döntését, tehát a Magyar Posta, a Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Villamos Művek konzorciuma elindíthatja a szolgáltatását. Ezzel a döntéssel az árverés eredménye jogerőre emelkedett, az érintettek a Fővárosi Törvényszéknél kérhetnek további jogorvoslatot.
A konzorciumnak először a nagyvárosokban és az autópályák mentén kell kiépítenie a hálózatát. Az országos lefedettség elérése szakértői becslések szerint a következő években több tízmilliárd forint befektetést igényel az állami cégektől. A hálózatépítést jelentősen megkönnyítik a Magyar Posta és az MVM birtokában lévő ingatlanok, hiszen a konzorcium sok esetben úgy tudja majd elhelyezni a bázisállomásait és az antennákat, hogy nem kell hosszadalmas és költséges eljárással területbérleti jogot szereznie.
Gondoljunk csak a villanypóznákra, és a sok száz postaépületre, amelyeknek a tetejére hamarosan antennák kerülhetnek. Ahol pedig nincs saját ingatlanja a konzorciumnak, ott egy ideig más szolgáltató hálózatán is roamingolhatnak az ügyfelei.
Ami pedig az első előfizetőket illeti: rögtön elterjedt az a hír, hogy néhány állami cégnél már hónapok óta ismerik azt a dátumot, amikor átváltanak a leendő állami szolgáltatóra. Ez kétségtelenül ravasz húzás lenne, mert komolyabb marketinges erőfeszítések nélkül tudnának ügyfeleket szerezni. Persze az állami szektor önmagában nem hozna elég nagy piaci részesedést, de ebben az üzleti modellben vannak még lehetőségek. Ha a konzorcium jól alakítja ki a tarifacsomagokat, akkor nemcsak az állami alkalmazottakat, hanem a családtagjakat is szolgáltatóváltásra ösztönözheti.
A jelenlegi mobilszolgáltatók nem járnak túl jól a negyedik szereplő megjelenésével, ám ennek az ellenkezője mondható el a beszállítókról. A jelentős hazai fejlesztői bázissal rendelkező Ericsson, a Nokia Siemens Networks és a kínai Huawei is jelentős állami megrendelésekhez juthat a következő években.
-
Hmura
tag
válasz
timea1991 #172 üzenetére
Valóban érdekes cikk, három dolgot emelnék ki belőle:
1.
A másodfokú döntés egyébként jóval a rendelkezésre álló 45 napos határidő lejárta előtt született,Ebből azt a követeztetés vonható le, hogy a hatóságnál nem a hármas kartell felé
lejt a pálya, mert akkor kivárták volna a 45 napot. Ez jó hír.2.
Az új cég üzleti modellje nem hivatalos információk szerint elsősorban az állami szektor kiszolgálására, valamint adatszolgáltatás nyújtására fókuszálhat.Ez annyira nem jó hír, mert a 4. szolgáltató nem lesz arra rákényszerülve,
hogy tűzzel-vassal előfizetőket szerezzen, és lenyomja az árakat.
Nem lesz gyorsan olcsóbb a mobilnet sem, mert amíg nincs saját hálózata,
addig nem tudja olcsóbban adni a netet.3.
a konzorcium ugyanis a másodfokú döntést követően várhatón százmilliós értékű beszállítói tendereket írhat ki, ahol olyan piaci szereplők indulhatnak, mint az Ericsson, a Huawei, a ZTE, a Nokia-Siemens Networks vagy az Alcatel-Lucent.Itt borítékolható a kínaiak győzelme, mert messze a legolcsóbb ajánlatot fogják tenni.
Csak nehogy a ZTE legyen a befutó, mert akkor ajajjjj.... -
timea1991
tag
http://www.hwsw.hu/hirek/48217/nmhh-mobilszolgaltato-tender-aukcio-vodafone-magyar-telekom-telenor.html
érdekes....
-
Hmura
tag
válasz
timea1991 #165 üzenetére
Félreértetted. 45 nap múlva nem lesz új döntés, hanem 45 nappal
később kezdheti meg a tényleges lépéseket a 4. szolgáltató.Csak időhúzás, gondolom most a kartell összeül, és agyalnak azon,
hogy hogyan lehet megnehezíteni a új szolgáltató indulását.
Abban biztos vagyok, hogy percdíjcsökkentés és normális áron
kínált készülékek eszükbe sem jutnak, mint ötlet. -
válasz
timea1991 #167 üzenetére
Mindhárom, jelenleg a magyar piacon szolgáltató cég élt e jogával! Egy forrás
(Én megköszönném, ha úgy fogalmaznál, hogy az érthető legyen az olyan gyengeelméjűeknek* is, mint én vagyok! Erre gondoltam: mert olcsó áraival csökkenne a már piacon levők nyeresége felborítani a status qut...)
(* Magamat kigúnyolom, ha kell, de hogy más tegye, azt nem tűröm el...(Cyrano: Orr monológ))
Sztbeni:
Fröcsögés előtt egy kis tájékozódás?
-
timea1991
tag
Megfellebbezték a határozatot. 45 nap múlva új döntés
-
timea1991
tag
Megfellebbezték a határozatot. 45 nap múlva új döntés
-
Hmura
tag
válasz
dellfanboy #144 üzenetére
"cégben lévő üzletrészét bármikor eladhatja."
Értelmezni is kell ezt a sort. Ha akarja, akkor eladhatja bármelyik
már a hazai piacon jelen lévő szolgáltatónak, vagy egy erős, fizetőképes
külföldi partnernek.
Itt két kérdés lesz:
1. a 3 jelenlegi összedob-e annyit, hogy beszálljanak a negyedikbe,
ezzel biztosítva a kartell további fenntartását
itt kérdés, kint sikerül megkenni.
2. lesz-e olyan külföldi agresszív kismalac (Orange, DIGI, stb..)
aki szeretne magának piacot, és megér neki beszállni a negyedik
szolgálttóba. Szerintem lesz. -
timea1991
tag
szerződés szerint 2015ig nem adhatják el de a résztulajdonosok bármikor kiszálhatnak hátha lesz külföldi aki többé megveszi pl digi
-
timea1991
tag
elfogják adni mint a voda esetében
-
Sztbeni
őstag
Azért a negyedik nevére kíváncsi leszek
-
Sztbeni
őstag
válasz
dellfanboy #146 üzenetére
-
Sztbeni
őstag
válasz
dellfanboy #144 üzenetére
elvileg muszáj lesz lefedni az autópályákat meg a 30 ezernél nagyobb városokat.
ja, és a 900-as 3G szempontjából a Voda járt legjobban.
-
dellfanboy
őstag
nekem az utolsó bekezdés új info volt nevezetesen:A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy bár a konzorcium 2015-ig nem értékesítheti a licencelt frekvenciát, a közösen létrehozott cégben lévő üzletrészét bármikor eladhatja.
következő kormányváltáskor szerintem tuti el lesz adva havernak óccsóért...
illetve arra is kiváncsi vagyok pesten kivűl le fogja-e fedni bármikor is.. -
Sztbeni
őstag
900/1800/2100 MHz-n lesz szolgáltatás. Vagyis sanszos, hogy a 900/2100-ast 3G-re használják, az 1800-at meg LTE-re.
-
dellfanboy
őstag
hvg-n már van eredmény, ha vkinek van bővebb infoja azt közzétehetné
[link] -
club1
veterán
válasz
dellfanboy #133 üzenetére
A negyedik szolgáltatóhoz nem az államnak kell pénzzel rendelkeznie, hanem a negyedik szolgáltatónak. Azaz ha lesz negyedik szolgáltató, attól az állam (sok) pénzt fog kérni.
-
Sztbeni
őstag
válasz
dellfanboy #135 üzenetére
még nincs, most megy az eredményhirdetés az újságíróknak, majd ha végetér, akkor lesz publikus.
-
dellfanboy
őstag
válasz
eredményt még seholse látok
-
Sztbeni
őstag
válasz
nmhh.hu
Az árcsökkentés és a lefedettség növelése miatt lenne jó a negyedik, mert mind2 itt az egyik legrosszabb Európában.Mondjuk az lett volna az igazi, ha a Digi nyeri a tendert.
-
Sztbeni
őstag
Ma 10-kor elvileg kihirdeti az NMHH a végeredményt. Hát, kíváncsi leszek. Jó lenne egy negyedik.
-
club1
veterán
válasz
dellfanboy #130 üzenetére
Azért lesz jó, amit előtted egy hozzászólással megírtak. Az EDGE ugyanis csak nálunk szélessáv. Normális sávszélesség csak 3 vagy 4G-n érhető el, ezeknek viszont marha kicsi a hatótávolságuk a magas frekvencia miatt. Alacsonyabb frekvencián jóval nagyobb területek fedhetők le anélkül, hogy újabb tornyokat kellene építeni. A meglévő tornyokon 900 MHz-en nyújtott 3G-vel kb. 80-90%-os földrajzi lefedettséget lehet elérni, míg 2100 MHz-en jó ha 50%-ra van esély.
-
Sztbeni
őstag
[link] Várhatóan rövid időn belül 900 Mhz-n 3G-t csak a Vodafone fog tudni szolgáltatni.
-
Sztbeni
őstag
Kizárták a DIGI-t és a Viettelt. Gondoltam, hogy meg lesz bundázva. Ebben a mocskos országban mit is várok. Jadejó, jöhet a Fidesz GSM
-
Panamaboy
csendes tag
válasz
rudymester #100 üzenetére
Szerintem meg kutyának nem kellenek a frekvenciák. Rég óta hallani a piacon, hogy az állam túl drágán adja a frekvenciákat. Válság van, és senki nem akar 20 évet azzal elbazerálni, hogy megpróbálja azt beszedni, amit a frekvenciákba és a fejlesztésbe beleölt.
-
Sztbeni
őstag
Pályázók:
Magyar Posta Zrt. - Magyar Fejlesztési Bank Invest Zrt. - Magyar Villamosművek Zrt. konzorciuma (államilag támogatott magyar cég)
Romanian Cable System&Romanian Data System S. A. (Román cég, a Digi is az ő kezükben van)
Viettel Group (vietnámi lószar
)
Nagyon remélem, hogy a románoké lesz a licenc, nem kéne se állami cég, se vietnámi.
-
timea1991
tag
A Posta az MVM mel és az MFB vel pályázik
-
donkadavid
tag
szerintem pár év múlva az lesz a trendi hogy mindenki ingyen hivja a másikat...lásd verizon...
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #113 üzenetére
-
vitomi24
tag
válasz
Vegre egy ertelmes ember! -
kpal
nagyúr
válasz
- = Zk = - #111 üzenetére
ha olyan jól menne
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #111 üzenetére
Ne légy irigy..
-
maki12
senior tag
valami noname szolgáltató téleg jöhetne 2 forintos percdijjal
de ez a lehuzás ami most megy az nagyon gyér dolog -
hackeeeee
Jómunkásember
Majd jön valaki olyan, akiről azt se tudjuk, hogy kicsoda, micsoda.. Aztán majd árulják a dualsim-es telókat orrba-szájba.
-
kpal
nagyúr
válasz
- = Zk = - #103 üzenetére
Én havonta 1-2 szoktam videovást csinálni de 3-4 perc és vége mert csak úgy nyeli a pénzt .
(#105) Sztbeni Ezt nem vágom.
-
Sztbeni
őstag
Digi.mobil Románia:
Videóhívás hálózaton belülre: 6,2 cent
Más hálózatra: 21 cent
Spanyol Digi.mobilt hívni videóhívással: 21 centAmúgy a sima percdíj hálózaton belül 1,24 cent, olasz digit 4 cent, spanyol digit 6,2 cent hívni. Valami ilyet itthon is lehetne csinálni, hogy mondjuk román és a magyar digi közt nincs roaming, vagy valami...
-
Sztbeni
őstag
Az orange nem hiszem, hogy pályázni fog, abban meg egyáltalán nem vagyok biztos, hogy olyan jó lenne. Romániában sokáig messze legjobb volt, majd nagyon lemaradt a hálózat fejlesztésében, és jelenleg a Voda utcahosszal előtte jár, de a már a Cosmote és a Digi is. Mondjuk az utóbbi időben keményen elkezdték fejleszteni a hálót, és kezdik behozni a lemaradást. Az áraik mondjuk jók. Az orangénél amúgy az új ügyfelekért megtesznek mindent, de a régieket sokszor le se szarják. Csak a havidíjasoknak adnak kedvezményt, ha új készüléket vásárolnak. Ettől függetlenül jó. De a Digi lenne a legjobb.
-
kpal
nagyúr
válasz
Én azt várom a video telefonálás legyen olcsóbb .
-
rudymester
senior tag
Várom szeretettel, ha tényleg megvalósul a 4. szolgáltató, remélhetőleg nem áll be amásik 3 mellé. Verseny kellene már, nem ez a lehúzás ami most megy.
-
pszili8
aktív tag
Jó lenne már valami új mert többe kerül most telefonálni,mint 14 éve....Miért ne érné meg egy új szolgáltatónak,itt simán eladják 2x annyiért a díjcsomagokat mint 300km-re nyugatra,itt lehet ezt játszani...
-
m@xsys
senior tag
Ha olyan árakba szolgáltatna ami megéri a jónépnek, akkor sokan lennénk akik a régi előfizút megtartva (kötelező rabság) vennénk újat mellé.
Voda is valahogy így kezdte, mindenkinek volt Westeles és Pannonos SIM-e mellette.
-
RaveForce
veterán
egyébként ők odabaxhatnának árban a mostaniaknak, és még csak megsem éreznék:
-
doncortio
senior tag
Én meg Balmazújvároson (hegyes nincs messze) egyálta nincs vétel
folyton szakadozik a vétel, szarul hallani a másikat (és ő is minket) és mindig magától bontódik a beszélgetés. Többek között ezért sincs Telenor üzlet itt... inkább rendesen meg kéne csinálnia a lefedettséget semmint gyorsítani a meglévő szart
-
blueMerle
veterán
A témához némileg kapcsolódó érdekesség: [link] (szlovákia)
-
Szokenesz
senior tag
Ezekkel a hihetetlen mértékű fejlesztésekkel eljutunk oda, hogy végre 2011 közepén tudjak bent az épületben is telefonálni Telenoron szakadozás nélkül a város közepén vagy ennek a 900Mhz-s frekvenciának nem lesz erre hatása?
-
kpal
nagyúr
Remélem még olcsóbb lesz a telefonálás ha már 4. is lesz.
(#91) doncortio: Egyik ismerősöm Nagyhegyesen lakik és neki egész korrekt a Telenoros net igaz egy usb hossza bitóval az ablakhoz teszi a kütyüt .
-
doncortio
senior tag
Postafon, beszarás
dJuice még él, a reklámja is megy. ATelenor hálózata pedig egy vicc! Debrecentől 20km-re lakom, de NINCS térerő! Bár ők adják a legtűrhetőbb mobilnet csomagot...
-
Dot
őstag
Én megpróbálom a jobb oldalát nézni/szóval kicsit más szemszögből/:
-új munkahelyek
-nagyobb verseny olcsóbb árak -
kisember07
csendes tag
Nekem van egy olyan érzésem, hogy a Digi bepróbálkozik majd.
-
- = Zk = -
félisten
ez Mo. sanszos lenne a 4. szolgáltató. pláne a Narancs.
ellenben ha mégis törénik valami, bármi ami kicsit is megmozgatja ezt az igen koszos, iszapos állóvizet, nah annak örülnék a legjobban -
bodrob
csendes tag
Gengi (#41) jól összefoglalta a lényeget. Bár én laikus vagyok, semmi közöm a mobil távközlési iparághoz, de józan paraszti ésszel simán belátható az érvelés.
Úgyhogy mindenki, aki itt drasztikus árcsökkenésben reménykedik, jobb ha bilibe lógatja a kezét és felébred gyorsan.Aztán ha mégsem lesz igazunk, akkor legfeljebb kellemesen csalódtunk egyet.
-
markymarky
csendes tag
Nem... A Telenor cseréli az egész hálózatát, jobb GSM, GPRS,EDGE,3G (HSDPA, stb), ehhez jön a HSPA+ (21MBps) azaz a Hipernet, és LTE képessé teszik a hálózatot..... Országszerte, kb. 6000 állomáson.. Nem mellesleg rá is fér arra a sz@r hálózatra...... A voda egyenlőre csak 14,4MBps-ra gyúr.....
-
Napfénysüti
nagyúr
A versenynek jót tenne egy 4. szolgáltató de nem látom reális esélyét hogy ez megvalósuljon.
-
szp1
addikt
Azért itt ijesztő egy picit...szerintem K.K. klasszissal jobb.
-
catroot
veterán
válasz
Valentino K. #54 üzenetére
A BM-es szóvivő viszi nálam a prímet...
-
Sztbeni
őstag
az nmhh oldalán azt írják, hogy a győztes használhatná a 2100-at is. Így már van értelme
-
Rhino666
addikt
Negyedik?
Nem az ötödik??
-
Igen, a lefedettség jobb ettől. Ez így van.
A minőségre vonatkozóan: gondolj bele, milyen volt a különbség a középhullámú és a rövidhullámú adók között. Ha normálisan meg tudnak oldani adatátvitelt 900MHz-en, akkor rendben. De valahogy kétlem. Lehet, hogy jobban befogod egy lakásban, de kb. olyan ez, mint a rádiós netszolgáltatás és az otthoni routered között. Egyik messze megy, másik stabil és gyors.
-
kerelo
aktív tag
4.dik szolgáltató.kíváncsi leszek most megvalósul e?
-
-
De, konkrétan azt jelenti. Mindenképpen nehezebb rajta dolgozni, ugyanakkor nagyobb a hatótávolság is. Ezenkívül a mind a toronynak, mind az eszköznek nagyobb fogyasztása van.
Inkább arról szól ez, hogy pénzt szedjenek be valakitől.Azok, akik a sok szolgáltatóval dobálóznak: Ma már eléggé teli a piac, túl nagy szeletet nem tudsz belőle kiszedni. Egyetlen esélyed, ha évekig alacsony áron, magas minőséget szolgáltatnál. Ehhez pedig hatalmas pénzügyi háttér kell. Más az, amikor egyszerre indulsz a többiekkel, és más az, amikor úgy kell összelopnod a a kuncsaftokat.
-
-
club1
veterán
válasz
amdphenomX4 #58 üzenetére
Hát nem tudom, én mind görögben, mind horvátban eddig csak 3-3 szolgáltató hálózatával találkoztam... Persze tudom, hogy a görögöknél van 4. szolgáltató is, de mennyit ér, ha csak az ország 3%-át fedi le?
-
Mobilarena hír 2009:
"Az 1987-ben elfogadott GSM Direktíva értelmében a 900 MHz-es frekvenciasáv Európában kizárólag GSM szolgáltatások számára használható fel. Az akkoriban igen előremutató, egységesítő szándékú intézkedés mára már kissé elavult, ráadásul komolyan gátolja is a 3G hálózatok elterjedését. Számos szolgáltató jelezte, hogy a nagyobb területek hatékonyabb lefedése érdekében praktikus lenne ha a jelenleg használt 1800 MHz-es tartomány mellett a nagyobb hatótávolságú, vagyis kevesebb antenna telepítését igénylő 900 MHz-es frekvenciasávot is felhasználhatnák 3G vagy LTE szolgálások biztosítására, hiszen ez elsősorban gyéren lakott területeken segíthetné a technológia elterjedését.
Az október elején hatályba lépő új direktívát az Európai Parlament után az Európai Unio Tanácsa is jóváhagyta, mely révén a 900 MHz-es frekvencián megkezdődhet a 3G, majd pedig az LTE szolgáltatások biztosítása is. A döntés igen komolyan meggyorsíthatja majd a lakott területek teljes 3G lefedését is, mely során a szolgáltatók akár 1,6 milliárd eurót is megspórolhatnak a kevesebb szükséges bázisállomás telepítése révén.
"
-
Sztbeni
őstag
A Digi lenne a legjobb. Romániában csak 2100-on hihetetlen lefedettséget csinál. Ja, és 5 euró 5 giga net prepaidba
-
Sztbeni
őstag
Hülyékezek? Csak 900-on 3G? 900/2100on kéne!
-
callmeakos
veterán
Hátha olyan korrekt lesz a hozzáállása mint a djuice-nak jöjjön csak
-
Youri
veterán
Kiváncsian várom
-
amdphenomX4
csendes tag
jöhetne az o2 vagy az orange.
(#50) Totheground
még liechtenstein-ben, görögben, horvátországban is 4 szolgáltató van.
(ruszkiknál 10, németeknél 7)
-
vitomi24
tag
válasz
Totheground #50 üzenetére
Gratulalok az ertelmes hozza szolashoz!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Totheground #50 üzenetére
Telített a piac, 3 szolgáltatóval? Azért azért nem mondanám... Mondjuk Én ezt inkább úgy fejezném ki, hogy kicsi az ország több szolgáltatónak.. Bár olyan szinten jó lenne, hogy lehet lenne árverseny..
-
Totheground
addikt
Szerintem van annyira telített a piac, hogy egy új szolgáltató ne akarjon bevonulni...
-
flash-
veterán
engem ebből a cikkből csak az érdekel hogy a ki az a hölgy a kép jobb oldalán
-
Jöjjön csak lesz legalább egy kicsi verseny...Vagy megegyeznek szépen..
-
Kryczek
aktív tag
virtuális szolgáltató szerintem felesleges. ugyan az a szar csak kicsit olcsóbban. tényleg valami O2 vagy Orange kéne. Most attól hogy egy Telenoros stickre rátesznek egy XYGSM matricát, attól még az ugyanaz a szar marad...
-
Zolás
addikt
Akkor itt indul majd a Postafon nevü vicc, vagy lesz valami erősebb is
-
Gengi
senior tag
válasz
Brutális eb #37 üzenetére
Nyilván maradok is. Nem tettek semmi olyan érdekeset ,amit mások ne nyomtak volna. A digi megjelenésekor és előtte is sorra hozták hozzánk a hasonló kaliberű szórólapokat szinte noname kábelszolgáltatók. A Technika meg igenis olcsóbb lett és folyamatosan tömegesedett az egész és ez tény.
De nem megyek át egy másik területre.
Lássuk a kész tényeket ,hogy miért nem lesz itt semmi és miért nem is érdemes belekezdeni a magyar mobilozásba:
1; Djuice megbukott (Közeli példa)
2; Magyarországon bevezetésre került a Különadó ,amely igencsak megsarcolja a szereplőket
3; A piac 110%-on ketyeg.
4; A magyarok nincsenek abban a helyzetben ,hogy 2-3 telefont és hozzátartozó előfizetést is tartsanak.
5; Jelenleg a világ egy újabb gazdasági válság felé sodródik.
6; Új szereplőként saját hálózat kiépítése ,amennyiben nem szándékozik ezt megtenni úgy bérelnie kell a hálózatot ,ami már önmagában is dúrva árakat eredményez.
7; Ha elkezdene a telefonokkal akciózni és olcsón dobálná az emberekhez fél év alatt szétlopnák a céget.
8; Ha még ezek után is be szeretne valaki lépni hozzánk beleütközik a régi szolgáltatók előnyébe ,hogy "levédik" az embereket a hosszú hűségidőkkel.Ilyen körülmények közt nagyon nehéz árversenybe kezdeni és hosszútávon egy új szereplő nem jöhet jól ki belőle.
-
Cece04
tag
Szerintem se tenne rosszat a versenynek egy újabb szolgáltató. Mondjuk a piac elég zárt a hűségek miatt,de azért egy jó árral biztos,hogy fokozni lehetne a versenyt.
Egyébként az LTE hálózatot nem a voda építi éppen? -
Brutális eb
addikt
Nem kötekvés de maradj ebben a tudatban.
Szerinted olyan szivesen adnak többet a cégek ha nincs kikényszerítve a verseny?
Ha nincs digi évekig húzták volna le az embereket.Emlékezz vissza hány módszerrel akarták befeketíteni őket a versenytársak.(Perek,rosszindulatú pletykák,mocskolodások,forumkat elöntő hangulatkeltők.)Ez most nem digi fanatizmus de igenis rohadt sokat tettek azért,hogy legyen árverseny.Tényleg nézz vissza digi elött milyen árak voltak.Aztán megérkeztek és hopp brutális verseny kezdődött mind árban mind minőségben.A minőségben igazad van tv csomagom nem is tőlük van.De a net és a telefon igen jó árban is és minőségben is.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Majd a o2 !
-
AMD ehog
aktív tag
A Digi, Telefónica O2, 3, vagy a Vip lenne a legjobb, bár a Vip az Vodafone partner, nem valószínű, hogy ide jön...
-
JR.CSé
senior tag
Kíváncsi vagyok h ki fogja megnyerni + sikeres lesz-e.Ha meg már megvélőé lesz akkor mit fog tudni kezdneni vele.
-
Cathulhu
addikt
Igenis jojjon valaki nagy, mert az 500 mega 2000-ert rohadtul szanalmas kategoria.... Persze nezzel jutyubot meg berelj filmeket a marketbol... Max wifin....
-
miklegabor
csendes tag
Én a Felvidéken élek, és itt az Orange a legnagyobb:-S Nagy szar az egész, a kártyásoknak soha semmi akció, itt ez a legdrágább, ne akarjátok. 2 éve van O2, most van Orange-os meg O2-s SIM-em is, és az O2 sokkal jobb. Állandó akció, névnapkor ingyen SMS, a legutóbb teljesen ingyen SMS-eztem hálózaton belül egész decemberben mindenféle aktiváció nélkül, ingyen:-) Szóval hajrá O2
-
-
vitomi24
tag
Csak Orange ne legyen,nagy szar szolgáltato.Three jöjjön inkabb és akkor lesz ingyen skype.
-
-
szp1
addikt
"A korábbi mobiltender kapcsán felmerült aggályokat és feltételezett ügyeskedéseket az NMHH így próbálja kordában tartani."
Magyarisztánban? Jó vicc.....a fele pénznek már megvan a helye...
-
markymarky
csendes tag
Khm... A Telenornak van egyedül, most csak szabad frekvenciája, ami az övé, arra építik az LTE-t a többinek még pályáznia kell..... Tehát nem tudom mi ez a nagy sírás-rívás.....
+1 annak aki azt mondja, hogy jöhetne az Orange, normális árakkal...
(Esély sajnos nincs rá,bár ha jól tudom, évekkel ez előtt érdeklődtek már irántunk... )
-
Gengi
senior tag
válasz
Brutális eb #13 üzenetére
Inkább ez a technika olcsóbbá válásának a tömegesdésnek és a fejlesztéseknek köszönhető mintsem a diginek (aminek a minőség megitélése még most is kétes).
-
djculture
félisten
Remélem nem valami virtuális szolgáltató lesz,mert akkor az egész úgy hülyeség ahogy van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Brutális eb #13 üzenetére
Szerintem nagyobb szolgáltató nem nagyon fog ráugrani, hacsak nem a jelenlegiektől nem vásárolja meg valaki...
De majd meglátjuk..
Digi Mobile..
Ajj, ugyanmár.... Itt ugyan sz@r mint előtte a Tvnetwork volt.. Probálják helyrehozni, dehát nem sűrűn képesek rá.. Nekem ingyen se kéne Digi, ha 100/100 megát adna, akkor sem, mert itt rohadtul nem megbízható... Az analóg Kábeltv is szörnyű, a support meg végképp...
-
m@xsys
senior tag
Reméljük történik is valami ebbe az állóvizbe
-
A kecskeméti Btel volt az egyik konkrét érdeklődő legutóbb, valószínű, hogy ők meg is próbálják/próbálták
-
Brutális eb
addikt
Digi mobil jöhetne.Lenne árverseny nem ez a 3 céges lehúzos kartel uralom.
Gengi
"akkor egy 4. szintén tőkeerős sem hozza meg a megváltást. "Pedig bizonyos területeken(tudom kevés embernek viszonylag de mégis)
meghozta az áttörést pl a tányéros,kábeles tv és brutál net vonalon,+digitális telefon.
Digi előtt olyan szontű lehúzás ment ,hogy a pofám beszakadt.
Rossz kábeltévék kevés adóval trágya minőségben 15 ezerért pl. -
Gengi
senior tag
Érdekes ,hogy úgy beszélnek a 4. szolgáltatóról ,mint aki majd a világot megváltja. Értelmetlen rossz befektetés Magyarország egy igazi még nem jelenlevő szolgáltatónak. Ha egy 3 szereplős piac nem képes normális árversenyre (Márpedig igencsak tőkeerős multikról van szó) ,akkor egy 4. szintén tőkeerős sem hozza meg a megváltást. Esetlegesen csak a kezdeti akcióik talán lehetnek jók ,de csak ábránd.
-
zola8van8
tag
Jó is lenne egy új ( nem virtuális ) szolgáltató, aki elhozná a mobilinternet utópiát
-
Earl_Muttley
őstag
Orange jöhetne...
-
mrhitoshi
veterán
Nem jön ide semmi, majd a T levadássza.
-
Kinder
senior tag
Jön majd a f@sz@tel, vagy prímatel, vagymi
-
hackeeeee
Jómunkásember
És ez jó?
Most nem azért, csak gondolom, hogy nem poénból tértek át a magasabb frekvenciák használatára a szolgáltatók...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 i5-4300y 4gb 128gb
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- 1
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest