- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
benedekco #5352 üzenetére
Hali mindenkinek újra.
Csak egy kis update a tapasztalatokról.Végül megvettem a csepp alakú x-rite eze-one i1 Displaz 2 pro-t is. Teljesen használhatatlan képet ad. Nem halgattam rátok (Joshi), de nem volt túl drága, valószínű ha meghirdetem ennyiért el is tudom majd adni.
A Spyder 4 Pro baromi jól bekalibrálta a képet. Legalábbis úgy tűnik, meg úgy is érződik. Nincs nagy különbség a saját szoftvere és a DisplayCal között. Szerintem a saját szoftvere nem egy nagy eresztés és erőforrás zabáló, a DisplayC-hez képest, cserébe gyorsabban kalibrál mint a DisplayCal.
Mind a kettőt a DisplayCal-al használtam végül. Szóval nem a szoftver a ludas abban, hogy a i1d2 használhatatlan képet ad. -
Joshi
titán
válasz
Az a eye-one már egy régi kalibráló eszköz, olyat én biztos nem vennék. Az Xrite név is megszűnt, helyette már a Calibrite ColorChecker Display Plus a neve. Ez az eszköz modern, tud mindent amit otthoni használatra kell. Sajnos az ár nem annyira baráti.
És ahogy írták inkább a DisplayCal szoftvert használd.
-
turorudi
aktív tag
válasz
Ajánlott a DisplayCal szoftvert használni (próbáld megnézni visszafelé a topikot, bár rengeteg hozzászólás van). Mindegyik gyári programnál jobb, pontosabb, részletesebb, testreszabhatóbb. Tegyél azzal először néhány próbát a Spyderrel, és ha nagyon valamelyik szín irányába húz szemmel láthatóan is, akkor érdemes valamelyik x-rite-t megvenni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
benedekco #373 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy mi a különbség a Spyderek között, hanem az, hogy mi a Spyderek és más hardverek (mint mondjuk az i1D2) között. Megmondom: ég és föld.
Ha nagyszínterű monitort akarsz kalibabrálni, ahhoz mindenképpen minimum i1D2. De a TN paneleshez tökmindegy, azon úgysem segít...Életszerű bőrszíneket ne várj tőlük, azok a VA paneleknél kezdődnek.
Egyébként a Spydereknél a hardver (majdnem) ugyanaz, szériaszám alapján azonosítja a program és engedi Pro verzióként használni. Legalábbis Spyder 2-nél még így volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest