- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
schulzz
tag
Sziasztok
Valaki válaszoljon nekem kérlek titeket.
Nagyon sokat gondolkodtam ezen az androidos symbianos csatározáson. melyik a jobb, melyik a rosszabb. Mindenki az androidot isteniti a symbiannal szembe. Én nekem Omnia HD-m van jelenleg. Nem állást akarok fogalni, hogy a symbian a jobb hanem tényleg objektív választ akarok. A bnőmnek volt egy SE x8 asa amitől kitépztem a hajam, mármint a rajta lévő androifról. Itt nem akarok belemenni a részletekbe, hogy most hányas rendszer volt benne meg stb csak annyit, hogy a symbiant szidják, hogy így elavult meg úgy elavult de ne mtudom miért. Nagyon szeretnék egy tényleg hozzáértő(nem elfogult) partnert akivel erről tudnék beszélni, hogy megértsem végre mitől is jobb az egyik a másiknál.
Várom a válaszotokat, és a jelentkezőket -
HoaryFox
őstag
Hát nekem egy Symbianos telóm volt, asse Nokia xD (SE P1)
Mondjuk azzal nem volt sok gondom a lassúságát leszámítva, pl nemsokszor fagyott le, a mostani Android telóm (Voda 845) néha tud elég meglepő furcsaságokat produkálniNah, hogy hozzá is szóljak a témához: ez nem meglepő. A Nokiának is betett a világválság, majd meglátjuk a WP7 mennyire teszi helyre (vagy mennyire nem), de a Symbiannal már szerintem nem fognak sokra menni...
-
trallilalli
csendes tag
Szerintem se meglepő a trónfosztás. Nem hiába mondják, hogy könnyű sikeres vállalkozásnak lenni, de sokkal nehezebb megtartani azt a pozíciót. Ebbe fog sajnos belebukni a Nokia. Amúgy imádtam mindig is a nokia mobilokat, könnyen kezelhető , megbízható készülékek, de az okos telefonok piacát sajnos nem ők hódítják meg. A Google annál okosabban csinálja. Nagyon vagányul összerakta az Androidot, végre van Market is ahol az appokat le lehet tölteni. Nagyon állat cuccok vannak, nem gondoltam volna 1 évvel ezelőtt, hogy ennyi mindent ki lehet hozni egy mobilból, de most úgy látom, hogy ennél még sokkal többet. Valszeg az érintős mobiloké a jövő és a régebbi típusok teljesen el fognak tűnni. Bár ilyenkor belegondolok, hogy a Blackburry biztosan még évekig ott lesz a toppon.
-
törölt tag
nem írom be még egyszer, csak linkelem.
-
Ricardo
titán
Ez is jó
"Egyesek szerint a Nokia vezetői a Meego fejlesztőivel együtt az USA-ba költöznek, hiszen a napsütötte Szilícium-völgy a Google és az Apple, vagyis fő rivális Android és iOS otthona is."
Majd javaslatot teszek a szomszédnak ha panaszkodik milyen szarul keres, hogy amikor legközelebb bemegy a melóba akkor ne oda álljon a skodájával ahova szokott, hanem a másik parkolóba, mert ott áll a főnök S8-a és a helyettes 7-es BMW-je
-
sbazsi
veterán
Közeleg a nokia napja???
a cég olyan helyzetben van, mint egy égő olajfúrótornyon álló ember, akinek muszáj az Északi tenger jeges vizébe ugornia, ha meg akar menekülniDe ez is jó szöveg:
Az alsó kategóriában még veszélyesebbek azok a kínai gyártók, akik "befejezik a gyártást, mire a Nokia elvégzi az utolsó simításokat az új készülékről szóló PowerPoint prezentációján". -
Ricardo
titán
válasz
Quasi_modo #102 üzenetére
Nem is rossz egy hallott cégtől
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
talpalavalo #100 üzenetére
hisz alig ad el, és a Symbian.
Mi az a néhány millió ....
LOL -
MikroTikker
tag
válasz
Quasi_modo #89 üzenetére
Mégha erősen túlzó is a megállapítás, azért azt lassan beláthatjuk, hogy a Nokia legnagyobb erőssége jelen pillanatban a múltja, abból pedig mint tudjuk nem sokáig lehet megélni.
Egy dolog, hogy sokakban még mindig Nokia=mobiltelefon, de erre egyre kevésbé lehet építeni, és miután a Nokia vezetése is belátta, hogy tarthatatlan a Symbian erőltetése, és hogy a cég súlyosan lejtőre került, így aztán nehéz lenne vitatni, hogy válságos helyzetben vannak - mégha ez nem is abszolút értelemben, sokkal inkább a korábbi súlyukhoz képest értendő, de ezekkel a tendenciákkal rövidesen abszolút értelemben is lecsúszhatnak.Kíváncsi vagyok mi lesz a nagy bejelentés pénteken, de a WP7-el aligha lennének ki a vízből, lényegében az Android lenne az, amit hozzáadva az erős márkához és készülékekhez, újra felvirágoztathatná a céget, de arra meg kevés az esély.
-
talpalavalo
aktív tag
válasz
#16820480 #99 üzenetére
Először is nyilván volt egy kis szarkazmus abban amit írtam, nem most halott, de ez a tendencia, nagyon hamar oda fog vezetni, hogy kihal... hisz alig ad el, és a Symbian.. de hisz tudjátok meg le is írtam...
Nem kell egyből védekezni... mintha nekik dolgoznátok most komolyan
Nem akarok megbántani senkit sem, de ezek a tények ezek elől hiába futtok el -
törölt tag
válasz
Quasi_modo #96 üzenetére
igen, csak kérdés, hogy jó fejeket hullajtanak-e el, vagy csak keresnek pár bűnbakot (ahogy szokás), és kész.
-
sbazsi
veterán
válasz
Tibor_560sec #95 üzenetére
A "nyugati" autok piaca is szépen gyarapodik, mégis sokan trabival, meg kispolskival járnak.
-
Tibor_560sec
aktív tag
Szépen gyarapodik a piac Androiddal ....
, de nálam Symbian ezért még nem fogja azt jelenteni , hogy idejétmúlt ....
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #92 üzenetére
na igen, de a jelenlegi tendencia szerintem jól látszik. az utóbbi években nem nagyon tudtak/voltak hajlandóak tenni ellene a finnek.
-
sbazsi
veterán
válasz
Quasi_modo #89 üzenetére
Ez határozottan tetszik.
Nem tudom elégszer leírni, hogy a Nokia kihalt meghalt
Nem kell többször leírni. Egyszer is elég nagy marhaság.
3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD -
törölt tag
válasz
Quasi_modo #89 üzenetére
igen, határozottan minden rendben van a Nokiánál.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
talpalavalo #87 üzenetére
Nem tudom elégszer leírni, hogy a Nokia kihalt meghalt
Nem kell többször leírni. Egyszer is elég nagy marhaság. -
talpalavalo
aktív tag
Nem tudom elégszer leírni, hogy a Nokia kihalt meghalt... Hiába jó a vas, ha nem pakolnak rá egy normális oprendszert...
Az MWC-n reméljük bejelentik, hogy nyitnak más irányba is mert egyébként halál...
A Samsung igen valóban sokat fejlődött és a GalaxyS2 isVááá csak győzzük kivárni, illetve árban is elég korrektek.
Az Apple.. hát igen... Sosem szerettem nem is fogom, valahogy nem nekem való, de ettől még persze nem ítélem én el...
Az is tény hogy ha marketing szempontból nézzük az Apple és a Samu ami elől lehet a Nokia az nem sőőt, nem is nagyon találkoztam nagyobb Nokia reklámmal, mondjuk nem is nagyon van mit reklámozni, azaz mivel eladni Őket, mert hardverben sem igazán erősek, sőt, szoftverben meg tudjuk, hogy nagyon gyengus... -
Ricardo
titán
Sőt okostelefont sem szabad venni. "Tudományos" bizonyíték [link]
Nagy az a bizonyos állatkert
Komolyra fordítva: Nagyon kétélű fegyver ez a távolról piszkálhatóság. Nekem sem begyere.
-
Toxic
tag
Vegyetek android-ot)))))) http://dirtywindows.ucoz.ru/news/a_telefonokra_benyulva_torolt_android_alkalmazasokat_a_google/2010-06-25-437#axzz1D64OEH8X
-
Ricardo
titán
válasz
Arthuro_Adam #83 üzenetére
Remélem az MWC-n. Bizzunk benne hogy ezt a csillagászati összeget arra fordították, hogy valami nagyot villantsanak.
A Samsungon látszik is a fejlődés."Apple 1 milliárd alatt van."
Azért mert nem saját dolgokat fejleszt, hanem a már mások által kitalált megoldásokat optimalizálja a saját rendszerébe. Azt viszont jól csinálja, (ezt nem lehet elvitatni), így az jön le, hogy ők milyen előremutatóak.Vajon hányadik helyet foglalják el a marketingre költött összegeket felsoroló táblázatban
-
Arthuro_Adam
őstag
Az a durva, hogy a Nokia tavaly 4 milliárd eurót költött kutatás-fejlesztésre. Második a Samsung 3 körülivel (azt nem írják sajnos, hogy ez most csak a telefonos részleg, vagy minden más is). Apple 1 milliárd alatt van.
Vajon mikor látjuk a befektetés hozadékát.
[link] -
talpalavalo
aktív tag
Azt hiszem ehhez a kommenthez nincs mit hozzáfűzni tökéletesen jól látod a helyzetet...
Kijön egy hír, az Apple bezöldül és már ki is dob egy cáfolatot, csak hogy neki legyen igaza, de olyan mind1 azon ez nem változtat hogy brutálisan lealázza a piacot....
Inkább az ilyen mocskolódások meg felesleges viták helyett fejleszthetne az Apple... -
marmil
csendes tag
Most nem azért,de ez most komoly? Azon vitatkozunk, hogy most vagy 10 nap mulva fogja átlépni azt a szintet, hogy nagyobb legyen a részesedése mint a Symbiannak? Nem azért, de szvsz ez csak egy statisztika, a piaci trendeket eddig is ismertük, tudjuk, hogy az Android jőn fel,mint a talajvíz, a Symbian jelentősége per pillanat esik. Nem akarok megbántani senkit, tényleg, és mindez csak az ÉN véleményem, de ebben az iramban tök mindegy hogy a mai vagy a holnapi hír az, hogy most akkor az Android beelőzött...
PS.: tudom, hogy itt nem volt vita, csak az indexes hír forumán trollkodtak, és az mindig kicsit felidegesít
-
tjb007
nagyúr
"és már a legelső hírekben is ott volt"
Sem az Engadget -en, sem itt nem szerepel a hírben (rendben, az Engadget volt a forrás de ettől még el lehetett volna olvasni az a jelentést és kiegészíteni).
Tény, hogy nem változtat (sok mindet) rajta de azért ez sem elhanyagolható információ. -
Két dolog:
1) A Canalys adta ki így, és már a legelső hírekben is ott volt, hogy "az OMS és a Tapas is benne van a számban", tehát nem tudom hogy az indexes zsenigyerek minek örül ennyire most. Első osztálytól kezdve illik tudni olvasni. (Disclaimer: az Engadget változatát nem olvastam, jó volt nekem a Canalys mindig is.)
2) Az, hogy Android-leszármazott, nem borítja meg az eredményt.
-
talpalavalo
aktív tag
válasz
#16820480 #72 üzenetére
Ezt cáfolnám... Szerintem meg van a háttérben legalább egy megállapodás... Például itt is megjelent a cikk, hogy a Google ezerrel elkezdte népszerűsíteni a Marketet erről sorban jönnek a hírek, hogy a Google elkezd fejleszteni öli bele a pénzt, és erre jönnek az Androidot népszerűsítő reklámok is... Hmm érdekes, nevezzetek hülyének de szerintem ebben van valami...
-
sbazsi
veterán
válasz
Arthuro_Adam #71 üzenetére
az nyilván más kategória.
a kérdés így szólt:
ha pl egy magyar szolgáltató lead egy android reklámot pl 1 HTC + 1 Samsung készülékkel akkor ennek a költségét ki viseli?Más egy készülékreklám, aminek a végére odatesznek egy pár mp-es szolgáltató reklámot, és más egy szolgáltató által kreált reklám, amelyben több gyártó, több terméke van.
-
törölt tag
válasz
Arthuro_Adam #71 üzenetére
szerintem meg úgy van, hogy ha a gyártó hirdet, akkor neki kell fizetnie a reklám díját, ha meg a szolgáltató hirdet, akkor neki.
-
sbazsi
veterán
ha a edigital hirdet valahol, akkor azt ki fizeti? a reklámozott termék gyártója, vagy az edigital?
azt, hogy az astra akciós ebben-abban a kereskedésben, azt ki fizeti, az opel, vagy a kereskedő?
az akciós zsömle hirdetést ki fizeti, a pék, vagy az auchan/tesco/coraszerinted
-
Inarus
addikt
válasz
Arthuro_Adam #62 üzenetére
Miben jobb a Market az OVI-hoz képest?
-
-
tjb007
nagyúr
"A Market köröket ver az OVI-ra."
Csak épp nem mindenhol
-
sekli
addikt
válasz
Arthuro_Adam #62 üzenetére
nyilván, csak sokkal kevesebb...
-
Ricardo
titán
Megváltoztak az igények. A Market köröket ver az OVI-ra. ma már nem szeretik az emberek összevadászni a programokat. Egy helyre felmenni mobilról és leszedegetni kényelmesebb. A kényelemhez meg könnyű hozzászokni. És ez csak egy példa.
Remélem most előhúznak valmi ütőset a kalapból, mert nekem tetszik a symbian.
-
Gabor113
tag
Engem az érdekelne (erről az oldalról még nem láttam írást) hogy ki és hogy fizeti az androidos marketinghadjáratot. Gyakorlati példán keresztül:
ha pl egy magyar szolgáltató lead egy android reklámot pl 1 HTC + 1 Samsung készülékkel akkor ennek a költségét ki viseli?
-google? (de akkor miért nem jelenik meg a többi készülék is - vagy nekik teljesen mind1, de nem mind1 mert dominálni akarják a piacot)
-htc+samu? (de így saját pénzen a gugli szekerét tolnák)
-csak a szolgáltató? (de akkor csak kis részben a saját nagy részben a gyártó + gugli helyett fizet)-mind együtt? Ha igen vajon milyen arányban?
Ez csak mellékszál a nagy egészben de fontos és érdekes rész.
-
B1T3
addikt
A Symbian rendszer önmagában nem rossz, csak éppen nem látványos, és ugye az embereknek az kell. Ez a már említett divat.
Természetesen kellemesebb is lehet a mindennapokban, de ne tévesszük ezt össze a funkcionalitással.
Kíváncsi leszek, hogy az eredetileg S^4-nek szánt frissítések hogy dobják fel a rendszert. Még inkább érdekel, mi lesz a MeeGo-val. -
kenguroo
tag
válasz
talpalavalo #52 üzenetére
Hát igen, én is anno azért vettem Nokiát, mert Nokia. Mostanság számomra már igazából semmivel sem nyújt többet, mintha vennék egy nagy-gombos nagymama telefont.
Örülök ennek, a Nokia a nevéből él évek óta, meg abból amikor anno elkezdődött ez az egész "mobiltelefon mizéria", megszerezte magának az európai piacot.
Kíváncsi vagyok, hogy mivel fognak erre válaszolni, de az az érzésem, hogy aki már belekóstolt vagy az androidba vagy az ios-be azt már nem fogják tudni visszababusgatni. -
jbush
tag
válasz
#16820480 #56 üzenetére
A probléma az, hogy e módszer elég gyorsan amortizálja az akkut. Szép, hogy a Lithium akkuk tolerálják a rátöltést, de nem tesz nekik jót. És nekem azért nem mindegy, hogy normál használat mellett, amiben van napi húsz-harminc mail és SMS, fél óra netezés HSDPA-n és ugyanennyi WLAN-on, napi két-három óra telefonálás, tud-e az akkum még mindig három - négy napot, mint új korában, vagy nem. Csak jelzem, az E90-esem akkuja tud. Haverommal ugyanott, ugyanakkor vettünk, de ő naponta feltette töltőre, ha lemerült, ha nem - háromnegyed év alatt eljutott odáig, hogy ténylegesen egy nappal alatt le is merül. Az enyém így, három évesen, eredeti akkuval még mindig három napig bírja. Ez a nem mindegy.Persze van, akinél egy telefon nem él meg eddig, azoknak ez nem fontos.
Ha meg nem tudom út közben feltölteni, mert nincs konnektor, akkor nem valószínű, hogy majd egy szgép lesz kéznél. Persze a laptop akkujáról még mindig tölthetem, de akkor meg annak az üzemidejét csökkenti. De legtöbb esetben ilyenkor nem viszek magammal laptopot sem; elég a telefon.
Ami a kikapcsolását illeti: én nem találtam meg. Gyárilag tuti nem volt benne. -
törölt tag
rátöltögetéssel gyakorlatilag végtelenségig bírja, mert tudok mindig annyit tölteni bele, hogy ne hagyjon cserben út közben, amikor a végére ér a szép szabályosan kialakított töltési-kisütési ciklus
egyébként meg bármilyen meglepő, de kikapcsolható az a funkció, hogy vegyen fel usb-ről áramot a telefon... -
Kung
csendes tag
Nagy hiba ennyire droidozni, kicsit a gyártókat is elkapta a gépszíj.
Lehet, hogy jó meg minden, de a bumeráng is vissza szokott ütni, ha valaki nincs észen, és néha a fagyi is visszanyal.
Tartom, hogy a szifon és annak rendszere üt, még akkor is, ha drága.
Ha a Nokia is beáll a droidos gyártók közé, akkor meg fogok lepődni.
Talán már kihúzzák a saját fejlesztésű okosságuk bevezetéséig.Egyébként egy átlag felhasználónak egy Nokia lehet, hogy jobb, mint egy droidos telefon, de egy szituáció kérdése...
-
AMD Power
titán
Ez nem volt meglepő a számomra.
-
talpalavalo
aktív tag
Szerintem meg nem elég... Azoknak lenne elég akik egy telefont csak azért vásárolnak meg mert Nokia nem pedig reálisan objektíven a tulajdonságai alapján, mert ha úgy nézed akkor sajnos a Nokia sehol sincs, és igen zömében ez a Symbian miatt van (ez a nagyon kicsi szoftveres háttér, az OVI nem elég... Nagyon nem...)
-
MaciG
addikt
Várható volt, mondom ezt úgy ,hogy másfél hete vettem egy Symbian-os telót.
-
jbush
tag
válasz
Murderer69 #46 üzenetére
Próbáld ki, mennyi ideig bírja az akkud rátöltögetéssel és anélkül.
De ez egyéként is magánvélemény... ezért is tettem OFF-ba. -
zeg
őstag
A Nokia csúcstelefonja az N8. Szvsz nem kerülne túl nagy erőfeszítésbe nagyobb kijelzős, és/vagy vékonyabb, esetleg strapabíró, frissített változatot kiadni, akár ugyanazon hardverrel. Helyette azonban vannak az N8 butított változatai, ill. a toldozgatott lassan kiöregedő N8.
Kicsit fel kellene gyorsítani az eseményeket Nokiánál, a jelenlegi symbian -bármennyire elavultnak tartják jogosan vagy sem- még mindig elegendő lenne, legalább átmeneti jelleggel. -
SlayR
senior tag
Divat = Android ... Minden csoda 3napig tart
-
Murderer69
őstag
szvsz egy kicsit túl dramatizálod a helyzetet szerintem.....
ezen felsírtam
Rádugom a gépre fél órára, már tönkre is tette a szép, szabályos töltés-kisütés ciklusaimat
Idejétmúlt a Symbian hiába köti az ebet a karóhoz a nokia nemhiba lépett le mindenki ez van el kell fogadni ....
-
Aftereffect
tag
Csak azért nem az apple futott be, mert nem tudnak eleget gyártani és drága..
A Nokiánál még az S40-nek van esélye az olcsó telefonok piacán és kész..
Vagy csinálnak egy OSX-szerű oprendszert, mint a google..
-
waporka
tag
várható volt hogy megelőzi ez az új örület. szerintem is jobb könnyebb kezelni könnyű átálni.
nekem bejött -
jbush
tag
Nem tudom. A 7650 óta csak Symbian rendszeres Nokiám van, az érintőkijelzőt utálom. Mindazonáltal már itt volt az ideje, hogy szegény, jól megszolgált E90-esem lecseréljem. Korábban egy Ismerősömnek köszönhetően járt nálam négy-öt napra egy WP7-es és Androidos cucc is (mióta vannak Apple gépeim, azóta utálom; nincs az a pénz, amiért tőlük használnék telefont - bár egyszer volt kíváncsiságból egy 3GS-em), de egyik sem győzött meg. Nekem mindenféleképpen QWERTY-s kell, mert rengeteget mailezek a munkámból kifolyólag, de az Android nagyon nem jött be. Nem tudom; egyszerűen nem szimpatikus. Mindent utálok benne, ami manapság "divat": a sok SNES-integrációt, hogy a szemét elkarattyolná, hol járok; hogy mindig a neten lófrál(na, ha hagynám).
A Nokiánál megszoktam, hogy ha elindítok egy alkalmazást, ami netet igényel, akkor a többi cucc nem cuppan fel rögtön netre, és ha bezárom az alkalmazást, az bontja a netkapcsolatot. Nekem ne terhelje az akkum felelslegesen.
Nem örülök annak sem, hogy ezek a vackok töltődnek USB-ről is. Rádugom a gépre fél órára, már tönkre is tette a szép, szabályos töltés-kisütés ciklusaimat.
Továbbá számomra eddig minden érintős vacaknál zavaró, hogy a tárcsázót úgy kell elővadászni, még ha csak egy gomb... akarom mondani, kijelzőnyomással is. Nem praktikus.
Mindazonáltal eljött az idő a váltásra, és - jobb nem lévén - egy érintőkijelzősre tettem le a voksomat. Mivel azonban én nem akarok HTC-t, S@rsungot, LakatosGejzát vagy Motoralávalót használni, de szükségem van a széleskörű funkcionalitásra, egy Nokia N900-ast szedtem össze. Ebben is megvannak a fentebb említett gyökérségek, de a Linux miatt elég jók a lehetőségeim a számomra megfelelő környezet megteremtésére - és legalább Nokia.
Az S^3-hoz még nem volt szerencsém, de az E7-et már várom. Előbb-utóbb beszerzek egyet, már csak a gyűjteményem miatt is.
Összegzésképpen annyit, hogy normál telefonos rendszernek, ami elsősorban telefonálásra való, és csak másodsorban a többire, a S60-nál szerintem nincs jobb alternatíva. És hogy az érintőképernyőké a jövő... Hát igen, de nem nekem
Számomra ez egy szomorú, bár csöppet sem váratlan hír. -
CUskater
tag
Szerintem meg nem olyan rossz a symbian, de csak a rendes, nem érintőképernyős telefonokra. Nekem is androidos telefonom van, de volt sok nokiám is előtte. Szóval normál kialakítású telefonokra nagyon is jó a symbian.
-
Kung
csendes tag
Vazz, addig terjeszkedik az android, míg meglesz az új skynet, aztán retteghetünk, hehe
Mindenki kezében ott lesz a fegyverDe viccet félretéve.
Nagyon androidosodik a piac.
Valamiért nem kedvelem a robotot (gugli kezébe adni a mobilkommunikációt, hát, nem tudom), ezért inkább azt mondom, bada/symbi/ios valamelyikéből válogatnék.Szerintem lesz szívás a droiddal, csak senki nem gondol ebbe bele (egyébként előszele megvolt, mikor a samu kitalálta, hogy a mobilszolgáltatóknak pénzért adná a frissítést, meg ilyenek).
Azért még sokakban benne van az, hogy Nokiám volt az is lesz.
Bár megjegyezném, az N8 kicsi komplikáltnak tűnt az iPhone mellett, meg is lepődtem.
De az Sv3 sebessége nem volt rossz, kompromisszumokkal élvezhető.Saját vélemény és meglátás, kéretik nem megkövezni.
-
kexksz
addikt
Várható volt, az android egyre népszerűbb és nem véletlenül.
-
DemonDani
addikt
Már várom az első Androidos Nokiát...
A vak is látja már, hogy tarthatatlan a helyzet.
És nincs is kilátásban új csúcs Nokia az N8 után, pedig ha jön egy nokia akkor ott már sok hónappal előtte megkezdődik a menőzés, meg marketing.
N9 van valahol valamilyen formán de... -
skul0
aktív tag
Nem teljesen értek veled egyet. Első okostelóm volt, amikor csurig volt a kártya alkalmazással valóban voltak lassulások, néha-néha fagyás is előfordult, de felesleges cuccokkal való telepakolás nélkül elég fürge szerintem. Egyébként symbian még mindig megállja valamennyire a helyét. Közel sem a legjobb, de van.
-
joey04
titán
válasz
HardSanyeee #25 üzenetére
ez a mondat nagyon lényeges. nem azért zuhan a symbian, mert nokia only, hanem azért nokia only, mert ennyire zuhan, és nem akarnak vele szenvedni a többiek.
-
RandomGosu
senior tag
hát nokia köss fel a gatyádat, vagy válts androidra
-
skajwa
senior tag
"Nokia által egyedül használt operációs rendszert."
A Satio és pl. az i8910 is symbian-t futtat, nem?
-
GALARDO
addikt
Ez várható volt.
-
AMD ehog
aktív tag
Én is nagy Symbianos voltam, az N8-ig hittem a rendszerben. De abban a legbosszantóbb, hívás-feloldás közben fellépő hibákat sem tudták kijavítani, arról nem beszélve, hogy a rendszer felépítése korszerűtlen, kívül-belül. Ez ellen nincsen mentség.
Pár hónapja váltottam Androidra, már nem kötődöm a finnekhez.Amelyik rendszerben még egy tudományos számológépet sem tudnak sok év után natívan beleilleszteni, ezt érdemli.
-
B1T3
addikt
Folyamatosan fejlesztik a MeeGo-t, és úgy néz ki, idén kézhez is kapjuk.
A Symbian-Android versenyhez hozzászólva pedig az arányokat tekintve (hány gyártó alkalmazza hány készülékén) elég szép eredmény ez még mindig. Amíg a reklámokban is a mostanában szokásos kulcsszavak – Android, Androidos okostelefon, Samsung Galaxy Tab (Androiddal) – lesznek, ez a tendencia folytatódni fog. A Nokia reklámokban pl. még sosem hallottam, hogy Symbian, csak szimplán Nokia, amely bizonyára nem annyira vonzó önmagában, mint az egyre intenzívebben elterjedő Android. Értelemszerűen azt keresi még az is, aki nem ért hozzá, és új telefon vásárlására adja a fejét. De az is lehet, hogy túl keveset bámulom a TV-t.
Mindenesetre az is igaz, hogy a Symbian-os okostelefonok számra sokkal lassabban gyarapodik, mint az Androidosoké. (Legutóbbi időt tekintve maréknyi S^3 mobil a gyakran bejelentett Androiddal szemben. C5-03 nem ér.)
-
Dave1984
őstag
Szia.SE Vivazról váltottam X8ra.Hát ég és föld a 2 rendszer közötti különbség!Stabilabb,testre szabhatóbb kezelőfelület.Szinte bármilyen igényed kielégítéséhez vannak ingyenes programok,még S60V5 re nem sikerült 1 év alatt egy rohadt Divxet lejátszó programot csinálni.Symbianra nem fejlesztenek,ezért marad le,arról nem is beszélve,hogy sokkal lassabb,mint az Android rendszer.
szerk: hja és az X8 még csak nem is felsőkategória,mint anno a Vivaz.És kamrán kívül szegény Vivazt bármiben lealázza.Szerettem(szeretem a Symbiant),de aki egyszer használ Anroidot ÉSSZEL!!!annak más alternatíva nincs egyenlőre! -
Az lenne a meglepő, ha nem lépte volna le, tekintve, hogy a symbian nokia only, android meg már lassan a kávéfőzőkbe is lesz..
-
AMD ehog
aktív tag
már ideje volt.
-
Toxic
tag
Azért arra kivi lennék,ha az android után is jogdijat kéne fizeti a mobilgyártóknak,mint a symbian után,akkor lenne e ekkora sikere ? Gyanitom,nem
-
Toxic
tag
Kezd olyan érzésem lenni,hogy itt m.ki a symbian ellen drukkol.. Aki hozzáértö,pár szóba irja már le,mitöl olyan q.va jó az android a symbian-hoz képest ? Thx
-
aero.
veterán
Itt lett volna a lehetősége a Nokiának tavaly, hogy ütőképes rendszert fejlesszenek, de úgy látszik nem akartak.
-
Itt az Androidő
Ez ellen nem nagyon lehet manapság tenni. Jó ez a száguldás, csak nehogy a minőség rovására menjen és egy idő után magasról tegyenek a népre.
-
AS
félisten
Abból kb 5 millió Gaalxy S volt
-
tjb007
nagyúr
Amiben minden benne van az ez a táblázat.
A cikkben szereplőben csak az okostelefonok szerepelnek, magyarán ebben nincsenek benne a sem a low end, sem a többi telefon, csak és kizárólag az S60v3 -as, S60v5 -ös és S^3 -as telefonok. -
Lennier
tag
Gondolom ebben a 31 millió symbianban nem csak az s60-as gépek vannak benne, hanem egészen a "low end" tömegtermékekig minden...
-
szép eredmény, sokáig húzta a nokia.
-
Yeffy
veterán
Sajnos vagy nem sajnos (kinek mi a szimpatikusabb) nem meglepő...
Népszerűbb OS a Droid, ugye jóval több készülék használja... Villantani kellene már valamit a Nokiának szerintem. Nem rosszak a telefonjaik, de sajnos néhol kevésnek bizonyulnak...
Mindenesetre hajrá Nokia!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged