- iPhone topik
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Honor Magic V2 - origami
- Vodafone mobilszolgáltatások
- James Bond órája is lehetne a Black Shark Watch X Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerilege
csendes tag
''Hab a tortán, hogy szinte mindenhez rendelhető hangvezérlés is.''
Ezen nagyon meglepődnék. Szerintem egyetlen jelenleg vagy a közeljövőben kapható Siemens telefonban sincsen hangvezérlés. Ha jól tudom, az SL75-höz és az S75-höz csak tervezték a hangvezérlést, végül nem került be.
Egyébként az SL75-ös az MMC kártyától eltekintbe lényegében ugyanaz, mint az S75. Csak az S75-nek valami hihetetlenül gyenge lett a design-ja.
A menürendszerben van egy kis változás, amiről nem esett szó, van preview a menükben, azaz anélkül lehet látni az aktuális státust, vagy beállítást, hogy bemenne az ember a menüből a beállításhoz.
Testre lehet szabni az automata billentyűzár időzitését is.
A készenléti időnek jót tesz, ha a megvilágítás erősségét 30-40 %-ra csökkentjük, kikapcsoljuk a startup-shutdown, stb animációkat, a screensaver-t pedig energy saving-re állitjuk.
Valaki kérdezte még egy másik telefonnál a phone pilot-ot, a beállításoknál ki lehet kapcsolni.
Vakunak van torch funckiója.
Ami szerintem erősség még régebb óta már, az a testre szabható profilok, és az egyesített inbox (joystick jobbra készenlétnél).
Az organizer-t és az outlook szinkronizációt már emlitve volt. Ezt kiegészitenem a Mobile Phone Manager nevű PCs segédprogrammal, archiválni lehet mindent, sms-t irni, a kontaktokat feltölteni PCs felülettel, fájlrendszer tartalmát visszatölteni, stb.
Összességében üzleti szempontból ez egy nagyon használható telefon, ahogy az S65 is az volt. Mindenkinek eldöntheti, erre a készülékre van-e szüksége. Gyenge és kicsi a kijelző, korlátozott memória és multimédiás lehetőségek, ismert kameraproblémák. Időnként lassú működés, és nem túl szép grafika.
Viszont logikus, testreszabható és átgondolt menü, erős organizer, phonebook, calendar, szinkronizáció, PCs backup, messaging, rengeteg shortcut, cross-feature, stb.
A design ellenére nem a plazacicák a célközönség, a business vonalon viszont igenis használható a telefon. Más kérdés, hogy viszonylag kis odafigyeléssel a divatkövetelményeknek is jobban megfelelhetne, ami egyértelműen az ex-siemens vezetés hibája. Én is egyetértek, hogy a Benq bejövetelével piacképesebbek lesznek a Siemens telefonok, ezek, amik most jöttek,és mégy egy-két 85-ös erejéig jönnek, még egy régi architektura utolsó lovasai, amivel ki kell tölteni a rést. -
legiaap
félisten
Sziasztok!
Nekem nagyon tetszik ez a teló.Én mindíg is a stílusos mobilokat vásároltam.Számomra többet jelent a szépség,mint a tudás,de egy valamire eddíg nem kaptam választ.
Ennek a Siemens-nek is kettognak a gombjai???
Eddíg szinte csak Siemens-em volt és mindegyikkel az volt a legnagyobb bajom,hogy miközbe írtam órán sms-t lehetett hallani annyira kattogtak a billentyűi.
Ha ez is olyan,hát akkor szomorú leszek.
Valaki,aki tud erről valami infót mondja.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Loha
veterán
Abit is tönkre ment pedig jó lapokat csináltak...
Szóval a népnek nem mindig csak az kell amire tényleg szüksége van és jó lenne neki, hanem az amiről elhitetik, hogy kell neki... Meg mindenkinek más számít, ami nekem jó teló az neked szar, ez egy ilyen dolog...
Ha olyan szar gyártó lenne a Siemens, akkor nem vásárolták volna meg, szóval erről ennyit...
Más:
Nekem a külsőt leszámítva nagyon bejön ez a teló! Szép a külseje persze, csak nálam fél év után úgy nézne ki, hogy nem bírnám elviselni a látványt
Szóval ennek a telónak a belseje kellene egy szép fekete ütésálló tokban, kihúzható bill nélkül, de a többi felőlem maradhat
[Szerkesztve] -
[Anduriel]
aktív tag
Hát nem tudom de nekem is jobban tetszik, mint a nokia 7370, bár ez ízlés dolga.
OFF:
A Rover 75 + legszebb autó sztem (1999 világ legszebb autója)''Az egész világ félreáll az elől, aki tudja, hogy merre megy.''
-
Bog
HÁZIGAZDA
Den, nem óhajtok veled vitába szállni, mert a szépség relatív, mindenkinek más jön be. De hogy egy kábé 30 fős nem reprezentatív mintából 29-en az SL75-öt szebbnek tartják a 7370-nél, az szintén tény. A tények pedig makacs dolgok.
És még valami. Egy tárgy nem attól lesz vonzó, hogy rátolok egy virágmintás rézkarcot az elejére. Hanem attól, ha a formák, ívek és vonalak harmóniát alkotnak, összefutnak, vagy párhuzamosak, ésszel, de stílussal. Azt az ívet, amit az SL75 oldalnézete magának tudhat kevesen alkották meg telefonban. Autóiparban a legszebb példa rá a Rover 75.Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
PETTJ
tag
Visszaemlékezés--------
Emlékszem még 3-4 éve amikor először megláttam ennek a telefonnak az elődjét (minden RTL klubbos nyakában ott lógott) mennyire csodálkoztam hogy színeskijelzős mobil.. Meg hogy ha csatlakoztatsz rá kamerát, és tud fényképet csinálni. Akkori ára simán százezer huf fölött volt.
Elmélkedés--------
Akkor úgy tippeltem, hogy kb 5 év, és mindenki MMS ben fog kommunikálni. Igaz, hogy a jóslat még nem teljesen teljesült, de ma már mindenki számára elérhetővé vált a kamerás mobil.. Hova fejlődik ez a világ...
Bejegyzés végeMegbízhatóságaim: http://tinyurl.com/caxg2kl || http://tinyurl.com/bvustsk || http://tinyurl.com/ckl4vn2
-
Den
veterán
nah váégre meg tudtam bog-nak mi a szép. hááát, szal a lamur, bézs szinéhez passzoló óarany szinü fémbetéte giccses, ellenben ennek a fényes fekete műanyagból messziről üvöltő vastag fake króm csíkja nem... háát, erre mondják hogy ízlések és ficamok. vagy vmi ilyesmi
www.simson4t.hu
-
DaveNo1
veterán
Siemens régen egész jó telokat csinált, első telom egy ME45 volt ami még most is megvan és nagyon strapabiró volt...leesett a betonra 1 méterről és semmi baja nem lett, csináltam is vele néha tűrőképesség tesztet de semmi baja nem lett volt egy c75-m is tavaj, kategoriájában egész jó kis teló de volt 3 idegesitő hibája...csunya menük, billentyüzár folyton zsebemben kinyitodott és 2 nap alatt lemerült lol...sajnos siemens legjobban kijelzők terén maradt le, mint itt is látható, v.mint a kezelőfelülete sem a legjobb, viszont nem feledkezhetünk meg a multban készült jó kis telokrol, BenQ meg lökést adhat a gyártónak mint láthatjuk az új felsőkategóriás BenQ-Siemens telokon, bár az S88 erősen SE k750i koppintás kicsit felturbózva
You are not prepared.
-
Athos07
senior tag
válasz (An)Dante #34 üzenetére
A Benq-Siemens viszont tényleg komolyan fogja venni a felső kategóriát! Itt a (valamivel) jobb minőségű roadmap-kép a tavaszi és nyári telókról:
[link]
Egyébként amit elmondtál tényleg így volt. És sokan azért, mert a ''felső'' kategória jócskán elmaradt a versenytársakhoz képest elkönyvelte az egész vállalatot, és az alsó kategóriát sem találta kívánatosnak. Valami ilyesmi vezethetett a részleg kiárusításához.''I never ever wanna grow up / Old people make me wanna throw up.''
-
(An)Dante
őstag
A Siemens alsó kategóriás telói mindig a legjobb ár/érték aránnyal büszkélkedhettek. A high-end modellek gyakorlatilag ugyanazt a tudást pakolták borsos áron egy másik kaszniba.. Önmagában az alsó kategória nem elég a piaci boldoguláshoz, és csak azért mert valaki felső kategóriásnak nevez egy készüléket még nem lehet drágán eladni, amikor már a konkurencia a középmezőnyben is jobb paraméterű modelleket kinál -- fele áron..
[Szerkesztve]Ne arról írj amiről azt hallottad, hogy...
-
Shim
őstag
Bog:
első oldal - ''Az SL a Mercedes legdrágább soprtkocsijainak''
második - ''a navigációs gyűrű rányaishoz éppúgy''Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
fasyrt
őstag
Te.
Szerintem meg jó kis telefon, és nagyon sajnálom a Siemenst. Kedvenc telefonmárkám (volt?). C25, C45, C62, ezek voltak... A35, A40, A55, C30, C35, C55: őket meg közelebbről ismerem...
Télleg naon sajnálom őket...
Jah igen, itt 1 példa a 2in1-re... Válaszoltam, meg véleményt is írtam... Na ezt adjátok össze, ha tudjátok! -
AS
félisten
Ez a utolso Vagyis a 75-ös széria. Utána már benQ-Siemesnek jönnek
Pl S88Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
(An)Dante
őstag
ON:
Maga a teló nem rossz és szép is, csak az a baj, hogy az árcédula ismét Siemensesen magasra sikeredett és úgy tűnik, abból az ócska 132x176-os kijelzőből akkora gigapakkot rendelt, hogy az idők végezeteig nem fog elfogyni, és valahogy a high-end (árú) kszülékeibe is azt kell belepakolnia..Ne arról írj amiről azt hallottad, hogy...
-
blueMerle
veterán
Hát valahogy úgy. Eddig az egész 75-ös szériára az lett mondogatva hogy ez az utolsó meg ez...aztán sorra jöttek ki az uccsó darabok....és fognak is. Ez a tella is nem más mint egy S65 memkari lehetöség nélkul! MI EBBEN AZ ÚJ???? Mi ebben az innováció? Vagy akár említhetném a CX75-öt: mp3-al felturbozott S65, vagy ott a C75 = CX65....Siemens utobbi idoben egyáltalán nem fejlesztett és ezért bukott...Olyan érzésem van mintha a technikai osztályt kirúgták volna és csak a designerek maradtak...
-
(An)Dante
őstag
válasz blueMerle #17 üzenetére
OFF: A merevlemez remek találmány, és tökéletes egy számítógépben, de semmi keresnivalója egy telefonban!!!
- A készülék készenléti ideje drasztikusan csökken
- Intenzív használat esetén borzasztó gyorsan merül a teló
- Még a Cornice rendkívül kicsi merevlemezei is elég nagyok [link]
- ...és sérülékenyek ha olvasás közben éri mechanikai behatásNe arról írj amiről azt hallottad, hogy...
-
Jégkokó
veterán
-
Jégkokó
veterán
válasz blueMerle #17 üzenetére
Igen ám, de ebben összesen csak 64 mega belső memória van és ez nem bővíthető.Meg a merevlemezes dolog az pedig egy teljesen más tészta mint ez
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
nnivan
tag
válasz Viktor0610 #15 üzenetére
Gyerekekkel nem vitatkozom!
-
MODERÁTOR
-
Pompi
MODERÁTOR
Ez nincs az alapelvekben. Ez gyakorlat. A MOD gomb feature sem véletlenül került a rendszerbe.
De ha már az alapvelveket felhoztad akkor ez itt pont rád vonatkozik:
''flame: vagyis kerüld a pusztán vita kedvéért, erőteljes érzelmi töltettel ellátott, az észérveket nélkülöző, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé''Feel Good Inc.
-
schimi
csendes tag
Szép tella, jó tella, bár számomra túl nőies.
A Siemens szvsz ott bukta el a dolgot (piacot), hogy az 55-ös szériától kezdve ''villantás-faktorban'' (nagy, soksokszínű kijelző, mp3 csengőhang, soksokpixel kamera, memóriaméret) elmaradtak a versenytársakhoz képest, a minőségi/szoftveres gondok mellett. A telláik (számomra) érdemi funkció (naptár, szervezőfunkciók, kezelhetőség) mindig is tetszettek, ezért sajnálom, hogy eltűnnek a palettáról. Kíváncsian várom, a Benq milyen irányban viszi tovább, sikerül-e úgy kiköszörülni a csorbát, hogy ami jó volt, ne rontsák el. -
Pompi
MODERÁTOR
Nem rendőrök vagyunk hanem felhasználók akik unják, hogy minden telefonos topic a te fikázásoddal van tele. És igenis össze lehet vonni egy választ és egy nem válasz jellegü hsz-t is, kismillió példa van rá. Ha nem láttál még ilyet akkor olvasgass egy kicsit a fórumon.
Feel Good Inc.
-
-
HERR Z
veterán
hát elég gyenge mint a kijelző mind a kamera...pedig jól nézne ki
még a bővíthető memória hiánya is beleférne ha lenne rendes kijelző legalább.... -
Jégkokó
veterán
Hát ahogy igy tovább olvasgattam a cikket az jött le, hogy ennek a kamerája se nagyon van a toppon sztem.Meg a fehér színt nem igazán tudta rendesen megjeleníteni , mert az inkább valami sárgás volt.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
nnivan
tag
Most nem értelek titeket, fikázzátok a tellát, pedig itt elhangzott, hogy egy bukott gyátó termékéről van szó. Hát ezért bukott meg emberek!
Kár erről a telláról is beszélni!!! Kár a hszólásokért! -
Ck.
addikt
Szép, formás kis teló. A kijelzőjét, a memóriáját és az árát leszámítva nemrossz.
Állandóan ezzel a kijelző összetapizással jöttök, ha nincs ujjtámasz egy slide-os telónak. Ennél a tesztnél is, és a D600-énál is megemlítettétek.
Arról nem hallottatok még, hogy az aljánál felfelé tolva is szét lehet csúsztatni a telókat? Én, és a többi tulaj közül is sokan így használják a D600-ukat (sőt még sokan a D500-ukat is, pedig azon van kis kapaszkodó), mert így sokaknak kényelmesebb, és így abszolút nem lesz összetapizva a kijelző.
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
A media lejátszás egy nem bővíthető memóriás telefonban nem sok értelme van.Mert annyi zenét ugyse lehet arra rátenni mint egy bővíthetős telefonra
-
MODERÁTOR
Minek egy nem bővíthető memóriás készülékre dedikált gonmb a médialejátszónak? Főleg kevesebb, mint 60 mega memóriánál...
A kijelző CSTN (olyan fakó)? Csak nem?!
''rányaishoz'' gondolom, ez irányaihoz szeretett volna lenni.Xiaomi 13T
-
AS
félisten
Csak az baj drága.
Ennyi pénzért már sokkal jobb telokat kapunk.
Nem bövithetőség meg egyenesen negatívum. a kijelző, meg no comment.
A többi jó..
Benq az uj szép kilezöket és szép menüket belerakja a siemensbe akkor lesz jó..Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest