Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz Stauffenberg #20 üzenetére

Akkor csak elbeszélünk egymás mellett. Technikai értelemben nekem sincs semmi bajom ezekkel. Ahogy írod, nagy dolog, hogy ilyen fogyasztás mellett ilyen teljesítményre képesek. Ez rendben van.
    A különbség mindössze annyi, hogy engem nem hat meg maga a játék ilyen grafikán.
    Én is letöltöttem a DeadTiggert a telóra. És szép meg jó meg minden... De aztán ennyi. Inkább a Black Ops-t meg az új MoH-t nyomatom a 7 éves PC-n... :U Persze ellettem volna a DeadTiggerrel is csak nekem ez a mobilos irányítás valahogy nem jön be. Finoman fogalmazva is katasztrófa... Szóval ennyi a különbség mindössze a kettőnk véleménye közt. Technikailag mindketten "csodáljuk" a mai mobil teljesítményt. A konkrét játék szempontjából meg csak téged "hat meg" a dolog. Nem gond ez.

Ami viszont a PC-s játék fejlődést illeti nincs teljesen igazad. Mégpedig azért, mert a PC-s játék minőséget jelenleg az ezeréves konzolok fogják vissza. Ez teljesen nyilvánvaló. 1-2 év és mikor kijönnek az új konzol generációk a PC-s és a konzolos világ fényévekre ottfogja hagyni a mobil grafikát, sőt a jelenlegi grafikát is fényévekre fogja előzni. Ebben biztos vagyok.
    Gondoljunk csak bele, hogy egy Xbox vagy PS3 közel 7-8 éves hardverrel futtat olyan játékokat, amiket egy mai PC. Nyilvánvaló, hogy a grafikai korlátok mocskosul erősek emiatt. Ami csúnyán érződik a PC-n is.
    Ezt már több cikkben, több játékfejlesztő cég kifejtette részletesen. Egyszerűen az ezeréves konzolhardverek jelentik nekik a korlátot, azért nem tudnak mégjobb grafikát létrehozni.

Ami meg magát ezt a konzol / PC-s játékipart illeti a minap jött a hír, hogy a Black Ops kettő 15 nap alatt megdöntötte az Avatar c. film eladási rekordjait. Ergo k...nagy biznisz van a konzolos / PC-s játékiparban. Biztosra vehető, hogy amint hardveres lehetőségek adottak lesznek, fényévekre elhúznak majd a jelenlegi grafikai minőségtől, ami ugye mint beszéltük így is 10 évnyire van a mobilos verziótól.
    Többek közt ezért is tartom hiábavalónak erőltetni ezt a mobilos grafikai versenyt.

• Dany007

veterán

válasz keIdor #18 üzenetére

Végre valaki, aki érti miről beszélek. :R
    Hiszen én se szóltam le ezeket a játékokat. Tényleg szép, hogy egy mobilból ennyi mindent képesek ma már kihozni.
    Csak azt mondom, hogy ezt a grafikai minőséget én és szerintem a korosztályom nagyrésze is már végigtolta ~ 10 évvel ezelőtt. Így én már ezen nem tudok ájuldozni, mint egyesek. Az meg, hogy mobilon is fut ugyan technikailag dicséretes és szép eredmény, de tisztán játék szempontjából engem egyáltalán nem hat meg. Nem fogom minden délután erre verni csak azért, mert egy ~ 10 éves grafikát látok futni egy mobiltelefonon.

A GTA3 egyébként tényleg jó példa. Ugyanis haverom akkor vett magának új gépet. Tisztán emlékszem, 512MB ram volt benne, még cikiztük is, hogy minek felvágni, hiszen úgyse használja ki semmi... :D Plusz Gef 3-asa volt. Plusz 19 colos monitor! A procira nem emlékszem. De a GTA3 1280-ban fullon futott akadásmentesen, anti nélkül. Rengeteget toltuk vele.

Egyébként érdemes rákeresni a GTA3 hivatalos ajánlott (!) (tehát nem minimum) rendszerkövetelményeire és utána ájuldozni a mai telefonoktól.

"Minimum System Requirements:

Pentium III 450 CPU
    96MB RAM
    16MB Direct3D Video Card
    Fully DirectX compatible Sound Card
    8X CD-Rom
    500MB free hard disk space
    Win 98/ME/2000/XP
    Direct X 8.1

Recommended System Requirements

700 mhz CPU
    128MB RAM
    32MB Direct3D Video Card
    Fully DirectX compatible Sound Card
    8X CD-Rom
    500MB free hard disk space
    Win 98/ME/2000/XP
    Direct X 8.1
    Windows NT (any version)"

forrás

Aztán ezután ájuldozni, hogy húh ez elfut egy mobilon 10 évvel később. Ezt látva nekem is pontosan az jut eszembe, amit írtál. Ennyi elvárható.

• Dany007

veterán

válasz Stauffenberg #11 üzenetére

"meg PC-n is elfut közel maxon az általad említett Battlefield 3 is. Én emelem kalapom a fejlesztők előtt akik ilyen grafikát kihoznak egy mobilból."

De BF3 grafikát nem hoznak ki mobilon... :D Épp azt írtam, hogy kb 10 éves játék szintjét tudják mobilon.
    Amire én is pontosan azt írtam, hogy szép teljesítmény.
    Hol itt a gond?

"És nem a grafika önmaga miatt, hanem pont azért mert a zsebemből veszem elő ezt a teljesen hétköznapi tárgyat"

Bocs, de itt most konkrétan a grafika a lényeg, a cikk is kb erről szól. Az hogy a zsebedből húzod ki vagy a polcról veszed le vagy akármi engem nem mozgat meg.

Ha játszani akarok akkor ott a játékélmény és a vizuális élmény számít. Nem pedig az, hogy honnan húzom elő a gépet amin játszok... :U

• Dany007

veterán

válasz DrTroglodyte #1 üzenetére

Így van. :D Nekem is pont ez jutott eszembe.
    Szépek ezek a mobilos grafikák, tényleg lenyűgöző mit ki nem hoznak már egy ilyen cuccból. De azért PC-hez hasonlítani... csakis évszám megadásával érdemes. :)

Én pont pár hete próbáltam ki 1-2 nem olyan régi játékot - viszont mivel 5 éves gépem van, ezért sokra nem számítottam. Viszont pozitívan csalódtam. A 2010-es MoH és a CoD Black Ops 1 egész kellemes vizuális élményt nyújtottak. Meglepően jól néztek ki még egy ilyen ezeréves gép számára optimális grafikán is. Pedig azt hittem az MW1 óta nem nagyon történt előrelépés pedig de. Jó, nem egy Battlefield 3... Mert azért az megintcsak odavág... De igazából ezek a mobilos játékok még egy régebbi CoD szintjét sem ütik meg.

Olyan ~ 10 évvel ezelőtti PC szintjét hozzák. Ami tényleg szép teljesítmény. De azok, akik egy kicsit is benne voltak vagy benne vannak a PC-s, konzolos játékok világában, ők nem fognak elájulni ettől a grafikától csak azért, mert mobilon fut...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés