Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attila9988

őstag

válasz Morden24 #101 üzenetére

Ja...... így már értem. Fura de sohasem gondolkodtam egy percet sem azon hogy le kellene fordítani. Az angolban egyébként is sok minden van amit egyszerűen nem is szabad lefordítani mert ba***ság lesz belőle ha szó szerint vesszük....

• attila9988

őstag

válasz Morden24 #98 üzenetére

hanem mert letölt vagy egész nap tecsőt néz.

Valaki magyarázza már el nekem hogy hogyan lesz a "youtube" -ból "tecső"???
    Sokan írták már így, egy darabig eltartott hogy rájöjjek mire gondolnak. Ez valami netes humor vagy mi? :F

törölt tag

válasz Morden24 #96 üzenetére

Én pl napi 20 -30 számot meghallgatok a YT-n nem értek hozzá nem tom mekkora mennyiség ez.

Csak azt akartam mondani hogy sokan használják ám rendesen...

• Penge_4

veterán

válasz Morden24 #57 üzenetére

"milyen honlapokat látogatsz te, ahol néhány nap alatt pár gigát forgalmazol?"

Szimplán használom a gépet. Hotfixek meg ilyenek. Ha nem használok rendes adblockot, akkor a sok kis 6-8 megás flashekből, HD YouTube videókból, meg bármi másból simán összejön.

"Egyébként biztos jó a flashblock, én meg inkább használok 64-es böngészőt"

Ha neked az jó, hogy minden harmadik oldalon beúszik egy sáv, hogy hiányzó beépülő, telepíted-e. :)

Plusz ha linkel valaki egy YouTube videót akkor sem tudod megnézni egy kattintással anélkül, hogy más böngészőt indítanál.

silver star: A Flashblock csak Flasht blokkol, ráadásul ott a Chrome-os content policy is, mivel addon. A BFilter külső alkalmazás, tehát sokkal jobb, csak kell hozzá egy kis regexp ismeret.

"Azért picit elgondolkodtató"

Ja, tipikus techline-os cikk. :D
    Amúgy ezzel több reklámot csinálnak neki, akik ilyen cikkek révén ismerik meg, hogy van ilyen is, mint akikben együttérzést keltenek, hogy ne éhezzenek sem a cikkírók, sem az oldal tulajdonosai. :DDD

Shatterhand: Nem a Chrome lopkod, hanem a Google. Nincs rá szüksége, hogy a Chrome-ba ilyesmit építsen (nyílt forráskódú, tehát hamar ki is bukna), ez egy véletlen hiba volt.

Minek lopjon a böngészőn keresztül, amikor megteheti minden második weboldalon keresztül legálisan az Adsense/Adwords hirdetések révén?

WonderCSabo: "A PH!n teljesen jól vannak elhelyezve a reklámok, ezért itt sztem nincs is sok értelme blokkolni."

Már amelyik... Itt sajnos nem az oldal hibája, mivel többnyire a hirdető szabja meg, hogy neki mekkora bannere legyen, vagy mennyire láthatóan legyen elhelyezve.

Lehetne egy sima szöveges link is, ha a hirdető igent mondana rá.

"Ha mindenki letiltaná a reklámokat, akkor az ilyen oldalak csődbe mennének."

Ez a gondolkodás pedig a legnagyobb csúsztatás. Ha minden minimálbéren élő ember otthon maradna akkor meg összeomlana az egész rendszer.

Csak ilyen soha nem lesz, hogy "ha minden ember"...

Mellesleg ha így nézzük az ártott a legtöbbet ennek az egésznek, hogy a Firefoxhoz van reklámblokkoló addon. Mivel elég nagy a böngésző népszerűsége és az adott addon népszerűsége is, az Opera pedig mint tudjuk "marginális részesedésű", az IE-ben pedig nincs adblock.

Szóval régen csak azok blokkolták a reklámokat, akik értettek valamennyire hozzá (hosts fájl, meg ilyesmi), mióta a mainstream böngésző(k)ben 2 kattintással elérhető azóta jóval többen (de még így is kevesen ahhoz, hogy csődbe menjen bármelyik oldal).

Sok ember arra is lusta, hogy manuálisan állítsa össze a listát, mert annak automatikusan frissülőnek kell lennie. Na ilyen mértékben kezd el problémássá válni.

Amíg csak pár ember blokkolta, akiket tényleg rohadtul idegesít addig nem volt vele semmi gond.

Sweet Lou 6: "Viszont pl. meg lehet nézni a techline-t vagy akár ezt az oldalt, eléggé zavaróak a reklámok."

Én egyiken se látok semmi zavarót, csak tartalmat. Na jó, a kuruc.info-n van pár diszkrét F betű a placeholderek közepén. ;]

• WonderCSabo

félisten

válasz Morden24 #19 üzenetére

Leszámítva az embertelen gyors verziószámváltást, de hát ja, be kell érni a 9-es meg 10-es számokat gyorsan. A 4-es szerencsére már le van körözve, mission accoplished!

LOL. A Safari meg FF már elmehet a sunyiba, de az O/A-nak és az IEnek is rettegnie kell. :D

• floatr

veterán

Szarafihoz képest némiképpen árnyalja a helyzetet az, hogy azonos a layout motor, de ennyiben ki is merül a rokonság (hálistennek). Hogy számodra nem meggyőző, az egy dolog, de véleményem szerint a könnyedségével, és egyszerűségével kirí a mezőnyből. Engem az szoktatott le végleg a FFról a gyorsasága mellett, hogy az exploderes baromságokkal lényegesen elnézőbb a többiekhez képest.

(#20) aronvirginas "egy technikai jellegű vitában nem a marketingesek által puffogtatott frázisokkal kéne érvelni" -- úhh, mondja ezt egy apple-ügyfél :)

(#27) attila9988 Szvsz projektre magánügy h ki milyen verziózási rendszert alkalmaz, de látni kéne, hogy a chrome lényege a script motorban rejlik. A fordítóhasználat meg lehet h első ránézésre nem nagy szám, viszont én is csak lassan láttam be, hogy nem mindegy az, amikor a gugli translate-ről/addonból hívod meg, vagy a böngi automatikusan megcsinálja neked. Nomeg nem elsősorban az angolra kell itt gondolni, de vannak a világon bőven olyan felhasználók, akiknek szüksége lehet egy efféle kocafordításra. Ki lehet próbálni spanyol, német, portugál, francia, japán vagy kínai oldalakra is. Az meg h az operának mi képezi "alaptartozékát", abban nem is kételkedtem, hogy minden, bár pl a windózba nemrég ezt köpködted te is, hogy minden felesleges dolgot beépítenek. Ez van az operával is. Ahelyett h működőképes (végleges) böngit készítenének, telibevágják egy rakat szoftverrel, amit a júzerek nagy része nem használ. Mondom ezt úgy, hogy több évig használtam operát.

(#28) attila9988 mint érintett harmadik fél...

• madgie

titán

Szerintem (is) hóttziher, mit használ az ember, nincs akkora különbség ezek között, mint amit a "hitgyülisek" állítanak. Nekem 3 mp alatt megy a FF boot után egyből, pedig vagy egy tucat addon van telepítve hozzá, a Chrome mondjuk egy kerek másodperccel lehet gyorsabb, szintén jó sok addonnal spékelve. Tökmindegy, részemről egy pucér IE-vel is elböngészgetek, kényelmi szolgáltatásnak van ugyan egy rakás addon, amit szeretek/használok, de tudok nélkülük is élni.

• floatr

veterán

válasz Morden24 #5 üzenetére

Egyszerű és biztonságos böngi, ami az oldalak nagy százalékával, és a csilivili új fícsörökkel egyaránt meg tud bírkózni anélkül, hogy egy OS az OS-ben telepítést is kapnál. Tényleg semmi értelme. A szarafit meg csak cserélni érdemes ;)

(#6) aronvirginas az egyszerűsége mellett a legkomolyabban éltetett jellemzője a sokadik generációs script motor. Ezt nyilván nem fogod megérezni egy index.hu-n, bár a Huffnágel Steve által mutatott irányban script intenzív html5-ös alkalmazások várják a gyanútlan felhasználókat, ahol csúfosan besül a mutatvány egy IE8/FF párossal, de még a szarafi is csak bánatosan kullog a chrome és opera mögött.

(#7) attila9988 jó ez a vesszőparipa, csak kicsit unalmas már. A script motor adja a verziózás alapját. Ha valaki addon-matyi, az is van bőven, bár webszerver, widget-motor, yet another levelező kliens, csetkliens, jegyzettömb, meg kismacif.sza nincsen benne, így valóban nem lehet jó böngésző. Ellenben van hozzá automatikus fordítás, ami bár kissé csetlik botlik, de egzotikus nyelvről magyarra már elég jó támpont, van egy firebugra hajazó fejlesztői eszköz, többprocesszes, homokozós, meg ilyenek. Szóval semmi említésre méltó

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés