- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rakal
senior tag
válasz
alamuszi #187 üzenetére
Ez már ősidők óta így van,trendi,luxuscucc,lehet vele villogni,meg jó érzés használni is.
Szóval luxuskategória,amit meg kell fizetni.
A tények alapján viszont egyre többen elhiszik,hogy kell(lsd.WWDC keynote 2011+Apple negyedéves jelentés),pedig válság van,szinte mindenhol a világban. -
xedos
addikt
válasz
alamuszi #152 üzenetére
"Nem csak a Lion-ak, hanem a processzornak inkább, amit bekapcsol a Turbo Boost azonnal nem 17 watt, hanem jóval több a teljesítményfelvétel. Ez az i architektúra egyik hátránya, ez nem az apple hibája. Aztán ott a billentyűzet világítás is, ami szintén fogyaszt. Alaphelyzetben is több a memória benne, nagyobb az SSD, szóval van ami fogyasszon. Még akkor is, ha nincs benne nVidia kártya."
A Turbo boost az úgy műkődik, hogy a keletkező fogyasztás-hűtés szerint állítja a sebességet! Magyarán csak egy magon emeli a feszt és órajelet, nem az összesen!
TUDOMÁSOM szerint... -
acsa77
tag
válasz
alamuszi #144 üzenetére
Ez a felbontás-vita már ezerszer lezajlott. Már réges-rég megoldott a szövegek szép és automatikus skálázása a legtöbb alkalmazásban. A Word és elődei pl. mindig is tudták. A jobb böngészők is (anno Operával kezdve). Gépeléshez pedig kifejezetten szuper a nagy felbontás, akár retina. Ebben az esetben a 11"-hoz célszerű lenne pl. a 2732x1536. És ez nem vicc. Amióta először találkoztam 14-15"-on 1600+-os kijelzőkkel, azóta sokkal jobb a gépelés, olvasás és mindennemű grafikai, műszaki munka.
Egyébként meg akik görcsölnek a Macbook miatt: már egy ideje egyértelműen kijelentette Jobs, hogy az Air az új Macbook. Úgyhogy át lehet állítani az agyakat.
-
arra próbáltam meg célozni, hogy általános használat közben nem éreznéd meg a llano gyengébb cpuját, viszont az opencl-ben kihasználható gpu valódi előny lehetett volna az intel hulladékához képest.
(az inteles tdp (17W) pedig kamu, ezt tudhatnád már: az intel nem úgy számol, hogy az összevethető legyen bármivel, tipikus fogyasztást adnak meg és ennyi. de kérdezem én - mi az a tipikus használat? filmnézésnél? excellezésnél? videotömörítéskor?)
namindegy, ahogy más már írta, lehet a llano szimplán csak elkésett... vagy a thunderbolt kellett az applenek (mindig legyen egy macen olyan csatlakozo, ami lófüttyel se kompatibilis, de legalább jó drága hozzá minden... firewire? emlékszik még valaki?
)
-
Xero
nagyúr
válasz
alamuszi #149 üzenetére
Azt mindenki szereti elfelejteni, hogy míg az előző generációban dedikált GPU volt, addig itt egybe van tokozva a CPU-al. Nem hinném, hogy az előző generáció összesített TDP-je lényegesen kevesebb lett volna.
Nem lesznek nagy gondok itt a hűtéssel. A csökkenő rendelkezésre állási idő egyszerűen a Lion sara. Lényegesen többet vesz ki a GPU-ból menet közben. -
Mr. Byu
aktív tag
válasz
alamuszi #144 üzenetére
Elég jól megbirkóztak az átlagfeladatokkal a régi gépek, tehát szerintem se volt égető szükség ekkora erőre, de hát rágták már nagyon a fülét az Apple-nek, hogy 300 ezer forintos gépekbe ne rakjanak már 2 éves processzorokat...
Belerakták most ezeket, ártani nem ártanak. Talán még olcsóbb is ezeket használni, mint ősrégi C2D procik gyártását fenntartani nagy mennyiségben.
-
vanhalen
senior tag
válasz
alamuszi #126 üzenetére
Én még annyit fűznék hozzá az előttem szóló, egyébként kimerítően informatív hozzászólásához, hogy ha HFS+-t akarsz írni olvasni, akkor Windows alá létezik egy olyan program, melynek neve: "MacDrive". Írni mondjuk nem szeretek Os X fájlrendszerre Windows-ból a jogosultságok miatt, de látja, írja-olvassa stb. Jogokat javítani és formázni is tud Win alól, meg talán DVD-t írni.
Még annyit, ha "maces" leszel: töredezettség ugyan tényleg minimális HFS+ alatt, viszont időről időre érdemes jogokat javítani diskutil-ból, vagy Macpilot nevű App-al (különösen online frissítések után; repair prebuilding, maintenance scripts pl.)Szerk: ma összevissza nyomkodom a gombokat, hogy mi kinek megy, kéretik mgértértéssel lenni
-
audi100td
nagyúr
válasz
alamuszi #117 üzenetére
nem vagyok egy hardcore linux-os, de ubuntu-val nem igen van hiányérzetem, a win-re nem is gondolok, működik minden ahogy és jóval gyorsabb is
fedora-ból próbálgattam a 15-ös verziót, de ez a gnome shell felület nekem annyira nem jött be, szerintem még nagyon kiforratlan, legalábbis laptop-ra nem az igazi
-
vanhalen
senior tag
válasz
alamuszi #108 üzenetére
Így végigolvasva az egész fórumot én értem mire akartál kilyukadni, de azt el kell ismerni, hogy nagyon sz**rul fogalmaztál és hülyén jött ki azok között, akik használnak Os X-et
Egyébként a látszat ellenére igenis eléggé nagyokat ugranak a nagymacskák generációnként. Nézd meg pl. a 10.4-10.5-re váltást. Kb. olyan különbség, mint XP-Vista. Eskü, a Leo-Snow Leoval nekem meg az a tapasztalatom hogy Ciszta-Win7-nyi ugrás (nem tudom jobban megfogalmazni, a ciszta egy számomra röhelyes OS, ennyiből sajnos rossz a hasonlat, de nem tudok jobbat prezentálni
)
Most meg, hogy Snow Leo-ról ugrottak Lionra? A fő fejlesztő még el is hagyta a céget emiatt miről beszélsz?! Merthogy gyökeres változásokon ment keresztül és inkább az iOS-re kezd hasonlítani, a neve sem "Mac" OS X többé... A fórumok tele vannak olyan macesekkel, akik épp emiatt aggódnak, hogy eltűnik hamarosan a megszokott, hagyományos Mac OS és ennek első nagy lépése a Lion.
Belül is sokat túrtak a fejlesztők, a funkcionalitása is átalakult, a ráírt programokra is máshogy reagál, nagyon sok változás történt és nem csak vizuális vonatkozásban. Hogy már nem lemezen adják ki, annak az okai hasonlóak a Steam rendszerhez, egyébként meg App Store-ból hamar letöltheted iTunes mintájára. A SP-k meg mint már te is helyesbítetted magad kb. havonta jönnek ingyenesen és némelyik elég durva változásokat hoz. pl. asszem a 10.6.4-nél volt az Opengl teljesítmény megháromszorozódása ugyanazon a hardveren, de a lényeg, hogy látszik gondozzák a rendszert, nem 2-4 évente jön ki Service Pack, mint Winre hanem van hogy havonta (ha már hasonlítani kell)
-
audi100td
nagyúr
válasz
alamuszi #106 üzenetére
de te azt állítottad, hogy a frissítésekért kell fizetni, ami ha jól vettem le, nem igaz
A Lion egy új OS verzió, nem csak egy frissítés. Talán nem hoz akkora újításokat mint egy xp vs vista/win7, de nem is 70-80e Ft-ba kerül, mint pl. a retail Win7 Ultimate, de akár veheted az OEM-et is a 40k-s árával.
Eleve nem lehet ezt így egy az egyben összehasonlítani, szerintem 30 dodo teljesen korrekt az új rendszerért (aki meg a pendrive-ért kiad +30-at vessen magára), nem tudom min problémázol. Tudom, hogy nem csíped az apple-t, de legalább az olyan dolgokért kritizáld amik tényleg bosszantóak, pl. az alap egy év gari, stb, de úgy is leírod mindig ugyanazokat... Nem kell mindenbe belekötni, csak hogy menjen a balhé, semmi értelme.
-
MIlyen servicepack? Ez egy komplett új operációs rendszer, nem SP. Az OS X-hez is jönnek ki rendszeresen többszáz megás frissítőcsomagok, melyeket akár SP-nek is hívhatsz, és soha nem kellett értük fizetni. Kb olyan, mintha arra sírnál, hogy az MS pénzt kér a win7-ért.
És mutass már nekem légyszíves olyan windows licencet, amivel ingyen lehet a következő generációra frissíteni (remélem nem a vállalati csomagokra gondolsz, mikért évente X milliót ki kell perkálni). -
"Ezt az Apple soha nem fogja megengedni magának. Nem az a kategória, valamint a vevőközönsége nem nézné jó szemmel, ha kis tekjesítménű rendszereket adnának méregárban, Ez is húzós."
mi az a kis teljesítmény? definiáld már légy olyan kedves. az 1.6ghz sandy bridge nem kis teljesítmény a 6 magos i7-hez képest? tehát akkor mégis kis teljesítményű rendszert adnak méregdrágán!
(vagy az előző air? az NAGY teljesítményű volt?
)
netán lehetséges, hogy az apple olyat választ a gépébe, ami keveset eszik (hogy vékony és könnyű lehessen) és eközben ELEGENDŐ(!) teljesítménnyel rendelkezik az átlagfelhasználó számára?
azt gondolod a legkisebb 2/4 magos llano nem elégíti ki (CPU fronton) ezt az igényt? pedig de, valószínűleg kielégítené. az intelénél erősebb GPU pedig megint csak kielégítené egy újabb szegmens igényeit, csak az esetleg már konkurrencia lenne az erősebb termékeikre - a lényeg, hogy legyen külön apple terméked mindenre. telefon, tábla, "netbook", notebook, asztali kisgép, nagygép, ...
és nyilván az intel a szokásos módon is ösztönzi az apple-t az ő termékeik választására
akár 5 évente 1-2 milliárdos büntit is megérhet a presztizs és a 10-20 milliárd extrabevétel a "piszkos játékért"
ha elkapják. de az egyszeri móka volt, szerintem már sokkal óvatosabbak.
-
k.
őstag
Ha kicsit utánna olvastál volna, tudnád:
"Valamint a Macesek azt felejtik el, hogy az összes nagyobb frissítés komoly ezresekbe kerül."
Francokat...". Itt ez az új rendszer, ami letöltve 6000 Ft, ha bemész a starkingbe 25 000 Ft,"
Aha, 1 a bibi, csak netről töltheted le.
" pl nekem mondhatod, mert én tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal. "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már elérhető a Hell is Us legújabb demója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Robotporszívók
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest