- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
Valószínűleg amúgy azért lett ez ilyen, mert a rendes típusosság JS-re fordítva problémás lett volna, azt meg nem merték meglépni hogy ne lehessen bármilyen böngészőben Dart kódot futtatni. Nem hiszem hogy az egyébként tervezésbeli cél lett volna hogy éles futás közben ne legyen típusos a nyelv csak debugnál.
Én gány alatt azt értettem hogy úgy tesz a nyelv mintha mégiscsak erősen típusos lenne. Értem én hogy ez debughoz jó mert pár hiba futási idejű helyett fordítási idejű lesz de ilyen típus-utalásokat belerakhatok JS-be is kommentként amire aztán lehetne ellenőrizni, nem kéne külön nyelvi elemként bevezetni őket. Ez így csak egy kiváló megtévesztés a nyelvvel ismerkedők számára ami aztán problémákhoz vezethet.
-
julius666
addikt
ha az ie böngijében elfért még egy nyelv (VBS), akkor a gugliéban is elfér a dart
Elférni elfér, csak felesleges várni tőle bármit is.
Egyébként nekem továbbra sem azzal van bajom hogy valaki le akarja váltani valami jobbal a JS-t, hanem hogy ez a Dart cucc nem igazán jobb szvsz. Ez a "megpróbálok úgy tenni mintha erősen típusos lennék pedig nem vagyok az" dolog pl. kifejezetten unszimpatikus, ez így gány. -
julius666
addikt
Eich már rég elvitte volna OO irányba az egészet
Őőő... A JS OO nyelv, csak prototípus-alapú az öröklődés, nincsenek osztályok. Ami szvsz a dinamikus, gyengén típusos környezethez jobban is illik. Vagy gyúrják újra az egészet vagy maradjon ez, de szerintem hatalmas hiba lenne össze-vissza belegyúrni különböző paradigmákat csak azért mert sokan lusták megérteni az alapkoncepciót/nem tetszik nekik. Így is van benne pár gány megoldás, nem kell több.
Az ES5 nyilvánvalóan nem a nyelv újragondolása volt hanem csiszolása, pár hiányosság bepótolása és pár hiba kigyomlálása (lásd strict mode).
#35 FTeR:
Tudom, erről beszéltem, leírtad kb. azt mint amit én még egyszer csak máshogyan. -
julius666
addikt
Izé, most a html/css funkciókról van szó, vagy az ECMAScript-ről?
ECMAScript-ről.
ha viszont a nyelvek különböznek, az keményebb dió, emiatt nem érdemes gyors sikerre számítani
Annyira nem különböznek. Bizonyos featureök implementálhatóak a régebbi nyelven is (kvázi syntactic sugar-ök), max 1-2 ritka use caseben nem megfelelő a működésük/teljesítménybeli problémák. Bizonyos featureök visszafelé "kompatibilisek" (pl. strict mód). Bizonyos featureök esetleg nem megoldhatóak, ezek nyilván ugrottak. A nyelv maga maradt.
Ez legfeljebb azok a programozókra igaz, akiket te ismersz.
Nyilván van kivétel is bőven, de szerintem körbe lehet nézni a piacon. A webprogramozás klasszikusan nem az az igényes terület.
Ha van egy nyelv, ami mondjuk a Javascript-nél jobb (valamilyen metrikák szerint) és lehet belőle javascript-et fordítani, akkor mi a probléma?
Esetleges teljesítménybeli problémák, fejlesztési problémák (amit ntomka is említett illetve jó debuggolást).
És miért nem adnak a böngészők hasonló API-t?
Nálam hiába vered az asztalt, ez inkább a W3C meg a böngészőgyártók területe (verik is náluk elegen). A jQueryre szerintem nyugodtan mondhatjuk hogy kvázi-szabvánnyá vált, gyakorlatilag ezt használja mindenki.
-
julius666
addikt
A kozos fejlesztesnek az a vege, mint a HTML5-nek: sosincs kesz, de legalabb a vegtelensegig huzodik.
A JS fejlesztése folyamatos, ha nem is fénysebességgel megy (úgy inkább ne is menjen, azt ugyanúgy nem lehetne átnyomni a webes társadalmon). Ha jól tudom jövőre be is fog érni a Harmony projekt ami talán a legnagyobb eddigi lépcsőfok lesz a folyamatban. Jelenleg is jelentősen jobb a helyzet mint pár éve csak mivel rengeteg funkciót a régebbi böngészők nem támogatnak (az ilyen Modernizr-féle cuccok overheadje meg sokszor nem éri meg) illetve a JS annyira mostohán van kezelve hogy a programozók jó része szarik ezekbe magasról, úgyis csak kopipasztázik valami template-t amit neten talált, így ez még a gyakorlatban nem jelent annyira meg.
Ezenkivul ugy latom, hogy JS-t lehet belole forditani, ami segithet.
Házi ökörködéshez lehet jó, éles projekthez én biztosan nem használnám.
Egyébként utánanézegettem régebben a darts-ot promotáló oldalukon mégis miféle dolog ez, hát meg kell mondjam, nem estem hasra tőle. Nem igazán látom mitől jobb ez annyival a JS-nél, sőt. De Douglas Crockford aki elég nagy tiszteletnek örvend a szakmában is hasonló véleményen volt mint én, ő talán még tovább is ment a jelzők terén
.
Ezt így a Google helyében nem erőltetném annyira, a JS-el magával nincsenek akkora hatalmas nagy problémák (mint gyengén típusos dinamikus nyelv, akinek ez nem kenyere annak inkább a műfajjal van gondja), normális környezetben használva (pl. node.js) kiválóan működik. Inkább a különböző böngészős API-k azok amikkel a gond van. Lásd jQuery, azt szokták már szeretni a programozók mert az értelmes API-t ad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest