- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Yettel topik
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
alamuszi
senior tag
A Baj az, hogy ennyiért már kapsz egy jó minőségű monitort, és hozzá egy Bármilyen minőségi Notebookot, ami valóban alkalmas munkaállomásnak is. (Persze Windows alapokon W520, M4400, W8540, W8560). MacBook pro-t most ne tegyük ide, mert az nem Mobil munkaállomás. Klasszikus irodai munkaállomásnak meg picit drága 600 - 700 Ft. Igaz kétlem, hogy az apple az AIR-t munkaállomás feladatokra tervezte volna 2x " os monitorral ,ezt a benne lévő VGA fogja legelőször lehetetlenné tenni, a HD3000 nem annyira hatékony ekkora felbontásokon, noha működne vele, nem lenne élvezhető a használata.
SZTEM.
Alex91:
"valaki kihoz valamivel gagyibbat joval olcsobban hozza
.)"
Én drukkolo a csatlakozó felületnek, hogy terjedjen el, de ennek még idő kell. Az apple túl kis számban értékesít Mobil számítógépeket gépeket, ahhoz, hogy gyorsan elterjedt szabvány legyen belőle.
-
madgie
titán
Nem éppen szép alternatíva, de vehetsz olcsó SB alapú gépet, gondosan kiguglizva, melyik alaplappal kell a legkevesebbet mókolni (Giga lapokat ajánlják elsősorban), sok rammal, olcsó VGA-val (vagy IGP) , egy Dell U2311H-val is megvagy kábé 120k-ból és zsírul megy rajta a Lion (vagy akár a Win7)
-
alamuszi
senior tag
Igen az apple support szerint:
Amúgy tapasztalataim szerint vannak gondok az Apple által kiadott Win 7 driverekkel, nem 100 % -osan ugyanaz, mintha natívan telepítenél egy notebookra Windows 7-et. Szóval nem minden fog működni jól rajta, persze ez csak akkor jelentkezik majd, ha igen speciális felhasználásra szeretnéd használni. (Videóvágás, pl ediussal stb), MIndennapi program telepítgetésre, és a mindennapi átalgfelhasznállásra nagyon is alkalmas
Én nem próbáltam még csak Snow Leopard alatt. Ott ment a dual boot.
Az eszköz neve Boot Camp.
-
alamuszi
senior tag
Hogy pontos legyen a válasz, és elnézést ha túl szakmai, az HFS mint filerendszer kb 25 éves majd ezt portolták először kislemezekre, majd kb 13 évvel ezelőtt megjelent a HFS+, ami jóval modernebb volt naplózás, tranzakciókövetés miegyéb, majd a 10,3-nál ,
megjelent a HFSX ami a HFS+ egy továbbjavított változatam nem is ez a lényeg a HFS+-nak hívták tovább is, a HFS+ i-node alapú fájlrendszer töredezik mint minden fájlrendszer de kis mértékben így nem kell töredezettségmentesítened, csak nagyon nagyon ritkán.Valamint érdemesebb NTFS-re formáznod, mert azt minden natívan ismeri, valamint ha kezdő Mac-es vagy vagy az leszel, akkor a Windows-t így is úgy is előveszed, majd, én 3 éve csak Linuxot használok, de a Windows nem tudom kikerülni. Ha kölcsönadod, vagy elviszed valahova, nem biztos, hogy Macen vagy Linuxon fogod használni a merevlemezed. Szóval rársz arra még, hogy a egy külső merevlemezt HFS+-ra formázd. Sebességszinten nem lesz akkora különbség hogy majd meg is érezd, jelentős mértékben.
Persze ez MAGÁNVÉLEMÉNY.
-
vanhalen
senior tag
"szia, koszonom a valaszokat, egyebkent mi a preferalt filerendszer? arra is tudom szivesen formazni!"
Preferált fájlrendszer alatt nem tudom mit értesz, de ha azt, hogy mi számodra a legtesthezállóbb, akkor Os X alatt nyilván HFS+ journaled (Guid lehetőleg)
NTFS-t is olvassa alapból, de írni csak kiegészítőkkel írja tapasztalatom szerint. NTFS-ről kissé lassabban olvas, nekem ez a tapasztalat. Vagy csak HFS+ gyorsabb, nem tudom
Mindenesetre én úgy vettem észre HFS+ al gyorsabban másol, ír stb. ugyanazon a winyón, ugyanabban a gépben (a Winhez képest is, meg NTFS-hez képest is) Nem tudom, mennyire érthetően írtam le, hosszú volt az éjszaka
-
vanhalen
senior tag
Bluetooth-t nem tudom, nem néztem, de a másik két kérdésre:
NTFS-t simán tud írni, csak fel kell telepítened egy programot, pl. a Tuxera NTFS-t, de van vagy 3-4 ilyen, asszem ingyenes is van közöttük. A 1.5 Terás külső winyódra meg.. Tudtommal a Thunderbolt csati-ra ráköthetsz valami kütyüvel (vagy hubbal?) háttértárat, kijelzőt, meg még Isten tudja hány dolgot (egyszerre)
De A USB kapui is rendelkezésre állnak és felismerik alapból (felcsatolják) A Time Machine-ben érdemes is kikapcsolni hogy ne szövegeljen mindíg, ha új winyót dugsz a gépre USB-n
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Airsoft
- Sorozatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Macbook Pro 13" M1 16GB A2338 2020
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest