- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Miki
őstag
Egy kis olvasmány, és hasznos videók:
Én inkább látom a thermalpad felszerelésében a sikert, mint a túlpörgetett ventilátoros bios mod....
-
Sz.Miki
őstag
Már néhány verzióhoz meg is jelent az új bios:
-
juliabrilke
veterán
-
s912
aktív tag
válasz
juliabrilke #80 üzenetére
Írták, hogy elég a PCI-ból érkező "kraft" is. De nekem akkoris gyanús.. Amolyan "lejárató" videónak tűnik. És jééé, pont akkor füstölt el, amikor vette fel az egészet ..
-
wasorf
csendes tag
Hát most olyanokat is lehet olvasni, hogy lángra kapnak, leégnek ezek a kártyák egyes esetekben.
Ez már viszont azért aggasztó. -
Jaffafa
aktív tag
Nekem EVGA GeForce GTX 1060 6GB FTW+ DT Gaming ACX 3.0 van, de tegnap 2 óra BF1 után (beállítások = Ultra) is csak 64C "meleg" volt. A venti még 30%-on se pörgött. A Benchmarkok meg nem érdekelnek
-
Bird
addikt
+1.
Szerintem is akkor kellene kétségbe esni, ha nem tennének semmit de itt erről szó sincs. A gyártó is érzékeli a probléma súlyát, mindent megtesz a hiba megoldása érdekében. A történtek megerősítik bennem, hogy egy új high- end közeli terméket csak a bevezetést követő 3-4 hónap múlva szabad csak megvásárolni.
És bizony lehet, hogy az FE némileg hangosabb, de a gyári hűtő rendszer egy körültekintően méretezett megoldás eredménye. Valamit valamiért...
-
vaakuum
addikt
Szerintem ha gyárilag 0 km-nél el akarták volna kerülni ezt a hibát, akkor is egyrészt a hűtést erősítik a kérdéses területeken, másrészt meg átgondolják, mennyire lehet kiterhelni az érintett alkatrészeket.
Tehát tesznek rá mondjuk bordát. Ami meg rendszerint feláras. Amit most ha jól értem ingyen küldenek bizonyos kártyákhoz. Ha mellette a venti is tudja mozgatni a levegőt ezeken a bordákon, tutira megfogja a hőmérsékletet.
+ ha mellette a Biosra is odafigyelnek a saját pánikjuk miatt még az is lehet, hogy ezekkel a ráncfelvarrásokkal jobb lesz a termék, mint amit alap/egyéb esetben kiadnak a kezükből.
Én hasonló helyzetben azt hiszem örülnék ennek a többfrontos megoldási kísérletnek. Csak ki kell használni! (az - adnak: fogadd el, ütnek: szaladj el! elv alapján) -
Erdei88
veterán
Eddig azért remekül kezelik a helyzetet. Vállalják, a teljes körű garanciális ügyintézést, de akár vissza is küldheted és cserélik Neked. November 11 után már a "javított" verziók érkeznek.
Kíváncsi vagyok, hogy a pár forintos spórolásuk vajon mekkora mínuszt jelent nekik, illetve mennyire fog megcsappanni a jövőbeli vevők bizalma
-
Bird
addikt
Elszigetelt esetekről van szó, nem tömeges jelenségről. A hibát javítják, egy firmware frissítés megfogja oldani a problémát. Kérdés, hogy ez az új szoftveres "megoldás" milyen hatással lesz a teljesítményre.... Sajnos ez az ára annak, ha egy gyártó a végletekig csendes VGA-t dob a piacra úgy, hogy a hűtést alulméretezi gazdaságossági okokból. Az FE hátlapja is elég meleg, bár még kézzel tapogatható. Nem értem azokat a gyártókat sem akik hátlap nélkül szerelik a Pascal csúcskártyáikat (pl.: MSI Armor), a hő egyenletes eloszlatásában nagy szerepe van a blackplatenak.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
blue01song #61 üzenetére
Semelyik kártyához nem tudsz kézzel hozzáérni, már 55-60C is égeti a kezet...
Nekem is 1080ftw van, még sem sírok. A sok karorvendő troll pedig moderalhatná magát... -
Kolbi_30
őstag
Ez Nvidia fícsör nem hiba! Szerintem még fizessetek ra pár tizest bónuszként!
-
Fitzgerald
veterán
Most olvasom, hogy a Furmarkon kívül nagyjából sehol nem jelentkezik ez a probléma lol. Túl lett ez spilázva emberek, nem kell egyenlőre harakirit elkövetni. Amúgy meg jön új BIOS, és van ingyen thermal pad.
Akkor mi is a gond? Hogy az aprón ezt ki hogyan tudja majd a saját előnyére kovácsolni, az leginkább az eladótól függ, nem a vevőtől. Nem kötelező asszisztálni a hülyeséghez. -
demmer123
őstag
Szerintem ugyan úgy el fogod tudni adni.Nekem is 1070 FTW van 150-ért vettem 2 hónapja most meg már 120-130-ért kapni.
Az meg hogy átverve érzed magad ne érezd.
Ez ugyan az mint amikor volt tavaly vagy mikor amikor kiderült hogy a 970 csak 3,5GB-tud használni.Még is el tudtam adni jó áron.
-
Venyera7
senior tag
Átverve èrzem most magam, de nagyon. Benne van 240.000ft-om( nyáron mèg ennyi volt az FTW) ès ez miatt nyomott áron kell majd eladnom... Persze, ha megveszi valaki.
-
blue01song
aktív tag
Én gears of war 4 alatt (is) teszteltem,ott felmegy 72 fokra a GPU, viszont kézzel hozzá nem lehet érni a kártyához, mert égeti a kezem...
-
Fitzgerald
veterán
1070 SC-m van, 57 fok fölé még tuninggal sem ment eddig, elég jól szellőzik a házam. VRM hőmérsékletet még nem néztem, de feldobom majd ezt a BIOS-t azért.
-
Szervusztok Kedves Fórumtársak!
Én vásároltam egy 1080 Classified-ot, amelynél nem tapasztaltam semmiféle melegedési, vagy ventilátor fordulat ingadozási problémát.
A felsorolt típusszámok között van a Classified-é is, de én reménykedem benne, hogy ezzel nem lesz gond.
Az a tapasztalatom, hogy ezen kártya előtti VGA-m, ( 980Ti Classified ) bizony felforrósította a HAF 932-es ház oldalát a Far Cry Primal futtatása közben, ( házhűtés nélkül 1440p ) de ennél kézzel nem érezhető hőmérséklet emelkedés vehető észre.
A Mafia III-nál van egy pici langyosodás, de eszembe sem jut, nem úgy mint a 980Ti-nél, hogy bekapcsoljam a házhűtést.
Szeretettel üdvözöllek Titeket.
A Jóisten áldjon meg Benneteket! -
EVL2
aktív tag
válasz
LyonnaisFan1 #56 üzenetére
Kb. erre az eredményre tippelnék a mostani tűzoltással is.
-
LyonnaisFan1
őstag
Ha lenne ilyen kártyám sem updatelném a vbiost, egyszer már befürödtem egy ilyen újítással, a végeredmény az lett, hogy az akkori elég csendes kis kártya duruzsoló darázzsá vált, mert a ventillátor auto modeos %-a alaposan megnövekedett, és csökkentett a hőmérsékeleten összesen vagy 2 fokot.
-
EVL2
aktív tag
válasz
blue01song #51 üzenetére
Ne izgulj csak maradj higgadt és jól fognak alakulni a dolgok. Mondom ezt én aki pc hipochonder vagyok.
-
demmer123
őstag
Épp akarnám rendelni a thermal padot de State/Province-hez mit írjak ?
Tudom nem ide tartozik de Megyét írjak ? Vagy mit kell oda?Mert nem tudom üresen hagyni.Sajnos nem rendeltem még külföldről.
-
blue01song
aktív tag
Nem tuningolom és tényleg nem vagyok nagy guru a témában
)
Megvárom míg kijön a bios update és felteszem, csak rámjött a pánik, hogy tönkremegy a kártya. Remélem jól alakulnak a dolgok. Köszönöm a válaszokat srácok !!!!! -
Bird
addikt
válasz
blue01song #46 üzenetére
Szerintem túlpörgőd a dolgot.... Nem tömegével jön elő a cikkben szereplő extremitás. Én feltenném a biost szerintem megoldja a problémát. Én úgy gondolom szoftveresen sikerül(t) felülkerekedni a nehézségeken.
-
EVL2
aktív tag
válasz
blue01song #46 üzenetére
Szerintem mielőtt be pánikolsz teszteld le rendesen a kártyádat.
A Micron-os balhé valószínűleg téged nagyívben elkerül mivel nem hiszem hogy tuningolnád és feszegetnéd a vga-d határait (a kérdéseidből gondolom ,de attól még lehet hogy szoktál tuningolni) Ez a memóriahiba főleg tuning alatt bukik ki ritka hogy alap órajelen jelentkezne.Az aktuális probléma meg laikuskét elég nehezen ellenőrizhető. Vagy megrendeled az említett hőkamerát vagy valami más módon (hőmérő, tapintás stb... ) megpróbálod megsaccolni a vrm hőfokát.
Ennél már valószínűbb hogy melegebb lesz az elfogadhatónál a helyzet.1.Ha mindezeket megtetted és a probléma nem áll fent akkor csak ellátogatnék a helyedbe az evga oldalára és azért biztos ami biztos rendelnék egy hűpadot.
2.Ha mindezeket megtetted és a probléma fennáll. Akkor vagy megrendeled a hővezető cuclit és frissíted a bioszt amint az megjelenik vagy elviszed a boltba ahol kéred a garanciális javítását.
3. Ha nagy a baj és rendesek a boltosok választhatsz másik kártyát (a boltosok nem mindig rendesek) és egy másik gyártótól származó 1070-et veszel amit előtte jól átgondolsz és lecsekkolod hogy ki az aki nem Micronos és nem cw-s meg főleg nem ratyi hűtéssel adja el a kártyáit.
-
-Alvin-
tag
válasz
blue01song #46 üzenetére
-
demmer123
őstag
válasz
blue01song #46 üzenetére
Ha már meg van a kártya fölösleges ez miatt lecserélni.Ne adj isten tönkre menne ez miatt a kártyád amit kétlek akkor az EVGA-nal tudod garaiztatni.Majd nyáron ha lesz kereted el adod és veszel majd egy másik kártyát elvileg akkor jönnek a 2000 szériák.
-
seniman
veterán
Nem is értem,miért vinnyognak a gyártók,hogy döglött a PC-játékpiac.
Takonypaszta az Ivy óta,flexibilis skylake PCB-k,rejtélyes non-K tuning elleni bios frissítések,túlfogyasztó RX480-asok,most meg ez.Nem is értem miért pang a piac?Talán mert egy 1080FTW árának a feléért kapni egy új PS4 slimet?
Ha már az EVGA is szemetet gyárt,mi lesz még itt?
(#44) EVL2
Vagy ajándék porral oltót,mint régen a Xsara Picasso-khoz
-
EVL2
aktív tag
válasz
blue01song #42 üzenetére
Nem tudod lemérni semmilyen szoftverrel.
Az EVGA kijelentette hogy a jövőben minden vga-hoz adni fog egy hőkamerát és a már megvásárolt 1060, 1070, 1080 kártyákhoz ingyen igényelhető csak egy gyors regisztráció és a számláról készült fotót szükséges hozzá.
Persze hogy nem igaz de olyan segítőkészek hogy simán kinézném belőlük.
Nehogy "felfújátok a témát" mert itt simán megköveznek titeket, velem már megtették egy előző topikban.
HAJRÁ EVGA HAJRÁ! (talán most már nem figyelnek) -
-
blue01song
aktív tag
Bocs az amatőr hülye kérdésemért, de milyen programmal tudom lemérni a vram hőmérsékletét? és mennyi lenne az elfogadható hőmérséklet? Köszi !
-
demmer123
őstag
Nekem 3 hónapja egy 08G-P4-6276-KR 1070 FTW kártya van.Játékok alatt 74% fokos a kártya 40% ventivel.VRM hőfokot még nem néztem de majd megnézzem játékok alatt mennyi.
Nekem tökéletesen bevált ez a márka még ezek után is,nem cserélném le.Dizájn is kitűnő rajta.
Másik kérdésem az lenne hogy a bios updatet itthon meglehet csinálni egyszerűen?Még vga-nal nem csináltam ilyen bios updatet alaplapnál igen.Hasonló hozzá ?
-
Bird
addikt
válasz
#65675776 #34 üzenetére
Ártatlan kérdés: Te visszahívnád a kártyákat, ha szoftveresen javítható a dolog?
A Vram túlmelegedése pedig előbb- utóbb okozhat csíkozást, fagyást. Szóval nagyon nem tesz jót nekik ez az extrém hőmérséklet. Szóval a gond itt az ok- okozat még, ha nem is ég le a feszültség szabályozó modul. Szerencsére a probléma még nem tömeges, a Samsung csúcskategóriás telefonokkal ellentétben.
-
sirdenis
tag
Az evga gtx 1060 3gb-nak az egy fan-os hűtése nagyon hasonlít a szintén 1 ventis zotac hűésére. Lehet , hogy egy az egyben ugyanaz és azok is érintettek ebben a melegedésben?
-
Archttila
veterán
Erdekes kehet meg, h egy esetleges kesobbi eladasnal mennyire fogjak kapkodni ezeket a kartyakat.
-
EVL2
aktív tag
Na látjátok csak jó valamire ez a Back Plate: Az ilyen csúnya hibákat eltakarni!
Gibayte ról meg csak annyit hogy nekem is egy gtx1060 g1 gaming-em van és tökéletesen működik coil whine cicergés nélkül. Bár hozzátenném, hogy még nem is erőltettem agyon. Egyenlőre csak a gyári oc-módba használom.
-
törölt tag
Igen, mert a VRM átmelegíti a VRAM-ot is. De a linkelt képen is a VRM van leégve, nem a VRAM. Ahogy a korábban linkelt tesztben is a VRM hőmérséklete szerepel 106 °C-ként, nem a VRAM-é.
Nyilvánvaló tervezési hiba egyébként. Alulméretezett a VRM hűtése a kártyákon. Persze egyszerűbb gap padeket kiküldözgetni meg BIOS-t frissíteni, mint visszahívni a kártyákat.
-
Departed
őstag
Hát igen, eddig azt gondoltam EVGA megfelelő és megbízható, de akkor lekerült az ajánlott listáról.
Palit már korábban lekerült amikor kiderült, hogy lebutított hűtésű GTX1060-asokat árulnak. Képeken még végigérő borda volt látható, emberke megvette és rövidebb volt sokkal.
Marad az MSI mint jó választás, meg én szeretem a Gigabyte-omat is, azok is jók. Jó áras is volt a Giga 1060-asom meg kussban is van játékok alatt is.
-
sirdenis
tag
Most terveztem ilyen kartyáz venni.Ezekről a padokról van e valahol vmi kèp ,esetleg teszt , hogy hogyan teljesítenek.
-
Tenken
őstag
Engem érdekelne ez a kari, mert 267mm alatt ez tűnik a legjobb hűtőnek.
Ha jól értem igazából csak annyi, hogy szét kéne szedni és egy darab thermal padot rakni a plate és vrm közé alul-felül? Nekem ez nem tűnik tragédiának. Igazából már kíváncsi is voltam mikor bukik ki valahol, hogy ez a plate őrület rosszul is elsülhet.. -
Bird
addikt
válasz
--HARDCORE-- #21 üzenetére
-
--HARDCORE--
senior tag
Jaja 1 perccel később kapcsoltam. Lehetett volna távolabb is rakni akkor a nyákon a VRM-eket.. a VRAM-októl..
-
FLATRONW
őstag
válasz
--HARDCORE-- #17 üzenetére
Az a baj (az egyik a sok közül), hogy a VRM felforrósítja azokat a memóriamodulokat is amik a közelben vannak, ahogy a képen látható.
-
Arnol
csendes tag
Ahogy a cikkben is írták az új Bios még nem elérhető, az előző pedig a micron memória chippel szerelt kártyákhoz adták ki.
Amúgy nekem is EVGA 1070 SC 6173 van, és nem tapasztaltam egyik hibát se a kártyánál, de biztos ami biztos teszt alá vetettem a kártyámat egy MasterCase 5 Pro házban, szobahőmérsékleten, és a legmagasabb mér pont a kártyámon 85,4 fok volt.
3 óra Furmark és egyéb izzasztó progikkal se sikerült ennél többet kihozni belőle...
-
szasanyi
félisten
válasz
--HARDCORE-- #17 üzenetére
Ja, az marhára nem.
Az egyik a videókártya memóriájának a másik pedig a kártya tápellátó áramkörnek a jelölése.
-
blue01song
aktív tag
válasz
Feruendios #4 üzenetére
Szia!
Tudnál nekem segíteni?
Itt találtam linket : http://forums.evga.com/EVGA-GeForce-GTX-1070-BIOS-Update-v8604500070-m2565056.aspx
De ez 3 héttel ezelőtti. Most akkor egy újabb bios update jön ki? Ha igen,ahhoz tudnál adni linket?
Érdemes szarakodni a kártyával,vagy inkább szabaduljak meg tőle?Előre is nagyon köszönöm a segítséget
-
hemaka
nagyúr
Csak az MSI, esetleg Asus strix...
-
törölt tag
-
Bird
addikt
Nézd meg a diagramban lévő értékeket.... A többi gyártó sem jeleskedik OP hűtéssel az egyedi tervezésű kártyáknál a ramok tekintetében... Az NV által megálmodott FE megoldása a leghatékonyabb. Igaz ott a GPU 88 fok, de legalább az nincs alulméretezve.
Szaby59: A 70 fokhoz képest igencsak magas a 90 fok. Vagy tévedek?
-
blue01song
aktív tag
válasz
Feruendios #4 üzenetére
Linket tudnál adni hozzá? Nagyon köszi a segítséget!!
Ez a kártyám van : EVGA 08G-P4-6173-KR GTX1070 8GB GDDR5 SC GAMING ACX 3.0 PCIE
-
juliabrilke
veterán
Gariba visszacsapni, hogy cseréljék másik kártyára?
Nincs kedvem biossal, meg hővezető paddal szórakozgatni, ha meg valami elromlik, akkor meg kuka a kártya.EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0 a típus.
-
Bird
addikt
válasz
Feruendios #4 üzenetére
A mellette lévő "valami" a VRam... Azok a memória modulok melegszenek fel akár 100 fokra.
Megfelelő hűtés nélkül az pedig halál.... Látjátok inkább az FE mindig is szajkóztam.
-
arn
félisten
eddig a legcsendesebb kartya volt, most majd nem lesz az.
-
Feruendios
tag
válasz
blue01song #3 üzenetére
Nem a GPU melegszik hanem mellete valami tehát, nagyon ajánlott felteni a BIOS updatet mert hiába 70 fokos a GPU ha közben kigyulad a kártya.
-
blue01song
aktív tag
Tudnátok segíteni,mert nem vágom az egészet. Én nem raktam fel a Bios update-t a kártyához,mert semmi anomália nem volt. Most kiderült ez a túlmelegedés fas..ág is. Most akkor csak a ezt a túlmelegedéses fixet tegyem fel? Vagy a sima bios update-t? Vagy a túlmelegedés fix progi csak a bios updattel megy?
Linket tudna valaki adni ezekhez? Mennyire kockázatos ez a bios update? Gears of War 4-t tolom, ott 70 fokra megy fel a hőmérséklet, Titanfall 2-nél 62 körül.
Előre is köszi a válaszokat -
Bird
addikt
Kedvelem a márkát, de ezt nagyon benézték....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Update 07.03. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest