- iPhone topik
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
nvyktor
aktív tag
Már működő cégnél a MS verziók közötti migrálás sem mindig egyszerű.
Főleg az általad említett, 2007-tel behozott ribbon váltott ki némelyekből sikítófrászt...Viszont volt olyan probléma is Excelben, hogy a kismillió különböző fájlokba való kereszthivatkozások egy migrálás után megszűntek létezni. Nem voltunk túl népszerűek emiatt...
-
ddekany
veterán
Vicces, hogy említed a feltételes formázást, pont azzal szívtam Calc-ban mult héten... Annyi lett volna, hogy érték szerint színezve voltak a cellák pirostól (max) zöldig (min). Egyrészt valami irgalmatlan lassú lett tőle a Calc, de még mozogni is nehézkes volt a cellák közt, mintha minden mozdulatnál újraszámolta volna a világegyetemet. Aztán ha másoltam vagy átrendeztem sorokat, szétszakította a formázási területet, és már a cafatokon beüli maximum és minimum alapján állapította meg a színeket. Tehát minden ilyen művelet után el kellet vele dobatni az összes formázási cafatot, és újra megadni az egészet. ARGH!
-
turbulencia8
őstag
Ha egy induló cégnél már az elején a nyílt szoftverek mellett döntesz, jóval kevesebb gondot okoz, mint egy későbbi átállás. Házon belül nincs formázási probléma, csak akkor, ha valami extra MS betűtípust használsz, ami linuxon nem elérhető (ezeket kerüljük). Ha MC core fontokat alkalmazol, házon belül nem lesznek gondjaid. Ha formázási csicsa is szükséges, nem csak a tartalom, külsős cégnek alapból pdf-et küldesz. Így, hogy mi tudatosan a LibreOffice-ra építünk az indulástól, gyakorlatilag csak előnyét élvezzük a LO-nak. Nekem fájna a mennyiségi licencdíj fizetése, annak a pénznek mindig van és lesz hasznosabb helye. Egy átlag adminisztrátornak, titkárnőnek, pénzügyesnek, és gépészmérnöknek bőven jó a LO.
Egyébként az elmúlt időszakban annyira megszoktam a LO logikáját, hogy határozottan utálok szalagmenüs MS Office elé ülni. Külön poén, hogy a firefoxos personák is működnek a LO-nál. -
ddekany
veterán
Egyet kell értsek... Mióta van, szórványosan használok LO-t, így többek közt idén is, és bizony szinte ahányszor elővettem, annyiszor futottam bele valami anomáliába az MS Office dokumentumok kapcsán, amivel dolgoznom kellett volna. Van hogy csak szét van csúszva valami (bár néha ez elég nagy káoszt okoz), de nagyon sokszor volt, hogy egyszerűen elszállt a LO ha bizonyos dokumentumot meg akartam nyitni. A "kedvencem" az volt legutóbb, mikor szerkesztettem egy munkahelyről hazahozott amúgy elég egyszerű docx-ot, és másnap a munkahelyemen nem tudta megnyitni az MS Office, mondván hogy sérült a fájl. Úgyhogy tehettem fel LO-t ott is... És szerintem itt kezd igazán rázós lenni a dolog, hogy ha módosítani is akarsz egy MS Office dokumentumot (mert különben használhatnál ingyenes MS Office Viewert is), és azt visszadobni a céges vérkeringésbe, ahol van MS Office is. Ki meri ezt kockáztatni? Van gond elég enélkül is...
"Otthoni használatra már most is kiváló, véleményem szerint oda több nem nagyon kellhet."
Attól függ mi az az otthoni használat... Ha máshonnan kapott dokumentumok megnyitása is benne van, akkor max. annyit lehet mondani, hogy nem érné meg kifizetni emiatt az MS Office-t.
-
turbulencia8
őstag
A cégek többsége alapból pdf-et vagy a régi 97-2003 doc és xls formátumot használja, ha mellékletet küld valahova - ezekkel nem szokott különösebb probléma lenni. A pdf-fel meg tényleg semmi formázási gond nincs, a LibreOffice pdf-generátora állati jól működik. Kifelé mi is ezeket használjuk, még nem panaszkodott senki, csak ha véletlen pl. 1.2-es odt-t (open document text) formátumot küldtünk. Ilyenkor az MS Office vinnyog egyet, de simán megnyitja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest