- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
turbulencia8
őstag
válasz
turbulencia8 #46 üzenetére
Két évet akartam írni.
-
turbulencia8
őstag
Ha egy induló cégnél már az elején a nyílt szoftverek mellett döntesz, jóval kevesebb gondot okoz, mint egy későbbi átállás. Házon belül nincs formázási probléma, csak akkor, ha valami extra MS betűtípust használsz, ami linuxon nem elérhető (ezeket kerüljük). Ha MC core fontokat alkalmazol, házon belül nem lesznek gondjaid. Ha formázási csicsa is szükséges, nem csak a tartalom, külsős cégnek alapból pdf-et küldesz. Így, hogy mi tudatosan a LibreOffice-ra építünk az indulástól, gyakorlatilag csak előnyét élvezzük a LO-nak. Nekem fájna a mennyiségi licencdíj fizetése, annak a pénznek mindig van és lesz hasznosabb helye. Egy átlag adminisztrátornak, titkárnőnek, pénzügyesnek, és gépészmérnöknek bőven jó a LO.
Egyébként az elmúlt időszakban annyira megszoktam a LO logikáját, hogy határozottan utálok szalagmenüs MS Office elé ülni. Külön poén, hogy a firefoxos personák is működnek a LO-nál. -
turbulencia8
őstag
80 fős létszám egyáltalán nem kicsi, Magyarországon pl. középvállalkozásnak számít (mint releváns infó). Ha már - a szerinted relevánsnak gondolt - infóknál tartasz, a SUSE-t mi alapján rangsoroltad nem túl jelentősnek? Esetleg szubjektív mérce? Feltételezem, mert a Novell nagyon is jelentős vállalat!
-
turbulencia8
őstag
Még édesapám is könnyen megtanulta (és megszerette) a LibreOffice-t! Igaz kénytelen volt, mert linuxot raktam föl neki, wine nélkül. Akik annyira nem intuitívak, hogy erre képtelenek, a mai világban szerinted mennyire értékes munkaerő? Értelemszerűen föl sem vennék olyat, aki csak nyávogna az IT-nek, közben mindenki mást folyamatosan hátráltat!
-
turbulencia8
őstag
A cégek többsége alapból pdf-et vagy a régi 97-2003 doc és xls formátumot használja, ha mellékletet küld valahova - ezekkel nem szokott különösebb probléma lenni. A pdf-fel meg tényleg semmi formázási gond nincs, a LibreOffice pdf-generátora állati jól működik. Kifelé mi is ezeket használjuk, még nem panaszkodott senki, csak ha véletlen pl. 1.2-es odt-t (open document text) formátumot küldtünk. Ilyenkor az MS Office vinnyog egyet, de simán megnyitja.
-
turbulencia8
őstag
Legalább foglalkoznak kicsit a LibreOffice-szal. Én nagyon szeretem, a cégemben is ezt használjuk. Az MS Office-hoz képest az ár érték aránya (mivel az előbbi ingyenes) "végtelenszeres". Az emberek többsége csak szimplán megszokásból használja a - jórészt tört - MS Office-t, pedig a LibreOffice funkcionalitás sok átlag felhasználónak megfelelne - még ha pár dolog máshogy működik (pl. horgonyok a képek beszúrásánál). Mivel a laikusok többsége még lemaradt az OpenOffice-nál, a LibreOffice bármilyen hírmorzsát megérdemel, hogy jobban köztudatba kerüljön.
Köszi IT Café!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest