Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Madwe
nagyúr
-
Kékes525
félisten
A kvantumszámítógépeknek egyáltalán nem olyan speciális a felhasználói területe, amit csak egyes kutatók és a hadiipar tudná használni. Ez pedig a mesterséges intelligencia és a Big Data. Ha megvalósítják, az nagyon felgyorsítaná a mesterséges intelligencia kutatását és felhasználást.
-
törölt tag
Nagyságrendi javulás? Egyelőre annyira gyerekcipőben jár a "kvantumszámítógép gyártás", hogy nem az a lényeg, tudnak-e javítani egyes technológiai paramétereken, hanem az, hogy találnak-e olyan fizikai implementációt ahol valóban sikerül 100%-osan működőképes megoldást létrehozni. Épp ezért nem értem, hogy miből gondolod, hogy a következő implementáció is szobahőmérséklet alatti technológia lesz. Mi van ha az egy elektromágneses hullámoktól mentes tér megvalósításán alapul? Ezt csak azért mondom, mert épp ez az egyik irányvonal...
-
bteebi
veterán
válasz
#95904256 #133 üzenetére
Én nem bánom, ha nem lesz igazam, de - vegyészként - nem nagyon bízom a nagyságrendi javulásban. Mindenesetre valószínűleg előbb lesz szobahőmérsékleten szupravezető, mint kvantumszámítógép. Ha meg a hűtési határ pár század K-ről mondjuk 10-20 K-re javulna (ami hatalmas különbség, de még mindig édeskevés), még azzal is ki lehetne törölni, bár a majdnem abszolút nullához képest azért valamivel kényelmesebb lenne. Mondjuk az már rég gáz, ha valaminek a hűtéséhez a folyékony hélium se elég
.
-
törölt tag
Nem értem, hogy miért kötöd az ebet a karóhoz...
Jelenleg még csak nem ismert olyan fizikai törvény amit meg kellene cáfolni ahhoz, hogy ne lehetne kvantumszámítógépet építeni extrém hűtési követelmények nélkül.
Sőt, vannak olyan elméletek amelyek éppen ezt küszöbölik ki.
Idézném a cikk utolsó sorát: "Az értékelhetőbb alkalmazhatóság miatt az Intel kutatja a CMOS implementációt, amire a speciális, spin qubit adhat lehetőséget, és ez lehet a következő nagy lépés a kvantumszámítógépek világában." Ez épp egy ilyen irány.
-
ukornel
aktív tag
A kvantumszámítógépek az egyik legizgalmasabb téma, amiről itt olvasni lehet.
Az utóbbi hozzászólások viszont távolról sem tartoznak bele, hanem vallási, sőt már politikai témájúak.Tisztelettel kérnék egy illetékest a topik kitisztítására!
A kedves kartársakat pedig az offolás hanyagolására. -
föccer
nagyúr
Úgy emlékszem, hogy nemsokkal a szupravezetés felfedezés után elviekben levezettek egy elvi felső korlátot. Az szólt valami 69 kelvinről, ha jól rémlik... Szerencsére már ezt sikerült átlépni. Mondjuk egy 50°C-os szupravezetés az nagyon kafa lenne. Nagyon sok problémát meg lehetne vele oldani, többek között az elektromos energia szállítási veszteségét erősen lehetne vele redukálni, ami a termelés ~30%-át elviszi, a magfúziós reaktor hatékonysági mutátójáról már ne is beszéljünk.
Reméljük a legjobbakat.
-
bteebi
veterán
válasz
#95904256 #112 üzenetére
Nagyon rossz példa. Már csak amiatt is, mert én valószínűségekről próbálnék beszélni, vagyis nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy tévedek. Tudományosan azonban, nagyon okos emberek nagyon hosszú ideig - évtizedekig - tartó kutatásai alapján viszonylag magabiztosan merem azt mondani, hogy ha lesz is valaha szobahőmérséklet közeli szupravezetés, akkor az nem a közeljövőben (mondjuk 10 éven belül) lesz. De ne legyen igazam
.
Ezzel szemben a laposföld-hívők - mint annak idején az egyházak is - dogmatikusan kijelentik, hogy a Föld lapos. Pont. (Esetleg megpróbálják sekélyesen bizonyítani, de a ráció nem hat rájuk, kirekesztik az alternatív lehetőségeket, mert csak. Én nem.)
Én nagyon szeretném (meg szerintem sokan mások is), hogy legyen szobahőmérsékleten is működő szupravezetés, lehetőleg kommersz, olcsó anyagokkal, de a tudomány (vagy isten?
- amúgy ateista vagyok) valahogy csak nem akarja... Erős lenne - most még - azt kijelenteni, hogy fizikai képtelenség, de az, hogy nem nagyon jutottak vele előrébb évtiztedek alatt, azért az sejteti, hogy a probléma még csak szemievidensnek sem tekinthető.
Most 203 K-nél járnak, lehet, hogy az elvi határ mondjuk 230 K-nél van. Az már alig kevesebb -40°C-nál, Szibériába télen időnként már jó lehetne. Na hurrá... (Bár még mindig sokkal inkább, mint a 203 K, mert olcsóbb és könnyebb hűteni.) Lehet, hogy nincs elvi felső határ. Bízzunk ebben; vagy legalább abban, hogy ha van, akkor az viszonylag közel van a szobahőmérséklethez. Mindenesetre az, hogy egyelőre nem ismert ilyen korlát, az nem jelenti azt, hogy amúgy ne lehetne.
-
Madwe
nagyúr
Nem így van. Nézd meg az általam linkelt 2 basic videót 94es hszben
Lényegében olyan dolgokra lesz jó, ami ma pl véges időn belül megoldhatatlan, pl sha titkosítás feltörésére. amikor xből mindig y lesz, y helyessége könnyen kiszámítható, xből y is, de yból x túl sok idő. ennél pl x-et gyorsan vissza tudja fejteni (titkosításnál ugye az egyszerű példa, h vegyél 2 nagy primszámot, majd szorozd őket össze. Ez egyszerű feladat. Nade visszafele nem az, egy baromi nagy számból nehéz megmondani, h mely két primszám szorzata.)
-
zka67
őstag
Nekem úgy tűnik, hogy ez a "kvantumprocesszor" csak egy véletlenszám generátor, de javítsatok ki ha nem így van.
-
bteebi
veterán
Igen, talán 200-zal is, de az még mindig kb. szárazjég hőmérséklet (kb. -80°C)*, ami mondjuk Dome C-nél télen alkalmanként megterem, meg Ojmjakon se jár nagyon messze tőle időnként, de az ambient temperature-től (és akár a nyomástól) még rohadt messze van (ami nyilván a cél lenne), és - tudtommal - az elmúlt 10-20 évben, vagy talán 30-ban se nagyon volt áttörés a területen. Van, amit nem lehet, mert a fizika nem akarja. Lehet, hogy a kvantum"PC" is ilyen lesz...
*Wiki-ről: "In 2015, hydrogen sulfide under extremely high pressure (around 150 gigapascals) was found to undergo superconducting transition near 203 K (-70 °C), the highest temperature superconductor known to date."
Szóval -70°C (vagyis csak kettő többszáz, sajnos) és 150 GPa (ami alig 1,5 millió atmoszféra), ami még mindig nem olyan baráti, hogy Biharbasznádon is így legyen megoldva a légkábel
.
#104: Na ez az. Tetszőleges hőmérsékleti skálánál 100 fokokkal dobálózni (legyen az Kelvin, Celsius, Fahrenheit vagy épp Réaumur) nem ildomos. Az élet és a halál között akár 10-20 fok is dönthet (testhőmérsékletnél meg jóval kevesebb is), plusz-mínusz irányba is...
-
Barnuss
tag
JaJj de yo lesz ez nekünk
-
törölt tag
Várhatóan találnak előbb-utóbb olyan megoldást, ahol nem szükséges az extrém hűtési igény.
Egyébként az extrém hűtési igény nem jelentős probléma. Pl. a D-Wave Systems kvantumszámítógépeinek fogyasztása 15-25 kW ami tulajdonképpen ahhoz kell, hogy 0,02K környékére hűtsék a cuccost. Ez nem egy vészes szám.
-
Komplikato
veterán
Ha jól tévedek előző év egyik eredménye volt egy kutatás, ami lehetővé teszi a Kvantum procik működését "csak" -218 fokon. Meg volt egy módszer az ilyen processzorok fürtözésére is, konkrétan azt írták le, hogy egy focipálya méretű területen két milliárd Qbitet össze lehet hozni. Az Intel procija meg szerintem azért érdekes, mert volt a múltkor egy másik gyártóé, az konkrétan egy nagyobb szamovár méretével vetekedett még.
Amúgy csak engem idegesített az Intel keynote-ban, hogy a neuromorph chipről csak annyit mondtak mennyire gyors, erős és klassz dolgokat fognak belőle csinálni, de semmi többet?
-
RozogA87
tag
Question: Ez egy "igazi" kvantumszámítógép vagy csak olyan parasztvakítás mint a Google által megvett D-wave ami igazából csak amolyan "ál" kvantumszámítógép. Vagy ez már tényleg az? Hogyan oldják meg a hullámfüggvény gyors összeomlásának problémáját és ezáltal az adatvesztést ami a gép pontatlan működéséhez vezet? Egyáltalán milyen szoftver fut rajta ami képes a "hagyományos" bitek helyett rendesen értelmezni, és reprezentálni a kvantumbiteket?
Mivel a cucc kurva hidegben működik talán Bose-Einstein kondenzátumot hoznak létre a kvantumbiteknek? Jól gondolom? Vagy ez a feltevésem téves? -
Madwe
nagyúr
Páran mondták nem nagyon értik ez hogy merre mifelé... miért más ez, miért jó, mire lesz képes, mire nem... persze én se nagyon másztam bele
de anno ez és ez a video sokat segített
-
erer1000
őstag
pont a carnot ciklus, hőmérsékleti sugárzás, és egyéb termodinamikai dolgokból kiegészítve egykis határozatlanság-elvel ,schrödingerrel, és az utolsó tételekben meg kvarkokkal , bozonokkal, glüonokkal felütve voltam fizika vizsgán most, és csak görgetek, bólogatok, bólogatok, mosolygok , és várom a jegybeírást
-
mikej95
aktív tag
Most mondanám én is, hogy 20-30 év múlva ez lesz otthon, de sanszosabb, hogy társprocesszorként fog üzemelni a dolog.
-
föccer
nagyúr
A világűr nem vezeti a hőenergiát, hiszen a benne lévő anyag minimális sűrűségű, így az egyes atomok/molekulák nem tudnak ütközni, hogy átadhassák az energiát. A Nap energiája sem hővezetéssel jut el a Földre, hanem hősugárzással. Különböző hullámhosszú elektromágneses hullámok "hozzák el" azt az energiát.
A műholdak hűtésére a hűtendő test felületére rácsavaroznak egy hőszivattyút. A hőszivattyú egyik felét hidegebbre hűtik, mint a hűtendő felület, ezért is sima hőátbocsájtás (hővezetés) történik a két anyag között. A hőszivattyú másik fele pediglen hősugárzással szabadul meg a felesleges energiától. Persze ez a hősugárzás meglehetősen alacsony energián, ezért rendkívül hosszú hullámhosszon történik, de végbemegy. Pont úgy elektromágneses hullámok kibocsátásával szabadul meg az energiájától, mint a nap, csak más hullámhosszon.
üdv, föccer
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
Hat az is az urben van kvazi vakuummal korulveve es megis meleget csinal itt, magyarul leadja valahogy a hoenergiajat, ahelyett hogy vegtelensegig melegedne. Tokeletes pelda a kozvetito kozeg nelkuli hokozlesre, es nem is hitetlenkedik a kevesbe hozzaerto, mert sajat boren tapasztalta.
-
Reggie0
félisten
válasz
Sixkiller6 #75 üzenetére
Azert a Nap is megoldja valahogy
-
törölt tag
válasz
Sixkiller6 #72 üzenetére
Az űrben hősugárzás révén lehet hőt leadni. Ez egyfajta elektromágneses sugárzás, ami az anyagban lévő, a hőmérséklet miatt energiával rendelkező és mozgó atomok ütközése során keletkezik.
Egyébként ez az a sugárzás ami alapján az éjjellátó készülékek egy része is működik. ( A másik részüknél van saját fényforrás, pl. infra LED-ek és azok visszavert fényét gyűjtik be. )
-
törölt tag
-
-
wildpig
tag
válasz
Sixkiller6 #72 üzenetére
Az ISS-en a napelemek hütésére folyékony ammóniát keringtetnek csövekben, ami bordázott paneleken keresztül engedi el a hőt a világürbe.
-
törölt tag
Szerintem nem kell azon aggódni, hogy a közeljövőben készítenek olyan kvantumszámítógépet amiben nincs bizonytalanság. Ezt kb. úgy kell elképzelni, hogy egy 256 bites titkosítókulcs feltörésénél visszaad egy 250 bit pontosságú eredményt... csak azt nem tudod, hogy melyik 250 bit jó a 256-ból.
Már pedig ha egy titkosítókulcs egy picit is eltér a jó éréktől, akkor az már nem jó... Viszont ha pl. arról van szó, hogy optimalizálni kell egy épület világításának energiafelhasználását, akkor az ideálistól való 1%-os eltérés is nagyon jó eredmény... Persze erre jó egy hagyományos gép is de annak rengeteg műveletet kell végrehajtani egy ilyen eredmény kiszámításához, a kvantumszámítógépnek meg egyet.
-
Sixkiller6
őstag
mivel állandó fűtést kéne kompenzálni, pont a nyomáscsökkentés nem a legjobb ötlet. arról nem is beszélve, hogy attól azt az energiát még el kell tenni valahova. ezt ugye a Földön megoldjuk pl. a légkörbe engedéssel (jellemzően hő formájában), de odafönt ez visszavezet az alapproblémához
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Sixkiller6 #72 üzenetére
rengeteg más módon is lehet hűteni valamint, nem kell átvivő közeg, ott van pl a nyomáscsökkenés...
-
SaGaIn
senior tag
Ezt 49Qbitet hogy kell érteni:? Ennyi bites titkosítást tud feltorni gyorsan?
-
-
Brett001
aktív tag
Nekem az a legnagyobb bajom ezzel, hogy ha tényleg olyan nagyon jó lesz ez pl. titkosítások feltörésére (pl. egy 256 bites RSA néhány perc alatt feltörhető), akkor mi lesz az internet biztonsággal? A bankközi hálózatokkal?
A kvantumszámítógép lesz a hackerek meg a hírszerzés álma ill. rémálma...
-
scarabaeus
őstag
válasz
#56573440 #60 üzenetére
Azt az eszközt nem igazán tartják igazi kvantumszámítógépnek. A "quantum annealer" nem futtathatja pl. a Shor-algoritmust, törzstényezőkre bontáshoz, ahhoz univerzális kvantumszámítógépre van szükség.
-
törölt tag
Szerintem már egy ideje nem kell hozzá -273,13°C olyan mínusz 20 fok körül működnek ami azért már egy elfogadható hőmérséklet.Persze ezeket az adatokat kb 20-30 év után tudjuk meg de már vannak szobahőmérsékleten is működő szupravezetők.
-
seolwon
tag
Fel tudták ezeket a prototípusokat használni valami gyakorlati dologra (ami pl. hagyományos géppel nagyon sok idő lenne) vagy ott még nem tartanak?
Úgy értem, hogy gyakorlatban is sikerült bizonyítani az előnyét, nem csak elméletben.
-
eszgabor
aktív tag
Ha már ilyen fölénye van, kutathatná azt, hogy hogyan tudna működni hétköznapi körülmények között.
Biztos gyorsan megtalálná a választ :-) -
DewiL
senior tag
Vajon miért csak akkor van hír, ha az az intelről szól, mikor az IBM ezt már korábban megvalósította és úttörőnek számít ezen a területen.
November 10, 2017 [link]
Today, we announced that we successfully built and tested two new machines:one with 20 qubits, which will be available to our clients at the end of this year,
and a prototype with 50 qubits, which will be the basis of future IBM Q systems. -
Tehát a ruszki tengeralattjárók által a tengeralatti vezetékekből lehallgatott adathalmazt 10éven belül feltörik és rájönnek, miket néztem a p.rnhubon
? Affene, bajba kerülhetek, addigra lehet kimegy a divatból és #mítúúzni, rosszabb esetben büntetni fogják a bigbúb és hasonló, mostanában trendi témákat
...
-
wildpig
tag
válasz
Depression #45 üzenetére
Hogy őszinte legyek, én nem vagyok benne olyan hipertuti hogy a hadiiparban még nincs jelen. Nem szokták egyből az orrunk alá dörgölni.
-
scarabaeus
őstag
Nem arról van szó, hogy a normál algoritmusokat, a Lovelace óta ismert megközelítéseket, számolásokat turbózza fel egy kvantumszámítógép. Nem úgy gyors, nem abban gyors. Vannak olyan problémák, amelyekben a hétköznapi algoritmusok kénytelenek brute-force-szal végigpróbálgatni a lehetőségeket, míg kvantum algoritmussal egyidejűleg történik meg az összes lehetőség kiértékelése, és áll be az eredményre a rendszer. Míg minden egyes bit duplázza a hétköznapi számítógépes irerációk számát, addig a nagyobb számú qubiten ugyanúgy egyidejű a kiértékelés.
-
törölt tag
válasz
Depression #45 üzenetére
Hadiipar meg tudomány... Hagyjuk már a fantazmagoriát. Bitcoint számol e az a lényeg
-
törölt tag
Más fizikai implementációval is meg lehet valósítani a szuperpozíciót ami a kvantumszámítógépek lényege. A cikk is említést tesz a mágneses spinre alapuló megoldásra. Ezt elvileg nem kell 0K közeli hőmérsékletre hűteni.
Látom, hogy sokan írták az "igen-nem-talán" állapotot, ez messze áll az igazságtól. Inkább úgy kell elképzelni a dolgot, mint amikor egy atommaghoz kapcsolódó elektron megtalálja azt a pályát ami a rendszer egészének legkedvezőbb energiaállapotot biztosítja. A lényeg az, hogy egy rakás állapot közül egy bizonyos szempontból a legkedvezőbbet választja a ki a "qubit"... Pl. egy titkosítókulcs feltöréséhez sikerül olyan függvényt írni ami ezzel reprezentálható, akkor...
-
Depression
veterán
Otthonra nem kell.
Hogy mi várható? Csak legyen meg az első működőképes modell, és robbanásszerűen eljuthatunk a jövőbe.
Per pillanat a szuperszámítógépek is nagyon lassúak. Egy, a CERN-ből kinyert kísérleti eredményt, ami néhány milliomod másodperc alatt zajlott le, hónapokig, évekig számolnak.
A procikat is hagyományos technológiával tervezik, itt is óriási megugrás lehetséges, ahol egy quantum számítógéppel a hagyományos procikat is meg lehet tervezni.
Az autóiparban a töréstesztek is szuperszámítógépeken futnak hónapokig, mielőtt az első autót neki engednék a falnak.
A hadiipart és a kémkedést meg hagyjuk, sajnos ott is ott lesznek.
-
törölt tag
A vilag leggyorsabb porcesszora meg mindig az analog...csak nem egyszeru programozni
-
Trailblazer
veterán
Inkább a sérülékenység nélküli mainstream cpu-kkal köszöntsön be...
-
-
Krix
őstag
Egy ilyen kéne bányászni, nem a lassú vga-kkal tökölni.
-
föccer
nagyúr
válasz
boldizar96 #33 üzenetére
Nem binálisan kell megoldani a feladatot. Pont ez a lényege.
-
törölt tag
Amíg megoldódik a 0K-es hőszivattyú, hogyan fogja a tanuló ifjúság megtanulni a használatát? Windózra lesz emulátor?
-
mandroo
tag
...Végtelenségig nem is célszerű csökkenteni a nanométer számot.
Pl: -10 nanométeren már nem domború a proci, hanem homorú.
Egyszerű a hűtés, csak bele kell önteni a vizet a teknőbe ami elpárolog.
A GPU-nál alapból lesz mélység érzet.
Ha a mínusz végtelenségig csökken a nanométer szám,
olyan mély lesz a teknő, hogy a víz nem ér le az aljára. Nem lehet meghűteni... -
boldizar96
csendes tag
Engem leginkább az érdekel, hogy hogyan is néz ki, mert mindenütt csak adatokat találni, vagy egy képet egy szobányi gépről.
Itt két úriember még unboxingol is egy ilyen procit:
[link]Elég fura az egész kvantum számítógép téma nekem. Igem-nem-talán miatt főleg. A talán mennyi binárisan?
-
snecy20
nagyúr
Várjunk erre? Kihúzzuk addig a jelenlegiekkel?
-
katona84
tag
Nem lenne egyszerűbb, a puszta világűrben működtetni ezt a cuclit? Ott a hűtése nem okozna nagy problémát.
-
divergens
tag
Remélem a Crysis fut rajta...
-
Gyok2
senior tag
Ezekbe már most elkezdik betenni a bugokat, meg "kiskapukat"? Aztán majd jön a hekker és nyílik egy dimenziókapu a sötét oldalra
-
rii
nagyúr
".... csak -273,13°C-on képes adatvesztés nélkül működni, és hasonló igényei lehetnek a frissebb verziónak is. Ez sokszor még iparági szinten sem elfogadható követelmény ...."
ennek megoldására milyen lehetőségek vannak?
márminthogy legalább legyen valami tágabb tűréshatár ... -
carl18
addikt
20-30 év és asztali gépekbe is ilyen Kvantum processzor lesz, ott már lesz grafika
Persze nem vagyok benne biztos csak egy tippVégtelenségig nem tudják csökkenteni a nanométer számot.
-
EZ jó kis hír volt.
Abu segíts már légy szíves , mi van a képen
?és ez mekkora a valóságban ?
-
törölt tag
Engem az érdekelne, hogy mi látható a képen
-
ukornel
aktív tag
"A 49 qubites fejlesztés már túllép ezen, és lehetővé teszi a hagyományos kiépítésű gépekkel megoldhatatlan, rendkívül komplex problémák feldolgozását is. Ezt nevezzük kvantumfölénynek. Megjegyzendő, hogy a Google és az IBM is 50 qubit környékére tippelte ennek a bekövetkezését"
A Google és az IBM nem csak hogy megtippelte ennek bekövetkezését, hanem a tavalyi év vége előtt el is készítették a maguk 49, illetve 50 qubites kísérleti csipjeit.
-
arn
félisten
ez lesz a procik oledje
szep meg jo, csak eppen nem hasznalhato, gyarthato.
-
"Az értékelhetőbb alkalmazhatóság miatt az Intel kutatja a CMOS implementációt"
Szerintem 20-25 év múlva már ilyesmi fog süvíteni nálunk is otthon, persze ez csak egy tipp.
zooly: Majd beépítik az aktuálisan kapható legújabb architektúrákba, simán lehet, hogy 25 év múlva csak egy kockát rakunk az alaplapba, az lesz proci, VGA, RAM, tároló, stb. Maximum moduláris lesz a kockánk.
-
pusszycat
nagyúr
mikor fog ez +70 fokon működni?
-
AAAgold
senior tag
mondjuk érdekelne végre egy alkalmazás közeli magyarázat a működésükre...
-
Reggie0
félisten
Lehet, hogy a 0.02mK ipari szinten nem elfogadhato, de szerintem a hirszerzes es hasonlo szerveknek ez egy megfizetheto problema
-
biztos hogy el fognak terjedni az efféle hardverek, vagy nevezzék bárminek is... a kérdés az hogy mikor... 20-30 év múlva? nem is ez a kérdés(em), hanem hogy ezeknél már tuti kukázzák az x86-ot mi?
-
erer1000
őstag
remélem megélem hogy hétköznapi használatban is elterjednek a kvantum gépek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest