Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Adi

senior tag

válasz Bernardo20 #192 üzenetére

Chieftec DX01W4-ben. Azért az enyhe túlzás lenne, hogy a házba belevágjak egy táp miatt. :DDD Amúgy meg alulról a prociventi enyhén szellőztette, a hátlapon lehetett érezni a kiáramló levegőt kézzel.

• Adi

senior tag

válasz Bernardo20 #185 üzenetére

Na, akkor itt van neked rögtön egy friss tapasztalat, de nem fogsz neki örülni. :DDD

Most szedtem ki a két ünnep között vásárolt Zent a gépemből és raktam vissza a 350-es Delta/Chieftec tápot, ami előtte volt benne. Ti. a Zen fogta magát és úgy gondolta, hogy ezentúl nem működik. :((( Remélem, hogy csak egyedi hibába futottam bele, mert a ''hangja'' nekem is roppantul tetszik amúgy. :(

Részletezve is akkor.

A gép viszonylag régi, a mai villanykályhákhoz képest alig fogyaszt. MSI 694T Pro alaplap, 866-os Coppermine P3, 640 MB RAM 3 modulban. Az utóbbi hetekben mindvégig csak egy 120 GB-os Seagate IDE vinyó és egy Plextor DVD-író volt rajta (PX708A). Egyéb bővítőkártyák benne: egy UW SCSI kártya, egy DEC Tulip chipes hálókártya és egy ATA133-as kártya, de plusz vinyó egyik vezérlőn se volt. Gondolom ebből mindenki látja, hogy nem hajtottam széjjel szerencsétlent.

Tünetek: már az első napokban belefutottam abba, hogy miután előző este a gép szoftveresen lekapcsolta magát (Debian GNU/Linux van rajta, de ennek nincs jelentősége), másnap reggel nem kapcsolt be. Megnyomtam az elején a bekapcsológombot, az üzemi, az IDE LED és a DVD-író elején a LED mind bekapcsolt, de még a ventillátorok sem indultak be. Ha a tápot ki-bekapcsoltam hátul, akkor utána megjavult és működött.

Egy ilyen ki-bekapcsolás alkalmából hallottam meg, hogy bizony a tápból a ventillátormentes működés ellenére azért jönnek zajok sajna. :( Viszonylag halk, ilyen ''tzzzzz-tzzzzzz''-szerű hangok. Kb. mintha ívet húzna. :DDD

Aztán ma napközben kétszer megcsinálta, hogy szó nélkül lekapcsolta a gépet, ráadásul mindkét alkalommal akkor, amikor éppen semmit nem csináltam rajta, terheletlenül, üresjáratban futott. A lekapcsolás alatt az értendő, hogy a fönt leírt, ''világítanak a LED-ek, de még a ventillátorok sem mennek'' állapotba került a gép.

A második ilyen után lehúztam róla minden kábelt, hogy mindenféle hibaokot kizárjak, csak az alaplapi 20 tűs csatlakozó maradt bedugva. Bekapcsoltam, a LED-ek kigyulladtak, a ventillátorok meg se moccantak (az MSI-féle D-LED-ek is ilyenkor mind vörösek maradtak). Kikapcs, vártam kicsit, újra bekapcs, megint ez. No, ezek után káromkodtam egy jót és visszaszereltem a régi Chieftec tápomat. Most is az megy, így írom ezt a hozzászólást.

Az FSP meg szépen megy vissza garis cserére. :F

Új hozzászólás Aktív témák