Új hozzászólás Aktív témák
-
dajkopali
addikt
abszolút értem, amit mondasz, de
ez a híradás ebben a formájában abszolút a szakiknak lehet érdekes
ez nem olyan, mint amikor egy gyártó közzéteszi a weboldalán, hogy xy hardverrel, szoftverrel gáz van, és ezt meg ezt kell csinálni - ha így lenne, beágyaztam volna az adott listákat
habár itt igen tekintélyes, nagy szakmai reputációval rendelkező szakemberek írnak a sebezhetőségekről, azt nem szabad elfeledni, hogy egy adott cég jelentéséről van szó, melyet hivatalosan - CERT, gyártók - még nem erősítettek meg
ha egy biztonsági cég kiad egy ilyen riportot, akkor szinte teljesen bizonyos, hogy annak tartalmában egy rész a szenzációvadászat, amivel saját fontosságukat kívánják kiemelni, ugyanakkor biztosan van igazságtartalma is
én nem vagyok biztonsági szakember, úgyhogy magát a konkrét ügyet nem tudom megítélni, ám annyit látok - és ezt ez a topik is bizonyítja -, hogy egy (több) olyan protokollhibáról van szó, melyek egy részének léte eddig sem volt ismeretlen. De hogy ez mennyire súlyos, miképp kell rá reagálni, az még kérdés.
Egészen biztos, hogy a következő napokban még több reakció is érkezik a Rapid7 jelentésére, és a szakmai közösség, valamint a gyártók válaszaiból majd le lehet szűrni, hogy mennyire újdonság a bejelentés, és ha vannak súlyos kockázatok, azokra hogy lehet válaszolni stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest