- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
a jól skálázódásnak feltétele lenne az állapottér mentése, ami, tudtommal, sem alap php-ben, sem a hozzá gyakran használt webszerverekben sincs meg. ergo php egyáltalán nem alkalmas skálázódó webszervizek írására.
az meg pazarlás, hogy alap php-t mindig újra kell fordítani.
-
bambano
titán
persze, mindig mindent meg lehet oldani másképp, csak ezen másképp megoldások közül van, ami tisztességes megoldás, van, ami gányolás.
ez kb. olyan, mint az adblue. nem tudunk rendes dízelmotort gyártani, ezért elkezdjük körbehekkelni a hibáit.
a rendes grafikus felületre meg szükség lenne, mert ha mégse, akkor a má$ik világ miért erőlködik annyira, hogy neki is legyen? lásd: citrix terminálszerver.
(#126) cadeyrn: az ár mindig is egy valós indok volt a mainframe-k ellen, mit vársz egy olyanm cégtől, amelyik utcán, boltban vásárolt modemet rak a marsra küldött szondáiba... meg űrnagyhatalom, űrjármű nélkül...
egyébként (lehet, nem látszik), nem akarok kardoskodni azért, hogy terjedjen jobban a mainframe, pusztán szeretném bemutatni, hogy a mainframe anno sokkal fejlettebb volt, mint amit sokan hisznek róla. én sem hiszem, hogy a 800-1000 ezer forintos pc szerver helyett töménytelen mennyiségű főkeretet fognak venni többszáz misiért. de ettől az még jobb volt, mint a pc-k.
-
ddekany
veterán
"A C++ nem egeszen jo pelda, a mai napig eleg sok zoldmezos C++ projekt indul."
Pont ezért jó példa. Ősrégi darab, és persze ennyi idő alatt már okosabbak lettünk és jobbat tudnák alkotni ugyan arra a területre. De szinte senki neki sem áll, mert annyira esélytelen kiváltani egy ennyire bejáratódott eszközt. Én simán el tudom képzelni, hogy a kezdeti sok forrongás után, lassan kilépünk az informatika gyerekkorából, és ami akkor megmaradt... Mint ezeregy dolog ami megcsontosodott a civilizációban, és már soha nem tudod megreformálni (a QWERTY billentyűzet kiosztás, az írásunk, és persze a praktikátlan emberi nyelvek, mint az Angol meg a többi... valószínűleg örök darabok most már).
-
julius666
addikt
A kozos fejlesztesnek az a vege, mint a HTML5-nek: sosincs kesz, de legalabb a vegtelensegig huzodik.
A JS fejlesztése folyamatos, ha nem is fénysebességgel megy (úgy inkább ne is menjen, azt ugyanúgy nem lehetne átnyomni a webes társadalmon). Ha jól tudom jövőre be is fog érni a Harmony projekt ami talán a legnagyobb eddigi lépcsőfok lesz a folyamatban. Jelenleg is jelentősen jobb a helyzet mint pár éve csak mivel rengeteg funkciót a régebbi böngészők nem támogatnak (az ilyen Modernizr-féle cuccok overheadje meg sokszor nem éri meg) illetve a JS annyira mostohán van kezelve hogy a programozók jó része szarik ezekbe magasról, úgyis csak kopipasztázik valami template-t amit neten talált, így ez még a gyakorlatban nem jelent annyira meg.
Ezenkivul ugy latom, hogy JS-t lehet belole forditani, ami segithet.
Házi ökörködéshez lehet jó, éles projekthez én biztosan nem használnám.
Egyébként utánanézegettem régebben a darts-ot promotáló oldalukon mégis miféle dolog ez, hát meg kell mondjam, nem estem hasra tőle. Nem igazán látom mitől jobb ez annyival a JS-nél, sőt. De Douglas Crockford aki elég nagy tiszteletnek örvend a szakmában is hasonló véleményen volt mint én, ő talán még tovább is ment a jelzők terén
.
Ezt így a Google helyében nem erőltetném annyira, a JS-el magával nincsenek akkora hatalmas nagy problémák (mint gyengén típusos dinamikus nyelv, akinek ez nem kenyere annak inkább a műfajjal van gondja), normális környezetben használva (pl. node.js) kiválóan működik. Inkább a különböző böngészős API-k azok amikkel a gond van. Lásd jQuery, azt szokták már szeretni a programozók mert az értelmes API-t ad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Villanyszerelés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest