- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
"korábban mintha azt írta volna valaki, hogy az L3-nak gyakorlatban csak szerverfronton van jelentőssége és otthoni használat esetén szinte semmilyen előnyt nem lehet tapasztalni."
Pontosan akkor van nagyobb jelentősége ha egy több magot kihasználni képes alkalmazást futtatsz. Nem kell ehhez feltétlenül annyira messzire menni mint a szerverek világa. Tömörítés, videókódolás, 3D tervezsé, stb. Mellesleg ha csak egy 1 magot használó alkalmazást használsz akkor sem jön rosszul az L3 mivel bár jóval kisebb, de ugyanakkor jóval alacsonyabb késleltetése is van mint a RAM-nak.
-
A vieokódolás és a tömörítés, tervezés lehet az a terület, ahol a több mag számít. Rendereléseknél, CAD programoknál a több mag = jobb hatékonyság lesz érvényben Pl: a 12-es ArchiCAD 8 cpu-t tud kezelni, vagyis két quad-ot összerakva még gyorsabb lesz. Vagy ott van az XSI, ami olyan szinten képes több gépet, CPU-t kezelni, ami már-már megdöbbentő. 2 master géppel akár 12 CPU-t is kihasznál (kisebb render farm
). És ezek otthon is kiépíthetőek ma már, nem kell render farmokra gondolni.
Ahogy előttem írták: a kérdés csupán az, szüksége van-e az illetőnek a több magra vagy sem. Egy irodai gépbe pl. felesleges, mert attól nem megy jobban a Word.
Más.
Én igazán egy dologra lennék kíváncsi ezekkel az új jövevényekkel kapcsolatban, a fogyasztásra. Erről lehet már tudni valamit? Sehol nem találtam adatot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest