Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pitman

őstag

válasz turbulencia8 #37 üzenetére

Új cégnél ez kisebb probléma, már működőnél nem egyszerű átállni a cégmérettől és a használt dokumentumok számától függően különböző mértékben. Minél több a már meglévő doksi, annál nagyobb az esély a hibák kialakulására. A probléma akkor kezdődik, ha kívülről kapsz doksit, amit nem tudsz használni vagy azt hiszed, hogy tudsz, csak később kiderül, hogy ez még sincs így.
    A kifele pdf-ben történő kommunikáció sem mindig megoldás, mert valahol megkövetelik, hogy az eredeti szerkeszthető doksit küldd.
    Ismét csak azt tudom mondani, mint korábban: ha a feladat elvégezhető kényelmesen LO alatt, és azokat a doksikat, amit az adott cég használ/kaphat kezelni tudja, nincs gond. Ha valamilyen funkciót nem tud, oda nem jó.
    A ribbon menüben egyetértünk, a véleményemet korábban már kifejtettem (szerencsére nekem nem kell ilyen terméket használjak).

• pitman

őstag

válasz turbulencia8 #17 üzenetére

Pont ez a probléma: kapunk egy xls vagy doc doksit (nyilván az egyszerű doksikkal nincs gond, csak a kissé összetettebbekkel), amit a LO képtelen úgy megjeleníteni, mint ahogy az eredetileg kinézne vagy működnie kellene. Sajnos nem egy esetben futottam már bele ilyen problémára, hogy teljesen újra kellett formázni egy doksit, vagy az excel táblában keresni, hogy melyik képlet ad vissza fals értéket (ez a veszélyesebb, mert lehet, hogy fel sem tűnik a hiba) vagy okoz hibaüzenetet. Egymásba ágyazott függvények esetében még azok sorrendje is befolyásolhatja a végeredményt (excel alatt bármilyen sorrendben jó, LO alatt viszont egyik sorrendben működik, másikkal hibát dob). Az MS alatti odt megnyitás is vagy működik vagy nem (sajnos ez is tapasztalat). És a leírtakat nem is az új MS termékek és általuk létrehozott fájlok vonatkozásában produkálja, hanem a régiek esetén (O2003) is.

Ezért mondom, hogy amíg ilyen anomáliák előfordulnak (Illetve alapvető funkciói, melyek céges környezetben kiemelten fontosak lehetnek, nem tudják ugyanazt, mint pl. az MS, gondolok itt a korábban említett körleveles kérdéskörre. Tudom, hogy lehet vele körlevelet készíteni, de sokkal nehézkesebben, mint a konkurens csomaggal, ráadásul ha bonyolultabb feltételek szerint kell válogatni, azok alapján kell a dokumentumba különböző elemeket beemelni stb. akkor elvérzik. Legalábbis én nem tudtam megvalósítani benne egyszerűbbnek gondolt körleveleket sem. Lehet, hogy a legújabb verziók már fejlődtek ezen téren, ez esetben elnézést kérek a leírtakért.) céges környezetben sajnos nem alternatíva még. Mondom ezt úgy, hogy MS és LO-t is használok munkám során és a csomagok tudásának csak nagyon kis, de az átlagnál kicsit bővebb körét alkalmazom. (Megjegyezve, hogy az új MS termékek kinézetével/használatával [ribbon menü] például egyáltalán nem vagyok kibékülve.)

floatr-nek is igaza van, de amíg az általam vázolt problémák nem oldódnak meg, nem is tud szabadulni, főleg, ha neki azok a területek szükségesek is.

spammer-rel is egyet lehet érteni: akinek az igényeit kielégíti, mindent meg tud csinálni benne, annak alternatíva, akinek problémái vannak, annak azok megoldásáig nem. De itt nem az a fontos, hogy kis- vagy nagyvállalat, közintézmény, hanem az, hogy mire használják. Ha egy közintézmény gépeinek 95%-án megfelel, és a maradék helyeken nem, mert valami fontosat nem tud, ami ott kellene, akkor úgy kell használni, hogy a megfelelő helyen a megfelelő termékek legyenek beszerezve, a többi helyen mehet a LO.

Iscariah: pont az ilyesmivel vannak nekem is problémáim.

Én mindenesetre nagyon örülnék neki, ha a LO rövid időn belül kinőné ezen hiányosságait (és egy kicsit gyorsabb lenne, illetve az egymást követő verziók konstans módon viselkednének, ne kelljen tesztelgetni, hogy amit az előzőben kijavítottak az még az újban is működik-e), és az általam használt funkciókat hasonló hatékonysággal és egyszerűséggel meg lehetne benne csinálni. Onnantól nem lenne kérdés, hogy egyértelműen ezt lehetne preferálni. Otthoni használatra már most is kiváló, véleményem szerint oda több nem nagyon kellhet.

• Vision

veterán

válasz turbulencia8 #14 üzenetére

Azért ne garázscégekben gondolkodj, hanem több ezres vállalatokban, hiszen az MS bevételeinek nagy része innen származik. Itt pedig még nagyon nem alternatíva a Libreoffice.

Az MS Office-hoz képest az ár érték aránya (mivel az előbbi ingyenes) "végtelenszeres".

Azt beleszámoltad, hogy mennyibe kerül a munkatársak átképzése? Vagy csak azt, hogy mennyivel tart tovább egységnyi feladat elvégzése olyan felhasználónak, aki előtte csak MS-t tanult, és használt? Szerintem az MS Office licenc ára simán összejön.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés