Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• rog70

csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék egy ilyen típusú 300W-os tápot a következő gépembe. A tervek szerint a következő konfigot kellene meghajtania:

-Intel DQ35JO mATX alaplap, integrált Q35 Express VGA vezérlő, integrált hang, gigabit LAN
    -valamilyen Core2 Duo processzor az alsóbb órajelűek közül (tervek szerint passzív bordával)
    -2 GB RAM
    -1 laptop HDD
    -1 DVD-RW
    -1 db 12 cm-es házventi

Nem tudom, hogy a konfig "elég" lesz-e Zen-nek. Gyanítom, hogy a 300 W több, mint elég lesz, de több helyen (többek közt itt is :) ) olvastam, hogy a Zen nem szereti, ha túl alacsony a terhelés. Próbálgattam különböző PSU kalkulátorokat a neten, eszerint (de pontosan persze nem tudtam beállítani):
    -Max sustained total power consumption while gaming (watts): 89W ( :F )
    -3.3V / 5V / 12V combined amps while gaming: 0,6 A - 1,6 A - 6,2 A
    -Typical Gaming 12V1 draw: 1,4 A
    -Startup 12V1 draw: 2,7 A
    -Peak CPU (12V2) draw: 5,2 A
    -Recommended PSU wattage for decent brand PSU: 180 W
    -Recommended 12V combined amps / watts for decent brand PSU:12.1 A / 145 W

A FSP[link] honlapja szerint ezek a terhelések kb. az alsó határon vannak (különösen a 3,3 V-os), de nem tudom, mennyire megbízható a kalkulátor + nem is tudtam minden elemet pontosan beállítani. Persze nem játékra hasznánám, irodai gép lenne + net.

Szóval szerinttek megkockáztassam? Postán kell rendelni, szóval a csere macerás lenne :((

Új hozzászólás Aktív témák