Hirdetés
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
-
Mobilarena
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
válasz
Szabadh #5957 üzenetére
Az a NAS hálózati csatlakozója bár gigabites, de maga a hardver nem tud csak 30-40 MB/sec közötti sebességet (szekvenciális), a valós gigabites sebességhez minimum 325/326/520 kell neked Zyxelből.
Torrent sebessége meg még kevesebb az 100 Mbitet sem tud, mivel elég gyenge benne a hardver a torrentezéshez.
Emlékeim szerint nem lehet állítani, hogy milyen kapcsolati sebességgel csatlakozzon (mámint a 310-es), tehát sztenderd Gbit. -
Anonymus23
veterán
Elvittem ismerős elektromérnökhöz, kimérte, szerinte még rendben voltak a kondik, de kicserélte mindet újra a tápegységben.
Míg nála volt, szétnéztem a millió otthoni cuccok között és találtam még egy tápot, ami 12V de 2A. Ezzel is hibázott, azaz kidobott a játék kapcsolódási gondra hivatkozva. Ez egy sok-sok éves táp, viszont alig volt használva, nem tudom mi jelent komolyabb terhelést az idő vagy a folyamatos használat egy ilyen tápnál.
Viszont:
A 4300-as már csak extenderként működik, és 2 dolog volt, az egyik egy kábel amit a "régi helyről" átvittem vele, ami eddig a modem és router között volt, a másik meg, hogy a fenti hibázás után kapott egy full resetet.
A reset és a kábel csere után viszont megszűnt a problémám, több órán keresztül nem jelentkezett, hogy kapcsolódási gondom lett volna.
Ki fogom még próbálni a kábelt ha visszarakom a rendszerbe, akkor csinál-e galibát, de lehet egy reset megoldotta volna az egész mizériát
Ha a kábel, akkor ollóval apró darabokra fogom vágniNem baj, a táp legalább fel lett újítva
annál előbb utóbb úgyis előjött volna a gond...
-
Anonymus23
veterán
Az lesz.
Csak egy kérdés, ki tudja hátha találkoztál már ilyennel:
Amit leírtam játék probléma, tegnap, hogy nem volt bedugva a 4300-as, nem volt gondom, ma átpakolásztam a másik helyére, és beállítottam, és ment is szépen. Viszont a játék megint kivágott fél óra alatt.
Utána kikapcsoltam a 4300-ast, ami igazából csak a hálózaton van (LAN1-be van dugva a 1043-asból jövő kábel és a wifit/LAN-t hosszabbítottam meg vele), és 3 óra játék alatt egyszer sem dobott ki.Hogy a francba tud ilyen hibát produkálni, amikor már nem is azon keresztül jön a net, hanem csak a hálózat egy része
Nah mindegy, jelenleg nincs itthon ilyen tápegység, fogok kölcsön kérni, és meglátjuk.
Illetve azt még megcsinálom, hogy kap egy hard resetet és csak a repeater részét állítom be rajta... -
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #5873 üzenetére
Tegnap csak megejtettem a cserét, mert ez így nem volt állapot.
A tegnapi tapasztalat, hogy nem volt fagyásom a 1043-assal (az mondjuk csak v2.1-es), ez még csak ~1 éves.Kondi vagy táp gondom lehet vajon? Mit kezdjek elsőre vizsgálni?
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
A routert magát lehet valahogy tesztelni, hogy megfelelőképpen működik?
A "problémám" az, hogy van egy játék (Division) ami mostanság folyamatosan kidobál net kapcsolat hibával, és ilyenkor valóban el is megy a net több esetben, de van, hogy a többi megy tovább rendesen.
Pl TS-en beszélünk, lefagy a játék, majd jön a hibaüzenet, amivel kidob az adott sessionből, tölthetem újra vissza, de van úgy, hogy a net is elmegy, mert kiléptet TS-ből is, és a weblapok sem nyílnak meg 10-20-30 másodpercig.
Aztán minden előjel nélkül helyreáll a kapcsolat, és megy tovább órákig, de van, hogy fél órán belül 10x eljátssza.
Először a játékra tippeltem, mert sokaknál van ilyen gond, de egy ideje, amikor észrevettem, hogy a net is elmegy a gépről, akkor kezdtem el gyanakodni a routerre.
De ezen a játékon kívül viszont nem tapasztalom, hogy ilyen probléma lenne (vagy nem veszem észre).
A router nem indul újra, a status lapon IP címek megvannak, azt írtja, hogy kapcsolatban, csak net nincs rare módon.A router 2014 Februárban lett véve, azaz 3,5 éves, meg kellene nézetnem valami szakival a kondikat?
Gyakorlatilag 7/24-ben megy azóta, volt, hogy fél évig sem volt újraindítva, mert minden rendben ment.Valami ötlet esetleg?
ha valaki tudna segíteni!
Van egy v3-as 1043-as amit jelenleg wifi extenderként használok, lehet fel kellene cserélni a kettőt, az kb 1 éves csak. Vélemény?
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Adott egy WDR4300-as, kívülről netről próbálom elérni.
Dinamikus IP van, így a saját no-ip-s címről, külön beállított portról próbálom elérni, be is jön a bejelentkezési ablak, beírom az adatokat, és visszadob mindig a bejelentkezési ablakra, se hibaüzenet, se semmi.
Mit tudok csinálni?Az lehetséges, hogy céges hálózatról az ilyen felületet valahogy tiltani tudják?
-
Anonymus23
veterán
Nem, hanem ki kellene mérned, hogy nincs-e szakadás valamelyik érben.
Pl, Az egyik végen összekötöd a narancs/narancs-fehér érpárat, a másik oldalon meg multiméterrel szakadást mérsz, ha nincs szakadás a kábelekben, akkor lehet tovább keresni. ha szakadást mutat, akkor egyenként egy másik érrel lehet az ellenpróbát csinálni.Az A vagy B bekötés a két aljzatban az persze legyen ugyanaz, azaz A-A vagy B-B értelemszerűen.
-
Anonymus23
veterán
válasz
vanRobert #4717 üzenetére
Mint ahogy előttem is írták, a fw leírásában benne van, hogy az előző fw beállításai használhatók-e.
A legutolsó fw-nél, nem csak hogy használhatóak, de nálam el sem tűntek a régi beállítások.A 141113-as firmről frissítettem most a 150518-as-ra és újraindulás után minden beállításom ugyanúgy fogadott, csak a fw verziója lett az új. Persze előtt én is csináltam egy config mentést, de nem kellett használni
-
Anonymus23
veterán
Nekem már évek óta mentve vannak a MAC/IP/készülék listáim, jelszavakkal, mivel felejtek.
Szóval nem az a gond, hogy újra be kell állítani, de mégis
Ha már van ez a mentés funkció, akkor miért nem működik? Az előző firm cserénél pikk-pakk működött.
Itt meg a szívás
Most nincs több időm erre, majd ha lesz annyi kedvem, 1x nekiugrok megint -
Anonymus23
veterán
válasz
vargalex #3849 üzenetére
Most visszament a régi config a régi firmre, még csak jelszót sem kér, mivel az itthoni gépen el van tárolva, restart után minden OK.
Most nincs időm játszani itt vele, hogy mit csinálna a fentiekben leírt módszer, de nincs kedvem wifiket, MAC címeket és minden egyebet állítgatni, így maradok a régi firmnél... -
Anonymus23
veterán
Ja és ehhez jön még, hogy 10 próbálkozás után kizár
Megpróbálom visszarakni a régit, vissza a configot, átállítom admin/admin párosra a jelszót, újra firm frissítés, majd megint load config, és meglátjuk működik-eMondjukmost elbizonytalanodtam:
A TP oldalán ez van:For TL-WDR4300ND(UN) V1
A korábbi fimreknél meg ez:
For TL-WDR4300 v1 -
Anonymus23
veterán
Most meg engem szívat ez a firmware frissítés.
Frissítettem a firmware-t, a francért áll át más tartományra alapból
192.168.0.
Azért baj,mert egy halom eszköznek (kb 10) fix IP van beállítva, persze más tartományban 192.168.1.
A firm frissítés után még be is enged admin/admin párossal, de amikor visszatöltöm a configot, akkor már nem enged be se a régi jelszóval, se a az admin/admin párossal -
Anonymus23
veterán
Egy jó ideje már nem tudom elérni a www.tp-link.com-ot.
Ha a googliba beírom mondjuk a WDR4300-at az elsők között van a találat erről a routerről, de csak pörög egy ideig, majd pedig ez a weboldal nem elérhető.
Nektek bejön az oldal? Invitel a szolgáltatóm... -
Anonymus23
veterán
Egy kérdésem hadd legyen már.
Nekem aki semmi másra nem használom a routert, hanem arra amire kitalálták:
Osztja a netet/hálózatot, wifi, DDNS, MAC szűrés, és kb ennyi. Van NAS TM-el letöltéshez.Számomra lenne értelme openwrt-re cserélni (pl a vargalex féle)?
Profitálnék belőle vajon? -
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #3535 üzenetére
Sajnos nem jött be:
2 szobával arréb,
5G - ~240 Mbit, de a másolás 0,5-1,5 MB között max, a másolás közben ugyan jumpol a sebesség 160-240 között, de a 160-nak is messze fölötte kellene lennie.
2,4G - ~130 Mbit, ami ugyancsak jumpol 80-130 között, de a fenti sebességTransmit power high-on. Nem tudom mit lehetne még állítgatni a gyári romban, hogy jobb legyen.
Ja és antenna:
Visszatettem a gyári antennákat, azzal azt értem el, hogy a mérési helyen a 2,4GHz is romlott ~60 dBi környékére, az 5G is romlott picit, de az akár mérési dolog is lehet.
Visszarakva megint csak 8 dBi-es TP_Link antennákat (ami elvileg csak 2,4GHz-es), a 2,4G javult, de érdekes módon az 5G is picit.
Lehet érdemes lenne az itt sokak által használt romot felrakni, de jelenleg nincs annyi időm, hogy próbálkozzak, és látva a leírásokat, mivel messze nem értek hozzá, valószínűleg elvesznék a sok beállításban,, -
Anonymus23
veterán
Az a baj, hogy ott sincs több róla, frissítek drivert hátha
A hardverazonosítónál is csak ennyi van:
VEN_14E4&DEV_4359&SUBSYS_E04B105B&REV_00Másolás:
Most itt vagyok a router mellett:
5G - 300 Mbit a w7 szerint, a másolás 16-17 MB/sec
2G - 144 Mbit a w7 szerint, a másolás 10-11 MB/secMindjárt visszamegyek a korábbi helyre...
-
Anonymus23
veterán
Egy kis segítséget hadd kérjek már tőletek:
Adott a 4300-as router (gyári firm). Most este kicsit tornáztam vele, hogy milyen beállításokkal lenne jó használni, és az alábbiak jöttek be legjobban,legalábbis az inssider adatai alapján:
2,4G, csak n, 40 MHz, 1+5 csatorna
5G, csak n, 40 MHz, 36+40 csatorna
A link score mindkettőnél 100, ha ugyanazon a fizikai helyen változtatgattam a router beállításait, akkor ettől többnyire kevesebb lett csak.Elvileg minden OK vele, mondom próbáljunk egy kicsit másolni.
NASról (Zyxel325v2) elindítottam egy másolást, de 3-4 MB-ról indul, majd szépen lemegy 0,5-1 MB közzé, és ott is marad. Ez igaz a 2,4-re és az 5G-re is. A Zyxelben gigabites port van, kábelen volt 96 MB másolási sebesség is,de a 60 MB a minimum.A win szerint 2,4 GHz-en ahol most vagyok 134 Mbit (kiváló jelerősség -50 dBi, de csak 1 csatornán megy), az 5-ös pedig 243 Mbit (jó jelerősség -63 dBi).
Ilyenkor vajon mi van?
Mit csinálok vajon rosszul? -
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #3525 üzenetére
Mondjuk most esik le egy furcsaság, bár lehet csak nekem az.
Most nincsenek rajta az eredeti antennák, hanem a korábbi 1042-esről megmaradt 8 dBi-es antennák vannak rajta, amik meg elvileg csak 2,4 GHzesek csak, nem?
Akkor ehhez képest az 5GHz-es rész elvileg még OK is, nem? -
Anonymus23
veterán
Olvasgatva itt a hozzászólásokat, elkezdtem állítgatni a routert.
Eddig csak a 2,4-es ment, most bekapcsoltam az 5-t is
Minden auto-ra volt állítva, de most beállítgattam a csatornákat is,csak n, 40 MHz.
Most kb 6 m-re vagyok a wifitől, egy 40 cm-es és egy közfal választ el tőle:
Mit lenne még érdemes állítgatni rajta? -
Anonymus23
veterán
Nem ismerem a pontos körülményeket, de ha nekem 200/50-es netem lenne, akkor még ha a csilláron lógatnám le az UTP, akkor is lehoznám a vezetéket, akár egy switch-el, vagy csak a madzagot.
Van itthon kábelem, csatlakozó, krimpelő fogó, szóval az asszony tudna megállítani, de Ő meg fele annyi kg mint én, szóval senki
Ha minden igaz, nemsoká hozzák az új eszközt és 25/4 helyett lesz 60/5 -
Anonymus23
veterán
válasz
beleszólok #3480 üzenetére
Nem tudom mi ezzel a gondod, én is jobban jártam volna ha ezt csinálom.
Adtam el laptopokat (új, nagykerből) és az egyik ismerős lány szól, hogy menjek már, mert kész nem működik a 2 hetes laptop. Na mondom kapom magam, megyek, tényleg semmi, meg se moccan. Mondom neki, hogy OK, elviszem és intézem, ahogy szedem szét, hát a konnektorból szinte kiesett a dugó. Persze, hogy nem volt normálisan bedugva és lemerült.
Ugyanez a lány pár hónappal később hív, hogy baj van. Félve, mert nem akartam megbántani, mert amúgy nem buta csaj, hogy biztos, hogy be van dugva a konnektorba? Persze, mielőtt hívott ellenőrizte. Jó mondom megyek nem soká. Mit gondoltok mi volt? Mos az adapterből volt kihúzódva a kábel, láss csodát, ha áramot kap, akkor működik is.
Másik eset, szólnak, hogy nem jó a laptop képernyője, javíttatni kell, mert egy kocka van rajta, és az mozog az egér helyett, és olyan furcsa is. Először nem esett le, de 5 perc skypeolás után leesett, hogy bekapcsolták a nagyítót.
És ez még nem mind
Szóval elég sok időt és pénzt spóroltam volna, ha nekem is lenne ilyen javítási kitétel -
Anonymus23
veterán
Nekem is ilyen gondom van.
Beállítottam egy portot, hogy kívülről el lehessen érni a routert, no-ip reggel ha normál netről (céges bérelt vonal, ADLS, kábelnet bármi) rámegyek, akkor ugyanez a "You have no authority to access this router" fogad.
DE ahogy a telefonról mobilnetről lépek be, akkor arról meg azonnal működik minden, bejön a felület és lehet menedzselni.
Ja gyári rom van rajta.Tudtok valami megoldást?
-
Anonymus23
veterán
Érdekes, nekem a1043ND-vel volt ilyen, tette a dolgát, de egy idő után az admin nem volt elérhető. Volt, hogy a NOD tiltotta le, de sokszor így is elérhetetlenné vált.
A 4300-astól is féltem, hogy ilyen lesz, de kellemes meglepetésként még sohasem jártam így. Ha az újabb eszközök MAC/IP beállítása miatt nem kellett volna párszor újraindítani, akkor már a kezdetektől fogva menne újraindítás nélkül... Gyári firm van rajta. -
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #2951 üzenetére
Ebben tud valaki segíteni?
Semmilyen leírásban vagy menüben nem találok erről infót.Szerk:
Most találtam rá a hivatakos fórumon, hogy nem támogatja a jumbo framet. -
Anonymus23
veterán
Sziasztok.
Adott egy WDR4300 és mellé egy NAS (ZyXEL 325v2).
A router milyen jumbo framet támogat? Ha a NAS-ban bekapcsolom, akkor kb 20-30 MB-al kevesebbel másol (80 helyett 50-60 között), mint amikor ki van kapcsolva.
Előre is köszönöm ha valaki segíteni tud. -
Anonymus23
veterán
Kösz a kedves megjegyzést.
Nem ez lett volna az első ilyen eset, szóval nem egy megátalkodott elgondolás lett volna részemről, hogy ettől függetlenül van megoldás a dologra.
Ahonnan én veszem, ott nincs árban akkora különbség (3600 vw 4300, ~3eFt), hogy jelentősége lett volna.Az kétségtelen, ha lenne jóval nagyobb nyereségű dual antenna forgalomban (TP linkes), amit rá tudnék rakni, akkor már azzal együtt lett volna rendelve, de mivel nem találtam ilyet, egyelőre az eredetivel van.
Maga a 1043-as is utólag lett felszerelve a nagyobb antenákkal, mivel költözés után már nem volt megfelelő a nyereség. A 4300-as most van jelenleg ott, mint a 1043-as az eredeti antenákkal, de még állítgatok rajta, hátha az ajtórésen alatt átcsúszik a jel
Akkor ezt tudomásul véve, várok, hogy mikor lesz nagyobb nyereségű alkalmas antenna ami duálos.Közben persze olvasgattam az itteni "antennás" hozzászólásokat (tömérdek), de amikor megírtam a hsz-t akkor még nem értem el oda, ahol kb kaptam választ a kérdésemre.
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok.
Most telepítettem egy 4300-ast egy régebbi 1043ND helyett és ami feltűnő, hogy az antenna jelerősség egy kissé visszaesett.
A 1043-ason a 8 dBi-es antennák voltak.
Ha ezeket átrakom a a 4300-asra, akkor bukó az 5 GHz, vagy az csak marketing bullshit?
A másik meg, hogy mivel az 5 GHz-et jelenleg csak egy eszköz használja, az is működne, ha mondjuk csak 2 antennát cserélnék le?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A tetszetős specifikáció ellenére vételára más hasonló eszközhöz képest lényegesen alacsonyabb.
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Hegesztés topic
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Amazon Fire TV stick/box
- Nintendo Switch
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest