Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Keem1

veterán

Egy gondom van az Ubuntu 8.10-zel, pedig tetszene.

Az Origo cikkében szerepel az alábbi:

Tesztelőnk egy T-Mobile web'n'walk box USB-modemet dugott rá laptopjára: korrekt módon automatikusan felismerte az eszközt a Linux, és a hazai szolgáltatók listája is megjelent a képernyőn, csak ki kellett választani az operátort. Az egyetlen gond, hogy a T-Mobile esetében konkrétan rosszak a beégetett beállítások, így a kapcsolat nem működött. A hasonló cipőben utazók kedvéért segítünk a hiba orvoslásában: a beállítások hozzáadását követően a kapcsolatkezelő ikonjára kell kattintani jobb gombbal, itt kiválasztani a Kapcsolatok szerkesztése pontot, ott pedig a Mobil széles sáv fület. Itt a Szerkesztés-t választva eljutunk a beállításokig, ahol Felhasználónév és a Jelszó melletti szövegeket egyszerűen ki kell törölni.

Nos, ez mind szép és jó, de konkrétan nekem ez nem működik. Még jó hogy nem telepítettem fel (amíg a net nem megy, nincs értelme), csak CD-ről bootolva próbálgattam.
    Szóval a fent ismertetett módon eljutottam, kitöröltem a felhasználónevet és a jelszót. Tárolás után a jelszó bent marad. Átírni át lehet, mindent elfogad amit beírok, de ha kitörlöm, akkor a legutoljára beírt szöveg marad benne. Márpedig a T-Mobile-nál se f.n. se jelszó nem kell.

Hogy vegyem rá az ubit, hogy a jelszót is kipucolja? Az felejtős, hogy olvassak utána, és ilyen kernel fordítás, olyan konfig és menni fog, hisz nem vagyok linux guru, és valahogy az Ubuntu megcélzott rétege pont az enyém lenne.

Új hozzászólás Aktív témák