Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
Na végül induljunk ki ebből a Sciencemark 2.0 memory benchmarkból. Összefoglalva: a 939 X2-nek is shared IMC-je van, ezt az is bizonyítja, hogy az [link], oly formán, Igaz a Sciencemark nem nyers adatátvitelt mér a proci és a memória között, így nem vethetjük össze a buszok theorikus sávszélességével, viszont nekem pl: 5142MB/sec-t mér, az Everest pedig ugyan ezen 266Mhz FSB, 533Mhz DDR2-nél 7214MB/sec-t. Na most ha ebből aránypárt képezünk a szorzó durván 1,4 (hangsúlyozom ez elég paraszt logikás megközelítés
) Az Anandtech eredményekből Everest (nyers átviteleket próbálunk kreálni), akkor látható, hogy át fogják lépni a bűvös 6,4GB/sec-s határt ez tuti. Úgy kb. csak 70% volt igazam, mivel 1magra vetítve létezik ez a 200*128/8*2=6400MB/sec theorikus korlát, bármilyen két magos X2-nél függetlenül a tokozásra már 2x6400=12800MB/sec jut. Feltétele persze olyan program, ami képes támogatni a többszálú utasítás végrehajtást. Így ha egy játékról van szó, egy X2 tuningos emberkének érdemes elgondolkodni, hogy még is inkább manipulál a cpu szorzóval és nagyobb alapórajelet ad a processzornak, hogy egy magra vetítve is növelje a theorikus korlátot.Hogy totál nem volt igazam, ha gondolod nevezz bolodnak, ahogy jól esik
, engem a tudás érdekel és nagyon köszönöm eddigi segítségedet
, szerintem egyre tisztábban látunk
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Vostro 3560 - i3-3120M I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad T15 Gen1 Intel Core i5-10210U
- Huawei Watch GT 5 Pro 42mm, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest